Huidverzorging Reviews

Review: Human+Kind Body Soufflé

Ik gaf jullie eerder deze week al een preview van de producten die ik aan het uitproberen ben en vandaag ga ik met de eerste review beginnen! Ik kocht bij Cosmania de nieuwe Body Soufflé van Human+Kind. Ik herinnerde me dat ik er een persbericht over voorbij had zien komen en besloot hem even uit te proberen omdat ik benieuwd was naar de substantie en de geur. Ik was meteen zo enthousiast dat ik hem gewoon maar direct heb gekocht. Wat maakt deze Body Soufflé zo fijn? Ik ga het vertellen!

HumanKind Body Soffle - 3 van 4

Human+Kind is een merk dat in Ierland is opgericht door twee Nederlandse mannen. Zij ontwikkelden eerst de welbekende Family Remedy Cream (het paradepaardje van Human+Kind), een veelzijdige crème die voor allerlei toepassingen gebruikt kan worden. Inmiddels is het assortiment enorm uitgebreid en vind je er niet alleen producten voor het lichaam, maar zelfs huid- en haarverzorging. Hoewel er nu wel meer producten zijn, probeert Human+Kind het leven iets makkelijker te maken door de producten zo multi-functioneel mogelijk te maken. Daarnaast bevatten de producten enkel natuurlijke ingrediënten en hebben ze ook nog een vrij vriendelijk prijskaartje.

De Body Soufflé kost €15,00 voor een flinke pot van 200 ml. Wat mij betreft een prima prijs! Overigens is er ook nog een Body Butter verkrijgbaar, maar persoonlijk vond ik de geur en de structuur van de Body Soufflé prettiger. Lang was Human+Kind enkel verkrijgbaar bij Cosmania, maar inmiddels hebben ze er flink wat verkooppunten bijgekregen, aangezien het merk nu ook bij ICI Paris XL verkocht wordt.

HumanKind Body Soffle - 2 van 4

De Body Soufflé belooft licht en luchtig te zijn, waardoor hij makkelijk in de huid wordt opgenomen. Daarnaast belooft hij de huid intensief te hydrateren en de huid zacht te maken. Wat ik echter niet begrijp is de 2-in-1 claim die op de verpakking staat. Ja, natuurlijk werkt deze crème hydraterend én maakt hij de huid zacht, maar dat is toch geen 2-in-1 werking? Ik ben er nog steeds niet achter…

Ingrediënten
Aqua, Ethylhexyl Stearate, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Cetearyl Ethylhexanoate, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Parfum, Butyrospermum Parkii Butter, Bisabolol, Phenoxyethanol, Dimethicone, Caprylyl Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Tocopherol.

Human+Kind belooft enkel veilige en natuurlijke ingrediënten te gebruiken. Wat me echter wel opviel was dat er behoorlijk wat parfum in het product zit, want het staat al op de tweede regel. Nou schijnt het wel zo te zijn dat Human+Kind geen synthetische geurstoffen gebruikt en deze geur wellicht afkomstig is van natuurlijke bronnen, maar het blijft opmerkelijk. Overigens schijnen de producten juist heel geschikt voor een gevoelige huid te zijn, omdat ze daar speciaal voor ontwikkeld zijn.

HumanKind Body Soffle - 4 van 4Het is lastig om jullie de geweldige structuur te laten zien, maar als je goed op bovenstaande foto kijkt zie je dat de substantie een beetje op luchtige pudding lijkt. Het is ontzettend luchtig en voelt bijna aan als een verkoelende gel. Heerlijk! Je kunt hem daardoor makkelijk uitsmeren en hij wordt makkelijk door de huid opgenomen, terwijl je duidelijk voelt dat hij goed hydraterend is. Aan het einde van de dag is mijn huid nog steeds zacht en soepel, precies wat ik van mijn crème verwacht.

Ik was niet alleen direct dol op de substantie, maar ook op de geur! Ik kan de geur niet echt benoemen, maar het is vooral heel zacht, licht bloemig en vooral heel erg fris. Het is totaal niet overheersend, dus je kunt er met gemak een frisse parfum bij combineren.

HumanKind Body Soffle - 1 van 4Ik had niet verwacht direct zo dol te zijn op de Human+Kind Body Soufflé, maar ik vind hem echt heerlijk! Het is weer eens totaal iets anders dan een bodylotion of bodybutter vanwege de luchtige substantie. Door de structuur en de geur denk ik dat hij vooral perfect is voor de zomer, dus daar kan ik hem echt voor aanraden. Nu ben ik trouwens erg nieuwsgierig geworden naar de rest van de producten van Human+Kind, dus ik ga snel nog wat andere items van dit merk uitproberen!

Human+Kind Body Soufflé – €15,00 (200 ml)
Cosmania | ICI Paris XL

Related Post

13 Comments

 • Reply
  beautifulday4makeup
  9 mei 2015 at 09:15

  Human + kind staat alvast op mijn verlanglijstje

 • Reply
  Denise
  9 mei 2015 at 09:30

  Ik heb inderdaad al heel veel positieve verhalen over dit merk gehoord! Lijkt me een heerlijk product!

 • Reply
  Beautyjuf
  9 mei 2015 at 09:41

  Oeh la la, wat een mooie uitstraling heeft deze verpakking! De geur lijkt me heerlijk. Het prijskaartje wat eraan hangt, vind ik prima. Dit is een vergelijkbare prijs met The Body Shop. Ik wens je een fijn weekend, Marloes

 • Reply
  Karen
  9 mei 2015 at 10:28

  Je enthousiasme is besmettelijk! Ik denk dat ik vanmiddag even langs de Ici Paris XL wandel… pomptiedom…

 • Reply
  Nicole
  9 mei 2015 at 11:10

  Hij klinkt echt zo fijn. Ik ben dol op producten die snel intrekken maar wel heel de dag werken! Deze gaat op mijn wishlist haha.

 • Reply
  Manon
  9 mei 2015 at 12:11

  Dit klinkt wel erg goed!

 • Reply
  Margot
  9 mei 2015 at 14:23

  Je maakt me nieuwsgierig!

 • Reply
  Linda / Oh My Beauty
  9 mei 2015 at 19:30

  Ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden naar dit product! Het lijkt me heerlijk!

 • Reply
  mariebeauty
  9 mei 2015 at 19:43

  Hij lijkt me ook heel erg fijn !

 • Reply
  Marielle
  9 mei 2015 at 21:44

  Ziet er erg goed uit!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  10 mei 2015 at 14:24

  Klinkt als een schot in de roos, leuk!

 • Reply
  Josanne
  11 mei 2015 at 12:20

  Oweh! Klinkt super :).

 • Reply
  Sara
  12 mei 2015 at 15:10

  Too bad you don’t post in English, I wish I could understand what you wrote! xxx

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.