Haar Reviews

Review: John Frieda Frizz Ease haarserums

John Frieda Serums - 1

Een tijdje geleden mocht ik een aantal haarserums uit de Frizz Ease-serie van John Frieda uiptroberen. Daar was ik erg benieuwd naar, want haarserums zijn voor mij een onmisbaar haarproduct. Bovendien was John Frieda een van de eerste merken die met zo’n product op de markt kwam. Herinneren jullie je de reclames van vroeger nog? Inmiddels zijn de Frizz Ease-producten in een nieuw jasje gestoken en zijn er nieuwe producten uitgekomen, dus tijd om het Frizz Ease Nourishing Oil Elixir en Frizz Ease Extra Strength 6 Effects Serum te testen!

john frieda frizz ease line upDe producten uit de serie Frizz Ease zijn bedoeld om pluizig haar tegen te gaan en onhandelbaar haar weel glad en pluisvrij te maken. Deze serie bestaat al langere tijd, maar heeft een tijdje geleden een make-over gekregen. Bovendien zijn er enkele producten aan het assortiment toegevoegd, zoals het Nourishing Oil Elixer, de Go Curlier Heat Activated Spray en de Unwind Curls Calming Crème. De producten liggen inmiddels al even in de winkel en zijn verkrijgbaar vanaf €9,14.

John Frieda Serums - 4Laat ik beginnen met het Frizz Ease Extra Strength 6 Effects Serum (€14,23 – 50 ml), een van de producten uit de originele serie. Dit serum breng je aan op drijfnat haar en belooft zeer pluizig haar om te toveren tot een gladde en glanzende coupe. Nou moet ik eerlijk zeggen dat mijn haar niet extreem pluizig is en ik dus niet het volledige effect van dit serum kan beoordelen, maar ik kan natuurlijk wel vertellen wat het effect op mijn dunne en ietwat pluizige haar is.

John Frieda Serums - 5Haarserums bestaan in de meeste gevallen voornamelijk uit siliconen in combinatie met een klein beetje olie. In het geval van dit serum gaat het vooral om siliconen. Daarnaast bevat het product nog een soort zonnefilter en minerale olie. Een positief ingrediënten is zijdeproteïne, omdat het ervoor zorgt dat het haar vocht vast kan houden en elastischer wordt. Daarna vinden we nog wat extracten van algen, wat ervoor zorgt dat het haar veerkrachtiger wordt en meer glans en volume krijgt.

John Frieda Serums - 7Het serum is transparant en vrij dik. Ik gebruik ik mijn lange haar ongeveer 2-3 pompjes. Ik breng het na het douchen aan op handdoekdroog haar (vooral in de puntjes) en laat mijn haar vervolgens aan de lucht opdrogen of maak het droog met de föhn. Ik moet heel eerlijk zeggen dat dit serum bij mijn haar vrij weinig effect heeft. Het serum zorgt er inderdaad voor dat mijn haar niet pluizig is, maar het mist de hoeveelheid glans die ik vaak wel van andere serums krijg. Ik denk wel dat dit een fijn serum is als het tegengaan van pluis je grootste zorg is, maar voor mij mag een serum nog iets meer doen.

John Frieda Serums - 2Het tweede serum dat ik probeerde is het Frizz Ease Nourishing Oil Elixir (€14,23 – 100 ml). Dit is een volledig nieuw product in de Frizz Ease-serie dat pluis tegengaat en is geschikt voor elk haartype. Je kunt deze op handdoekdroog haar gebruiken waardoor het zacht wordt of op droog haar om die vervelende flyaways te temmen.

John Frieda Serums - 3CYCLOPENTASILOXANE, DIMETHICONOL, DIMETHICONE, BIS-HYDROXY/METHOXY AMODIMETHICONE, FRAGRANCE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL.

Op de achterkant van het product staan geen ingrediënten vermeld, maar gelukkig wel op de website! Ook hier vinden we vooral wat siliconen, wat parfum en als laatste wat arganolie. Het is moeilijk om te zeggen hoeveel arganolie er daadwerkelijk in de product verwerkt zit, maar aangezien het onderaan de lijst staat (zelfs na parfum, wat vaak al vrij weinig is), zal het niet heel veel zijn.

John Frieda Serums - 6De substantie van dit serum is iets dunner, wat ik zelf prettig vind. Dat zal waarschijnlijk komen doordat dit serum iets minder stevig pluis tegengaat dan het vorige serum. Hoewel de verpakking aangeeft dat een pompje genoeg is, gebruik ik zelf 2-3 pompjes in mijn haar. Van dit serum merk ik een stuk meer en het lijkt beter bij mijn haar te passen! Mijn haar voelt zacht en soepel aan, en bovendien ziet het er glanzend uit. Als je last hebt van zeer veel pluis zal deze wellicht niet voldoende doen (dan is het andere serum misschien beter geschikt), maar voor normaal tot licht pluizig haar dat wel wat extra verzorging en glans kan gebruiken, is dit absoluut een fijn serum.

John Frieda Serums - 1Zoals ik eerder in het artikel aangaf is het Frizz Ease Extra Strength 6 Effects Serum niet heel effectief bij mijn haar, maar het Frizz Ease Nourishing Oil Elixir past heel goed! De substantie is prettig en het zorgt ervoor dat mijn haar er goed en gezond uitziet. Ik moet trouwens wel zeggen dat ik ze voor drogisterijproducten wat aan de prijzige kant vind, maar John Frieda zit sowieso altijd in een wat hogere prijsklasse, dus dat was te verwachten. Bovendien krijg je met het Nourishing Oil Elixir twee keer zoveel product voor hetzelfde bedrag in vergelijking met het Extra Strength 6 Effects Serum, iets wat ook niet onbelangrijk is om te benoemen. John Frieda heeft in elk geval producten voor allerlei haartypes in het assortiment, dus er zit vast iets tussen wat voor jouw haartype de moeite waard is om te proberen!

Het John Frieda Frizz Ease Extra Strength 6 Effects Serum en het Frizz Ease Nourishing Oil Elixir kosten €14,23 per stuk en zijn verkrijgbaar bij drogisterijen als Kruidvat, Etos en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Best betaalbare producten. Vind serums altijd fijn 🙂

 2. Die laatste zal ook wel het beste bij mijn haar passen! Fijne review verder!
  Liefs

 3. FIjne review, ik heb echt pluizig haar dus dit is wel wat voor mij!

 4. Lijkt me een erg fijn merk!

 5. Fijne review! Ik denk dat die eerste wel iets voor mij is, aangezien ik wel erg pluizig haar heb altijd hehe. Maar de tweede lijkt me ook super fijn!

 6. Fijne review!! Het lijkt me een heel erg fijn merk!

 7. Lijken me fijne serums!

 8. ze lijken me heel erg fijn!!

 9. Lijkt mij goed
  wel nog nooit gebruikt
  benieuwd wel hoe t eruit ziet, voor en na gebruik

  liefs
  karlien

 10. Ik ben een John Frieda fan, maar deze twee zijn nu net niet echt geschikt voor mijn haartype denk ik.

 11. Fijne review. Ik denk dat ze beide wel wat voor mij zijn. Ik heb niet erg pluizig haar maar soms heb ik van die dagen dat het wel pluizig is.

 12. Ik vind de serums van John Frieda super! Wil die laatste ook wel eens proberen 🙂

 13. Ik ben momenteel heel tevreden van een serum van Garnier 🙂

 14. Klinkt goed!

 15. Dat klinkt als een fijne serum

 16. Verena zegt:

  Ik heb heel pluizig haar en heb ze ook allebei en echt alleen de eerste werkt voor mij

 17. Wel duur voor bestanddelen. Ik ga ze toch overslaan. Er zijn tal van serum’s die niet zo duur zijn en veel meer verzorgende en voedende bestanddelen hebben.

 18. Hele fijne review! Wat jammer is, is dat hier helaas geen pure vorm Arganolie wordt gebruikt.. Dan vind ik het ook echt te duur voor de producten!

 19. Marielle zegt:

  Als je een haarserum wil waar veel meer argan olie in zit dan in die van John Frieda en ook veel voordeliger is dan moet je eens de Kruidvat Hair Repair oil kopen (hij is meer als een serum dan als een olie). Hij heeft ook nog zonnebloem olie en mais olie en vitamine E, die van John Frieda die heeft alleen maar als allerlaatste bestanddeel argan olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.