Huidverzorging Reviews

Review: Kiehl’s Creme de Corps Whipped Body Butter

Kiehl’s is één van mijn favoriete merken als het om huidverzorging gaat. Ik denk dat er (los van The Body Shop) geen ander merk is waarvan ik zo veel producten opnieuw heb gekocht. Dat is altijd een goed teken! Ik wilde al tijden hét sterproduct van Kiehl’s proberen: Creme de Corps. De hoge prijs hield me tegen, maar een tijdje geleden besloot ik mezelf maar eens op een mooi product te trakteren. Ik ging niet voor de originele versie (een geurloze lotion), maar voor de Creme de Corps Whipped Body Butter.

De Creme de Corps Whipped Body Butter (€36,00 – 226 gram) is een rijke bodycrème met sojamelk en honing, op basis van sheaboter en jojobaolie. Dit is een variant op de originele Creme de Corps, een geurloze hydraterende bodylotion. Daar heb ik eerder proefjes van gehad en ik vond hem zeker niet verkeerd, maar met het oog op de winter (en dus een droge huid) besloot ik voor de Body Butter te gaan.

Tja, om heel eerlijk te zijn is de ingrediëntenlijst niet heel spannend. Voor een Body Butter vind ik de hoeveelheid sheaboter en jojobaolie wat aan de lage kant, maar het merendeel van de voornamelijkste ingrediënten is verzorgend. De crème is overigens geparfumeerd, maar bevat geen parabenen.

Het unieke aan deze Body Butter is dat het een ‘whipped‘ Body Butter is, oftewel: geklopt. Als je de pot opendraait lijkt het bijna alsof iemand er even de mixer heeft ingezet! Zo’n structuur heb ik nooit eerder gebruikt, dus dat was voor de verandering wel leuk. Door de substantie is hij wat kleveriger en daardoor iets moeilijker om uit te smeren. Hij voelt een klein beetje plakkerig aan, maar dat gevoel trekt snel weg.

Wat tevens erg opvallend is, is de sterke geur. Hoewel hij wordt omschreven als ‘sojamelk en honing’, meen ik er toch echt heel sterk kokosnoot in te ruiken. En laat dat nou precies een geur zijn waar ik absoluut niet van houd! Echter vind ik dit wel weer lekker, wat waarschijnlijk komt doordat het vermengd is met de zachte geur van honing en sojamelk. Ik heb trouwens nog nooit een Body Butter meegemaakt waarvan de geur zo lang blijft hangen. Dat is op zich wel lekker, maar na een tijdje is het wel weer mooi geweest.

Ik gebruik voornamelijk Body Butters van The Body Shop, dus het is logisch dat ik de Creme de Corps Whipped Body Butter daarmee vergelijk. En dan moet ik toch eerlijk zijn: hij haalt het niet bij de échte TBS Body Butters! Ik merk dat hij een stuk minder voedend is en dat het effect aan het einde van de dag verdwenen is. Tja, wat dat betreft zijn de TBS Body Butters gewoon het beste. Echter zorgen de warme geur en de bijzondere structuur dat het een luxe product is. Dit is dan ook misschien geen Body Butter die je gebruikt om je zeer droge benen aan te pakken, maar meer om je eventjes luxueus te verzorgen.

Kortom, een fijne geur, een fijne structuur en een luxe product, maar de prijs liegt er helaas niet om. Ik vind het desalniettemin geen miskoop, maar voor een echte fijne intens hydraterende Body Butter blijf ik lekker bij The Body Shop. Deze haal ik gewoon uit de kast als het weer eens tijd is voor een echt luxe-moment.

Kiehl’s Creme de Corps Whipped Body Butter kost €36,00 en is verkrijgbaar bij de winkels en webshop van Kiehl’s.

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Wat een boel geld voor een bodybutter, dan kun je inderdaad beter voor een Body Shop product gaan!

 2. Love their body creams…even though they cost a little more. x

  http://vodkaandarose.blogspot.co.uk

 3. die van TBS zijn inderdaad lastig te verslaan XD

 4. Jojoba olie is wél heel goed voor je handen en nagels, dus misschien als luxeuze handcreme te gebruiken? (:

 5. Lijkt me op zich een fijn product, maar ik vind hem wel enorm duur. Xx

 6. Jammer dat ie niet zo goed is als de bodybutters van TBS! Die whipped structuur lijkt me wel leuk om eens te proberen 🙂

 7. Kiehls filialen kom ik zelden tegen en daarom heb ik nog nooit iets van dit merk geprobeerd. Bodybutters van TBS zijn gewoon het beste!

 8. helaas erg duur anders had ikhem graag willen proberen

 9. Whipped body producten lijken me altijd zo leuk om mee te smeren, haha. Jammer dat je er niet superenthousiast over bent. Het is natuurlijk wel een heel dure body butter en dan had ik het wel net iets beter verwacht! Alsnog fijne review!

 10. Sharona zegt:

  Ik had ook verwacht dat dit de hemel op aarde was. De whipped structuur lijkt me erg fijn maar als ie niet de hele dag een gehydrateerd gevoel geeft gebruik ik net zo lief de bodybutters van TBS. Met de mango versie kan ik wel twee dagen doen zonder opnieuw te moeten smeren. Misschien zoals iemand eerder al zei wel fijn al handcrème te gebruiken én dan doe je er ook nog eens langer mee voor die prijs.

 11. Klinkt prima, maar voor die prijs zou ik hem niet kopen 🙂

 12. Ziet er goed uit maar best prijzig

 13. De substantie ziet er uit als slagroom… Nee hoor, voor mij blijft het lekker TBS, nu weet ik het zeker! Gisteren nog twee bodybutters ingeslagen 😀

 14. Deze is echt zo ontzettend fijn!

 15. Oeh, prijzig. Maar jezelf eens verwennen is zeker niet erg.

 16. Lijkt me lekker!

 17. Hmmm, nee ik denk niet dat dit iets voor mij is. De bodybutters van TBS vind ik vaak al te sterk van geur, dus dan denk ik dat ik deze helemaal te sterk vind…

 18. Bianca zegt:

  Ik blijf toch bij TBS, die heeft een whipped body lotion, ook lekker!

 19. Hmm ik hou van Kiehl’s maar voor body butter zou ik geen 36 euro over hebben

 20. Dit klinkt heerlijk!

 21. Jammer van de prijs! Ik blijf bij de Shea Body Butter ^^

 22. This product is full of good ingredient. I love it!

 23. Nee, vind de prijs toch wel heel erg veel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.