Budget Huidverzorging

Review: Kruidvat Cleansing 2 in 1 Make-up Remover & Crème

Ik benadruk vak hoe belangrijk het is om je make-up goed te verwijderen voordat je je gezicht gaat reinigen, omdat er anders altijd restjes make-up achter zullen blijven, waardoor je huidverzorging niet goed zijn werk kan doen. Ik heb inmiddels heel wat favorieten om deze pre-cleanse stap te doen, zoals deze oilie van The Body Shop of Philosophy Purity Made Simple. Goed nieuws, want ik heb nu een heel fijne budgetvriendelijk alternatief ontdekt dat perfect geschikt is voor deze stap in je routine. Ik stel jullie voor aan de Kruidvat Cleansing 2 in 1 Make-up Remover & Crème!

Dit product is niet helemaal nieuw in de schappen, want het werd al in het voorjaar van 2013 gelanceerd. Het duurde even voordat ik ontdekte hoe handig hij kan zijn, vandaar dat ik er nu pas echt aandacht aan geef. Je vindt Cleansing 2 in 1 gewoon tussen de andere huidverzorging van Kruidvat in een tube van 100 ml voor €1,99.

Kruidvat promoot dit product als een 2 in 1-oplossing voor mensen die huidverzorging te veel gedoe vinden. Het zou al je make-up verwijderen, je huid reinigen én verzorgen in één enkele stap, waarbij je ervoor zou kunnen kiezen om nog wat extra van het product aan te brengen als verzorgende crème. Tja, ik ben hier niet echt een voorstander van. Door een product op deze manier te gebruiken kun je je huid echt niet optimaal verzorgen en er zal altijd nog behoorlijk wat vuil achterblijven. Echter kun je hem ook op een hele andere manier gebruiken, en dan is het ineens wel een interessant product!

Zelf kies ik ervoor om hem op een droge huid in te masseren, inclusief het gebied rondom mijn ogen om oogmake-up te verwijderen. Vervolgens voeg ik wat lauwwarm water toe, masseer ik nog even verder en even later spoel ik de boel af met lauwwarm water (eventueel met behulp van een washandje). Daarna gebruik ik nog een ‘gewone’ schuimende facewash en is mijn huid perfect schoon. Eigenlijk precies zoals ik een reinigingsolie of -balsem zou gebruiken, maar dan met een iets ander product. Uiteraard ga ik vervolgens gewoon verder als altijd en maak ik mijn verzorging af met een toner en een goede crème.

Jullie zullen vast blij zijn om te horen dat er geen parfum inzit! Hij is trouwens ook nagenoeg geurloos. Daarnaast zitten er ook geen uitdrogende soorten alcohol in en is het vooral een mengsel van vette ingrediënten en oliën. Kruidvat adviseert dit product trouwens vooral voor een droge en gevoelige huid, maar als je hem gebruikt zoals ik net heb beschreven, kun je hem ook prima met een wat vettere huid gebruiken, omdat je hem immers gewoon weer afspoelt!

Kruidvat is goed bezig met hun producten! Een tijdje geleden was ik al ontzettend enthousiast over de Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim (een andere budgettip!) en nu de Cleansing 2 in 1. Ik ben er vooral tevreden over als ik hem gebruik als eerste reinigingsstap en het is een perfecte optie als je op zoek bent naar iets wat niet al te prijzig is. Voor €1,99 kun je denk ik geen beter alternatief vinden!

Kruidvat Cleansing 2 in 1 Make-up Remover & Crème kost €1,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. Voor die prijs klinkt hij erg goed! Ik ben hier wel benieuwd naar, ik heb zelf ook een hele droge en gevoelige huid dus ben wel benieuwd of ik hier tegen kan!

 2. Klinkt goed! En wat een fijn prijsje, zeker de moeite waard denk ik zo! x

 3. Lijkt me een erg fijn product 🙂

 4. Ik heb deze ook in huis en het is inderdaad een fijn product! Nu het wat kouder wordt gebruik ik hem erg graag als make-up remover.

 5. Klinkt heel goed! Fijn dat Kruidvat hun producten aan het verbeteren is 🙂

 6. Klinkt erg fijn! Inderdaad veel handiger om op deze manier te gebruiken 🙂

 7. Dat is inderdaad een handige manier om dit product te gebruiken!

 8. Hij klinkt echt fijn! Fijn dat je ook erbij schrijft hoe je het beste kan gebruiken en een eerlijke mening 🙂

 9. Klinkt prima voor een budget product. Ik zou het zelf echter ook niet als een verzorging gebruiken. 2-in-1 producten zijn ook niet zo mijn ding.

 10. Zo’n twee weken geleden heb ik ook een review over dit product geschreven. Ik gebruik de crème op een andere manier: ietwat van aanbrengen op een watje, onzuiverheden verwijderen en daarna met een lotion de laatste restjes verwijderen. Voor deze manier vind ik de crème ietwat te vettig. De manier hoe jij het product gebruikt, lijkt mij fijner.

 11. Anne G. zegt:

  Dat klink interessant! Ik ga binnenkort eens even kijken bij het kruidvat

 12. Klinkt als een fijn product. En voor die prijs kun je hem niet laten liggen!

 13. Dat is handig! Ik heb van de Kruidvat een aparte make-up remover en crème, maar gecombineerd is natuurlijk makkelijker!

 14. Hij klinkt enorm fijn!

 15. Klinkt echt als een fijn product! En de prijs is echt goed!

 16. Oeh, klinkt best fijn! Ben alleen nogal gehecht aan mijn Neoderma producten…

 17. Goed dat hij je zo bevalt 🙂 Lang geleden dat ik nog bij Kruidvat ben geweest!

 18. Fijn productje voor die prijs! Klinkt goed:)

 19. Carlijn zegt:

  Een beetje off-topic, maar zou je misschien een keer een filmpje over al je sportkleding willen maken? Ik zou het in ieder geval heel leuk vinden om te zien! Volgens mij heb je best wel veel, ik zie regelmatig nieuwe dingen op instagram voorbij komen 🙂

 20. Dat product ziet er echt heel fijn uit! Als mijn reiniger van Vichy op is, ga ik deze eens halen.

 21. Fijne review! Ik gebruik deze ook al een tijdje, en hij bevalt mij erg goed!

 22. klinkt wel erg goed.

 23. ik wil deze wel eens proberen op mijn gezicht! voor mijn ogen durf ik het toch niet aan 😛

 24. Fijn! Deze heb ik ook even gebruikt!

 25. Goh, dat klinkt wel interessant! Mijn huid is erg droog en gevoelig en dit zou dus wel eens een goede (milde) budgetoplossing kunnen zijn

 26. klinkt erg fijn 😀

 27. Klinkt prima, best fijn denk ik zo. 🙂

 28. O Wauw geen uitdrogende bestanddelen, dat klinkt fantastisch! Ik ga deze zeker eens kopen als de mijne op is.

 29. Mijn huid heeft wel nood aan milde reinigingsproducten, deze klinkt fijn!

 30. kijk dat klinkt nog eens goed, ik vind kruidvat inderdaad steeds beter worden met zn producten!!! en nog lekker budget ook, bedankt voor deze review 😀

 31. Charlotte zegt:

  Mag je hem ook gebruiken om je oogmakeup (mascara, oogschaduw) er af te halen of alleen voor je gezicht?

  1. Ik gebruik hem ook voor mijn ogen, dat staat als het goed is ergens in het artikel!

 32. Denk dat ik die ook eens ga testen

 33. Sarannee zegt:

  Wauw ziet er goed uit! Naar deze ga ik zeker even kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.