Budget Huidverzorging

Review: Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim

Ik heb wel vaker verteld dat ik niet heel vaak budget huidverzorging gebruik, vooral omdat ik heel erg op goede ingrediënten let. Toch komen er af en toe hele fijne budget-producten voorbij die weer eens laten zien dat goede producten helemaal niet duur hoeven zijn! Ik was al fan van de Essence My Skin Soft Cleansing Gel (meerdere tubes van opgemaakt!), maar ik heb onlangs een nieuwe facewash ontdekt die ook een vast plekje in mijn badkamer heeft veroverd. De Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim is nieuw in het assortiment van Kruidvat en is verrassend fijn. En bovendien zeer budgetvriendelijk, ook niet verkeerd!

De Kruidvat Gezichtsschuim heeft misschien geen hele bijzondere naam, maar dat doet uiteraard niet af aan het effect. Het is een milde schuimende facewash die belooft je huid goed te reinigen zonder uit te drogen. Een flinke tube van 150 ml kost €2,19, dus is erg vriendelijk voor je portemonnee.

De ingrediëntenlijst is vrij uitgebreid en ik heb lang niet voldoende diepgaande kennis om hem in zijn geheel te analyseren. Wat me wel opvalt is dat de eerste paar ingrediënten (waar dus het meest van inzit) vrij mild zijn. De reiniger bevat wel een zekere hoeveelheid Sodium Laureth Sulfate (SLES), maar doordat ongeveer halverwege op de lijst staat valt het mee. Ook bevat de reiniger een beetje parfum, maar aangezien dat laag in de lijst staat zal de hoeveelheid meevallen. Ik baseer mijn oordeel over ingrediënten altijd op de informatie van Beautypedia, dus als je meer wilt weten over elk specifiek ingrediënt, dan kun je daar meer informatie vinden.

Het eerste dat aan de Kruidvat Gezichtsschuim opvalt is dat hij ontzettend romig is! Het is niet zoals veel andere reinigers een transparante gel, maar echt een volle romige facewash. Dat is een goed begin! Je merkt ook hoe vol hij is wanneer je hem met water inmasseert. Hij schuimt lichtjes, maar lang niet zoveel als veel andere reinigers. Daarnaast ruikt hij ontzettend lekker naar komkommer. Misschien niet voor iedereen een pluspunt, maar ik vind de geur prettig.

Ik had het niet helemaal verwacht, maar ik vind deze facewash echt heel erg fijn! Hij maakt mijn huid goed en en diep schoon, maar droogt (zoals de verpakking belooft) mijn droge huid absoluut niet uit. Mijn huid ziet er na gebruik gewoon fris en schoon uit, maar trekt absoluut niet. Ik gebruik ‘m het liefste ’s ochtends, maar soms ’s avonds  ook als tweede reiningsstap nadat ik met een make-upremover mijn make-up heb verwijderd.

Ik houd van zulke fijne ontdekkingen! Als je op zoek bent naar een fijne milde facewash die budgetproof is, dan is deze echt een aanrader. Zeker voor de ietwat droge huid is hij erg prettig! Voor €2,19 is hij in elk geval het proberen waard en wie weet ontdek je wel een nieuwe favoriet.

De Kruidvat Cleansing Gezichtsschuim kost €2,19 en is verkrijgbaar bij Kruidvat.

 

Dit vind je misschien ook leuk...

34 reacties

 1. karin zegt:

  Niet budgetproof? Juist wel. En er staat “klruidvat” in je laatste zin.
  Ik vind deze heel fijn. De peeling gebruik ik als heftige scrub als mn sebhoroïsch eczeem plekjes erg opspelen, deze facewash lijkt qua romigheid op de Dove facescrub (die gebruik ik al jaren).
  Wat raad jij aan als verzorging voor je gezicht na een scrubbeurt van je gezicht na het douchen?
  Groetjes
  Karin

  1. Een goede créme die bij je huidtype past. Dat verschilt dus per persoon!

 2. Ziet er wel goed uit 🙂 Ben erg benieuwd!

 3. Evelien zegt:

  Is deze fijner dan die van essence, of is die van essence beter?

  1. Ik vind ze allebei heel erg prettig, maar deze is net wat meer geschikt voor een droge huid dan die van Essence, denk ik.

 4. Die ziet er heel erg goed uit! Ik ben zelf gek op romige reinigers, alleen moet dan wel opletten dat er geen vettig laagje achterblijft. Ik heb een reiniger van Clarins gehad voor de gecombineerde tot vette huid en die was ook lekker romig, alleen wel iets duurder. Deze van Kruidvat ga ik zeker proberen. Lekker budget en fijn dat de ingredientenlijst er ook goed uit ziet.

  1. Marielle zegt:

   Hier van blijft zeker geen vettig laagje achter want ik heb een gemengde vette huid die gevoelig is voor onzuiverheden en ik zeg je nu al je gaat hem echt GEWELDIG vinden! Je meeeters gaan er ook mee verdwijnen!

 5. Wat een ontzettende fijne review! 🙂 Zo te horen is het een goed product. Binnenkort maar eens een bezoekje brengen aan Kruidvat, haha. Om eerlijk te zijn, vind ik de verpakking er alleen niet aantrekkelijk uitzien.

 6. Klinkt verrassend goed!

 7. Lijkt me erg fijn!

 8. oeh ik ben er nu wel erg benieuwd naar 😀

 9. dat klinkt erg goed zeg!

 10. Hier ben ik wel heel erg benieuwd naar!

 11. Ik hoor hier altijd zoveel goeds over! Ik ben nog op zoek naar een fijne budget facewash dus dat komt goed uit 😀

 12. Suzanne zegt:

  Klinkt goed, ik ga hem ook eens proberen!

  De link naar je review van Essence my skin cleansing gel klopt trouwens niet.

 13. Klinkt goed!

 14. Klinkt zeer goed, ga hem zeker eens uitproberen

 15. Goede review, het lijkt me een fijne facewash en bovendien is hij lekker goedkoop! Maar ik ben nog steeds heel tevreden met die van Essence, dus zal ik deze denk ik niet snel kopen.

 16. Dit lijkt me een fijn product! Ik gebruik zelf ook de milde facial scrub van Essence, een echte budgettopper! De facial cleansing gel passion fruit van TBS vind ik zelf ook erg fijn.
  Ik vind het erg leuk dat je aandacht besteedt aan budgetproducten 🙂
  Ga zo door girl xxx

 17. Oh dat klinkt heel goed! Ik heb verschillende facewashes gebruikt die helaas allemaal mijn huid uitdroogden. Deze is lekker goedkoop en als hij niet uitdroogt moet ik er zeker eens voor kijken! 🙂

  1. Marielle zegt:

   Ja doe dat je gaat hem echt GEWELDIG vinden!

 18. Ziet er erg goed uit! Ik ben benieuwd! Momenteel gebruik ik nog een facewash van Nivea maar als die op is, ga ik deze uitproberen!

 19. Klinkt heel goed, mijn facewash is bijna op dus als hij op is ga ik deze uitproberen.

 20. ik heb er al veel fijns over gehoord, ik ga hem toch wel ns testen (:

 21. Ik heb een heel erg gevoelige huid dus ik denk dat ik deze over ga slaan maar het klinkt wel heel goed! Goede review!

 22. Ik ga ‘m zeker proberen, klinkt goed zeker voor die prijs. Gebruik de laatste tijd anders soort reiniging, omdat mijn huid er beter op reageert, maar zo af en toe vind ik het heelrijk zo’n schuimend product te gebruiken, mijn favoriet is Shiseido Pureness, maar die is 10 x zo duur ongeveer. Leuk, dank je voor de tip.

 23. Altijd fijn om nieuwe budgettoppers te ontdekken, bedankt voor de tip!

 24. Klinkt goed! Maar ik denk niet dat hij geschikt is voor mijn huidtype, en ik moet ongeveer 9 uur rijden voor ik bij een Kruidvat ben, dus ik ga ‘m zelf niet kopen 🙂

 25. Ik heb al teveel facewashes van de drogisterij geprobeerd, dus ik sla deze over. Maar hij klinkt best prettig! Zelf gebruik ik de Wash Away Gel Cleanser van Clinique, ook super fijn 🙂

 26. Eline zegt:

  Ik zou toch even je artikelen overlezen voor je ze post want zoals Karin al meldt staan er hier en daar wat foute dingen

 27. Marielle zegt:

  Ik heb deze ook en O wat ben ik hier super tevreden mee! Ik gebruik hem in de avond trouwens (in de ochtend klets ik een aantal X water in mijn gezicht en dan tonic).
  Dit is de aller eerste face-wash waarvan al mijn meeeters verdwenen zijn! Ik heb al face-wash van alle prijsklassen gebruikt maar deze is echt de allerbeste! Als ie op is koop ik de zelfde zeker opnieuw!

 28. Linda zegt:

  Na het zien van dit filmpje, ben ik deze ook gaan kopen en je hebt gelijk, het is echt een heerlijk product en veel fijner dan face-wash. Ik heb er gelijk 2 gekocht, er was namelijk een actie, 2 voor 3 € en dat is altijd leuk.;-)

 29. Super fijne review! Ben wel fan van budgetmerken en dit is een goede tip.

 30. Famke zegt:

  ik heb hm gister met me vriendin gekocht en hij is echt super fijn (vind ik) en zoals je al zei: BUDGETPROOF en lekker groot ik bn er erg blij mee
  xxxx famke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.