Haar

Review: Kruidvat Color Remover Haarontkleuring

Ik denk dat ik al ruim 10 jaar mijn haar verf en hoewel ik vroeger nog wel eens met tinten als lichtblond en auberginepaars experimenteerde, houd ik het tegenwoordig bij kleuren die dichter bij mijn natuurlijke haarkleur liggen. Regelmatig krijg ik de vraag wat mijn natuurlijke haarkleur eigenlijk is. Tja, goede vraag! Ik weet het zelf  eigenlijk ook niet meer! Ik verf het al zo lang! Kruidvat heeft sinds een tijdje een product waarmee je alle kunstmatige kleur uit je haar kunt halen (ook permanente kleurigen!) en je natuurlijke haarkleur weer tevoorschijn kunt toveren. Ik was benieuwd!

Kruidvat Color Remover Haarontkleuring 004

De Kruidvat Color Remover is een product dat je gebruikt om permanente haarverf uit je haar te halen. Handig als je een mislukte verfbeurt hebt gehad, een kleur te donker is uitgevallen of je gewoon weer terug wilt naar je eigen haarkleur. Er is een variant voor donkere kleuren en medium tinten, waarvan ik de laatste heb gebruikt.

Op zich wilde ik niet heel nodig terug naar mijn originele kleur, maar omdat ik jarenlang mijn haar iets donkerder heb geverfd, was de kleur in de punten behoorlijk opgestapeld, waardoor mijn haarkleur nooit helemaal uitpakte zoals ik graag had gewild. Daarnaast ben ik van plan om het vanaf nu nog enkel met tijdelijke kleuren te verven, aangezien die iets minder beschadigend zijn voor je haar. Ik had het pakje al maanden in mijn kast staan en besloot het vorige week maar gewoon te proberen.

Let op, de Kruidvat Color Remover is géén ontkleuring die al het pigment uit je haar haalt, maar hij haalt enkel pigmenten uit je haar van haarverf. Je blijft dus niet achter met een lichtblonde coupe, maar een kleur die zo dicht mogelijk bij je natuurlijke haarkleur ligt. Als je ooit je haar geblondeerd hebt of highlights hebt gehad zullen die plukken wel lichter blijven, want dit product heeft geen effect op gebleekt haar. Daarnaast schijnt hij ook wat moeite te hebben met zwarte en felrode tinten, dus hij is niet voor iedereen geschikt.

Kruidvat Color Remover Haarontkleuring 006

In de verpakking vind je drie flesjes, een paar handschoenen en een uitgebreide handleiding. In deze handleiding staan vrijwel alle mogelijke vragen beantwoord die je bij dit product zou kunnen stellen, dus dat is erg handig!

Als eerste meng je flesje A met flesje B en dat verdeel je vervolgens over je hele haar. Let op, dit mengsel ruikt niet heel prettig en het is ook dunner dan gewone haarverf, waardoor je je (lange) haar niet makkelijk in een knot kunt draaien. In de gebruiksaanwijzing stond de tip dat je wat huishoudfolie (géén aluminiumfolie trouwens!) om je haar kon wikkelen zodat het product nog effectiever kon zijn, dus dat heb ik gedaan om zo ook meteen m’n haar bij elkaar te houden. Het mengsel laat je 30 minuten inwerken (60 minuten als je de versie voor donker haar hebt) en vervolgens kun je het gaan uitspoelen.

Voor het uitspoelen moet je even goed de tijd nemen, want anders loop je risico dat er nog wat kleurpigmenten achterblijven, waardoor niet alle verf eruit is. Ik heb uiteindelijk 10 minuten lang m’n haar uitgespoeld en heb daarna de nabehandeling aangebracht, die ik ook 2 minuten heb in laten werken en daarna ook weer 5 minuten heb uitgespoeld. Vervolgens breng je de nabehandeling nog een keertje aan als een soort shampoo (hij schuimt) en spoel je alles nog een laatste keer uit.

Kruidvat Color Remover Haarontkleuring 011

Tja, en dan de grote vraag. Heeft het effect gehad? Ik moet zeggen dat ik behoorlijk sceptisch was en vast een pakje haarverf klaar had staan om eventuele mislukkingen recht te trekken, maar ik was aangenaam verrast! Mijn haar had eerst een vrij donkere kleur, zoals je op deze foto kunt zien.

Onder de douche zag ik al direct dat het lichter was en toen het eenmaal aan het drogen was zag ik dat mijn natuurlijke haarkleur al aardig naar boven was gekomen! Toen m’n zus even later die middag langskwam was zij ook helemaal verbaasd en vond ze dat het inderdaad vrijwel mijn eigen haarkleur was. Wow, wat een verschil!

Kruidvat Color Remover Haarontkleuring 010

Als ik naar de aanzet van m’n haar kijk zie ik wel dat de lengtes iets geler zijn dan mijn eigen kleur, maar het scheelt niet heel veel! Ik heb altijd al een beetje goud-achtig haar gehad, dus dat kan heel goed kloppen.

Bij het zien van zo’n product verwacht je dat het enorm beschadigend zal zijn voor je haar, maar ik kan zeggen dat het heel erg meevalt. Toen ik alles had uitgespoeld voelde m’n haar droog al als touw (zelfs al toen het nog nat was), maar vervolgens heb ik er een flinke dosis Aussie 3 Minute Miracle ingegooid. Dat werd door mijn haar opgezogen en daarna was alles eigenlijk wel prima. Inmiddels is mijn haar nog net zo gezond als het ervoor was. Prima dus!

Femme Tussendoortjes

Nu, ruim twee weken verder, ben ik nog steeds erg blij met het resultaat. Mijn haar is beduidend lichter en dat bevalt me op dit moment wel! Inmiddels heb ik nog wel wat rode kleurshampoo gebruikt om er nog iets meer warmte aan te te voegen (zoals op bovenstaande foto te zien is) en nu is het een echte koperblonde kleur. Niet verkeerd! Mezelf kennende zal het niet heel lang duren voordat ik m’n haar weer ga verven, maar dat zal dan absoluut een tijdelijke kleur worden, zodat ik minder opstapeling zal krijgen.

Kruidvat Color Remover Haarontkleuring 002

Ik had niet verwacht dat het zou werken, maar op mijn haar heeft het dus absoluut effect gehad. Misschien is de kleur iets geler uitgevallen dan de kleur die ik van mezelf heb, maar alle donkere verf is eindelijk uit de punten en de lengtes zijn mooi egaal van kleur. Yes! Absoluut de moeite waard om te proberen als je problemen hebt gehad met haarverf of je gewoon weer terug wilt na je eigen kleur (zelfs na 10+ jaar verven!). En voor zo’n prijs is het absoluut de moeite waard!

Kruidvat Color Remover Haarontkleuring Lichte en Middentonen – €8,99
Kruidvat

66 Comments

 • Reply
  Margot
  28 maart 2015 at 12:48

  Wat handig! Ik ben al lang aan het twijfelen of ik mijn haar eens wil kleuren, dus dit product maakt die stap al een heel stuk minder groot!

 • Reply
  Beautyjuf
  28 maart 2015 at 12:51

  Oh, dat je dit aandurfde..! Knap! Ik had niet verwacht dat dit product zo goed zijn werk zou doen. Je haren zien er nog prachtig uit de op de middelste foto, maar ik vind dat de glans er wel wat meer uit is. De rode tint die je nu in je haren hebt, vind ik je prachtig staan! Dankjewel voor je fijne en duidelijke review!

 • Reply
  Floortje
  28 maart 2015 at 13:36

  Wauw, wat een oplossing! Ik droom er stiekem altijd al van om mijn haar te verven en dit maakt het iets minder hoogdrempelig 🙂

 • Reply
  marie
  28 maart 2015 at 13:39

  Tof dat je dit aandurfde, ik ben kapster van opleiding en ben eigenlijk een beetje tegen al die kleuringen van Kruidvat en de supermarkt omdat het veel slechter is voor je haar dan de kleur van bij de kapper. Maar wel tof dat dit voor jou wel werkt.

 • Reply
  Glamourista
  28 maart 2015 at 14:05

  Goed gelukt hoor! Ik overweeg het ook, maar denk dat ik het erna weer donker zou verven 😀

 • Reply
  Kiss & Make-up
  28 maart 2015 at 14:22

  Kan je de ingredienten erbij zetten? Ik zou graag willen weten of mijn haar dit aankan.

  • Reply
   Charlotte
   28 maart 2015 at 14:38

   Helaas was het ingrediëntenlijstje op mijn verpakking wazig gedrukt, waardoor ze onleesbaar waren. Anders had ik het er uiteraard bijgezet! Wellicht dat je een kijkje in de winkel kunt nemen?

   • Reply
    Kiss & Make-up
    28 maart 2015 at 18:09

    In Zwitserland hebben ze geen Kruidvat, maar ik zal de mama eens op verkenningstocht sturen 🙂 Toch bedankt.

 • Reply
  Marloes
  28 maart 2015 at 16:04

  Wow, mooi resultaat zeg. Ziet er goed uit!

 • Reply
  Yvonne
  28 maart 2015 at 16:25

  Ik heb deze ook een keer gebruikt toen ik mijn haar een tint donkerder wilde kleuren, maar ik het resultaat niet mooi vond! De verf op mijn highlights pakte te goed, waardoor ik allemaal donkere plukken had. Zo lelijk! Dus kocht ik dit spul en toen kreeg ik mijn blondere haar weer terug, inclusief highlights (die waren immers al eens lichter gemaakt). Werkt dus fantastisch!

  • Reply
   jessica
   29 oktober 2015 at 11:14

   Werd je haar niet geel?
   Ik ben lichtblond van mijzelf en heb er deze week een donkerdere kleur in laten zetten waar ik niet tevreden over ben.

   • Reply
    wendela
    29 oktober 2015 at 11:23

    Ik heb t ook gebruikt. Mijn haar is oranje uitgevallen. Gelukkig vind ik het wel mooi

 • Reply
  Yvonne
  28 maart 2015 at 16:29

  Marie: dit is geen kleuring, maar een soort (sterke) shampoo die de kleurmoleculen kleiner maakt, zodat je ze eruit kunt wassen/spoelen. Werkt 20 keer beter dan het aloude-head&shoulders-trucje. En het is veel milder dan ontkleuren/bleken.

 • Reply
  Eilish (artisticstateofmind)
  28 maart 2015 at 17:36

  Super handig!

 • Reply
  Denise
  28 maart 2015 at 19:11

  Niet verwacht dat het zou werken, maar wat een goed resultaat! Ben benieuwd of het werkt met mn blauwe haar. Wil graag een kleur tussen roze en oranje, maar om mn haar weer te bleken is misschien iets te veel.

  • Reply
   Diede
   1 juli 2016 at 00:18

   is het gelukt met je blauwe haar? want ik heb nu blauw haar en ik wil er van af

 • Reply
  Dana
  28 maart 2015 at 20:20

  Nu zit ik ook eraan te denken om de donkere versie te halen…

 • Reply
  Sanne
  28 maart 2015 at 20:32

  Je eigen haarkleur staat je heel leuk! Inderdaad een stuk lichter, maar dat past wel goed bij je.

 • Reply
  Cynthia
  28 maart 2015 at 21:17

  Hoeveel pakjes heb je nodig gehad met jou lengte?? Dat zie ik niet erin staan, of ik moet er overheen gelezen hebben.

  Liefs

  • Reply
   Charlotte
   28 maart 2015 at 21:56

   Gewoon 1 pakje, en dat was echt ruim voldoende, want ik wist op een gegeven moment echt niet meer waar ik de laatste beetjes in moest smeren 🙂

 • Reply
  Make up your Mandy
  28 maart 2015 at 21:34

  Een vriendin vertelde mij over dit product. Echt bizar! Wie weet probeer ik het ook ooit een keer. Ik heb geen idee wat mijn haarkleur is, het was iig ooit goudblond!

 • Reply
  larissa
  28 maart 2015 at 22:43

  Oh wat leuk dat het zo goed heeft gewerkt bij jou! Ik durf het niet te gebruiken. Pas wel op met tijdelijke kleuringen want mijn kapper vertelde me dat de kleurtjes die je bij bv. Kruidvat koopt (ook l’oreal etc) vaak semi-permanent zijn, ook al staat dit niet zo op de verpakking vermeld.

  • Reply
   Charlotte
   29 maart 2015 at 09:17

   Bedankt voor de tip! Het is niet zo heel erg als er nog een klein beetje van de kleur achterblijft, aangezien ik maar een paar tinten van mijn eigen haarkleur afwijk. Daardoor vallen eventuele kleurresten nauwelijks op. Maar als je inderdaad van lichtblond naar een roodbruine tint gaat met zo’n uitwasbare verf, blijft er eigenlijk altijd nog wel wat kleur achter 🙂

 • Reply
  Joanne
  29 maart 2015 at 00:18

  Wauw dat werkt echt goed! Had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Misschien ga ik dat ook proberen. Ik wil 1 tintje lichter dan hoe ik het nu verf (wat donkerder is dan mijn natuurlijke kleur) en ik kan mijn uitgroei nu wel gaan behandelen met die lichtere kleur, maar dan blijf je dat kleurverschil zien.
  Heel slim van je dat je nu geen permanente verf meer gaat gebruiken. Ik was daar al een tijd mee gestopt omdat vooral in die pakjes van de drogist altijd een universele ontwikkelaar zit die voor mij te sterk is omdat ik mijn haar eigenlijk alleen donkerder wil hebben, en daar heb je niet zo’n sterke ontwikkelaar voor nodig. Die ontwikkelaars moet natuurlijk op alle soorten haarkleuren werken en is dus vrij sterk. Mijn probleem was altijd dat nadat de kleur van de kleuring vervaagd was, mijn haar dan lichter achterbleef dan mijn natuurlijke haarkleur. Zeer irritant.
  Sindsdien gebruik ik alleen maar demi permanente verf (25 wasbeurten) met een lichte ontwikkelaar (volume 6 ontwikkelaar). Dat blijft eerlijk gezegd nog beter zitten bij mij dan een permanente kleuring! Misschien omdat ik mijn haar dus niet onnodig ‘oplicht’ met een te sterke ontwikkelaar. Het blijft mij mij zo goed zitten dat ik ook met die demi alleen maar mijn uitgroei bijwerk telkens, anders ging het inderdaad alsnog stapelen en werd alles steeds donkerder. Met alleen uitgroei bijwerken gaat het perfect (wel gewoon zelfde kleur telkens dus).
  Een tip is om je even een beetje in te lezen in professionele haarkleuring en dan gewoon professionele verf en ontwikkelaar te bestellen online. Dat is nog serieus goedkoper ook dan die pakjes van de drogist. Omgerekend betaal ik per keer iets van 11 euro dacht ik. Ik gebruik Schwarzkpof Igora Vibrance, maar er zijn veel verschillende ‘demi’s’.

 • Reply
  Anne
  29 maart 2015 at 01:04

  Deze stap heb ik een paar jaar geleden ook genomen. Sindsdien kleur ik mijn haar met twee verschillende soorten professionele verf die ik bij de kappersgroothandel bestel: Mijn uitgroei doe ik met Wella Koleston Perfect en 6% peroxide. Dit is een permanente verf die mijn grijze haren volledig dekt. De lengtes kleur ik slechts af en toe met demi permanente verf, in mijn geval Wella Color Touch met 1,9% vloeistof. Deze demi blijft echt perfect zitten, schaadt het haar niet en geeft een mooie glans. Als je minder vaak verft krijg je mooiere kleurschakeringen in je haar.
  Het fijnste van professionele verf vind ik dat je door verschillende kleuren te combineren perfect je eigen kleur kunt samenstellen. Ook is het veel zachter voor je haar. Ik heb geen dunne gespleten punten meer!

  • Reply
   Joanne
   31 maart 2015 at 14:54

   Is je haar beschadigd van de ‘ontkleuring’?
   Verder ben ik het eens met de professionele kleuring die ik ook bestel, veel beter voor je haar!

   • Reply
    Charlotte
    1 april 2015 at 10:20

    Nee, het is eigenlijk gewoon zoals het ervoor was, niet droger of brozer 🙂

    • Reply
     Joanne
     1 april 2015 at 20:58

     Super, dankje! Ik heb het ook gekocht. Ga het morgen proberen 🙂

 • Reply
  beautifulday4makeup
  29 maart 2015 at 18:55

  Dat is handig als je je haar kleurt zeg

 • Reply
  Heleen
  30 maart 2015 at 14:44

  Hier was ik al benieuwd naar!
  Ik heb m’n haar laatst van blond naar redelijk donkerbruin geverfd en ik vroeg me al af of dit zou werken, mocht ik het er ooit uit willen hebben.
  Nou is het verschil tussen blond en donkerbruin natuurlijk wel iets groter, dus ik denk niet dat het er helemaal uit zou gaan.. Ik zou het eerst op een klein stukje proberen, denk ik!

 • Reply
  Daisy
  30 maart 2015 at 19:28

  Als dit 6 jaar geleden bestond had ik er paletten van aangeschaft. Toen is een rode kleuring eens fout gelopen en liep ik rond met het kleur van een wortel. Het had me veel schaamte en wijzende vingers bespaard 😀

 • Reply
  Caitlyn
  31 maart 2015 at 10:28

  Wauw, ik dacht dat dit product vergelijkbaar was met dit van L’Oreal om
  je haar lichter te krijgen. Aangezien mijn haar niet gekleurd is, ging dit
  dus geen effect voor mij hebben gehad.
  Blij met deze review!
  xx

 • Reply
  Bloggloss
  31 maart 2015 at 22:51

  Wow! Fantastisch resultaat.
  Echt net een half uur geleden een donkere haarspoeling erin gegooid omdat mn haar de vorige keer verven blijkbaar wel permanent rood/bruin is geworden.
  Echt een tip om voor de zomer aan mn eigen rode kleur terug te krijgen!

 • Reply
  Joséphine
  15 mei 2015 at 10:44

  Hoi Charlotte,
  naar aanleiding van jouw review heb ik de stap ook druven te nemen om mijn haar met deze color remover te ontkleuren.
  Ik ben echt blij met het resultaat, alleen blijft mijn haar nog zo stinken naar die zwavellucht.. :-S Echt vies. Hoe lang duurde het bij jou dat die lucht verdwenen was?
  Ok, ik loop er nu pas de 2e dag mee, en ik sta bekend als ongeduldig… maar ik hoop wel dat het snel weg gaat.
  groetjes,
  Josephine

 • Reply
  Sharon
  28 mei 2015 at 11:49

  Hoi! Wat een duidelijke review.
  Ik heb van de week natural blond er in gegooid en ben van mezelf bruin. Ik wil graag een keertje mijn haar blond hebben. Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als ik deze haartonkleuring er in doe. Een meisje die ik ken zei dat mijn haar misschien lichter zou worden? ipv naar mijn eigen haarkleur?
  Ik denk dat ik het gewoon een keertje ga proberen!

 • Reply
  Esmeralda
  1 juni 2015 at 23:38

  Hoi,

  Welke kleurshampoo heb je nadien gebruikt? Ik kan nergens meer rode kleurshampoo meer vinden.
  Nog een andere vraag…. Kun je direct je haar weer verven of moet je een paar weken wachten?
  Ik vind je eigen kleur erg mooi!

  Groetjes, Esmeralda

 • Reply
  xynthia
  28 juni 2015 at 19:21

  Even een vraagje. Ik heb dat apul echt 5 keer gebruik en mijn haar is aan het begin donker rood brui (mijn haar was zwart geverft ben oorspronkelijk blond) niet dat ik het rg vind hoor. Maar hoe heb jij die afschuwelijke geur uit je haar gekregen? Ik heb het vanaf donderdag&vrijdag al tig keer gwassen( ook met de na behandeling) in totaal is van 3 uur onder de douch gestaan om het goed er uit te krijgen alleen de geur blijft maar hangen.. graag hoor ik van je terug 😉
  Liefs
  Xynthia

  • Reply
   sanne
   15 juli 2015 at 15:20

   Ik zit met hetzelfde probleem. Ik heb mijn haar met alle mogelijke (sterke geur) shampoo’s apart en gemengd gewassen maar ik krijg die vieze chemische-eierlucht echt niet uit mijn haar!
   HEEFT IEMAND HIER EEN OPLOSSING VOOR GEVONDEN?

   xxx

 • Reply
  Kitty jansen
  25 juli 2015 at 13:48

  Nou op de laatste vragen is geen anwoord dus durf ik het nog niet te gebruiken ,

 • Reply
  Lianna
  31 augustus 2015 at 13:17

  Ik heb het ook een keer gebruikt en had helaas geen goed resultaat. Mijn haar was oranje. Gelukkig kon ik de volgende dag naar de kapper en die heeft het weten op te lossen. Helaas was de oplossing opnieuw verven. Laat het nu langzaam uitgroeien. Voor mij was dit 1x en niet meer.

 • Reply
  wendela
  3 september 2015 at 17:47

  Heey. Ik heb het laatst (eergisterofzo) ook gebruikt. Heb het nu weer gewassen. Maar mijn haar stinkt nog steeds. Weet jij wat ik kan doen??

 • Reply
  Estrella
  14 september 2015 at 22:44

  Fijne review! Vandaag lowlights in m’n lichtblonde haar laten zetten bij de kapper, maar die zijn veel te donker uitgevallen (ik vind het bijna zwart) en dat staat me echt niet mooi. Morgen dus gelijk maar eens zo’n pakje kopen. Ben er al mee terug geweest naar de kapper maar die zegt dat het vanzelf vervaagt na een paar weken. Maar aangezien ik mijn haar maar één keer per week was, gaat dat veel te lang duren…

 • Reply
  Aletta
  27 september 2015 at 10:51

  Ik heb het gisteren voor mijn lange haar gebruikt. Ik heb van nature donker asbruin haar, lang, dik en vol met krullen. Ik had het rood geverfd, maar dat werd erg lichtrood, en het begon inmiddels ook al uit te groeien, wat ik een te groot kleurverschil vond. Inmiddels zit het er 1 keer in, ik heb nog wat spul overgehouden, en het rooie is er deels uitgegaan, en het is donkerder geworden. Het is nog steeds niet volledig mijn eigen haarkleur, maar ik denk dat het met behandeling 2 of 3 wel compleet terug komt. Ik laat mijn haar nu een paar dagen rusten voor ik het weer doe, ook om te zien hoe donker het nu wordt. ik ben tot nog toe dik tevreden er mee, licht kan met dit spul dus weer naar je donkere gaan, super!

 • Reply
  nynke
  12 november 2015 at 23:21

  Over de werking ben ik best tevreden ik ben redelijk donker blond van mezelf nu en had t bruin rood geverfd en het hele rode was eruit. Alleen nu zit ik met die vreselijke geur in mijn haar!!! Bier geprobeerd en maskers enz maar niets helpt echt zo smerig! Schaam me er ook echt voor bang dat iemand t ruikt!

  • Reply
   Ronja
   13 april 2016 at 16:44

   Hey, Ik heb dit product drie weken geleden ofzo gebruikt, en ik ruik nog steeds sporen van die geur, ik ben heel erg benieuwd wanneer dit weg gaat. Misschien kan jij mijn vraag beantwoorden omdat het voor jou nu wat langer geleden is? Ik zou het super waarderen als je me antwoord kan geven!!

   • Reply
    wendela
    13 april 2016 at 16:48

    Heey het duurde ongeveer twee maanden tot de geur weg ging, maar hij gaat weg!! Nog even geduld dus

   • Reply
    nynke
    13 april 2016 at 17:24

    Ik ben nu van de geur af aangezien de kleur nu uit mijn haar is geknipt. Eerder niet gelukt helaas tot grote ergenis. Het werd wel langzaam iets minder heftig kwa geur maar toch je bleef het ruiken nu eindelijk na bijna een half jaar niet meer!!! Gebruik dit product niet!

 • Reply
  Melissa
  30 november 2015 at 16:01

  Aangezien jij van donker naar licht ging vraag ik mij af waarom je de lichte en middentonen hebt gebruikt.
  Ik zit heel erg te twijfelen of ik dit ook ga doen want heb een half jaar geleden mijn haar opgelicht en daarna een donkere spoeling overheen gedaan 3 x zelfs dus heb kleurophoping.
  Ik ben nu bezig met head&shoulders vraag mij af of het dan eruit gaat of ik wil dit proberen.
  Iemand advies?
  Trouwens heel mooi gelukt, ik lees alleen ook negatieve reacties ergens en dat maakt mij weer aan het twijfelen.

  • Reply
   Melissa
   30 november 2015 at 16:02

   Moet ik dan de lichte-middentonen of de donkere tonen gebruiken van donker naar licht?

 • Reply
  Daphne
  1 januari 2016 at 18:52

  Ik raad dit product TEN ZEERSTE af. Het heeft mijn leven voor een dag (kon het echt niet langer aanzien, en heb het meteen laten verven) tot een hel gemaakt. Mijn haar werd gewoon ros. Afschuwelijk lelijk. Ik werd misselijk van de geur, en het product doet totaal niet wat het belooft. Mijn donkerblonde natuurkleur was nergens te bekennen. Nochtans was mijn haar voordien niet volledig gekleurd. Ik vind dit product echt afschuwelijk, en ik zou het NOOIT iemand aanraden. Werkelijk verspilling van geld.

 • Reply
  Rosalie
  5 februari 2016 at 15:55

  Geweldig spul!!! Wilde weleens van mijn Scandinavisch blond af en besloot as blond te kiezen die zwaar roze werd, pakje gekocht en na een half uur weer heerlijk echt blond. De geur valt wel mee vond ik en vooral nadat ik een kwartiertje een haar masker had gebruikt. Weet nu dat ik altijd blond wil blijven dus voor mij was dit product eenmalig, fijn dat het er is. Echt een aanrader. Ook de prijs is perfect bij een kapper kost zo’n behandeling al gauw 60 euro wel een beetje strakke hoofdhuid maar ja dit was dan ook de derde behandeling in 24 uur

 • Reply
  lieke
  14 februari 2016 at 15:19

  ik heb mn haar blond laten verven alleen ik heb ja best wel donkerblond haar en die uitgroei vind ik zo lelijk. Ik vroeg me af welke ontkleuring ik moet pakken hier voor? Ik wil graag naar mn eigen haar kleur terug.

  • Reply
   Charlotte
   14 februari 2016 at 20:11

   Je kunt het er niet donkerder mee maken als je het lichter hebt geverfd. Enige optie dan is om het donkerder te verven 🙂

 • Reply
  jesna
  2 maart 2016 at 10:07

  ik wil het gaan kopen nu. ik heb iets donker geverfd laatst en is nu donkerbruin. heb zelf licht bruin. ik wil het dus iets lichter maken zodat ik er een lichtere verf overheen kan gooien. maar mijn vraag is kan ik het nu gebruiken en niet al te lang laten inwerken en nog dezelfde dag verven met de kleur die ik juist wil?

 • Reply
  Maaike
  19 mei 2016 at 11:16

  En stel je bent donker van jezelf en je hebt het geblondeerd werkt dat pakje dan ook?

 • Reply
  Jesja
  18 juni 2016 at 09:51

  Ik blondeer mijn haar en heb van mezelf echt heel donkerbruin (tegen zwart aan) haar. Ik lette er altijd op dat het niet permanent was, maar toen ik het voor de eerste keer echt helemaal blond deed kreeg ik het er niet meer uit terwijl er op verpakking uitwasbaar stond. Heb mijn haar nooit bewust gebleekt ofzo ik lette altijd op het woord uitwasbaar. Was pakje van schwarzkopf van iets van 18 euro dat ik gebruikte. Nu na een halfjaar is het nog even blond. De uitgroei ziet er natuurlijk niet uit, maar ik wil het niet meer verven omdat k altijd al dun haar had en het als ik er donkerbruin over gooi misschien wel verkeerd of te licht pakt omdat je mijn echte haarkleur niet echt kan verven volgensmij. En als ik wil donker verven misschien eerst moet bleken omdat ik anders rare kleuren krijg…. En sowieso blijf je kleur verschil zien tussen je echte haarkleur en is het alsnog niet mijn echte haarkleur. Ik schaam me er echt voor en krijg ook opmerkingen. Heb dit product geprobeerd en het werktte niet.. Het maakte alleen mn zilveren ring die ik om had goud maar gelukkig kreeg ik die met tandpasta weer zilver. Heb het 2 keer geprobeerd zelfs omdat ik echt niet weet wat ik ermee moet maar hielp niet.

 • Reply
  Ann
  25 juli 2016 at 16:25

  Ik heb vandaag dit product gebruikt en ben echt verbaasd over het goede resultaat. Ik verf mijn haar al zeker 13 jaar. Van blond tot de laatste kewr mahoniebruin. Dit vond ik toch wat te donker en maakte me erg bleek. Ik ben van mezelf donkerblond. Na de gebruiksaanwijzing goed gelezen te hebben ging ik aan de slag. Het resultaat mag er zijn, ik heb wel een gouden gloed over me haar heen maar dat komt waarschijnlijk door alle highlights die ik ook heb gehad. Alleen de geur is inderdaad erg sterk, maar voor de prijs prima product. Ook ik heb de gekochte haarverf voor mislukking niet gebruikt.

 • Reply
  Marjory
  18 augustus 2016 at 14:47

  Werkt het ook op henna?

  • Reply
   Marleen
   9 januari 2017 at 23:24

   Nee! Staat ook duidelijk in de bijsluiter

 • Reply
  Claudia
  17 oktober 2016 at 17:57

  Verf al 25 jaar mijn haar (omdat ik dat leuk vind), maar laatste jaren beetje bij blond gebleven. Tot vorige week! Ik wilde koper. Maar ik vond het erg tegen vallen en de verf had ook niet goed gepakt. Dus kruitvat ontkleuring gehaald en vandaag gebruikt.
  Super tevreden! Mooie kleur..mijn eigen haarkleur dus, wist ik niet meer haha. En niks droog haar. Voor mij gelukkig goed uitgepakt!

 • Reply
  Lisa
  29 oktober 2016 at 10:53

  Ik heb zojuist deze gebruikt, ik had lowlights laten zetten die wat mij betreft veel te donker zijn uitgevallen. Eerder mijn haar vaak lichter geverfd dus ben heel benieuwd hoe bet uitpakt. Ik laat het nu aan de lucht droge om het resultaat te zien. Ik vond het spul zelf nog wel redelijk kwa beschadegingen maar toen k met die nabehandeling erover heen werd het evht verschrikkelijk stug en voelde het echt als touw. Wat heb jij er precies door heen gedaan hierna? Ik was van plan een haarmasker te gebruiken.
  Vind het erg spannend!

  • Reply
   Charlotte
   31 oktober 2016 at 20:31

   Ik heb hierna regelmatig een intensief haarmasker gebruikt (zo’n 2-3x erna) en dat was voor mijn haar voldoende!

 • Reply
  Marleen
  9 januari 2017 at 23:28

  Oooh heb m ook gebruikt.
  Stond in debijsluiter dat zwarte verf misschien dr niet helemaal zou uit halen maar heb het toch geprobeerd maar mn haar stinkt !!! En heb het al wel 10 keer gewassen! Head and sholders vanalles geprobeerd maar die vieze natte hond geur gaat niet weg! Ik gebruik het niet weer!!

 • Reply
  Linda
  19 maart 2017 at 16:51

  Nou ik heb dus afgelopen vrijdag mijn haar ontkleurd. Wat een drama mijn haar was echt knalgeel. Ik raad het niemand aan.

 • Reply
  De petter Kimberly
  4 februari 2018 at 12:46

  Hey
  Zouw er mij iemand kunnen helpen ik wil mijn haar onkleuring maar weet niet wat moet gaan kopen daar voor
  Zouw Julie mij kunnen helpen dank je wel

 • Reply
  Anneke
  4 mei 2020 at 13:07

  oh god. dit ga ik echt niet doen! bang dat ik oranje haar krijg. ik heb mijn haar geverfd met kis colors. met oxycream 3% . ik wilde het maar een paar tinten donkerder. lichtbruin. dus gekozen voor 7mn . het is veel te donker. is er een kapper in de zaal? hoe krijg ik het lichter zonder mijn haar drastisch te beschadigen. head&shoulders, help.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.