Reviews

Review: Kruidvat Hand- en Nagelcrème

Ik ben dol op luxe en dure producten, maar ik vind het ook leuk om goedkope ‘juweeltjes’ te vinden. Het geeft me altijd een kick wanneer ik erachter kom dat een goedkoop product eigenlijk net zo fijn is als zijn duurdere broertje. Kennen jullie dat gevoel? Onlangs kwam ik bij Kruidvat een budget-proof handcrème tegen waar ik inmiddels erg tevreden over ben.

Kruivat heeft een lijn in het assortiment waarvan alle producten in glazen potjes zitten. De lijn bestaat voornamelijk uit huidverzorging en is ook in dat schap te vinden (vaak onderaan!). Ik kan me herinneren in mijn middelbare school-tijd een tijdje een aantal van deze producten heb gebruikt. Ze hebben dag- en nachtcrèmes en andere huidverzorging, allemaal ontzettend goedkoop (denk aan 2-3 euro per stuk). Ik kon me herinneren dat ze ook een nagelriemcrème hadden, en daar was ik eigenlijk naar op zoek toen ik deze handcrème tegenkwam. De nagelriemcrème heb ik niet gevonden, maar deze handcrème ging in elk geval mee naar huis.

De handcrème zit in een glazen pot, en dat is om eerlijk te zijn niet zo handig. Het is natuurlijk niet bepaald hygienisch en je stopt ‘m ook niet zomaar in je tas. Hij is vrij zwaar, dus hij is niet echt portable. Dit is een crème die je het beste op een handige plek in huis neer kan zetten, zodat je altijd een crème binnen handbereik hebt. Ik heb altijd meerdere handcrèmes in gebruik. Zo staat er een handcrème naast m’n bed, naast m’n werktafel en zit er ook altijd eentje in mijn tas. Voor elk doel heb ik weer bepaalde eisen. Zo wil ik dat de crème die naast m’n bed staat rijk en zeer voedend is, terwijl een handcrème voor onderweg lekker snel in moet trekken.

De structuur van deze crème is vrij dun en trekt lekker snel in. Hij laat een heerlijk zacht gevoel achter en ik heb ook het idee dat hij echt wat voor mijn handen doet. Dat kan je niet van elke handcrème zeggen, dus daar verdient deze wat pluspuntjes mee. De geur is moeilijk te omschrijven, maar is vrij zacht. Aan de ingrediëntenlijst te zien heeft hij een deel van de geur te danken aan amandelolie, maar verder ruikt hij een beetje crème-achtig.

Zoals ik al zei heb ik overal in huis een handcrème staan en deze heeft een vast plekje naast mijn werktafel gekregen! Ik wil na het insmeren mijn handen snel weer kunnen gebruiken, dus een handcrème moet snel intrekken. Deze voldoet volledig aan mij eisen, dus is daar perfect voor.

De handcrème kost €1,99 en dat is een zeer lage prijs voor een prima handcrème. Het feit dat hij in een potje zit maakt ‘m iets minder handig, maar het product is erg fijn, dus dat maakt veel goed.  Een prima handcrème voor een prima prijs!

Dit vind je misschien ook leuk...

11 reacties

 1. Voor je nagelriemen is er maar 1 perfecte oplossing Lemony Flutter van Lush!

 2. kruidvat heeft echt hele fijne producten!

 3. Ik gebruik niet zo vaak handcreme en heb nog een tube staan, dus helaas..

 4. Bedankt voor de tip en review 😉

 5. Had ik niet verwacht van Kruidvat. Ik vind het zo jammer dat die potjes er zo saai en goedkoop uit zien. Daar hadden zo op een hele simpele manier toch wel iets leukers op kunnen verzinnen?

 6. oeeh dat is nog eens positief, heb eigenlijk nog nooit echt naar die producten gekeken van eigen merk kruidvat, misschien toch maar eens doen!

 7. Ik heb precies hetzelfde, gek op luxe maar soms ook ontzettend blij met een cheap ass product..

  Klinkt goed trouwens deze creme.

 8. Hij klinkt heel fijn en natuurlijk lekker goedkoop 🙂

 9. Voor die prijs! Me likey 😀

 10. Dat is zeker goedkoop en het ziet er goed uit! Ik heb altijd dat blauwe blik op mijn nachtkastje staan als handcreme maar deze lokt ook..

 11. Hihi ja, die potjes herken ik ook nog! Ik heb vroeger de perzik-scrub en tea-tree lijn geprobeerd. Wist niet dat ze er ook een handcrème van hadden. Misschien een idee om de crème in een pompflacon te doen? Of is 'ie daar te dik voor?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.