Budget Reviews

Review: Kruidvat Professional Make-Up Kwasten

Je kunt nooit te veel kwasten hebben, dus ik ben altijd op zoek naar de meest geweldige tools om mijn make-up mee aan te brengen. Omdat het er inmiddels wat veel zijn zegt mijn vader altijd lachend dat hij bij mij terecht kan als hij weer eens een muur moet schilderen (nee, niet met mijn mooie kwasten!). Ik beperk het gebruik van mijn favorieten uiteraard liever tot het gezicht. Het merendeel van mijn collectie bestaat uit kwasten van Real Techniques en MAC, maar een tijdje geleden lanceerde Kruidvat een serie met betaalbare kwasten. Zou het wat zijn? Ik testte de Kruidvat Professional Make-Up Kwasten uit!

De Kruidvat Professional Make-Up Kwasten zijn verkrijgbaar in 7 verschillende varianten, zowel voor de ogen als het gezicht. De prijzen liggen tussen €2,99 en €6,99 per stuk. Prima betaalbaar dus! Een paar van de kwasten zijn van dierenhaar gemaakt en een deel is synthetisch. In dit artikel geef ik per kwast aan van welk haar gebruik is gemaakt.

De Poederkwast (€6,99)  is een vrij stompe kwast van dierenhaar die bedoeld is om poeder aan te brengen. Oorspronkelijk dacht ik dat deze vooral bedoeld was om poeder over het hele gezicht aan te brengen, maar daar vind ik ‘m niet prettig voor. Hij is daar te vlak voor en werkt de boel gewoon niet lekker uit.

Geheel onverwacht heeft deze kwast echter een plekje in mijn dagelijkse routine gekregen, namelijk als kwast om bronzer mee aan te brengen. Daar is hij namelijk perfect voor! Ik gebruik deze nog liever dan m’n Real Techniques-kwasten die ik er eerst voor gebruikte, vooral omdat deze het ultieme natuurlijke effect geeft. Je kunt door de smalle vorm redelijk precies te werk gaan, maar doordat de kwast wat vlak is kun je de bronzer ook direct uitwerken. Yep, deze is erg prettig. Overigens gaan de haren behoorlijk uit elkaar staan als je ‘m eenmaal hebt gewassen, maar in combinatie met bronzer vind ik dat zelf totaal geen probleem.

De Blusherkwast – Schuin (€5,99) is wederom van dierenhaar. Ik kan zelf nooit heel goed overweg met schuine blushkwasten, omdat ik dan het gevoel heb alsof ik niet precies te werk kan gaan. Ik weet niet of het aan mijn onwennigheid met dit type kwast ligt, maar het aanbrengen van blush gaat wat vlekkerig. Dit is voor mij persoonlijk geen favoriet, maar ik kan me voorstellen dat iemand anders er beter mee uit de voeten zal kunnen. Ook van deze kwast gaan de haren verder uit elkaar staan na het wassen, waardoor je er nog minder precies mee kunt werken.

De Foundationkwast (€4,99) is een klassieke platte foundationkwast met synthetische haren. Ik heb de afgelopen jaren heel wat van dit type kwasten gehad, maar tegenwoordig gebruik ik liever een bufferkwast voor mijn foundation. De Kruidvat Professional Foundationkwast is prima om vloeibare foundation aan te brengen, maar verder niet heel bijzonder.

Voor het gezicht is er ook nog de Concealerkwast (€2,99). Dit is een exacte kopie van een concealerkwast die ik een paar jaar geleden bij Make-Up Store kocht! Het is een platte stevige kwast van synthetisch haar die bedoeld is om op kleine plekjes concealer aan te brengen.

Om eerlijk te zijn gebruik ik op mezelf vrijwel altijd mijn vingers, maar wanneer ik iemand anders opmaak vind ik dit een prettige kwast om crème-concealer mee aan te brengen. Ik veeg de kwast dan wel even af op de rug van mijn hand (anders zit er te veel product op de kwast), en breng vervolgens de concealer deppend aan. Hij is vrij stevig, waardoor hij vooral geschikt is voor kleine plekjes die veel dekking nodig hebben, maar voor de ogen kun je ‘m beter niet gebruiken, omdat hij daar te klein en te stevig voor is.

Het Oogschaduwpenseel – Breed (€2,99) is een vrij grote luchtige oogschaduwkwast van dierenhaar. Vinden jullie ‘penseel’ ook niet een overdreven achterhaald woord voor gewoon ‘kwast’? Enfin, het ‘oogschaduwpenseel’ is behoorlijk groot. Dat maakt ‘m geschikt voor wanneer je één kleur op het gehele ooglid aan wil brengen of highlighter op het wenkbrauwbot, maar voor precisieklusjes moet je niet bij deze vriend zijn. De kwast is vrij dik en luchtig, waardoor je moeilijk kleur echt op kunt bouwen. Ik had ‘m liever iets kleiner en steviger gezien.

Het Oogschaduwpenseel – Rond (€2,99) is een kleine pencil-kwast van dierenhaar. Deze kun je prima gebruiken om een diepe tint in de arcadeboog aan te brengen. Hij is niet stevig genoeg om bijvoorbeeld een oogpotlood uit te vegen, maar hij is klein genoeg om er precies mee te kunnen werken. Deze is niet verkeerd!

Als laatste is er nog het Eyelinerpenseel – Schuin (€2,99), een plat schuin kwastje van syhtetisch haar. Ehm, ik snap welke kant Kruidvat met deze kwast op wilde, maar het is niet helemaal gelukt. De kwast is namelijk veel te dik om eyeliner goed mee aan te kunnen brengen! Uiteraard kun je ‘m inzetten wanneer je op zoek bent naar een heftige grungy look, maar voor een subtiel vleugeltje is hij absoluut niet geschikt.

Hij is niet helemaal nutteloos, want ik pak ‘m regelmatig voor mijn wenkbrauwpoeder. Ook daar is hij een beetje te groot voor, maar als ik even snel klaar wil zijn is het prima. Ook zou je ‘m nog kunnen gebruiken voor een eyeliner-effect met oogschaduw of om oogpotlood te vervagen. Hij is dus niet optimaal voor zijn oorspronkelijke functie, maar zeker niet geheel onzinnig.

Ik vind het erg leuk dat een betaalbaar merk als Kruidvat met een eigen kwastenserie is gekomen, al zijn de kwasten niet helemaal innoverend. Daar is zeker nog ruimte voor verbetering. De poederkwast is geweldig als je op zoek bent naar een fijne kwast om bronzer mee aan te brengen, iets wat ik zelf niet had verwacht. De rest is aardig, maar een beetje ‘muah’. Het zijn leuke kwasten voor iemand die met make-up begint of genoeg heeft aan een paar simpele betaalbare kwasten, maar voor het echte werk kun je beter bij andere merken kijken.

De Kruidvat Professional Make-Up Kwasten zijn verkrijgbaar vanaf €2,99 per stuk en te koop bij de winkels van Kruidvat.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Fijne review, foundationkwasten gebruik ik alleen voor maskertjes niet voor make up 🙂

 2. Fijn om nu eindelijk eens over alle kwasten wat te lezen, was namelijk heel benieuwd! De poederkwast die je als bronzerkwast gebruikt klinkt erg prettig, dus die zou ik misschien wel eens durven halen. De andere maken me niet heel enthousiast, moest ik vaker oogschaduw dragen zou ik de kleine, ronde kwast wel durven proberen. Toch een goede poging van Kruidvat, ’t is een stap in de juiste richting vind ik 😀

 3. Ik gebruik het ronde oogkwast ook en hij is prima. Niet heel speciaal, maar hij doet zijn werk goed. Het is fijn om nu eens wat meer over de kwasten te lezen. Ik ben ook wel benieuwd naar de poederkwast.

 4. Hoe werkt de grote poederkwast voor blush?

 5. Mooie kwasten, maar ik twijfel nog steeds of ik ze wel moet kopen…

 6. Ze lijken me prima als je net wilt beginnen met make-up, maar zelf hou ik het liever bij mijn real techniques en sigma kwasten 🙂 wel leuk geprijsd!

 7. Fijne review, de bronzer kwast lijkt me dan het best alleen ik heb al heel veel kwasten:)

 8. ik denk dat ik er binnenkort toch eens een aantal ga uitproberen!

 9. Heel leuk dat Kruidvat nu eigen kwasten heeft! De poeder/bronzerkwast lijkt me erg fijn 🙂

 10. Wat een fijne review heb je geschreven, mooi en duidelijk! Die pencil kwast lijkt me opzich wel fijn, net als de concealer kwast

 11. Mooie review en duidelijke foto’s! Ik denk dat ik ze binnenkort maar eens uit ga proberen!

 12. Fijne review! Maar ik zou dan toch voor net iets betere kwaliteit kwasten gaan, zodat je er iets meer aan hebt.

 13. Fijne review! Ik gebruik de blush kwast dagelijks maar ik vind hem erg fijn! Smaken verschillen.

 14. Goede review! Ik denk toch dat ik deze kwasten laat liggen, ik ga is kijken naar die van Real Techniques. 🙂

 15. Handige review!

 16. Deze review is echt fijn! Ik word helaas niet zo enthousiast van de kwasten.
  Wat ik wel zou willen zien is een blendingkwast.
  X Saffira

 17. Fijne review, ik vond de kwasten toen ik ze zag ook niet heel spectaulair uitzien. Jammer, want inderdaad super dat de kruidvat hiermee komt!

 18. Fijne review!
  Lijken mij erg fijn!

 19. Bianca zegt:

  Mac kwasten zijn super, maar duur. Toch zijn Mac kwasten zijn investering wel waard, make-up ziet er nu eenmaal mooier uit door gebruik van goede kwasten.

 20. Ik heb er zelf ééntje van, en die bevalt me prima!

 21. Het zijn fijne kwasten, vooral voor dat prijsje 🙂

 22. ik heb ook een deel van de kwasten. Ik gebruik nu dagelijks de poederkwast, de blushkwast en het ‘oogschaduwpenseel’. De eyelinerkwast was voor mij ook een miskoop die nu maar ligt te vergaan eigenlijk… wat spijtig is. Maar van de rest ben ik heel erg tevreden !

 23. Ziet er goed uit! Ik zoek al een tijdje naar een goedkope concealerkwast om puistjes mee te camoufleren en deze lijkt me ideaal!

 24. Ziet er goed uit, lijk me fijne kwasten!

 25. De kwasten zien er goed uit. Doet het Kruidvat goed voor meiden die (nog) niet zoveel geld willen uitgeven aan kwasten 🙂

 26. Ik heb ook de hele set! Ze zijn best fijn

 27. Ik gebruik de foundationkwast ook maskertjes aan te brengen, is ie goed genoeg voor. Verder heb ik geen ervaring, maar lijken ze me opzicht prima.

 28. Lijken mij ansicht wel fijne kwastjes… 🙂

 29. Annemarie zegt:

  Inderdaad een leuke set om als beginner die wat meer met make up wil doen te experimenteren. Ik heb zelf ook een aantal kwasten van de Kruidvat-lijn. Heb ok het idee dat deze net even wat beter zijn dan de HEMA, hoewel dat voor bepaalde type kwasten niet zal gelden, denk ik. Er is heel veel te krijgen op het gebied van make up. Ik weet dan niet meer precies wat en hoe je iets moet gebruiken 🙂 Ik ga deze set testen.

 30. […] Review: Kruidvat Professional Make-Up Kwasten […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.