Reviews

Review: Kruidvat The Master Perfumer Dames- en Herengeuren

Toen ik een paar weken geleden aanwezig was bij een event van Kruidvat werd aan het einde van de presentatie een aantal bijzondere producten gelanceerd. Er werd eventjes geheimzinnig over gedaan, maar het bleek om heuse parfums van Kruidvat te gaan! Nee, niet zomaar budgetvriendelijke parfums, maar een zeer luxe productlijn genaamd The Master Perfumer met prettige geuren voor zowel  dames als heren en dan natuurlijk wel met een typische Kruidvat-prijs. Mijn oren stonden echte te klapperen toen ik hoorde voor hoe weinig deze fijne geuren in de winkels zouden gaan liggen! Met het oog op moederdag (aanstaande zondag!) en vaderdag (17 juni) is dat natuurlijk best interessant. Ik testte alle geuren uit!

Als je niet beter zou weten zou je denken dat dit parfums van ongeveer €30,- van een luxe merk zijn. Het is nauwelijks (los van een mini-vermelding op het doosje en onderop de flessen) te zien dat deze parfums van Kruidvat zijn. De verpakking is mooi luxe, de stijl van het etiket is strak en de geuren ruiken stuk voor stuk luxe. En raad eens wat de eau de toilettes gaan kosten? Slechts €7,99 per stuk! Yep, €7,99 voor de damesgeuren van 50ml en de herengeuren van 100ml.  Dat is wat mij betreft een prachtige balans tussen prijs en kwaliteit. Beter kan gewoon niet! Kruidvat heeft het bovendien slim aangepakt door de parfums te verkopen onder hun eigen nieuwe label ‘The Master Perfumer’, in plaats van er een ‘Kruidvat’ labeltje op te plakken. Zo voelt het absoluut niet als een goedkoop product.


Laat ik maar beginnen met de damesgeuren, aangezien het bijna moederdag is! Het zijn, net als alle geuren van The Master Perfumer, eau de toilettes en bevatten elk 50 milliliter. Ik vind de verpakking perfect gekozen, namelijk mooi strak en klassiek tegelijk. Deze misstaan dus zeker niet tussen je parfumstash.

Wisten jullie dat het nummer achter de parfum verwijst naar het nummer van de geuropties die beschikbaar waren? Rose Nº8 is dus de achtste geur uit de mogelijkheden. Zoals op het flesje te zien is (handig!) bevat de geur niet alleen maar roos, maar daarnaast ook peer en sandelhout. Vooral de sandelhout maakt de geur iets zwaarder, maar ook de peer geeft er een friszoete noot aan. Dit is een prettige zachte damesgeur die wat mij betreft vooral geschikt is voor de wat oudere dames.

Orange Blossom Nº 15 is denk ik mijn favoriet. Deze eau de toilette bevat grapefruit, neroli en muskus. Door de muskus vind ik ‘m wat zwaar, maar de grapefruit geeft het geheel en wat frissere bijsmaak. Deze geur is perfect geschikt voor zowel overdag als ‘s avonds, maar is wel voor de dames die van een wat zwaardere parfum houden.

Amber Nº53 zal van velen de favoriet zijn! Je ziet meteen al aan de noten dat het een vrij frisse maar toch warme geur is, vanwege de perzik, jasmijn en amber. Dit is echt zo’n parfum die altijd goed is en zal zeker een geschikt cadeau zijn voor moederdag (of gewoon voor jezelf!).

Naast de damesgeuren zijn er ook nog drie geuren voor mannen! Ook dit zijn eau de toilettes en de verpakkingen bevatten 100 milliliter. Waarom bevatten herengeuren altijd meer product voor dezelfde prijs? Ik zie het zo vaak! Ach, mannen sprayen waarschijnlijk graag wat royaler. Ook bij deze varianten is de verpakking goed gekozen. De flessen voelen robuust, stoer en stevig aan. Perfect voor de heren dus!

Blue Spice Nº25 is, zoals de naam al doet vermoeden, een kruidige geur met sinaasappel, kaneel en tonkaboon. Vooral de combinatie van kaneel en sinaasappel ruik je er meteen doorheen! Het is een vrij stoere geur, maar ik vind hem voor het mooie wel wat aan de zware kant.


Black Wood Nº28 is wederom een zware geur, maar ik vind hem wel erg lekker. De combinatie van citroen, patchoeli en cederhout doet me op de één of andere manier denken aan een parfum van Abercrombie & Fitch. Toen ik een paar jaar geleden in New York daar in de winkel was roken de winkel en de kleren naar een vergelijkbare geur, dus de geur roept telkens weer die herinnering bij me op! Vooral de houtnoot vind ik erg lekker.

Uit de herengeuren is Green Citrus Nº42 mijn absolute favoriet. Net als bij mezelf houd ik bij mannen van frisse geuren. Deze geur bevat limoen, basilicum en vetiver, wat de eau de toilette vrij fris maakt, maar tegelijkertijd een scherp randje geeft. I like it!

Ik zei het net al, maar ik ben echt onder de indruk van de Kruidvat/The Master Perfumer-geuren. De verpakking is prachtig, de geuren ruiken luxe en prettig en de bijbehorende prijzen zijn natuurlijk geweldig. Overigens blijven ze prima hangen, maar het zijn natuurlijk wel eau de toilettes. Zeker de damesgeuren moet je af en toe wel even bijsprayen, maar dat heb ik eigenlijk altijd wel met de meeste geuren. Tja, voor €7,99 mag je toch zeker niet klagen!

The Master Perfumer is exclusief voor Kruidvat ontwikkeld en ligt op dit moment in de winkels. Zowel de heren- als damesgeuren kosten €7,99 per stuk.

36 Comments

 • Reply
  Marye
  9 mei 2012 at 11:28

  Ik ga zeker even op jacht voor moederdag. Zijn ze vanaf nu al verkrijgbaar? Ik hoop dat onze kruidvat ze ook al heeft. Ik ga vrijdag meteen even langs.

  • Reply
   Charlotte
   9 mei 2012 at 12:47

   Yep, ik heb ze al bij een aantal filialen zien liggen!

 • Reply
  Kim
  9 mei 2012 at 11:38

  Ik ben er straal langsheen gelopen, ze oogden me echt te cheap! Nu ik ze zo op de foto zie valt het wel mee. De flesjes doen me trouwens denken aan Acqua di Gioia, alleen de dop is anders! De geuren spreken me helaas niet zo aan 🙁

 • Reply
  Joyce
  9 mei 2012 at 11:54

  Oehh snel maar eens een keer ruiken dan. want een lekker geurtje voor zo’n laag prijsje!!

 • Reply
  Esmay
  9 mei 2012 at 11:59

  Ik had geroken in de winkel en ik vond ze heel lekker! En dat voor dat lage prijsje ^^

 • Reply
  Sandra
  9 mei 2012 at 11:59

  Ik was er al aan gaan ruiken maar op dat moment maakte ze niet zoveel indruk op me. Maar ik ga nog een keertje langs want ik vind de prijs zo aantrekkelijk haha!

 • Reply
  Roos
  9 mei 2012 at 12:01

  Ik ben erg benieuwd!

 • Reply
  LinvanT
  9 mei 2012 at 12:08

  Ik heb de flesjes al in de winkel zien staan. Heb ze geroken en ik vind het hele leuke geurtjes voor 7,99, maar ik denk niet dat ik ze ga kopen.

 • Reply
  Awkward Chicks Etcetera
  9 mei 2012 at 12:23

  Wow dat is echt wel heel goedkoop voor een parfum. Meestal merk je altijd wel goed dat goedkope parfums iets minder lekker ruiken dan gewone parfums. Is dat hierbij ook het geval? (denk aan de parfums bijvoorbeeld bij de action oid)

  • Reply
   Charlotte
   9 mei 2012 at 12:46

   Nee, deze zijn echt heel anders! Ik ken het type parfums dat jij bedoelt, die ruiken echt ‘cheap cheap’, deze zeker niet 🙂

  • Reply
   Janneke
   9 mei 2012 at 22:49

   Ik vond ze helaas wel een beetje tegenvallen en wat cheap ruiken.
   Maar misschien komt dat eerlijk gezegd wel doordat ik er erg hoge verwachtingen van had gekregen door de aankondigingen op de beautyblogs nav het persevent.

 • Reply
  Lisa
  9 mei 2012 at 12:36

  Deze heb ik een tijd geleden al zien staan bij Kruidvat. Ik vond dat ‘Amber’ erg lekker rook!

 • Reply
  Amanda
  9 mei 2012 at 12:38

  Ik heb ze nog niet gezien, maar wil er wel eentje gaan uitproberen. Geen geld!

 • Reply
  carla
  9 mei 2012 at 12:42

  amber en orange blossom zijn heerlijke geuren voor een geweldige prijs!!!!

 • Reply
  Isabel
  9 mei 2012 at 13:50

  Ik had ze ook al gezien en ook even geroken aan alledrie de damesgeuren. Orange Blossom was mijn favoriet, maar ik was bang dat ze snel vervliegen. Is dat zo?

 • Reply
  Chiara
  9 mei 2012 at 13:55

  Ik heb ze al geroken en tot mijn grote verbazing vond ik Amber … ZO…VERSCHRIKKELIJK…LEKKER! Ik heb em meteen meegedaan en ik gebruik hem sindsdien constant. Ik heb al veel complimentjes gekregen, maar ik vertel toch enkel maar aan goede vriendinnen dat hij eigenlijk van kruidvat is :p

  Ik ben verslaafd aan ambergeuren, het is een noot die het echt heel goed kan vinden met de chemische samenstelling van mijn huid en mijn lichaamsgeur. Ik heb zelfs een parfum met amber als énige geurnoot (JHAG Not a Perfume)

 • Reply
  Paola
  9 mei 2012 at 14:02

  Ik heb ze al gezien, maar er helaas nog niet aan geroken! Dom, dom dom!

 • Reply
  Sandra
  9 mei 2012 at 14:33

  ik ben echt benieuwd naar deze luchtjes!

 • Reply
  Nena
  9 mei 2012 at 15:13

  Wow het lijken wel Chanel parfums!

 • Reply
  Miranda
  9 mei 2012 at 16:00

  Ze lijken mij erg fijn. En de flacon ziet er ook helemaal niet ‘goedkoop’ uit.

 • Reply
  Laura
  9 mei 2012 at 16:21

  Ik heb AMBER EN ORANGE BLOSSOMS! EN man ik ben echt super tevreden! 😉 Ik heb zelfs eentje van mijn moeder gekregen.

 • Reply
  charile
  9 mei 2012 at 16:23

  Ik ben er heel benieuwd naar 🙂

 • Reply
  Zazie
  9 mei 2012 at 16:35

  Ik heb ze vorige week geroken, en ik ben eigenlijk geen fan van de geuren 🙂 Ben wel benieuwd naar die van Essence 🙂

 • Reply
  Nina
  9 mei 2012 at 17:03

  Ik heb hem gekocht op de dag dat die uit was! Had er al eerder een artikel over gelezen. Ik heb voor mezelf orange blossom gehaald, en voor mijn vriend green citrus. Die ruikt echt heel bijzonder en super lekker.
  ik vind wel dat de geurtjes snel vervliegen, maar het zijn natuurlijk eau de toilettes. Ik ga denk ik ook dat geurtje met amber kopen, want in de winkel heb ik heel lang staan twijfelen tot ik niks meer rook en toen uiteindelijk maar de blauwe gekozen:P

  Maar in mijn filiaal hadden ze niet ieder geurtje dus houd daar rekening mee!

 • Reply
  Jorinde
  9 mei 2012 at 18:05

  Ik ben er wel benieuwd naar 🙂

 • Reply
  Make Up For Women
  9 mei 2012 at 19:30

  whuuuut so cheap!:D moet ik eens uitproberen! xoxo

 • Reply
  Sophie
  9 mei 2012 at 19:45

  Deze lijken me lekker! Misschien ga ik wel zo’n parfum kopen voor moederdag… Of anders een cadeausetje van TBS!

 • Reply
  Jana
  9 mei 2012 at 20:19

  Naar deze parfums ga ik even gaan ruiken 😀 x

 • Reply
  Caroline
  9 mei 2012 at 23:48

  Ze zien er leuk uit! Weet je of ze in België ook te verkrijgen zijn? x

  • Reply
   Evelynn
   10 mei 2012 at 18:02

   Jep, heb er gisteren één gekocht voor moederdag! xx

 • Reply
  sisier
  10 mei 2012 at 00:29

  grappig ik vond amber juist het minst lekker ruiken (wel op mn huid). Ga er misschien nog wel eentje kopen, al heb ik al zoo veel luchtjes 😛

 • Reply
  Beautyblogs
  10 mei 2012 at 16:02

  oh deze wil ik wel gaan ruiken bij de kruitvat :p
  Misschien daarna wel kopen

 • Reply
  Demi
  10 mei 2012 at 21:23

  lijkt mij best lekkere parfum!
  Essence krijgt binnenkort ook een geurenlijn. volgens mij 6 soorten geuren? als ik het goed heb.
  die gaan waarschijnlijk 6,99 kosten voor een 50 ml fles. 10 ml gaat waarschijnlijk 2,99 kosten.
  naar die geuren ben ik ook benieuwd.
  wel echt leuk dat kruidvat zelf ook een geuren lijn(hoe je het ook wilt noemen.) heeft!

 • Reply
  Nice Lady
  15 mei 2012 at 12:09

  Heb ze getest, maar vond ze niet wauw. Heb ze dan ook mooi laten liggen. Jammer, had er hoge verwachtingen van nadat ik de reacties hier had gelezen. Maar er is geen enkele parfum die kan tippen aan de echte Chanel!!

 • Reply
  Nannick
  17 mei 2012 at 23:42

  Ik ga ze binnenkort zekers te weten ruiken, ben erg benieuwd. Slim dat het Kruidvat ervoor gekozen heeft om het Kruidvat embleem er niet op te zetten!

 • Reply
  Mike
  10 juli 2016 at 11:22

  Zaterdagmiddag de Black Wood voor Heren gekocht,ik sta er gewoon versteld van,wat een heerlijke geur.En je blijft hem ook de hele dag ruiken.Onbegrijpelijk dat ze voor deze prijs dit kunnen maken.Ik koop altijd dure luchtjes van 50 a 60 euro,maar ben verkocht aan dit produkt.Ga zeker ook de andere varianten uit proberen.

  Echt TOP dit !!!!!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.