Budget Haar

Review: Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo

Het zal veel van mijn vaste bezoekers niet zijn ontgaan dat één product elke maand weer in een Pinky’s Prullenbak-video voorbij kwam: de Superdrug Wash In, Wash Out Conditioning Colour in 7.43 Warm Copper Gold. Een hele mond vol, maar een topproduct dat ik al jaren gebruik om mijn geverfde haar wat extra kleur te geven dat helaas alleen in Engeland verkrijgbaar is. Ik was dan ook helemaal enthousiast toen ik van superveel van jullie de tip kreeg dat Kruidvat nu een vergelijkbaar product in het assortiment had. En raad eens? Ze zijn EXACT hetzelfde! Joepie! Ik hoorde dat veel van jullie benieuwd waren naar een review van dit product, dus kijk snel mee naar de Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo!

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 3 van 10Als je dit product in het schap ziet staan, is het misschien een beetje onduidelijk wat het is. Hij staat namelijk niet bij de shampoo, maar bij de haarverf. Als je de achterkant van de verpakking leest raak je bijna nog meer in de war, want er staat eigenlijk helemaal niks op! Enkel dat het ‘een warm koper kleureffect geeft aan licht tot middenbruin haar’. Kruidvat had hier best nog even een gebruiksaanwijzing op kunnen zetten. Geen nood, ik ga straks alles uitleggen. Edit: ik lees in de comments dat de gebruiksaanwijzing achter de sticker verstopt zit!

Wat is de Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo?

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 7 van 10

Het is belangrijk om te weten dat dit product niet zozeer een haarverf is en je haar echt van kleur kan veranderen, maar dat het vooral een product is wat een bepaalde gloed of ondertoon aan je haar geeft. Daarom kun je het beste een kleur kiezen die dicht bij je eigen haarkleur zit en hem vooral als oppepper gebruiken. Deze gloed wast er trouwens na zo’n 3 wasbeurten uit, dus het is geen permanente kleuring. In Nederland zijn er 7 verschillende kleuren te koop, die volgens mij allemaal exact overeenkomen met hun tegenhangers van Superdrug. Mijn favoriet is 7.34 Warm Copper, maar er zijn ook tinten die je kunt gebruiken voor lichtblond haar of donkerbruin haar. De blonde varianten kunnen je haar dus ook echt niet lichter maken (er zit geen peroxide in), maar zijn meer bedoeld als een soort ’toners’ om bijvoorbeeld gele tinten uit je haar te halen.Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 2 van 10

Ik gebruik zelf dus al jaren 7.34 Warm Copper, omdat dit dé perfecte tint is om mijn haar wat extra warmte te geven als mijn geverfde kleur een beetje vervaagt. Omdat ik ook wel benieuwd was naar de andere tinten heb ik ook nog 5.4 True Chestnut gekocht, omdat ik hoopte dat deze mijn haar nog iets meer diepte zou geven zonder het meteen te donker te maken.

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo ingrediënten

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 4 van 10

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 6 van 10

Nog even te vergelijking de ingrediënten van zowel de Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo 7.34 Warm Copper (de blauwe verpakking) en de Superdrug Colour Effects Wash In Wash Out Conditioning Colour in 7.34 Warm Copper Gold. Ik ben de ingrediënten stuk voor stuk langsgelopen en ze zijn exact hetzelfde en staan exact in dezelfde volgorde. Het is dus niet zomaar een dupe, maar compleet hetzelfde! Dat is op zich ook niet een enorme verrassing, aangezien Kruidvat en Superdrug onder hetzelfde moederbedrijf vallen, dus ze zullen best regelmatig productsamenstellingen uitwisselen.

Qua ingrediënten zit dit product een beetje tussen een shampoo en haarverf in. Let er dus wel op dat dit product SLES, alcohol denat én parfum bevat, maar als ik heel eerlijk ben merk ik niet dat mijn haar of hoofdhuid daar droger van wordt. Als je er erg gevoelig voor bent kun je hem uiteraard beter mijden.

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo gebruiksaanwijzing

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 5 van 10

Ik heb nog even een extra foto van de instructies van de versie van Superdrug gemaakt, aangezien op de verpakking van Kruidvat eigenlijk helemaal geen informatie gegeven wordt. Het komt er dus op neer dat je hem op nat haar inmasseert, 5 minuten in laat trekken en daarna weer goed uitspoelt. Zoals Superdrug ook op de verpakking aangeeft hangt het effect af van de kleur van je haar. Daarnaast worden er ook nog wat veiligheidswaarschuwingen gegeven, bijvoorbeeld dat je hem niet moet gebruiken als je allergisch bent voor zwarte henna of dat je hem niet moet gebruiken voor wimpers en wenkbrauwen.

Superdrug communiceert op hun verpakking dat één flesje van 75ml genoeg is voor 3 keer, maar mijn ervaring is dat ik met zo’n verpakking makkelijk 4-5 keer kan doen, zelfs met mijn vrij lange haar.

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 9 van 10

De Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo 7.34 Warm Copper Gold ziet eruit als een soort oranje ketchup en het is iets dikker dan de gemiddelde shampoo. Ik gebruik deze meestal in plaats van mijn  gewone shampoo, al is het wel aan te raden om eerst even je haar goed te wassen als je veel stylingproducten gebruikt. Vervolgens masseer ik een flinke hoeveelheid van de shampoo in mijn haar, laat ik het 5 minuten intrekken en dan was ik het uit. Vervolgens doe ik een haarmasker of een gewone conditioner in en daarna ben ik klaar. Supermakkelijk en supersnel! Je hoeft overigens niet bang te zijn dat dit product je haar uitdroogt zoals gewone haarverf dat doet. Mijn haar voelt na deze gewoon goed gezond aan en heeft zelfs nog wat extra glans.

Zoals al ik eerder al vertelde gebruik ik de kleurshampoo om mijn haarkleur langer mooi te houden. Ik verf mijn haar ongeveer elke 6-8 weken, maar omdat ik het in een donkerblonde kopertint verf, vervaagt de warme gloed vaak al na een maand (gaat extra snel omdat ik bijna elke dag mijn haar was). Dan vind ik het nog te vroeg en niet gezond voor mijn haar om alweer met verf in de weer te gaan, dus pak ik er de Wash In Wash Out Kleurshampoo bij. Die gebruik ik dan elke 2-3 wasbeurten en dan kan ik een nieuwe verfbeurt met gemak nog een week of 2-3 uitstellen. Overigens ligt mijn geverfde kleur erg dicht bij mijn eigen haarkleur (ik ben van mezelf een soort warm goudblond, iets lichter en iets minder rood dus), dus dat zorgt ervoor dat deze kleurshampoo voor die extra weken echt voldoende is.

Het resultaat van de Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 10 van 10

Ik heb geprobeerd het effect van de kleurshampoo vast te leggen, maar doordat het verschil hem vooral in de ondertoon zit en het bijna niet op camera vast te leggen is. Op bovenstaande foto heb ik net de Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo in de kleur 5.4 True Chestnut gebruikt. Door mijn vakantie was mijn haar wat gelig en blond geworden, dus ik wilde wat diepte en warmte hebben. Dat is perfect gelukt! Het verschil is subtiel (en helaas heb ik geen foto’s van de afgelopen weken), maar precies voldoende om nog een paar weken mijn verfbeurt uit te kunnen stellen.

Als je de kleurshampoo meerdere wasbeurten achter elkaar gebruikt kun je de kleur nog wat intenser maken. Zo werd mijn haar na 2-3 opeenvolgende wasbeurten met 7.34 Warm Copper behoorlijk oranje, wat wellicht iets te veel van het goede was, haha! Ook heb ik 5.4 en 7.34 een paar keer gemengd, om op die manier nog wat extra diepte te krijgen in combinatie met de warme koperen tint. Gewoon een beetje mee experimenteren dus!

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo - 1 van 10

Het feit dat ik de versie van Superdrug al jaren gebruik laat waarschijnlijk al zien dat ik ontzettend tevreden over dit product ben. Het is goedkoop (€1,99 voor 75 ml), is mild voor het haar en werkt gewoon ontzettend goed. Ik vind het dan ook fantastisch dat hij nu gewoon bij Kruidvat te koop is! Ik hoef niet meer met flesjes uit Londen te slepen en nu is dit fijne product eindelijk gewoon voor iedereen makkelijk verkrijgbaar. Dus: heb je geverfd haar of wil je je eigen ondertoon nog even wat extra kracht bijzetten? Dan is deze kleurshampoo een fantastische oplossing!

Kruidvat Wash In Wash Out Kleurshampoo – €1,99 (75 ml)
Kruidvat

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

80 reacties

 1. Bij de kruidvat staan aan de binnenkant van het etiket aan de achterkant de gebruiksaanwijzing

  1. Bedankt, dat wist ik niet! Meestal zitten daar wel ingrediëntenlijstjes verstopt, maar gebruiksaanwijzingen zitten vaker gewoon aan de achterkant 😉

 2. Ik kon de informatie ook niet vinden, tot ik zag dat je het labeltje aan de achterkant kunt open maken als een soort boekje. Daarin staat alles netjes aangegeven.

 3. Ohh, wat handig! Super fijn dat ze dit nu bij Kruidvat verkopen 🙂

 4. Oeh dit klinkt wel heel handig. Ik verf mijn haar al jaren in blond 10.3 met kappersverf maar ik zou het best leuk vinden om een beetje te experimenteren met dit soort shampoo’s! Ik ga eens kijken wat ze voor blond te bieden hebben!

 5. Ik heb deze ook, de kleur 8.1, asblond! Ideaal om een gelige of oranje gloed in blond haar te verminderen. En lekker goedkoop!

 6. Super handig dat kruidvat ze nu ook heeft, heb ze door jou in london gehaald maar die zijn alweer bijna op! Nu hoef ik niet meer zo zuinig te doen, haha.

  Liefs

 7. Dit klinkt super handig! Maar wat was jij je haar vaak?!? Zonde!

  1. Tja, ik sport vaak, dus dan ontkom ik er niet aan, en bovendien zit mijn haar 10x beter als ik het net gewassen heb. Ik heb blijkbaar een haartype wat gewoon beter valt als ik het net wat vaker was 🙂

   1. Ik wastte mijn haar ook iedere dag ivm met iedere dag sporten, maar omdat mijn haar superlang en superdik is werd ik er helemaal gek van, het werd nooit droog! Nu heb ik me er gewoon overheen gezet en was ik mijn haar al een half jaar (of een jaar alweer…) 1 keer per week. Na het sporten gewoon je haar in een knotje doen en je nek en je voorhoofd goed afspoelen. Je haar word niet vet en gaat niet stinken van het zweet! Misschien een keertje proberen? Als het je niet bevalt is er geen mens overboord! 🙂
    xxx

    1. Ik denk het verschil hem vooral zit in de structuur van je haar. Mijn haar is vrij fijn, daardoor zie je het veel sneller als het vet is. Dus vandaar mijn voorkeur om het vaker te wassen, ik vind dat zelf absoluut geen probleem.

 8. Wat een goede tip, dit is ideaal voor de winter. Dan word mijn haar altijd wat donkerder maar misschien met deze shampoo blijft het wat langer blond

 9. Ik heb mijn haren nog nooit gekleurd, maar stiekem ben ik wel benieuwd naar het effect van zo’n shampoo! 🙂

 10. Ik vond het een vaag product, maar was wel ontzettend nieuwsgierig! Je hebt het gelukkig duidelijk uitgelegd. Ik ben wel benieuwd wat het voor mijn blondgeverfde haar zou doen!

 11. Mooi! Lijkt me een handig product en wat fijn dat ze identiek zijn. Ik zou het zelf niet kunnen gebruiken, omdat mijn haar altijd meerdere tinten bevat.

 12. Ik was hier heel erg benieuwd naar en ik denk dat ik het wel een keer ga proberen!

  x

 13. Oeh, nice! Die wil ik wel proberen voor mijn blonde haren 🙂 Ik was juist op zoek naar zoiets, thanks voor de tip 😀

  1. hanneke zegt:

   En heb je het gedaan ? Ik ben erg benieuwt en wil het zelf ook doen, ik heb ook blond haar en wil het wel eens uitproberen !!

 14. Ik was erg benieuwd naar dit product! Helemaal omdat ik al van een aantal had gehoord dat het eigenlijk niet zijn werk deed. Fijn om te zien dat dat bij jou niet het geval was!

 15. klinkt super nice 😀

 16. Oh wat leuk! Ga ik zeker eens probere. Hopelijk ga ik ze hier in België ook kunnen vinden

 17. Manisha zegt:

  Omg wat goed! Ben erg benieuwd of het ook je grijze haren wat kleurt, weet je dat toevallig?

  1. Nee, volgens de verpakking van Superdrug wordt aangeraden om hem niet op grijs haar te gebruiken, dus dat zal voor die van Kruidvat hetzelfde zijn. Helaas!

  2. Astrid zegt:

   Hoi, ik ben ook een beetje grijs aan het worden en gebruik de lichte bruin tint. Dat wordt een beetje blond/peentjesblond als ik het te vaak achter elkaar gebruik. Op deze manier heb ik al bijna 4 maanden
   mijn haar niet meer geverfd.

 18. Haha, misschien een beetje een suffe vraag, maar als het product niet bij de shampoo’s staat, en ook niet bij de haarverf, waar staat het dan wel bij :)?

  1. Hij staat bij de haarverf, dat staat ook in het artikel 🙂

 19. I’m afraid of those experiements so better if I’d leave my hair for beauty shops ;))

 20. Welke kleur komt er nou het best overeen met die van superdrug?

  1. Ze zijn exact hetzelfde, de kleurnummers zijn ook 100% hetzelfde

 21. Marlies zegt:

  Maakt dit je haar vetter dan bij normale shampoos?

  1. Nee, vind ik niet!

 22. Oh eh, luie zondag. Bedankt voor je reactie!

 23. Ik ben benieuwd of de blonde variant hier van werkt. Heeft iemand daar ervaring mee?

 24. Michèle zegt:

  superhandig artikel! ik lees regelmatig over “toners” in engelse artikels over je haarkleur zo lang mogelijk goed houden maar ik had zoiets nog nooit gevonden hier in de kruidvat.. ik verf zelf ook mijn haar koper (iets donkerder dan dat van jou) en het is er inderdaad ZOOO snel terug uit! en net als jij zie ik het niet zitten om het al om de 4 weken te kleuren… dus dit product is echt ideaal voor mij!

  ik vroeg me ook af of je elke keer dezelfde haarverf neemt of wissel je af?

 25. Froukje zegt:

  Yeeh! Leuk, een review hierover! 😀

 26. Ik ben er super benieuwd naar! Maar is deze verf ook ‘slecht’ voor je haar, net als gewone verf?

 27. Liesje zegt:

  Weet iemand of dit ook goedje ook geschikt is voor grijze uitgroei. Puur om de verfbeurt te rekken.

  1. Volgens mij is de vraag over grijs haar al eerder voorbij gekomen in de comments. Op het label van Superdrug staat dat hij niet geschikt is voor grijs haar, dus dan zal die van Kruidvat dat ook niet zijn…

 28. Merel Catharine zegt:

  Er zit wel een gebruiksaanwijzing op! Op de achterkant, rechts onderaan staat een pijltje, daarmee kan je die ‘pagina’ lostrekken. Misschien handig om nog in je artikel te zetten

 29. Merel Catharine zegt:

  Oké beetje laat gezien, maar het staat er nu wel in haha.

 30. rosalie zegt:

  Hey,
  Ik hoorde van mn moeder dat spoeling bij een regenbui vaak vlekken op je kleding achterlaat. is dit zo?

  1. Geen last van, maar zoals je in het artikel kunt lezen is dit niet een gewone spoeling, maar meer een shampoo voor een bepaalde gloed. Is dus heel anders 🙂

 31. Manon zegt:

  Ik heb net de kleur 5.4 True chestnut gekocht maar durf het eingelijk niet omdat ik best wel blond ben.. Is het als het me niet bevalt er echt met 3 wasbeurten uit? Groetjes 🙂

 32. Krijg je van 8.1 zilverig haar?

  1. Ik zou het werkelijk niet weten, ik heb alleen bovenstaande twee geprobeerd 🙂

  2. Daphne zegt:

   Ik heb 8.1 gebruikt op mijn haar. Al is mijn haar enorm verpest door de kapper (ik kwam met knaloranje haar terecht na een blondeerwassing… zelf heb ik van nature donkerblond haar) werd mijn haar niet zilverachtig. Mijn haar was een paar weken geleden nog steeds oranjeachtig en zeker ook geel, maar dankzij deze kleurshampoo is mijn haar een stuk beter geworden. Ik heb bijna alle oranje gloed eruit gekregen met 1 flesje. Vooral goed doorkammen is wel een tip. Je haar krijgt in het licht gewoon een super asblond effect. That’s it!

 33. Maar is het bij dit product ook bij normale haarverf dat als je een donkerdere kleur gebruikt dan je natuurlijke haarkleur dat je haar nooit meer exact zijn eigen kleur heeft?
  Groetjes 🙂

 34. Scarlett zegt:

  Charlotte, je reageert soms een beetje lullig. Krijg er een nasmaakje van. Niet zo prettig. Maargoed, interessant artikel. Ik ga het ook es uitproberen.

 35. David zegt:

  Ben blij dat ik dit artikel heb gevonden, was ook benieuwd naar de kruidvat kleurshampoo. Ik zie alleen maar reacties van vrouwen, dus heb besloten om mijne te laten :p

 36. Julia zegt:

  Hoii, mijn moeder had er al eentje gekocht, en nu heb ik er ook eentje, straks maar eens uitproberen 🙂

 37. Laudi zegt:

  Hoi charlotte, ik ga volgende week de kleur rich red aanbrengen op mijn blonde haar, hoelang blijft dat bij echt blond haar zitten en blijft mijn haar voor altijd een tintje?

 38. hoi charlotte , het lijkt me cool om te doen maar pakt het ook als je heel donker haar hebt

 39. julie zegt:

  hoevaak moet je je haar dan wassen om alles er weer uit te krijgen

 40. Maths zegt:

  Blijven je handen en je hoofdhuid wel ongekleurd?? :(((

  1. Zoals ik in het artikel uitleg is het géén verf. Het is een lichte kleuropfrisser, een heel ander effect dus. Dus nee, je handen en hoofdhuid worden niet gekleurd.

 41. Britt zegt:

  Thanks voor de review. Ik heb het product ook gekocht en vraag me af of het mijn acryl nagels niet gaat aantasten?

 42. Lotte zegt:

  Gebruik je het gewoon terwijl je onder de douche staat?

  1. Ja, ik ben dan andere dingen aan het doen, bijv. scrubben o.i.d. 🙂

   1. Gil zegt:

    Heyy ik ging het ook probeeren en ik kreeg oranje terwel ik het bruin gwhaat maar ik hebbhet heel veel gewasen in 2 dagen maar het gaat er niet uit kan het er nog uit gaan

 43. Lotte zegt:

  Heeii, ik heb blond haar, als ik dan de 5.4 ofs doe, word het dan bruin ?

 44. Danielle zegt:

  Hoi Charlotte,

  Ik heb van mezelf lichtbruin haar en heb mijn haar altijd chocoladebruin geverfd. Door omstandigheden duurt het nu een tijdje voor ik ze weer kan verven. Mijn uitgroei is lichtbruin en het geverfde deel is inmiddels ook al wat lichter geworden. Het is niet mijn bedoeling om op eigen houtje te gaan kleuren, alleen vraag ik me af of deze shampoo misschien wel de overgang van uitgroei naar de rest wat vervaagt. Want dat zou voor tijdelijk heel ideaal zijn.
  Alvast bedankt

 45. Patricia zegt:

  Kun je de 8.1 asblond over net geverfd haar doen?
  Ik heb nl net m’n haar geblondeerd maar bind het te geel/oranje?
  Kan het kwaad om deze kleurshampoo eroverheen te doen?

  1. Ja hoor, dat moet wel lukken! Het is geen verf, het geeft tijdelijk een tint en kan inderdaad helpen om je haar iets koeler te maken.

   1. Patricia zegt:

    Heb het op droog haar erin gesmeerd wat volgens anderen meer effect zou hebben, maar helaas totaal geen effect.

 46. lisette zegt:

  ik ben eigenlijk heel benieuwd of iemand de koper ooit op blond haar heeft geprobeerd en of het echt zo makkelijk uitwast (mocht het niet zijn wat we verwachten)?

 47. Maud zegt:

  Is het snel uit was baar als je het bijvoorbeeld voor een feestje wil gebruiken op vrijdag maar na het weekend weer moet werken

 48. Ik heb ‘m ook gekocht en al een paar keer gebruikt. En ik zie duidelijk een verschil.
  Heel fijn spulletje 🙂
  Bedankt voor de tip.

 49. Ineke zegt:

  Even een vraag. Is de 8.1 de lichtste variant voor blond of zijn er nog andere blondtinten?
  Asblond is nl vaak vrij donker. T lijkt mij ergoed handig.

 50. willemijn zegt:

  hoihoi, ik vroeg me af of er ook kleuren zijn die op donkerbruin haar werken? groetjes

 51. Jennifer zegt:

  Hoi,
  Ik heb mijn haar asblond geverfd maar vind het nu wat dof/grijzig.
  Welk kleurrijker kan ik het beste gebruiken om het iets levendiger te maken?

 52. Kleine aanrader: gebruik niet true chestnut (5.4) op blond.. Het slaat rood uit.

 53. Mimomimosa zegt:

  Niet geschikt voor grijs haar? Dus ik kan mijn donkere haar er mee verlevendigen zónder dat de prachtige witte strepen in mijn haar worden mee gekleurd? Daar zou ik heel blij mee zijn! Ik laat het nu bij de kapper doen. Peperduur en mijn grijze haren worden er oranje ….

 54. Nikki zegt:

  Ik had er al een paar keer voor gestaan maar ik durfde nooit echt. Maar nu ik de ervaring lees op deze site ben ik 100% overtuigd om het zelf ook een keer te proberen ^^ ik heb namelijk van nature donker haar en in de zomer bleekt dat dan wat af naar de rosse kant. Maar wil niet telkens mijn haar helemaal verven. En dan dacht ik miss die rosse toets wat wegwerken met dit product ^^

 55. Ik heb net een flesje warm copper gekocht en reviews zitten lezen en durfde het toch niet helemaal aan met mijn licht blonde haar. Ik heb een klein plukje geprobeerd en het werd oranje/roze achtig.
  Niet de kleur die ik wilde dus ben blij dat ik het eerst op een klein plukje heb uitgeprobeerd!

 56. Lotte zegt:

  Leuk artikel. Ik heb zelf ook een vraagje. Ik heb middel tot donker bruin haar, maar ik zou graag 6.4 rich red gebruiken. Denk je dat het zal werken?
  liefs

 57. marjan zegt:

  Zitten er ook zware metalen in? En ik zag ook parabenen…..

 58. Natasja zegt:

  Heb zelf blond haar geverfd verschillende tinten en heb nu de rich red en me haar is er toen mooi rood geworden en niet roze

 59. Siebrig zegt:

  Wash in wash out bestaat niet meer zei de verkoopster bij het Kruidvat en gaf me toen “color booster”.
  Is dat hetzelfde?

 60. Marjolein zegt:

  Ik laat het een half uur intrekken (op vervaagd koperblond haar) en de kleur blijft er dan wel een paar weken redelijk goed inzitten. Het wordt dan ook best wel een goede koper kleur. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.