Make-up Reviews

Review: Lancôme Shine Lover Lipsticks

Een tijdje geleden was ik bij een fantastisch event van Lancôme aanwezig waar een aantal nieuwe producten werden gepresenteerd. Die avond kreeg ik een paar hele mooie nieuwe lanceringen te zien, maar ik was vooral erg benieuwd geworden naar de nieuwe Shine Lover Lipsticks. Ze zagen er zo mooi uit! Ik heb ze uitgebreid getest en laat ze in dit artikel aan jullie zien.

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 4 van 14

Als je de Lancôme Shine Lover Lipsticks ziet denk je misschien even dat het een gewone glanzende lipstick is. Zulke producten zien we de laatste tijd immers wel vaker, maar deze zijn absoluut anders. Uiteraard zijn deze lipsticks zeer hydraterend en voelen ze heerlijk aan op de lippen, maar ze zijn vooral interessant vanwege het effect dat ze op je hele look hebben. De Lancôme Shine Lover Lipsticks zijn speciaal ontwikkeld om de huid te laten stralen, zodat je een levendige teint krijgt. Daarom zijn er maar liefst 17 verschillende kleuren verkrijgbaar, zodat er voor elke teint wel een geschikte tint bij zit.

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 2 van 14

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 3 van 14

De Shine Lover Lipsticks zitten in een mooie strakke witte huls en bevatten 3,2 ml/2,9 gram, wat vrijwel gelijk is aan de inhoud van de gemiddelde lipstick. Voor deze luxe lipproducten ben je €25,00 kwijt, maar dat zal gezien het merk geen verrassing zijn.

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 7 van 14

Van deze lipsticks hoef je geen enorme dekking te verwachten, want wat dat betreft zitten ze absoluut in de buurt van een lippenbalsem. Ze zijn dus ietwat transparant, maar geven nog een flinke hoeveelheid kleur af.

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 8 van 14

mijn lippen zonder lipstick

Lancôme Shine Lover 323 Effortless Pink

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 13 van 14

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 12 van 14

Als je 323 Effortless Pink in de verpakking ziet zou je bijna denken dat het een knalroze kleur is, maar op mijn lippen vind ik het nog wel meevallen. Op de close-up ziet hij er ook nog vrij fel uit, maar als je hem in combinatie met mijn hele gezicht ziet valt het reuze mee. Persoonlijk had ik deze liever iets warmer gezien, maar dat heeft enkel met mijn persoonlijke voorkeur te maken. Als je een iets koelere ondertoon hebt zal hij waarschijnlijk prachtig staan.

Lancôme Shine Lover 212 Twisted Beige

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 9 van 14

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 10 van 14

Van 212 Twisted Beige had ik een beetje verwacht dat ik hem te bruin zou vinden en ik had bijna al besloten om hem na deze review aan mijn zus te doneren, omdat zij deze kleuren graag draagt. Toen ik echter de full-face foto’s met deze lipstick zag veranderde mijn mening ineens, want ik vind hem juist perfect staan bij mijn huids- en haarkleur. Heel erg understated, maar daardoor ook zeer draagbaar. Dit is absoluut geen kleur voor iedereen, maar bij de iets warmere types kan deze erg flatterend staan.

Lancôme Shine Lover 120 Ô My Rouge

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 14 van 14

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 11 van 14

Ik houd totaal niet van rode lipsticks en ik ben bang dat 120 Ô My Rouge daar geen verandering in kan brengen. Ik weet zeker dat er dames zijn die zo’n glanzende rode tint geweldig goed kunnen hebben, maar bij mijn gezicht vind ik het al snel te veel worden, vooral vanwege de glans. Het mooie van deze tint is dat hij vrij koel is. Op de swatch op mijn arm vind ik hem erg roze lijken, maar zoals je op de full-face foto kunt zien is hij toch echt duidelijk meer rood.

 

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 1 van 14

Hoewel ik de substantie heerlijk aan vind voelen op mijn lippen, werkt de romige substantie wat onhandig bij het aanbrengen van de fellere kleuren. Het is namelijk behoorlijk lastig om hem mooi egaal te krijgen. Daarnaast is het ook nog eens behoorlijk lastig om de felle kleuren netjes ‘binnen de lijntjes’ te houden en zou ik absoluut een lippotlood aanraden als je met deze in de weer zou gaan. Daar staat echter wel tegenover dat de kleur van de lipsticks echt in je lippen trekt en dat je zelfs nadat de glans is vervaagd nog steeds een frisse tint op je lippen hebt zitten. Het resultaat daarvan is in deze video te zien, waar duidelijk nog een stain van de rode tint zichtbaar was.

Lancome Shine Lover Vibrant Shine Lipstick - 6 van 14

Mijn uiteindelijke oordeel over de Lancôme Shine Lover Lipsticks is een beetje gemengd. Het vlekkerige aanbrengen van de fellere kleuren is voor mij echt een minpuntje, maar de ietwat natuurlijke tinten zijn echter wel weer ideaal. Daarnaast kan ik me voorstellen dat de felle tinten een wat meer draagbare optie zijn voor overdag, als je liefhebber bent van zulke kleuren, en dat het intrekken van de kleur ook erg handig kan zijn als je niet altijd in de gelegenheid bent om je lipstick bij te werken. Neem dus gewoon even een kijkje tussen de tinten om er achter te komen of er iets voor je tussenzit!

Lancôme Shine Lover Lipstick – €25,00 (3,2 ml/2,9 gram)
ICI Paris XL | Douglas | De Bijenkorf

 

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Ik vind de lipsticks erg mooi door de natuurlijk finish! Ik hou ook echt niet van rood (of ik moet er gewoon aan wennen), maar ik vind de kleur Ô My Rouge best leuk doordat hij sheer is. Hij staat je ook mooi!

 2. Ik vind de huls eerlijk gezegd echt niet mooi, had ook een lipstick van Catrice kunnen zijn haha. Ik vind het product mooi op de lippen, maar hebben geen €25 voor over.. Fijne review!

 3. wauw de eerste kleur wil ik!!

 4. Ik ben normaal niet zo van dit soort producten maar ik vind ze erg verzorgd staan

 5. Twisted Beige vind ik een prachtige tint!

 6. Ze zien er erg mooi uit en het zijn leuke kleurtjes maar ik vind ze best wel aan de prijs…

 7. Wat een ontzettend mooie kleurtjes!

 8. Normaal gesproken ben ik meer fan van de felle en opvallende kleuren. Toch vind ik deze lipstick er wel heel mooi uitzien. De zachte tinten zijn perfect voor de zomer. Vooral Effortless Pink vind ik super pretty <3

 9. Ik vind de kleuren eigenlijk allemaal wel mooi!

 10. Twisted Beige staat je inderdaad juist heel mooi!

 11. De producten hebben nogal een goedkope uitstraling vind ik. Twisted beige vind ik wel een erg leuk kleurtje en staat jou ook erg goed!

 12. Wat jammer dat ze niet echt fijn aanbrengen. Daardoor vind ik het net de prijs niet waard eigenlijk.

 13. Zonde dat de kleuren wat vlekkerig aanbrengen

 14. Ziet er prima uit, maar ben niet overtuigd. Had een wat betere kwaliteit verwacht!

 15. Ik vind deze zo enorm mooi! Ik houd zelf heel erg van sheer lipsticks. Ze staan je ook echt prachtig.

 16. heel leuke kleurtjes!

 17. Ik hou van dit soort lipproducten dus mja, ik wil ze alle drie eigenlijk wel 🙂

 18. Dit zou echt een ideaal lipproduct voor mij zijn!

 19. mooie kleurtjes
  vooral die roze kleur is echt mooi
  spijtig wel dat het was vlekkerig aanbrengt

  liefs
  Karlien

 20. Hele mooie kleuren en zo shiny 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.