Reviews

Review: Le Couvent des Minimes Nail & Cuticle Fortifying Salve

Ik krijg regelmatig complimenten over mijn nagels en nagelriemen (thanks!) en ik kan dat enkel toeschrijven aan de manier waarop ik mijn nagelriemen verzorg. Dat is namelijk zo belangrijk voor de kwaliteit van je nagels! Ik heb er al heel wat keren over geschreven, zoals hier en hier. Omdat één van mijn favoriete nagelriemcrèmes uit het assortiment is gehaald moest ik op zoek naar een alternatief, maar dat was verrassend lastig. Ik was namelijk op zoek naar een crème in een tube die zeer verzorgend is. Je zou denken dat zo’n product wel te vinden is, maar vrijwel alles is een olie of zit in een potje! Gelukkig kwam ik onlangs de Le Couvent des Minimes Nail & Cuticle Fortifying Salve tegen. Zou dit een goed alternatief zijn?

Onlangs vertelde ik in een video dat mijn favoriete nagelriemcrème van L’Occitane uit het assortiment is gehaald. Of nou ja, de fantastische crème in een tube is vervangen door een nagelriemolie in een tube met een kwastje eraan. Hartstikke leuk en aardig, maar de werking is totaal verschillend en ik vind ‘m lang niet zo effectief. Ik begrijp absoluut niet waarom ze aan zo’n geweldig product als de Shea Butter Cuticle Cream gaan rommelen. Zonde.

Ik baalde en was op zoek naar een alternatief, maar kon nergens iets vinden dat aan mijn eisen voldeed. Toen ik pas bij een persevent was waar wat mensen van L’Occitane aanwezig waren heb ik er dan ook naar gevraagd en toen heb ik een geweldige tip gekregen! Het merk Le Couvent des Minimes (dat merk met een wat nostalgische uitstraling dat je bij Ici Paris XL in zo’n speciale stand vindt) blijkt namelijk onder L’Occitane te vallen en een vergelijkbaar product in het assortiment hebben. Dat bleek dus deze te zijn! Tja, dat moest ik natuurlijk proberen.

De Le Couvent des Minimes Nail & Cuticle Fortifying Salve is een nagelriemcrème met 30% sheaboter, vergelijkbaar met het gehalte van de versie van L’Occitane. De crème belooft sterkere nagels en gezonde nagelriemen bij regelmatig gebruik, maar dat is logisch aangezien dat de functie van zo’n product is. Je koopt een tube van 15 ml voor €10,52 bij Ici Paris XL.

Aqua/Water, Sorbitan Isostearate, Polyglyceryl, 3 Ricinoleate, Peg, 30 Dipolyhydroxystearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Tocopherol, Silica, Mel/Honey, Potassium Sorbate, Magnesium Sulfate, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Commiphora Myrrha Oil, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Ehydroacetic Acid, Parfum/Fragrance, Citral, Citronellol, Limonene, Eugenol, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool.

De ingrediënten zijn vergelijkbaar met die van L’Occitane, al zijn de verhoudingen iets anders. Zo bevatte de L’Occitane-variant bijvoorbeeld iets meer sheaboter. Ze zitten dus zeker in hetzelfde hoekje, maar gewoon net even anders. Ik was overigens blij geen vaseline op de ingrediëntenlijst aan te treffen, aangezien veel nagelriemcrèmes dit namelijk als hoofdingrediënt hebben. Deze heeft tenminste wat werkzame stoffen.

Ik wilde per se een rijke nagelriemcrème in een tube, omdat ik vaak onderweg mijn nagels even insmeer en dan tube gewoon veel makkelijker is dan een pot zoals Lush Lemony Flutter heeft. Ook werken crèmes vaak veel intensiever dan oliën en trekken ze veel sneller in, dus de vele ‘olie-met-kwastjes-producten’ vielen voor mij ook af. Maar deze komt aardig in de buurt van mijn wensen! Tube? Check! Verzorgende ingrediënten? Check!

De geur is trouwens ook niet onbelangrijk, al is dat voor mij geen prioriteit. De geur van deze crème is wat lastig te omschrijven, maar hij doet me vooral denken aan biologische cosmetica. Het is een geur die ik herken van de Nutriganics-producten van The Body Shop of de biologische huidverzorging van Kruidvat. Ik vind ‘m niet bijzonder lekker, maar ook absoluut niet storend.

En dan natuurlijk de werking! Ik gebruik dit type product veel overdag, maar ook ’s avonds voordat ik ga slapen. Dan wil ik iets wat de hele nacht blijft verzorgen. Deze crème komt daar aardig bij in de buurt. Ik zal eerlijk zeggen dat ik hem niet zo geweldig vind als die van L’Occitane, maar hij komt op een keurige tweede plaats. En daar ben ik ontzettend blij mee, want het is daardoor een goed alternatief!

Als ik ‘m gebruik trekt hij redelijk snel in, maar laat hij wel een laagje achter dat nog langdurig verzorgend blijft werken. Als ik ’s ochtends wakker word voel ik dat m’n nagelriemen mooi soepel en verzorgd zijn. Bovendien werkt hij ook prima voor overdag omdat hij redelijk snel intrekt, niet vet is en bovendien makkelijk in gebruik is. Yep, ik ben tevreden.

Dit is echt zo’n product waarvan je van het bestaan moet weten. Ik had werkelijk geen idee dat dit bij Ici Paris XL verkrijgbaar was! Sowieso is Le Couvent des Minimes een merk waar ik werkelijk nooit kijk. Maar daar is bij deze verandering in gekomen, want dit is een product dat ik voorlopig zal blijven gebruiken. Hij is helaas niet zo fantastisch als de Shea Butter Cuticle Cream van L’Occitane, maar absoluut een degelijke vervanger.

De Le Couvent des Minimes Nail & Cuticle Fortifying Salve kost €10,52 en is verkrijgbaar bij de winkels en webshop van Ici Paris XL.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Klinkt goed! Ik ben momenteel heel tevreden over de nagelriemcrème van Essence, maar inderdaad, dat zit in een potje. 🙂

 2. Ik kan dit met mijn zielige afgekloven nageltjes misschien wel gebruiken!

 3. Hij ziet er in ieder geval erg mooi uit haha. Maar dat is natuurlijk niet het belangrijkste.
  Ik ben wel benieuwd hoe die bij mij zou werken. Ik heb de laatste tijd echt veel problemen met mn nagels!

 4. Ahhh alleen die verpakking is al mega schattig! Klinkt als een fijn product!

 5. Ik had er nog nooit van gehoord en het klinkt allemaal erg goed + is redelijk betaalbaar! Misschien ga ik het ook aanschaffen! 😉

 6. Klinkt erg goed!

 7. Klinkt zeker niet slecht! Ik ken dit merk van naam, maar ik heb er nog niks van geprobeerd.

 8. Klinkt zeker als een fijn product. Op dit moment gebruik ik een crème van Clarins.

 9. Ziet er leuk uit dat product. Ik ben een nagelriemverzorgingsaddict. Ja, ik geef het toe. Ik heb ook lemony flutter, maar heb bij Lush zo’n klein potje gevraagd waar ik voor onderweg wat in heb gedaan. Verder vind ik die van Dior (heb jij ook over geschreven) heel fijn, maar wel wat te plakkerig. De pen met het kwastje van het Kruidvat is trouwens ook een aanrader voor onderweg.

 10. klinkt toch niet slecht 🙂

 11. Hier heb ik inderdaad ook nog nooit van gehoord, fijn dat ik het nu weet 🙂 Goede tip!

 12. Klinkt goed, dit wil ik wel een keer uitproberen!
  Liefs

 13. Ik kende het merk niet eens. Maar ik ben wel heel benieuwd geworden.
  Fijne review!

 14. Wendy (B) zegt:

  Ik gebruik de handcrème en voetcrème van dit merk 🙂

 15. op het moment zijn maar nagels weer een ramp maar waarneer ik mijn nagelriemen goed verzorgzijn mijnnagels echt lang en mooi. ik verzorg ze gewoon met essence producten en ik merk dan al een groot verschil.

 16. Klinkt toch best fijn!

 17. Wat een goede aanrader zeg! Ik wist helemaal niet dat dit onder L’Occitane viel, dat maakt me nog meer benieuwd naar de producten – helemaal omdat ik echt verliefd ben op die old school uitstraling.

  Misschien een stomme vraag, of heb ik het antwoord ergens gemist, maar wat voor nagellak draag je op de foto? 🙂

  1. Dat is Barry M Majesty!

 18. Ik gebruik helemaal niets voor mijn nagels en dat is er aan te merken!
  Ik kende dit product nog niet, dus mss eens ontdekken ook 🙂

  Liefs,
  Karlien

 19. Leuke review! Jammer dat hij niet net zo goed is, maar wel fijn om te weten dat hij goed werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.