Haar

Review: L’Oréal EverRiche Absolute Oil

Als het om mijn haar gaat, hou ik van makkelijk en snel. Soms neem ik echt wel even de tijd om er iets mee te doen, maar het merendeel van de tijd laat ik het gewoon opdrogen en hoop ik maar dat het goed zit. Qua haarproducten ben ik dus ook niet zo heel experimenteel, maar ik ben wel dol op serums en leave-in conditioners. Die gebruik ik elke dag! Toen ik een tijdje geleden de shampoo en conditioner van L’Oréal EverRiche ontdekte, wilde ik ook de L’Oréal EverRiche Absolute Oil proberen. Dit is een spray die je haar zou moeten verzorgen en mooi zou laten glanzen. Kijk, daar houd ik van!

Omdat de Absolute Oil in een doosje verkocht wordt, dacht ik eigenlijk dat het een olie met een pompje zou zijn. Oeps, niet dus! Het is echt een spray die je over je gehele haar kunt sprayen. L’Oréal suggereert dat je hem voor het wassen als pre-treatment kunt gebruiken, tijdens het föhnen als hittebeschermer en als laatste als spray om het haar te laten glanzen. Om eerlijk te zijn vind ik ‘m als ‘voorbehandeling’ niet zo geschikt (daar zijn betere producten voor te vinden), maar de laatste twee suggesties passen perfect bij dit product.

Zoals veel haarproducten bevat de Absolute Oil als eerste paar ingrediënten siliconen. Als derde ingrediënt op de lijst vindt je alcohol, iets wat mij nogal verbaasde. Dat zou je niet verwachten bij een verzorgend product! Nog een opmerkelijk feitje: er is geen olie in deze spray te vinden. Da’s gek.

Op basis van de ingrediëntenlijst had ik eigenlijk niet zoveel van de Absolute Oil verwacht, maar ik ben er juist dol op. Jazeker! Hij geeft m’n haar namelijk extreem veel glans, nog meer dan de EverRiche shampoo en conditioner al geven. M’n haar voelt daarnaast geweldig zacht aan en wordt totaal niet zwaar van deze spray. Meestal gebruik ik een ander serum in de puntjes (dat doe ik altijd wanneer ik een spray-product gebruik) en deze over de rest van mijn (handdoekdroge)  haar. Je moet overigens wel even uitkijken als je ‘m op je haar sprayt, want ik heb gemerkt dat de vloer om je heen wat glad kan worden. Tja, toch die siliconen, haha!

Het enige waar ik niet weg van ben is de geur, die is nogal sterk. Het is een beetje zoet en een beetje bloemig, maar vooral heel erg aanwezig. Gelukkig vervliegt de geur redelijk snel, maar het had van mij wel wat minder gemogen. Daarnaast is dit één van de duurdere producten uit de serie, en vind ik dat hij redelijk snel op gaat. Niet ideaal, maar hij heeft wel degelijk effect op mijn haar, dus ik vind het niet zo’n probleem. Dit is geen spray voor als je erg droog haar hebt en extra voeding nodig hebt. Echter is deze wel fantastisch om je haar extra glans te geven, zeker wanneer je fijn haar heb zoals ik!

L’Oréal EverRiche Absolute Oil kost €13,49 en is verkrijgbaar bij onder andere Etos, Kruidvat en Bol.com.

Tip: tot en met zondag 2 februari kosten alle producten van L’Oréal EverRiche en EverPure €5,- per stuk bij Etos!

Related Post

22 Comments

 • Reply
  Laura
  1 februari 2014 at 06:02

  Klinkt wel goed, maar ik weet niet of het ook zo fijn werkt voor mijn haar. Ik denk niet dat ik het ga aanschaffen. Fijne review trouwens! 😉

 • Reply
  martina
  1 februari 2014 at 06:32

  klinkt eigenlijk wel goed!

 • Reply
  Sofie
  1 februari 2014 at 07:34

  Fijne review! De olie lijkt me heerlijk 🙂

 • Reply
  Beautydagboek
  1 februari 2014 at 09:22

  Glans kan ik zeker gebruiken nu ik mijn haar heb geverfd, dit is er eentje die ik ga onthouden! Fijn dat ie nu in de aanbieding is 🙂

 • Reply
  pamela
  1 februari 2014 at 09:22

  ik ga dalijk naar d Etos en dan ga ik meteen inslaan! ik wil deze erg graag proberen en zeker voor 5 euro!!

  • Reply
   pamela
   1 februari 2014 at 15:17

   ik heb hem gehaald en even snel geprobeerd. de eerste indruk is heel erg goed! mijn haar glanst super mooi en voelt echt heel erg zacht aan! en ik vind de geur best wel lekker 😛

 • Reply
  Bibian
  1 februari 2014 at 09:50

  Klinkt wel veelbelovend.. Mmm ben wel benieuwd. Liefs

 • Reply
  Caro
  1 februari 2014 at 10:00

  Ik was hier heel benieuwd naar! Wel gek dat er helemaal geen olie in zit! Maar gelukkig werkt ie fijn, ik ga ‘m ook proberen! 🙂

 • Reply
  Daphne
  1 februari 2014 at 10:12

  Klinkt erg fijn!

 • Reply
  Dionne
  1 februari 2014 at 10:29

  Klinkt erg goed!

 • Reply
  Charile
  1 februari 2014 at 12:38

  Klinkt goed!

 • Reply
  Beautyjuf
  1 februari 2014 at 13:18

  Wat vreemd dat er zelfs geen klein druppeltje olie inzit.. In mijn ogen erg misleidend. Ondanks het feit dat jij er heel positief over bent, zal ik dit product niet kopen.

 • Reply
  Tamara
  1 februari 2014 at 13:27

  Best gek dat in een olie geen druppel olie terug te vinden is. Er zit alcohol in, droogt dit niet ontzettend uit?
  Ik ga hem morgen wel even halen. Goede tip!

 • Reply
  Sanne Marlijn
  1 februari 2014 at 13:57

  Klinkt goed hoor! Ik denk dat ik even ga kijken bij de Etos!

 • Reply
  Manon
  1 februari 2014 at 14:33

  Wat een duidelijk stukje 🙂 Lijkt me best wel een fijn product!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  1 februari 2014 at 15:43

  Wat goed dat he olie zo goed meevalt 🙂 Je enthousiasme werkt aanstekelijk!

 • Reply
  Anne G.
  1 februari 2014 at 18:44

  Klinkt goed! Dankje voor de review 🙂

 • Reply
  Anne Solveig
  1 februari 2014 at 19:09

  Fijne producten!

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  1 februari 2014 at 20:08

  Fijne review! Lijkt me een heel lekker product.

 • Reply
  Meike
  1 februari 2014 at 21:05

  Ik ben er niet zo weg van dat er alcohol in wordt gebruikt, maar aangezien hij wel veel glans geeft zoals je zegt misschien toch maar proberen.. Fijne review!

 • Reply
  Aurelie
  3 februari 2014 at 13:36

  Dat ziet er echt een heel fijn product uit!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  3 februari 2014 at 16:51

  Klinkt goed!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.