Haar

Review: L’Oréal EverRiche Absolute Oil

Als het om mijn haar gaat, hou ik van makkelijk en snel. Soms neem ik echt wel even de tijd om er iets mee te doen, maar het merendeel van de tijd laat ik het gewoon opdrogen en hoop ik maar dat het goed zit. Qua haarproducten ben ik dus ook niet zo heel experimenteel, maar ik ben wel dol op serums en leave-in conditioners. Die gebruik ik elke dag! Toen ik een tijdje geleden de shampoo en conditioner van L’Oréal EverRiche ontdekte, wilde ik ook de L’Oréal EverRiche Absolute Oil proberen. Dit is een spray die je haar zou moeten verzorgen en mooi zou laten glanzen. Kijk, daar houd ik van!

Omdat de Absolute Oil in een doosje verkocht wordt, dacht ik eigenlijk dat het een olie met een pompje zou zijn. Oeps, niet dus! Het is echt een spray die je over je gehele haar kunt sprayen. L’Oréal suggereert dat je hem voor het wassen als pre-treatment kunt gebruiken, tijdens het föhnen als hittebeschermer en als laatste als spray om het haar te laten glanzen. Om eerlijk te zijn vind ik ‘m als ‘voorbehandeling’ niet zo geschikt (daar zijn betere producten voor te vinden), maar de laatste twee suggesties passen perfect bij dit product.

Zoals veel haarproducten bevat de Absolute Oil als eerste paar ingrediënten siliconen. Als derde ingrediënt op de lijst vindt je alcohol, iets wat mij nogal verbaasde. Dat zou je niet verwachten bij een verzorgend product! Nog een opmerkelijk feitje: er is geen olie in deze spray te vinden. Da’s gek.

Op basis van de ingrediëntenlijst had ik eigenlijk niet zoveel van de Absolute Oil verwacht, maar ik ben er juist dol op. Jazeker! Hij geeft m’n haar namelijk extreem veel glans, nog meer dan de EverRiche shampoo en conditioner al geven. M’n haar voelt daarnaast geweldig zacht aan en wordt totaal niet zwaar van deze spray. Meestal gebruik ik een ander serum in de puntjes (dat doe ik altijd wanneer ik een spray-product gebruik) en deze over de rest van mijn (handdoekdroge)  haar. Je moet overigens wel even uitkijken als je ‘m op je haar sprayt, want ik heb gemerkt dat de vloer om je heen wat glad kan worden. Tja, toch die siliconen, haha!

Het enige waar ik niet weg van ben is de geur, die is nogal sterk. Het is een beetje zoet en een beetje bloemig, maar vooral heel erg aanwezig. Gelukkig vervliegt de geur redelijk snel, maar het had van mij wel wat minder gemogen. Daarnaast is dit één van de duurdere producten uit de serie, en vind ik dat hij redelijk snel op gaat. Niet ideaal, maar hij heeft wel degelijk effect op mijn haar, dus ik vind het niet zo’n probleem. Dit is geen spray voor als je erg droog haar hebt en extra voeding nodig hebt. Echter is deze wel fantastisch om je haar extra glans te geven, zeker wanneer je fijn haar heb zoals ik!

L’Oréal EverRiche Absolute Oil kost €13,49 en is verkrijgbaar bij onder andere Etos, Kruidvat en Bol.com.

Tip: tot en met zondag 2 februari kosten alle producten van L’Oréal EverRiche en EverPure €5,- per stuk bij Etos!

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Klinkt wel goed, maar ik weet niet of het ook zo fijn werkt voor mijn haar. Ik denk niet dat ik het ga aanschaffen. Fijne review trouwens! 😉

 2. klinkt eigenlijk wel goed!

 3. Fijne review! De olie lijkt me heerlijk 🙂

 4. Glans kan ik zeker gebruiken nu ik mijn haar heb geverfd, dit is er eentje die ik ga onthouden! Fijn dat ie nu in de aanbieding is 🙂

 5. ik ga dalijk naar d Etos en dan ga ik meteen inslaan! ik wil deze erg graag proberen en zeker voor 5 euro!!

  1. ik heb hem gehaald en even snel geprobeerd. de eerste indruk is heel erg goed! mijn haar glanst super mooi en voelt echt heel erg zacht aan! en ik vind de geur best wel lekker 😛

 6. Klinkt wel veelbelovend.. Mmm ben wel benieuwd. Liefs

 7. Ik was hier heel benieuwd naar! Wel gek dat er helemaal geen olie in zit! Maar gelukkig werkt ie fijn, ik ga ‘m ook proberen! 🙂

 8. Klinkt erg fijn!

 9. Klinkt erg goed!

 10. Klinkt goed!

 11. Wat vreemd dat er zelfs geen klein druppeltje olie inzit.. In mijn ogen erg misleidend. Ondanks het feit dat jij er heel positief over bent, zal ik dit product niet kopen.

 12. Best gek dat in een olie geen druppel olie terug te vinden is. Er zit alcohol in, droogt dit niet ontzettend uit?
  Ik ga hem morgen wel even halen. Goede tip!

 13. Klinkt goed hoor! Ik denk dat ik even ga kijken bij de Etos!

 14. Wat een duidelijk stukje 🙂 Lijkt me best wel een fijn product!

 15. Wat goed dat he olie zo goed meevalt 🙂 Je enthousiasme werkt aanstekelijk!

 16. Anne G. zegt:

  Klinkt goed! Dankje voor de review 🙂

 17. Fijne producten!

 18. Fijne review! Lijkt me een heel lekker product.

 19. Ik ben er niet zo weg van dat er alcohol in wordt gebruikt, maar aangezien hij wel veel glans geeft zoals je zegt misschien toch maar proberen.. Fijne review!

 20. Dat ziet er echt een heel fijn product uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.