Make-up Reviews

Review: L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation

Het liefste zou ik elke foundation uit de drogisterij willen proberen, maar omdat het kleurenaanbod in Nederland zo beperkt is kan ik vrijwel geen enkele Nederlandse foundation gebruiken omdat ze allemaal te donker zijn. Handig, zo’n lichte huid! Gelukkig is het aanbod in Engeland wat meer afgestemd op porcelain beauties, dus altijd als ik in Londen ben neem ik minstens één foundation mee. Ik was ontzettend benieuwd naar de L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation en gelukkig hebben ze in Engeland een tint die perfect voor mij is! En deze foundation is natuurlijk ook gewoon in Nederland verkrijgbaar.

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 7 van 7De L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation belooft je huid tot 24 uur mat te houden en een perfecte semi-matte medium dekking te geven. Nou heb ik zelf nooit een foundation meer dan 16 uur op, maar het is fijn om te weten dat deze foundation het zo lang mogelijk op je huid uit zou moeten houden. Deze foundation komt uit de welbekende Infallible-serie van L’Oréal en is een iets meer dekkende en mattere versie van de originele Infallible Foundation.

In Nederland is de lichtste kleur 11 Vanilla en die is gelukkig al vrij licht. Echter is die ook behoorlijk geel en is hij voor mijn huid net wat aan de donkere kant. Ik was daarom blij om in Londen de kleur 10 Porcelain te vinden, want die is net wat meer geschikt voor mijn huid! Helaas is deze niet in Nederland verkrijgbaar, maar je zou nog wel eBay kunnen proberen om deze of de Amerikaanse versie (die heet Infaillible Pro-Matte) te pakken te kunnen krijgen.

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 5 van 7Ik houd altijd wel van stevige dekking, dus ik was blij om te zien dat L’Oréal aangeeft dat deze foundation zeer dekkend is. De substantie wordt aangegeven als ‘medium’, maar ik vind hem behoorlijk aan de dikke kant. De finish belooft mat te zijn en glans tegen te gaan.

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 6 van 7De foundation zit in een lange smalle tube van 35 ml. Dat is iets meer dan normaal, want de meeste foundations bevatten 30 ml. Ik vind zo’n tube trouwens ideaal! Het is makkelijk te doseren, neemt weinig ruimte in en is ook nog eens vrij licht. Dat zou ik bij meer foundations willen zien!

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 3 van 7De substantie is vrij dik en doet me een beetje denken aan de Clarins Everlasting Foundation of MAC Studio Sculpt Foundation. Door de dikke substantie vind ik hem lastig aan te brengen met een gewone bufferkwast (het wordt dan snel cakey), maar een Beautyblender is ideaal. Als ik hem met een Beautyblender gebruik breng ik eerst wat van de foundation aan met mijn vingers en vervolgens werk ik het uit met de vochtige spons. Een kwast die overigens wel prima werkt is de Real Techniques Sculpting Brush, maar je zou hem eventueel ook met je vingers aan kunnen brengen.

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 1 van 7zonder foundation

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 2 van 7met L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation

Zoals op de foto te zien is geeft deze foundation een stevige dekking. Precies zoals ik wil! Daarnaast is het effect ontzettend mat. Niet cakey mat of onnatuurlijk mat, maar mijn huid voelt met deze foundation aan alsof ik de foundation al heb afgepoederd. Tegelijkertijd ziet mijn huid er bijna perfect uit, alsof ik er een laagje Photoshop overheen heb gegooid. Wow, dat heb ik nog nooit met een foundation gehad!

Nu ik lange dagen op kantoor maak merk ik hoe fijn het is als make-up gewoon de hele dag perfect blijft zitten. Echter had ik nog geen enkele foundation gevonden die uiteindelijk niet ging glimmen halverwege de dag. Nou, daar is bij deze een einde aan gekomen, want de L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation is werkelijk perfect! Geen spoortje glans te bekennen en aan het einde van de dag (na 14+ uur) ziet mijn make-up er eigenlijk nog uit zoals ik het ‘s ochtends had aangebracht. Wow! Overigens moet ik hier wel bij zeggen dat ik hem lichtjes afpoeder, maar het is alsnog een extreem langhoudende foundation.

Dit is een perfecte foundation voor een vette huid, maar ook als je een normale, gecombineerde of zelfs ietwat droge huid hebt zou je deze absoluut kunnen proberen. Zorg ervoor dat je huid vooral voldoende gehydrateerd is en breng hem bij voorkeur met een vochtig sponsje aan. Dan zal hij absoluut niet cakey worden!

L'Oréal Infallible 24H Matte Foundation - 4 van 7De L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation is de afgelopen weken mijn favoriete go-to foundation geweest voor lange dagen. Sowieso op gewone kantoordagen, maar ik droeg hem bijvoorbeeld ook bij de Beautygloss Party. De dekking is perfect, de matte finish is perfect en de houdbaarheid is ook perfect. Wat wil je nog meer? Het enige jammere is dat deze lichte kleur niet in Nederland verkrijgbaar is, dus als ik weer in Londen ben neem ik minstens nog een extra tube mee. Ik wil absoluut niet zonder deze foundation zitten!

L’Oréal Infallible 24-H Matte Foundation – €15,99 (35 ml)
Kruidvat | Etos | DA

 

 

 

 

 

17 Comments

 • Reply
  Linda
  15 mei 2015 at 07:14

  Staat erg mooi 🙂 het kan Door de lichtinval komen oid, maar je nek lijkt wel wat geler dus wat dat betreft zou die ander misschien wel kunnen. Maar ja dat heb je vast ook al wel geprobeerd :p

 • Reply
  Jana
  15 mei 2015 at 09:37

  Deze ziet er heel mooi uit! Ik heb hem vorige week besteld maar ik heb hem nog niet gebruikt. Ik lees wel vaker in reviews dat je hem het mooist kan aanbrengen met een sponsje, het ideale moment om de Real Techniques spons eens te proberen, die staat al lang op mijn verlanglijstje!

 • Reply
  julia
  15 mei 2015 at 09:41

  Ik ben verliefd op deze foundation! Nummer 11 past perfect bij mijn huidskleur, yes! XO

 • Reply
  Caro ~ My Beautycase
  15 mei 2015 at 09:46

  Ik ken het probleem dat veel foundations bij de drogisterij te donker zijn, dat is zo ontzettend jammer. Ik gebruik nu al een hele tijd de CC cream van Max Factor en die is er gelukkig wel in een lichte kleur. Ik ben niet zo van de matte foundations omdat ik zelf een hele droge huid heb dus denk dat deze dan toch niet mooi zal zijn.

 • Reply
  Margot
  15 mei 2015 at 09:49

  Hij klinkt goed, maar jammer dat ze de lichte kleur hier niet hebben.

 • Reply
  Sanae
  15 mei 2015 at 11:13

  Ziet er erg goed uit!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  15 mei 2015 at 11:17

  Klinkt wel goed, vooral dat het matte effect niet vlak is maar juist mooi naturel is.

 • Reply
  beautifulday4makeup
  15 mei 2015 at 11:53

  Wat heeft deze foundation een ‘krachtig’ effect!

 • Reply
  Nicole
  15 mei 2015 at 12:34

  Dit lijkt me zo een fijne foundation! Hij ziet er echt super goed uit.

 • Reply
  Rahma
  15 mei 2015 at 12:45

  Ziet er echt heel erg mooi uit!

 • Reply
  Camilla
  15 mei 2015 at 14:16

  Ik heb hier al veel goeds over gehoord, helaas ben ik ook heel licht en kom ik niet in Londen any time soon..

 • Reply
  Sara
  15 mei 2015 at 18:39

  I have this problem with my face, that’s shining so it could be a good stuff for my skin
  kisses, Sara :))

 • Reply
  Josanne
  15 mei 2015 at 19:15

  Mooi!

 • Reply
  Mariebeauty
  16 mei 2015 at 10:52

  Het lijkt me echt een heel erg fijne foundation, hij ziet er ook heel erg mooi uit op je huid. De dekking is ook heel erg mooi. Enkel jammer dat jou kleurtje niet in Nederland (of België) te verkrijgen is!

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  16 mei 2015 at 18:24

  Ik vind hem prachtig!

 • Reply
  Amelie
  16 mei 2015 at 22:26

  Heel erg mooi!

 • Reply
  petra
  26 mei 2015 at 06:04

  dit is echt wonderlijk zo goed hij blijft zitten, ik heb een hele vette huid en nog nooit heeft een foundation het bij mij de hele dag goed gehouden, zelfs hele dure niet
  maar deze, wow, hij blijft echt van sochtends vroeg tot savonds laat perfect zitten
  hij is echt mat en de dekking is zo mooi, inderdaad alsof je jezelf gephotoshoped hebt
  op fotos ziet je huid er ook uit alsof je photoshop hebt gebruikt lol
  zelfs na het douchen zit hij er nog mooi op.
  voor mij geen andere meer, kan degene die deze foundation heeft gecreeerd wel zoenen.
  dank je loreal voor eindelijk een super foundation voor de vette huid
  denk wel dat hij voor een droge huid minder geschikt is en te uitdrogend, maar goed hij is ook meer gericht op de vette huidjes

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.