Haar Reviews

Review: L’Oréal Professionel Mythic Oil

Ik heb al eerder verteld dat ik nooit zo veel aan m’n haar doe, maar er gaat nooit een dag voorbij dat ik geen haarserum gebruik. Dat is wat mij betreft een echte musthave! Het maakt m’n haar glad, glanzend en eigenlijk gewoon mooier. Ik gebruik al jaren heel trouw het Grapeseed Glossing Serum van The Body Shop, maar ik vind het ook altijd leuk om luxe serums van andere merken uit te proberen. Sinds een tijdje gebruik ik regelmatig L’Oréal Professionel Mythic Oil. Hoewel ik al veel verschillende serums getest heb is deze toch net wat anders dan alle andere!

Mythic Oil is onderdeel van de Professionel-serie van L’Oréal en is daarom te koop bij kappers en verschillende webshops. Hoewel Mythic Oil niet heel erg goedkoop is, vind ik €21,00 voor een flinke fles van 125ml een redelijke prijs, zeker voor een kappersproduct. L’Oréal belooft dat Mythic Oil vijf goede dingen voor je haar doet:

 • Diepe verzorging
 • Intense glans
 • Soepeler haar
 • Maakt föhnen makkelijker
 • Gaat langdurig pluis tegen

L’Oréal presenteerd Mythic Oil als een lichte olie, waardoor je eigenlijk zou denken dat het een pure olie is. Als je de ingrediëntenlijst bekijkt zie je dat dat zeker niet het geval is. Net als veel haarserums bevat Mythic Oil ten eerste twee soorte siliconen. Dat geeft wat mij betreft helemaal niet, aangezien deze er voor zorgen dat je haar mooi gaat glanzen en minder pluizig is. Daarnaast bevat Mythic Oil inderdaad avocadolie en druivenpitolie, ingrediënten die je haar goed zullen voeden. Het is dus wel degelijk een verzorgend product dat je haar er meteen mooier uit laat zien.

Je kunt Mythic Oil net als elk ander serum op zowel droog als nat haar aanbrengen. Ik gebruik ‘m het liefste op nat haar, nadat ik het gewassen heb. Als m’n haar eenmaal droog is ziet het er zo gezond uit! Ik kan dan zelfs aan de lengtes zien waar ik het serum heb aangebracht, omdat die stukken meer glanzend zijn dan op andere plekken. Ook voelt m’n haar veel gladden er zachter aan, zeker in vergelijking met andere serums. Je hebt er overigens maar vrij weinig van nodig, niet meer van 1-2 pompjes. Ik verspreid het serum over de punten van m’n haar en wrijf de rest in m’n lengtes.

Zoals ik al zei is dit serum net even anders dan andere serums, aangezien ik bij dit serum ook echt het idee heb dat hij daadwerkelijk wat voor je haar doet. Toe ik deze kocht kwam ik net bij de kapper vandaar en wilde ik ‘m meteen gebruiken. Doordat mijn haar net was geknipt (en de punten dus veel gezonder waren) was dit serum veel te voedend! Ik heb ‘m dus echt even in de kast moeten laten staan totdat m’n haar weer wat ‘ongezonder’ was. Dit heb ik nog nooit eerder met een serum gehad! Ik zou ‘m dan ook echt aanraden bij dames die echt droge en beschadigde punten zijn, want anders is Mythic Oil net te veel van het goede.

Dit is wat mij betreft een product dat echt verschil maakt. Ik heb inmiddels al talloze serums geprobeerd, maar dit product springt er toch wel een beetje uit. Hoewel Mythic Oil niet heel goedkoop is vind ik het de prijs zeker waard. Inmiddels is de Mythic Oil-serie uitgebreid met allerlei andere producten, dus die wil ik in de toekomst ook wel proberen. Helaas is L’Oréal Professionel vooral bij kappers te krijgen, maar gelukkig zijn er ook talloze webshops die het verkopen. Zo kwam ik ‘m tegen op FeelUnique.com voor €16,32 en hoef je geen verzendkosten te betalen. Dit is een hele fijne webshop waar ik al eerder heb besteld, dus die kan ik je zeker aanbevelen.

L’Oréal Professionel Mythic Oil kost (ongeveer) €21,00 en is verkrijgbaar bij kappers die werken met L’Oréal Professionel en verschillende webshops.

Dit vind je misschien ook leuk...

26 reacties

 1. Klinkt erg goed! De prijs is wel erg hoog!

 2. Lotte zegt:

  Kun je deze haarolie vergelijken met de loreal elvive extraordinary oil?

  1. Die heb ik niet geprobeerd, dus dat kan ik helaas niet zeggen 🙂

   1. Lotte zegt:

    Dan probeer ik de goedkopere variant eerst wel uit haha!

 3. Nathalie zegt:

  Mooie review!

  Als je moest kiezen tussen deze en die van de bodyshop, welke vind je beter?
  Ik wil er 1 gaan kopen, want ik heb ook dik en pluizig, krullend haar.
  En ik gebruik nu alleen shampoo, conditioner en voor het stylen mousse en soms spray.

  Je blog vind ik erg leuk en informatief! Vooral je filmpjes vind ik altijd erg leuk!

  1. Ik vind ze niet echt vergelijkbaar, aangezien deze veel voedender is. Zoals ik in het artikel zei heeft m’n haar dat niet altijd nodig (en gebruik ik die van TBS omdat deze te veel is), maar op andere momenten juist wel en gebruik ik Myhtic Oil. Voor jouw haar zou ik dan ook eerder voor Mythic Oil gaan.

   1. Nathalie zegt:

    Super! Dank je wel!

 4. Dat klinkt als een heel goed serum. Mijn haarpunten zijn zo dood als maar kan zijn, en de meeste serums die ik heb getest doen meestal niet veel meer dan het beter doorkambaar maken. Momenteel heb ik eentje van Redken, op zich wel redelijk goed, maar de prijs niet waard. Als die op is ga ik toch eens naar deze l’oreal elvive extraordinary oil kijken.

 5. Klinkt goed 😀 x

 6. Oewh, dat klinkt goed!! 🙂

 7. Ik wil ook nog steeds zo’n olie voor mijn haar proberen, iedereen is er lovend over! Ben wel benieuwd of het voor mijn haar ook verschil maakt! 😀

 8. Klinkt erg goed, maar vind hem wel wat prijzig!

 9. Jessica zegt:

  Hoe zou je deze vergelijken met dat serum van The Body Shop? Daar was je toch ook heel erg positief over in je filmpje met favoriete TBS producten.

  1. Die is nog steeds favoriet, maar als ik merk dat mijn haar droger is gebruik ik eerder deze.

 10. Dit moet ik proberen, mijn haarpunten zijn al een week na de kapper morsdood.

 11. Joanne zegt:

  Leuke review! Klinkt als een fijn product. Er is alleen iets over siliconen wat ik altijd afvraag: ze leggen een laagje om je haar, dus kunnen de voedende ingredienten dan wel je haar binnen dringen?
  Ik heb niets tegen siliconen en gebruik ze zelf ook, maar dat vraag ik me nou altijd af. Weet iemand dat misschien?

  1. Hoe ik het zelf altijd zie is dat de siliconen juist helpen de ingrediënten dieper naar binnen te laten dringen, doordat ze de goede stoffen binnensluiten. Ik moet daar wel bij zeggen dat ik ook niet 100% zeker weet of dat daadwerkelijk zo is!

  2. Marielle zegt:

   Nee het is juist omgekeerd! Siliconen blokkeren de (goede) werking van de andere ingredienten!
   Ook zijn silicoen heel goedkoop, als je graag glans wil gebruik dan wat vaseline geeft juist hezelfde effect als siliconen. Wil je liever je haar echt verzorgen gebruik dan een gewone plantaardige olie en die kan je gewoon in de keukenkast vinden!

 12. Bij haarshop.nl is ie iets van een 14 euro geloof ik. Ik vind deze ook super fijn !

 13. Ziet eruit als een erg fijn serum! Mijn haar is echt heel droog en beschadigd, en veel serums werken gewoon echt niet. Deze is best wel prijzig, maar als het echt werkt en hij is zuinig in gebruik dan is het zijn prijs wel waard.

 14. Voor mij deed dit serum juist heel weinig! Hek hoe dat zo per persoon kan verschillen! En mijn haar is toch droog zat 😉

 15. ah leuk review! Ik gebruik de haarolie van Organix en de Silk Infusion van CHI. Beide heel erg prettig en ruiken superlekker hihi.

 16. Lijkt me echt een super fijn product. Als mijn action serum op is ga ik deze zeker bestellen;),

 17. Leuk artikel! Gebruik het product zelf dagelijks.

 18. Marielle zegt:

  Persoonlijk zou ik deze niet kopen omdat de siliconen de andere voedende olien niet hun werk laten doen. Als ik zie dat een product siliconen als eerste in de ingredientenlijst heeft dan vind ik dat zijn geld niet waard.

 19. Judith zegt:

  Is het te vergelijken met bio silk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.