Haar

Review: L’Oréal Récital Préférence 6.35 Havane (Donker Goud Mahonieblond)

Ik besluit op de meest willekeurige momenten dat ik mijn haar wil verven. Soms heb ik er gewoon ineens weer zin in! Zo had ik afgelopen week ineens zin in een iets donkerder tintje. Hoewel ik de verleiding heb weerstaan om mijn haar een stuk bruiner te verven, besloot ik voor L’Oréal Récital Préférence in de kleur 6.35 Donker Goud Mahonieblond te gaan, een tint die een klein beetje meer diepte toe zou voegen. De kleur zag er goed uit, de omschrijving klonk goed en ik besloot hem te proberen!

L'Oréal Préférence 6.35 - 3

Ik verf mijn haar vrijwel altijd zelf en probeer altijd verschillende soorten haarverf uit. Ik blijf altijd wel in dezelfde hoek van donkerblond/rood/lichtbruin hangen, maar er zit nog behoorlijk veel verschil tussen de tinten. Van deze verwachtte ik bijvoorbeeld dat hij iets dieper zou zijn dan de standaard kleuren die ik gebruik, omdat deze ‘mahonieblond’ in de naam had, in plaats van ‘koperblond’. Precies wat ik zocht!

L'Oréal Préférence 6.35 - 2

Achterop de verpakking staan altijd plaatjes met wat je ongeveer kunt verwachten. Zoals ik al eerder in een artikel heb verteld kun je beter op de naam dan op het plaatje letten, maar zo’n overzicht geeft wel een idee van wat je kunt verwachten.

L’Oréal Récital Préférence belooft lang mooi te blijven en zou de kleur in het haar sluiten waardoor de kleur langer houdt. Ik ben benieuwd!

L'Oréal Préférence 6.35 - 4

De inhoud van de verpakking is vrij standaard. Je gooit de inhoud van het zwarte flesje bij het witte flesje, even goed schudden en je kunt aan de slag. Overigens zit bij deze haarverf ook nog een kleine verpakking met een speciaal ‘elixer’ dat je door het kleurmengsel moet doen. Die heb ik er uiteraard ook doorheen gedaan, maar het is natuurlijk een beetje een gimmick om je te laten geloven dat de haarverf verzorgender is dan hij daadwerkelijk is. Ze hadden hem er net zo goed zelf al doorheen kunnen mengen! Ach, het is weer eens wat anders. Ook zit er nog een flinke tube conditioner in die je met gemak meerdere keren kunt gebruiken om je haar mooi te houden.

L'Oréal Préférence 6.35 - 6Laten we eerst beginnen met het resultaat! Echte voor-foto’s heb ik niet, maar je kunt wel in deze video en op deze foto zien hoe mijn haar eerst was. In deze video kun je juist de nieuwe kleur (geverfd met deze tint dus) zien, zodat je een idee van het verschil hebt. Het verschil is niet heel groot, maar het is net even wat dieper zonder dat de tint te hard voor mij wordt. M’n haar heeft een mooie warme rode gloed, is niet oranje en ziet er gewoon goed uit. Ik ben er blij mee!

L'Oréal Préférence 6.35 - 1

Ik heb geen foto’s van het proces van het verven gemaakt, aangezien dat niet zo spannend is (gewoon door je haar verdelen, 30 minuten wachten en weer uitspoelen). Wat me wel opviel is dat het mengsel behoorlijk dun is! Kijk dus uit, want met deze ga je gemakkelijk morsen. Ik kwam na het verven door mijn hele badkamer bruine spetters tegen die blijkbaar ontstaan waren toen ik bezig was. Gebruik deze dus liever niet als je nog niet zo ervaren bent met haarverf, want het kan nog wat lastig zijn.

Ook ruikt deze haarverf behoorlijk sterk en kreeg ik zelfs wat last van mijn ogen. Haarverf ruikt eigenlijk nooit echt heel erg lekker, maar dit was wel heel erg opmerkelijk. Een pluspuntje was wel dat één verpakking ruim voldoende was voor mijn lange haar. Ik had geen moment het idee dat ik tekort kwam. Een ander pluspunt is de bijgeleverde conditioner. Vaak vind ik zulke nabehandelingen die bij haarverf meegeleverd worden helemaal niks, maar deze is erg fijn! Hij laat je haar goed zacht aanvoelen, geeft een mooie glans en is daarnaast makkelijk uit te spoelen. Deze heb ik na het verven nog een paar keer gebruikt, omdat ik nog meer dan voldoende over had en hem erg prettig vond.

L'Oréal Préférence 6.35 - 7

Mijn algehele conclusie is dat de kleur ontzettend mooi is en ik blij ben met het resultaat. De substantie van de haarverf vind ik niet heel prettig werken, maar het effect is in elk geval mooi en ik ben blij met mijn haar!

Verkrijgbaarheid
L’Oréal Récital Préférence 6.35 Havane kost €16,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen als Kruidvat, Etos en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

21 reacties

 1. Je kapsel heeft een mooie kleur gekregen door de haarverf 😉

 2. Ziet er goed uit hoor!

 3. Dat ziet er heel goed uit…

 4. Wat een prachtige tint! Staat je goed 🙂

 5. Vind de kleur erg mooi!

 6. Ik vind de kleur je erg mooi staan!

 7. Ik vind dit heel mooi! Ik wilde laatst mijn haar wat donkerder maken met een vergelijkbare tint (kleurhoogte 7). Maar ik vond het bij mij toch niet zo geslaagd. De kleur was goed maar op bepaalde plukken (die eerst heel blond waren, blonder dan de rest) pakte het te goed, dus het speelse effect was weg. Dus daarna was ik als de wiedeweerga aan de gang gegaan met Color Remover van Kruidvat en nu heb ik gelukkig weer mijn vertrouwde blonde kleur. 🙂

 8. Het resultaat is echt tof!

 9. Wat een mooie kleur!

 10. Hele mooie kleur, staat je goed!

 11. Mooie kleur zeg! Staat je goed! 🙂

 12. Pretty glow! ♡

 13. Christa zegt:

  Haha grappig!
  Ik verf mijn haar ook altijd in deze kleur, maar omdat ik van nature donkerder ben, lijkt de kleur heel anders!
  Wel ook warm en bruinig.
  Vooral na een paar keer wassen vind ik het mooi worden.
  Dan wordt ie natuurlijker en minder rood. 🙂

 14. Mooie kleur, staat je goed!

 15. Herkenbaar, ik heb soms ineens dat ik besluit naar de winkel te gaan en haarverf te kopen. De kleur is erg mooi!

 16. Mooie kleur!

 17. Wat een mooie kleur! Staat je erg goed!

 18. Toevallig heb ik vorige week precies het zelfde pakje uitgeprobeerd. Voor mij als (donker) blond viel het resultaat veel te rood uit. Vooral in de avond zag het er erg nep rood uit. Ik heb er dus maar snel maar weer veranderd naar blond.
  Bij jou vind ik de kleur heel mooi. Waarschijnlijk past het goed uit omdat je hiervoor als (natuurlijk) rood haar hebt.

 19. wolvers zegt:

  over het product ben zeer tevreden. Alleen de handschoenen die er bijzitten mogen wel groter ze zijn te klein en scheuren snel.

 20. vind de kleur niet zo zegt:

  het wordt dus gewoon rossig oranje??? als ik de foto zo bekijk.

 21. De eerste keer pakte de verf goed bij mij. De tweede keer werd mijn haar roze. Van dezelfde verf. ook de 6.35 I snap er niets van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.