Reviews

Review: Lush – Aromaco Deodorant

Ik zal eerlijk zijn, ik vind deodorant een van de meest vervelende producten om te gebruiken. Geen zorgen, ik gebruik het wel! Het is echt zo’n product waar ik nooit echt een favoriet in heb gevonden. Ik heb een schurfthekel aan spray-deo’s (die geur!) en sticks (behalve de witte van Nivea) zijn ook nooit echt favoriet. Toen het weer tijd was om een nieuwe deodorant aan te schaffen bedacht ik dat ik wel weer eens Lush Aromaco wilde proberen. Deze had ik vroeger ook ooit gebruikt en ik was best tevreden. Zou ik nu nog zo positief zijn?

Lush Aromaco is net als veel andere Lush-producten net een beetje anders dan anders. Het is namelijk een deodorant in vaste vorm! De deodorant is op basis na natriumbicarbonaat (helpt geuren te absorberen), patchoeli (geur), toverhazelaar en azijn (trekken beiden de poriën samen waardoor je minder transpireert). De ingrediëntenlijst ziet er dan ook als volgt uit:

Witch Hazel Infusion (Hamamelis virginiana), Propylene Glycol (Propylene Glycol), Sodium Stearate (Sodium Stearate), Chamomile Vinegar (Anthemis nobilis), Sodium Bicarbonate (Sodium Bicarbonate), Patchouli Oil (Pogostemon cablin), Citral (Citral), Perfume (Perfume)

Best goed toch? Opvallend is dat deze deodorant geen aluminium bevat, een ingrediënt dat vaak in deodorant gebruikt wordt. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij niet heel veel uitmaakt, maar dames die deze stof liever vermijden kunnen Lush Aromaco met een gerust hart gebruiken.

Wanneer je Aromaco koopt krijg je hem in een groot blok van ongeveer 100 gram (€6,95/100 gram). Zo’n blok is wat onhandig in gebruik, dus ik heb er een klein stukje vanaf gesneden. Dat stukje heb ik nu in gebruik en de rest ligt op een droge plek bewaard zodat hij vers blijft.

En hoe gebruik je zo’n deo dan? Ik ben er zojuist achtergekomen dat ik het altijd fout doe! Ik gebruik hem zoals ik dat vroeger ook deed. Na het douchen wrijf ik het blokje even over mijn licht vochtige oksels. That’s it! Toen ik net eventjes op de site van Lush keek zag ik dat zij juist aanbevelen om hem op een droge huid te gebruiken. Tja, dat kan natuurlijk ook! Ik vind hem op ‘mijn’ manier prima werken, maar ik zal me binnenkort ook even aan de droge techniek. Hoe dan ook, het is ontzettend makkelijk in gebruik.

Ik ben fan! Zoals ik al zei heb ik een hekel aan deodorant, maar Lush Aromaco is erg prettig. Hij ruikt neutraal, laat geen witte strepen achter (echt niet!) en werkt gewoon goed. Ik zweet niet extreem veel, maar merk dat ik met Aromaco nauwelijks zweet en ruik bovendien nooit ‘vreemde geuren’, zelfs niet als ik intensief gesport heb. Daarnaast is Aromaco gigantisch zuinig in gebruik! Ik kocht hem in januari en heb er toen een mini-plakje (ongeveer 20%) vanaf gesneden. Dat plakje is inmiddels na dagelijks gebruik nog maar voor de helft op! Met zo’n groot blok kom je waarschijnlijk makkelijk meer dan een jaar toe.

Lush Aromaco kost €6,95 voor 100 gram, wat niet direct heel goedkoop is, maar in verhouding is het zeker niet duur, aangezien je er ontzettend lang mee zal doen. De geur is prettig neutraal, en nog belangrijker, hij werkt erg goed. Mocht je dus op zoek zijn naar een prettig natuurlijke deodorant (of net als ik geen fan zijn van sprays, rollers of sticks), dan is dit zeker het proberen waard!

Kijk voor de verkooppunten op de site van Lush. Ook is Aromaco te bestellen in de Lush Webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

33 reacties

 1. Ashley zegt:

  Super product! Die ga ik echt scoren!

 2. Wat leuk, ik heb eigelijk nog nooit de Deo-‘Afdeling’ van Lush gezien of er iets gekocht. Ik gebruik altijd zo’n roller van Dove maar ik zou deze ook wel eens willen proberen. Vervelend, moet ik binnenkort de Lush winkel weer binnen… 😉

 3. Ah, de hel die deodorant heet. Ik heb het probleem dat ik een deodorant altijd maar een halve maand kan gebruiken en mijn huid ‘m dan volledig afstoot en het zweet weer doorlaat. Zo heb ik de poederdeo’s van Lush wel al geprobeerd, maar ook hierbij liep ik tegen hetzelfde probleem aan.

  1. Mijn tip hier voor is een aantal verschillende deo’s om en om gebruiken. Dus je hebt er een stuk of 5 staan en je doet elke dag een verschillende op.
   Zo heb je geen last van ‘imuun worden’ voor je deo en kan je ze ook helemaal op maken =)

   1. Dat is ook wat ik momenteel doe, maar prettig voel ik me daar niet bij. Zeker omdat ik ook nog worstel met hele gevoelige en geïrriteerde oksels. Mimimi!

 4. deze lijkt me ook wel erg fijn 😀

 5. Klinkt als een fijn product 🙂

 6. Oh dit lijkt mij een erg fijn product;D

 7. Klinkt goed, alleen lijkt het me best raar aanvoelen om met een soort blokje langs je oksels te wrijven.

 8. Ik ben ook van de witte niveau sticks, mijn man heeft de mannenvariant (eh…die was obvious). Mijn interesse voor deze is nu toch wel gewekt…

 9. Dat lijkt me echt een fijne deodorant!

 10. Klinkt goed! Ik zweet vrij weinig, Dove houdt het prima. Maar als de hormonen gaan optreden ga ik deze een kans geven.

 11. Ik heb hier onlangs een proefje van gevraagd omdat ik zoveel positieve reviews las. Maar ik vind hem vooral heel sterk (en niet lekker) ruiken! Zeker voor een deodorant vond ik de geur gewoon te overwhelming. Daarbij vond ik de werking ook wat tegenvallen. Ik ben weer terug bij de witte Niveau stick! 😉

  1. Eh, NIVEA natuurlijk 😛

   1. LOL! Die typefout maak ik uit automatisme ook altijd bij Nivea, haha!Grappig dat jij de geur heel sterk vindt, zo zie je maar dat het echt per persoon verschilt 🙂

 12. Wat een aparte deodorant! Je verhaal klinkt wel goed, maar zelf houd ik juist wel van rollers en sticks. Al heb ik mijn holy grail nog niet gevonden;)

 13. Kim zegt:

  Ik heb ook een haat/liefde-verhouding met deo’s. Toch gebruik ik al tijden met veel plezier de Deoleen-deo, met die saaie grijze verpakking. Ik heb ‘m ooit gekocht omdat ik een hekel heb aan geurende deo’s en de Deoleen is geurloos. En oh, wat gebruik ik ‘m met veel plezier! De deo heeft inderdaad geen geur, maar zorgt er ook voor dat er bij jou geen nare geurtjes ontstaan en dat de hele dag door. Absoluut een AAN-RA-DER!

 14. Hier ben ik wel benieuwd naar. Denk dat ik deze de volgende keer ga meebestellen

 15. Lijkt me echt een heel fijn product! Ik wil sowieso weer eens naar Lush, dus dan kan ik deze ook even bekijken daar. 🙂

 16. karin zegt:

  Ik ben helemaal fan van salt of the earth deo. Is een blok die je nat moet maken en smeren maar. Zitten geen parabenen enz in. Doe er al bijna 3 jaar mee.
  Als mijn deo ooit nog op gaat, ga ik deze eens proberen. Kan Salt namelijk nergens meer vinden 🙁

 17. Amy zegt:

  Ik gebruik nu enkel een aluin blok (€2 bij de Kruidvat). Deze maak je nat en smeer je onder je oksels. Het houdt niet je transpiratie tegen, maar het zorgt er wel voor dat de bacteriën die je zweet vies doen ruiken, tegenhoudt. Op zich ben ik hier wel tevreden over, maar soms mis ik iets tegen het zweten en wil ik wel eens de combinatie proberen tussen dit blok van de lush en een blok aluin.

 18. Klinkt erg fijn!

 19. Klinkt heel goed! Ik gebruik nu zelf deo’s van Dove, TBS en een ander merk, en die bevallen me ook wel. Maar misschien als die op zijn!

 20. ziet er goed uit! x

 21. Het lijkt me wel en fijn product maar zoiets neem je niet even gemakkelijk mee in je tas.
  Gewone deo`s heb ik geen probleem mee. Ik denk dat ik het maar bij de gewone spuit of rol deo`s houd!
  Liefs

 22. Deborah zegt:

  ik gebruik van sanex een stick niet zoon roller maar een rechthoekige stick die is echt heel erg fijn ik zweet zelf wel aardig veel en met die stick hoef ik niet bij de sprayen gedurende de dag dus dat is echt een aanrader !

 23. Noirperle zegt:

  bij mij hielp het niet! Dit product of helemaal geen deo, maakte bij mij totaal geen verschil. Jammer eigenlijk.

 24. Oh dat lijkt me wel wat! Ik wilde eigenlijk die van Clinique proberen maar deze is wel wat goedkoper 😛

 25. Lijkt mij erg fijn 😀 Ga ik ook eens kopen 🙂 x

 26. A. zegt:

  Hmmm misschien een goede optie voor mij. Ik transpireer helaas redelijk snel, maar waar ik mij het meeste aan stoor is dan de lucht die bij mij vrij komt (ik heb vanalles geprobeerd: ik epileer mijn oksels, was mijn oksels elke dag, gebruik deo maar alsnog).

 27. Myrthe zegt:

  Nice! Het proberen waard dus.. Ik ben ook vermoeid door deo’s. Voor vakantie zijn die niet-vloeibare producten echt een uitkomst!

 28. Lijkt me erg fijn als me deodorant op is ga ik deze eens proberen 🙂

 29. Ik heb deze deodorant ook. Werkt heel goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.