Make-up Reviews

Review: MAC Bare My Soul Eye Shadow Quad (Temperature Rising)

Ik realiseerde me onlangs dat ik tegenwoordig bijna niks meer bij MAC koop. Ik vind de producten nog wel heel fijn, maar de laatste tijd vond ik de Limited Edition-collecties wat spannend. Toevallig kwam ik op een Amerikaanse blog het Bare My Soul Eye Shadow Quad tegen uit de nieuwe Temperature Rising-collectie. Wow, die vond ik mooi! Ik kwam er vervolgens achter dat de collectie al een paar dagen in de winkels lag, dus ik ben dezelfde middag langs De Bijenkorf gegaan. Lucky me, want dit prachtige oogschaduwpalette was nog op voorraad!

Temperature Rising is de MAC zomercollectie van dit jaar en bevat allerlei zomerproducten in zomerse kleuren. Ook hebben de producten speciale verpakkingen. Normaal zijn de Eye Shadow Quads gewoon glanzend zwart, maar speciaal voor deze collectie hebben ze een bruin satijnen jasje gekregen. Dat mogen ze van mij wel vaker doen, want dat voegt echt wat leuks toe aan de producten.

In het Bare My Soul-palette zitten vier verschillende kleuren die volgens mij allemaal Limited Edition zijn en ook niet eerder werden uitgebracht. De oogschaduws zijn normaal formaat, al zegt de verpakking wel dat het in totaal 5,6 gram is, terwijl een MAC mono oogschaduw altijd 1,5 gram per stuk bevat. Het palette kost €38,00.

Ik vond de kleuren van het palette zo ontzettend mooi! Aan de ene kant zijn het typische tinten waar ik snel naartoe getrokken word, maar aan de andere kant zijn alle kleuren net even wat anders. Er zit ook niet één kleur tussen waarvan ik zomaar een dupe uit mijn stash zou kunnen noemen. Dat is best bijzonder!

Romantico | Bare My Soul | Friendly | When In Rio

De palettes van MAC zijn de afgelopen jaren behoorlijk negatief beoordeeld, doordat de pigmentatie telkens tegenviel. Daar is bij dit palette geen sprake van! Bovenstaande swatches heb ik zonder oogschaduwbasis gemaakt, dus moet je nagaan hoe ze eruit zullen zien als je ze over een primer aanbrengt.

Romatico is een makkelijke kleur om over het hele bewegende ooglid aan te brengen, maar je kunt hem ook goed in de arcadeboog dragen. Bare My Soul is een prachtige kleur goud, maar wanneer je ‘m op het ooglid draagt neigt hij nog iets meer naar een mosterd-tint. Friendly is niet heel uniek, maar heeft wel een bijzondere paarsige gloed die hem erg mooi maakt. Als laatste is When In Rio, een bijzondere duochrome met turqoise en bruin. Deze lijkt een beetje op de oogschaduw in de kleur Club van MAC, maar is nog iets donkerder. De pigmentatie lijkt op de foto’s wat minder te zijn, maar wanneer je ‘m met een kwast op de ogen aanbrengt valt het erg mee.

Dit is één van de eerste producten van MAC waar ik sinds een lange tijd weer echt enthousiast over ben! Ik heb nog niet voldoende tijd gehad om ‘m echt uitgebreid met looks uit te proberen, maar als jullie het leuk vinden kan ik daar altijd nog een artikel over maken. Ik kan trouwens dit palette nergens online vinden (niet bij De Bijenkorf of Douglas, hoewel die de andere producten wel hebben), maar de collectie staat ook nog niet op de Nederlandse webshop van MAC. Dat zal waarschijnlijk nog wel komen, maar als je hem erg graag wilt hebben raad ik je aan om even bij een verkooppunt langs te gaan!

Het MAC Bare My Soul Eye Shadow Quad kost €38,00, is beperkt verkrijgbaar en is te koop bij de verkooppunten van MAC.

Dit vind je misschien ook leuk...

46 reacties

 1. Wat een mooi palette. Misschien toch mar even langs de bijenkorf.

 2. De verpakking alleen al is zo mooi! Volgens mij is er ook nog een ander kleurenpalette niet? Die is ook er mooi.

 3. Mooie kleuren!

 4. Wat een prachtig palette en wat een pigmentatie zeg! Een hele mooie aankoop.

 5. Heel mooi! Misschien leuk als je er een zomerlook mee opneemt 🙂

 6. Mooi palet. Ik zou er wel een look mee willen zien 🙂

 7. Prachtig palette!

 8. ontzettend mooi! jammer want ik hoef niet echt nog meer oogschaduwpalettes en deze is echt een plaatje

 9. ontzettend mooi! jammer want ik hoef niet echt nog meer oogschaduwpalettes en deze is echt een plaatje

 10. Mooi!

 11. Wauw dat pigment is echt geweldig! Wauw! <3 Ik vond de pigmentatie uit de meeste LE ook tegenvallen, maar deze maakt het dus weer helemaal goed!

 12. Ziet er mooi uit!

 13. Wat een mooi palette 🙂 De pigmentatie is trouwens ook top!

 14. Hij is prachtig!!!!! Hij staat ook al een tijdje op mijn wishlist 😉

 15. Heel mooi palette, zeer goede pigmentatie ook!

 16. Echt een mooi palette!

 17. Die Mac palettes zijn van heerlijk formaat! Lekker makkelijk mee te nemen:)

 18. Oh wauw dit palette zou ik zelf ook kopen! Prachtig!

 19. Esther zegt:

  Wow, ik dacht echt dat het swatches van iets anders waren. Ik had de gouden kleur veel lichter verwacht, bijna een highlighter. En de “blauwe” kleur, die is echt zooo anders. Ligt het er nou aan dat ze gewoon echt anders zijn als je ze swatched? Of is de foto gewoon met fel licht en de swatches zonder? Haha ik ben echt verbaasd! Ik vind de swatches wel mooier dan het palette zelf, daar zijn de kleuren wat makkelijker te verwerken in een look. Misschien kun je een tutorial maken met dit palette?

 20. Mieke zegt:

  Wat een mooie oogschaduws zeg! Inderdaad hele bijzondere kleuren!

 21. erg mooie tinten 😀

 22. Wauw, super mooi palette!

 23. Super mooi palette!

 24. Die ziet er mooi uit!

 25. Mooi palette! Heb er ook lang over getwijfeld, maar ik vind het juist geen opvallende, unieke kleuren haha en heb m gelukkig toch overgeslagen.

 26. Mooi palet! Ik vind die LE-verpakking erg leuk. Zelf heb ik het andere palet aangeschaft, omdat die kleuren mij meer aan spraken. Uit dit palet vind ik die groenblauwe duochrome kleur het mooist. Ik ben wel benieuwd naar je looks ermee!

 27. Ik vind hem echt very pret-ty!

 28. heel erg mooi palette!

 29. Wat een prachtige aankoop 😀 De kleuren zijn erg mooi.

 30. Wat een prachtig palette, mooie kleuren!

 31. Wauw wat een mooi palette! De kleuren spatten er echt vanaf op je huid:D

 32. Écht een mooie quad, dit is zo’n geweldige collectie van MAC.

 33. Mooi palette!

 34. Wat een mooie kleurencombinatie.

 35. Erg mooi dit palette!

 36. Eline zegt:

  C’mon Chameleon van Catrice lijkt wel een dupe van When in Rio!

 37. Wat een mooie kleuren 🙂 x

 38. Waauw, wat een schitterend palette!

 39. Daisy zegt:

  Ik zag deze collectie op de bijenkorf site maar twijfelde, maar nu ik dit palette zie denk ik toch maar dat ik een kijkje ga nemen.

 40. Wat een mooi palette!

 41. Hmz ik vind When In Rio precies wat tegenvallen, hij swatcht haast bruin in plaats van groenig. Wel een mooi quatro voor de rest

 42. Nynke zegt:

  Bare my Soul palette was 6 dagen geleden al uit verkocht op de Bijenkorf site. En 5 dagen terug uit verkocht op de Douglas site. Daarom staan ze er niet meer op. Ik twijfel of ze nog op de MAC site komen. Ze zijn zo laat.. Ik heb BMS ook, ben er zo blij mee! Dus zou wel graag een look bij je willen zien 🙂

  1. Het gebeurt wel vaker dat collecties pas heel laat op de MAC website staan (was toen bij Year of the Snake ook zo), dus wie weet komt het nog! Gelukkig heb je ‘m in elk geval nog kunnen kopen 😉

   1. Nynke zegt:

    Ja ben er echt heeel blij mee. Mijn eerste MAC palette! En je hebt gelijk, hij staat nu online 🙂

 43. Wauw, die ziet er echt prachtig uit zeg!

 44. Romy zegt:

  Mooi palette, vooral de kleur rechts onder vind ik erg bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.