Make-up Reviews

Review: MAC Eyeshadow Palette X4

Een tijdje geleden kreeg ik van MAC een bon om zelf een Eyeshadow Palette X4 te vullen in de MAC Pro Store. Hoe leuk is dat? Ik ben sowieso al dol op de oogschaduws van MAC en heb inmiddels al een paar gevulde palettes, maar dit leek mij een geweldige kans om mijn collectie uit te breiden. Ik ga laten zien welke kleurtjes ik gekozen heb en hoe ik ze combineer!

MAC 4 Pan Palette 001

Je kunt bij MAC gewoon losse oogschaduws in eigen doosjes kopen, maar ook losse Refill Pans, die je in een palette kunt stoppen. Toen ik begon met make-up kocht ik een paar van de losse oogschaduwdoosjes, maar ik ben al snel overgestapt naar de refills, zodat ik ze samen in een palette kon bewaren. Een palette voor vier oogschaduws kost €6,50 en de losse Refill Pans kosten €13,50 per stuk. Daarmee ben je iets goedkoper uit (€60,50 voor de complete combinatie) dan wanneer je vier losse oogschaduws in doosjes zou kopen, die €17,50 per stuk zijn (en dus €70,00 voor vier stuks). De oogschaduws van MAC bevatten 1,5 gram, wat een normale hoeveelheid is.

MAC 4 Pan Palette 003

Het MAC Eyeshadow Palette is lekker compact en stevig. De onderkant van de pannetjes oogschaduw is magnetisch, waardoor ze vastklikken in het palette. Ik heb altijd wel één van deze paletjes in mijn toilettas zitten en wissel regelmatig de kleuren die ik erin heb. Om te wisselen houd ik het palette ondersteboven en geef ik een tik op de achterkant (wel even je hand eronder houden uiteraard!), maar je kunt de pannetjes er ook gemakkelijk uit ‘wippen’ door het hoekje van de oogschaduw in te duwen. Overigens houden de palettes zich heel erg goed, zelfs als ze langdurig in je toilettas ‘rondzwemmen’.

MAC 4 Pan Palette 004

Ik had al een aardige collectie MAC oogschaduws (daar kun je een deel van zien in dit artikel), maar het was lang geleden dat ik er wat kleuren aan toe had gevoegd. Aangezien ik tegenwoordig voornamelijk neutrale kleuren draag, leek het me wel zo handig om een paar bijzondere neutrale tinten te kiezen. Zo weet ik zeker dat ik ze tenminste vaak ga gebruiken! Uiteindelijk koos ik voor de kleuren Patina, Tempting, Sable en Sketch.

MAC 4 Pan Palette 005

Patina | Tempting | Sable | Sketch

Patina had ik al en heb ik zo vaak gebruikt dat ik de bodem ruim heb bereikt. Dit is zo’n fijne kleur! Het is een koele tint lichtbruin met daarin mooie gouden glitters. Ik draag deze vaak over het bewegende ooglid, soms uitgewerkt tot in de arcadeboog, maar hij doet het ook goed als aanvulling op andere tinten in de arcadeboog. Dit is echt een musthave!
Tempting is een stukje donkerder en heeft ook iets meer glans. Ook dit is een makkelijke kleur waarmee je moeiteloos een hele ooglook kunt maken. Deze kleur is trouwens bijna een dupe voor Urban Decay Smog uit het Naked 1 Palette.
Sable vond ik interessant vanwege de mooie warme ondertoon. Afhankelijk van hoe je hem combineert lijkt hij roze of paars, maar hij kan bij sommige ooglooks ook goud lijken. Deze valt op je oog trouwens verrassend donker uit, dus is vooral geschikt voor wat zwaardere ooglooks.
Sketch zag ik regelmatig in YouTube-tutorials voorbij komen en die wilde ik graag hebben als accentkleur in de buitenste ooghoek of om de arcadeboog iets mee aan te zetten. Hier lijkt hij op de huid vrij bruin, maar het is in werkelijkheid een hele diepe donkerpaarse tint. Ik heb hem al veel gedragen en hij is perfect voor de dingen waar ik hem voor wilde gebruiken!

De oogschaduws geven allemaal duidelijk veel kleur af en vooral Tempting en Sable zijn sterk gepigmenteerd. Patina en Tempting zijn wel wat aan de droge kant, maar brengen wel makkelijk aan. Sketch lijkt een beetje droog en swatcht wat onregelmatig op de huid, maar met een kwast is hij makkelijk aan te brengen.

MAC 4 Pan Palette 006

Bij dit artikel mag een ooglook natuurlijk niet ontbreken! Ik kreeg veel complimenten over mijn make-up in deze video, waar ik deze oogschaduws bij had gebruikt. Ik begon uiteraard met een oogschaduwbasis (Urban Decay Primer Potion), waarna ik Sable aanbracht over het gehele bewegende ooglid. Vervolgens gebruikte ik Patina in de arcadeboog en deed ik wat Sketch in de buitenste ooghoek. Ook bracht ik nog een klein beetje Sketch langs de buitenste helft van de onderste wimperrand aan. Nog wat van mijn favoriete eyeliner erbij, wat mascara op de onderwimpers (ik draag verder wimperextensions) en klaar!

MAC 4 Pan Palette 003

Oh, ik ben echt heel erg blij met deze oogschaduws! Gek genoeg had ik nog niet echt zulke basiskleuren van MAC (op Patina na, uiteraard), dus ze waren van harte welkom. Als je op zoek bent naar mooie oogschaduws om je stash mee te beginnen of wanneer je wilt investeren in een paar goede basisproducten, overweeg dan zeker om zo’n palette samen te stellen. Je zult er ongetwijfeld vee plezier van hebben!

Verkrijgbaarheid
De oogschaduws zijn in losse doosjes verkrijgbaar voor €17,50 per stuk, maar ook in losse Refill Pans die je in de lege palettes van MAC kunt gebruiken. De refills kosten €13,50 per stuk en lege palettes voor vier oogschaduws zijn verkrijgbaar vanaf €6,50. Je kunt de refills en palettes kopen bij de MAC Pro Store aan de Heiligeweg in Amsterdam of in de Nederlandse MAC webshop.

Dit vind je misschien ook leuk...

36 reacties

 1. Wat een prachtige kleuren! Sable is ook een van mijn favoriete opties als ik wil gaan voor een neutrale ooglook met nét dat beetje extra 🙂

 2. Oh wauw wat een prachtige tinten!

 3. Je hebt mooie tinten bij elkaar gekozen! De pigmentatie is hemels <3

 4. Wauw, wat een prachtige tinten! Passen perfect bij elkaar. Hier kun je mooie creaties van maken 🙂

 5. Ik heb ook de refills van MAC. Op het eerste zicht lijkt mijn palet erg op het jouwe, maar de kleuren zijn anders: ik heb omega, retrospeck, amber lights en deep damson. Hier ben ik ook erg blij mee:-)

 6. Je hebt mooie kleuren bij elkaar gezocht! Ik vind Sketch prachtig!

 7. Wat een mooie kleuren zo bij elkaar!

 8. Ik denk dat ik ooit ook wel zo’n palette samen stel! Ik vind tempting en sable echt super mooi!

 9. Wauw, wat een mooie kleuren heb je uitgekozen! Ik ben fan van paarse kleuren, dus Sketch vind ik helemaal geweldig! De look is inderdaad erg mooi, het staat je goed 🙂 x

 10. Wat een mooie kleuren heb je uitgezocht! Ik heb vaak losse doosjes omdat ik veel afwissel en vaak in “standaard” oogschaduwpalettes gebruik ik niet alle tinten of ik mis er juist een aantal. Dat je ze zelf kan vullen bij MAC is echt super handig!

 11. Prachtige teinten!
  Jammer dat dit niet in het warenhuis te koop is waar dit merk make-up ook verkocht wordt en de bekende parfumerie shop!
  De grote stad is veel te ver weg.

 12. Wat een mooi palette.

 13. Gorgeous tinten! ♡

 14. Helemaal mijn smaak! Sable vind ik echt een prachtige kleur!

 15. Die sketch vind ik echt prachtig, maar omdat ik veel rood in mijn oog heb, kan ik die kleur niet dragen. BTW ik vind het zo jammer dat Mac niet meer kan garanderen dat de producten niet op dieren getest worden, dat ik de komende tijd het hele merk links ga laten liggen. Ik vind dat niet ok.

 16. Ik wil ook nog wel graag de oogschaduws van MAC proberen, ze zien er echt goed uit.

 17. Wat een prachtige palette heb je samengesteld.

 18. Sketch en Tempting heb ikzelf ook, maar mijn MAC oogschaduws krijgen eigenlijk veel te weinig liefde van mij. Maar als ik jouw ooglook zie, kriebelt het toch weer om aan de slag te gaan met mijn mooie MAC eyeshadows.

 19. Waauw, supermooie combinatie van kleuren, deze moet ik onthouden! Echt helemaal mijn ding.

 20. Mooie kleuren heb je gekozen! Sketch heb ik zelf ook en zou ik iedereen aanraden, het is echt een kleurtje dat lekker veelzijdig is 🙂

 21. Heel mooie kleurtjes! Sketch wil ik zelf ook nog heel graag

 22. Wat een mooie kleurtjes.
  Liefs, xxx

 23. Mooie kleurtjes, enkel Tempting heb ik zelf niet.

 24. Mooie kleurtjes! Ik vind je look ook erg mooi geworden.

 25. Wat een mooie kleuren, mooie look heb je er ook mee gemaakt!

 26. Wat een prachtig palette ! De kleuren passen echt goed bij je.

 27. Wat een mooie combi heb je gemaakt. Past heel goed bij je mooie look ook.

 28. Wat een leuke combinatie heb je er van gemaakt! Deze kleuren zie je ook niet vaak, in een ooglook is het ook prachtig!

 29. Mooie kleuren! Sable wil ik ook nog in een palletje hebben. Het was me trouwens nog nooit opgevallen hoe mooi Sketch wel is!

 30. Wat een prachtige kleurtjes heb je uitgekozen! Echt een heel mooi palette zo.

 31. Wat een mooie kleuren, prachtig palette!

  Xo

 32. Esther zegt:

  Wat een prachtige kleuren! Als ik je een typ mag geven voor de best gepigmenteerde oogschaduws ter wereld op dit moment (allemaal heel gemakkelijk online te bestellen): Makeup Geek (bestel ik via http://www.makeupgeek.com, prima ervaringen mee) en de artist shadows van Make up Forever (via Sephora.fr). Google maar eens voor swatches…daar word je gewoon blij van! Prachtig, ik stond versteld van deze formules! Je betaalt iets aan verzendkosten maar dan ben je uiteindelijk nog goedkoper uit dan MAC. Eerlijk gezegd haal ik nu geen dure oogschaduws van MAC meer, wel andere artikelen zoals oa de paintpots!

  1. Oh, die van Make Up Geek wil ik ook nog een keer proberen 😀

 33. Heel mooi!

 34. Prachtige combinatie! Nu wil ik patina en sable dus hebben! Ik vind het wel verwarrend waar ze nu wel en niet losse paletten hebben. In Eindhoven kun je ze namelijk ook in de bijenkorf kopen, maar ik de douglas filialen vaak niet.

  1. Klopt! Ik snap het zelf ook niet helemaal, want ik kan me inderdaad herinneren dat ik ook ooit een refill bij Bijenkorf Amsterdam heb gekocht, maar toen hoorde ik juist weer dat andere vestigingen van Bijenkorf ze juist niet hebben. En nu Eindhoven dus wel… Lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.