Make-up Reviews

Review: MAC Mineralize Skinfinish Natural

Ik vergeet vaak te schrijven over producten die ik vaak gebruik. Er zijn veel dingen die ik dagelijks gebruik en vaak opnieuw heb gekocht, maar nog geen review over heb geschreven. MAC Mineralize Skinfinish Natural is zo’n product. Ik probeer regelmatig nieuwe gezichtspoeders uit, maar ik blijf toch altijd weer bij deze terugkomen. Onlangs kocht ik een nieuwe, dus dat leek me een mooi moment om er eens een artikel over te schrijven!

De Mineralize-serie is vooral bekend van de bijzondere gebakken poeders en oogschaduws. Vaak zijn deze producten vooral verkrijgbaar als onderdeel van een tijdelijke collectie, maar er zitten ook enkele producten in het vaste assortiment van MAC.

De Mineralize Skinfinish Natural is een gezichtspoeder die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Je kunt ‘m dekkend aanbrengen met een stevige kwast als poederfoundation, of je gebruikt ‘m als finishing powder over je vloeibare foundation mee. Het mooie van de Mineralize-poeders is dat ze een mooie gezonde gloed gloed geven.

De Mineralize Skinfinish Natural-poeders zijn verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren, waarvan ik de lichtste (Light) heb. De poeders kosten €28,00 per stuk voor 10 gram.

Je ziet meteen aan het product in de verpakking dat het niet geperst is (zoals normaal met poeders gedaan wordt), maar gebakken is. Dat zie je duidelijk aan de bolle vorm! Het is op de foto niet helemaal te zien, maar in tegenstelling tot veel andere poeders is hij niet helemaal mat, maar zit er een lichte gloed overheen. Ik heb het dan niet over echte glitters, maar een subtiele glans die juist een heel natuurlijk effect geeft. Veel poeders zijn namelijk extreem mat, waardoor je snel een onnatuurlijke uitstraling krijgt. Met deze heb je dat dus zeker niet! Je hebt alle voordelen van een ‘gewone’ poeder (dekking, gaat glans tegen en fixeert je foundation), maar dan net even wat mooier.

Zoals al even zei kun je de Mineralize Skinfinish Natural in z’n eentje als poederfoundation gebruiken (handig voor als je een wat vettere huid hebt!), maar je kunt ‘m ook gebruiken om je vloeibare foundation af te poederen. Dat is hoe ik ‘m het liefste gebruik en de manier waarop ik dat al jaren doe. Ik denk dat ik deze poeder nu een jaar of 4 gebruik en ik ben er nog steeds erg tevreden over!

Het resultaat is lastig om op foto’s te laten zien, helaas! Op de eerste foto heb ik enkel Bourjois Healthy Mix Foundation gebruikt. Op de tweede foto heb ik er een laagje Mineralize Skinfinish Natural overheen aangebracht met mijn Real Techniques Kabuki Brush. Het verschil is minimaal, maar op de onderste foto is mijn huid nog iets egaler en lijkt een lichte gloed te hebben.

Voor de Mineralize Skinfinish Natural betaal je €28,00, wat een behoorlijke prijs is. Ik merk dat ik met één verpakking iets meer dan 6 maanden kan doen, dus dat is best redelijk. Bovendien blijf ik toch telkens maar bij deze terugkomen, ook al zijn er genoeg andere poeders die ook prima werken. Deze geeft mijn huid gewoon nèt wat extra’s en een prachtig natuurlijk effect. Tja, dat maakt het hem voor mij toch iedere keer weer waard…

MAC Mineralize Skinfinish Natural kost €28,00 en is verkrijgbaar bij alle verkooppunten van MAC.

23 Comments

 • Reply
  Patricia
  1 september 2013 at 20:26

  Ik heb hem ook. Hij is echt zo fijn.

 • Reply
  Martina
  1 september 2013 at 20:35

  Deze heb ik ook, bevalt erg goed!

 • Reply
  Eline
  1 september 2013 at 20:36

  Klinkt goed hij ziet er ook erg mooi uit 🙂

 • Reply
  Charile
  1 september 2013 at 20:48

  Klinkt erg goed!

 • Reply
  Linda
  1 september 2013 at 21:11

  Klinkt goed! Ik zoek nog een nieuwe poeder, misschien toen maar eens voor MAC gaan 😀

 • Reply
  femketje
  1 september 2013 at 21:16

  Als je er een half jaar mee doet valt de prijs goed mee 🙂

 • Reply
  Tea
  1 september 2013 at 21:20

  Klinkt goed! En ziet er mooi uit! Vind de prijs over 6 maanden gebruik gedeeld wel meevallen, ik houd iig ‘t poeder in m’n achterhoofd voor wanneer ik weer een nieuwe nodig heb 🙂

 • Reply
  Roos
  1 september 2013 at 21:58

  Deze gebruik ik ook al een lange tijd, ik probeer wel eens wat anders maar zoals je zegt andere poeders geven niet die mooie gezonde gloed.

 • Reply
  Heartshapedrosepetals
  1 september 2013 at 22:07

  Klinkt super fijn, maar vind hem erg prijzig.

 • Reply
  Tamara
  1 september 2013 at 22:15

  Klinkt goed! De prijs valt me nog mee als je er 6 mnd mee kan doen.

 • Reply
  Miss Sentinelli
  1 september 2013 at 23:51

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Brigitta
  2 september 2013 at 07:06

  Ik zie het verschil wel goed hoor, hij staat je prachtig 😉

 • Reply
  Lisanne
  2 september 2013 at 07:36

  Het lijkt mij een super fijn product!

 • Reply
  Joyce
  2 september 2013 at 09:53

  Ziet er erg goed uit!

 • Reply
  MySimplySpecial
  2 september 2013 at 09:58

  Ja die zijn erg fijn!

 • Reply
  Dionne
  2 september 2013 at 12:18

  Hij ziet er prachtig uit!

 • Reply
  Jana
  2 september 2013 at 20:08

  Ziet er heel erg mooi uit 🙂 x

 • Reply
  Stacey
  2 september 2013 at 23:02

  Ik heb hem ook maar is niet een van mijn favorieten helaas

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  3 september 2013 at 08:18

  Ziet er goed uit!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  3 september 2013 at 12:16

  Mooi effect heeft deze poeder!

 • Reply
  Maud
  3 september 2013 at 17:58

  Erg mooi! Ik heb deze ook op het oog omdat de Prep+Prime transparant powder, die ik nu heb, toch heel erg wit uitvalt op foto’s met flits. Is dat met deze niet zo?

 • Reply
  lawan
  3 september 2013 at 21:36

  Je moet echt de Tarte Amazonian Clay Full Coverage Powder Foundation proberen. Hij is superfijn!

 • Reply
  linde
  6 september 2013 at 10:39

  Ik heb hem ook, al een hele lange tijd (zeker meer een jaar en half).
  En ik heb nog steeds geen pan geraakt. Wat echt zo raar is. Want tot over 2 maanden gebruikte ik heb echt ELKE dag.
  Ik heb het gevoel dat kaboutertjes hem ‘s nachts terug bijvullen :’)

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.