Make-up Reviews

Review: MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen foundation draag en ik wil dan ook alle soorten verschillende foundations uitproberen. Ik kan er gewoon geen genoeg van krijgen! Toen ik hoorde dat MAC een nieuwe foundation had uitgebracht ben ik meteen naar de counter in De Bijenkorf gegaan om de nieuwe MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation te proberen. Een langhoudende waterproof foundation? Die moest ik proberen!

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation - 3 van 8

De MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation komt uit de Pro Longwear-serie, die bestaat uit een aantal langhoudende producten. Ik heb jaren geleden de originele Pro Longwear Foundation gebruikt en was daar erg enthousiast over, dus ik was extra benieuwd naar deze nieuwe versie. MAC belooft een volledige dekking, een langdurige houdbaarheid en een waterafstotend product. Hij is verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren (ik heb NC15) en zit in een tube van 25 ml. Met een prijskaartje van €35,50 vind ik de hoeveelheid erg tegenvallen, zeker als je je bedenkt dat de meeste (MAC)  foundation 30 ml zijn en vaak net iets goedkoper zijn.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation - 2 van 8

Qua ingrediënten is deze foundation niet zo heel erg spannend, aangezien het vooral een flinke verzameling van siliconen is. Ik had ook niet anders verwacht! Overigens is deze foundation parfumvrij, dat kan voor veel dames nog prettig zijn. Ook heeft deze foundation geen zonnefilter, dus je hoeft niet bang te zijn voor een witte waas op foto’s.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation - 6 van 8

De substantie van deze foundation doet mer erg denken aan de MAC Studio Sculpt Foundation, maar dan net iets luchtiger. Hij is vrij dik en stevig, waardoor ik hem het liefst met een beautyblender of Real Techniques Sculpting Brush uitwerk. Het viel me de eerste keer direct al op dat de foundation erg gepigmenteerd is. Dat helpt natuurlijk extra met de dekking, maar het zorgt er ook voor dat je niet heel veel van het product nodig hebt. Zo gaat die kleine tube tenminste nog redelijk lang mee.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation - 7 van 8

zonder foundation

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation - 8 van 8

met MAC Pro Longer Nourishing Waterproof Foundation NC15

Ik heb de afgelopen twee maanden deze foundation uitgeprobeerd en heb daardoor aardig wat conclusies kunnen trekken. Om maar meteen over de houdbaarheid te beginnen: die is oké, maar niet uitzonderlijk. Hij blijft gewoon goed zitten, maar tegen het einde van de dag komt mijn ietwat vette T-zone er toch doorheen. Ik ben er niet mee het zwembad ingedoken, maar had hem toevallig op bij een paar wat emotionelere momenten en tegen tranen was hij in elk geval niet bestand. Dat is dan toch wel een beetje jammer. Een miezerbui op de fiets zal hij waarschijnlijk wel overleven, maar bij meer regen zul je hem wellicht wat bij moeten werken.

Qua dekking is hij heel erg goed, al komt dat niet helemaal naar boven op deze foto’s. Waarschijnlijk komt dat doordat mijn huid op dit moment echt heel erg goed is (yes!), waardoor het verschil wat kleiner is. Ik heb hem ook gedragen op momenten dat ik wat meer puistjes of roodheden had en daar kon hij prima mee overweg. Hoewel het een wat dikkere foundation is, vind ik hem wel mooi op de huid liggen. Geen onnatuurlijke laag, maar gewoon een stevige dekking met een ietwat gezonde gloed. Overigens heb ik er telkens wel voor gekozen om hem af te poederen (niet op deze foto trouwens), omdat hij een beetje plakkerig aan blijft voelen.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation - 4 van 8

De MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation is een mooie foundation die een stevige dekking geeft én goed blijft zitten, maar verwacht niet dat hij tegen alle ‘waterige’ situaties is opgewassen. Prettig aan deze foundation zijn de dekking en het natuurlijke effect, want dat doet hij erg goed. Ik denk dat deze vooral geschikt is voor dames met een ietwat gecombineerde huid (niet te vet!) en de normale tot ietwat droge huid. Het is geen holy grail, maar gewoon een prettige foundation.

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof Foundation – €34,50 (25 ml)
Douglas | MAC Cosmetics

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

17 reacties

 1. Ik vind hem er heel mooi uit zien op je huid. Fijne review!

 2. Voor de prijs vind ik hem niet goed genoeg klinken, jammer. Het resultaat is mooi, maar de kwaliteit had ik beter gewild.

 3. Ik hou wel van het feit dat hij een goede dekking geeft

 4. De dekking ziet er goed uit. Ik baal alleen als het niet de hele dag blijft zitten. Maar ik moet eerlijk zeggen, dat ik sowieso nog geen BB Cream of foundation gevonden heb, die echt de hele dag blijft zitten.

 5. Marieke zegt:

  Eigenlijk vind ik hem net wat te duur, voor een langhoudende foundation draag ik dan liever L’Oreal Infallible Matte of Pupa Made To Last. Die van Pupa belooft ook waterproof te zijn en doorstaat idd de miezer prima. En als je gaat zweten dan blijft dat echt als druppeltjes op je foundation liggen! Dep je er wel makkelijk af.

 6. Hij ziet er goed uit maar hij is niksvoor mij als ik je zo hoor, ik heb namelijk een ontzettend vette huid met hier en daar wat droge plekjes.

 7. jeapiebel zegt:

  Het is een goed en duidelijke review inderdaad, dit zal mijn foundation kunnen zijn omdat ik een vrij droge huid heb. Maar zal niet echt geschikt vanwege veel regen op dit moment. 🙂 denk ik.

 8. Wat ziet die er goed uit!

 9. Goede review!!

 10. Wat een goede dekking.

 11. Dit klinkt niet verkeerd! Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe water foundation!

 12. Ik heb ‘m ook en vind ’t de perfecte foundation voor bad skin days.

 13. Hij ziet er heel natuurlijk uit, maar ik laat hem toch liggen voor die prijs haha!

 14. Ik heb deze foundation ook en wat wilde ik m graag fijn vinden. Helaas blijft deze bij mij voor geen meter zitten, terwijl ik niet eens een vette huid heb. Bij mij zit deze ongeveer twee uur goed op de huid.

 15. Heb of ken je de Estée Lauder double wear? Hoe vergelijkt hij daarmee?

  1. Nee, helaas niet! Hij is te donker voor mij, dus heb hem nooit kunnen proberen 🙁

 16. debbie zegt:

  gebruik het sinds oktober tot heden. in het begin heel goed, maar nu vind ik het minder.
  mijn huid is er droog van geworden en je ziet dat ik het ‘op’ heb. bij de neusvleugels en voorhoofd is het korrelig. schaam mij ervoor (vooral als ik presentaties geef). ben terug geweest bij MAC. Wordt er gevraagd of ik de juiste primer gebruik of dergelijke. Nu moet ik het volgens hun aanbrengen met een andere kwast en beter aandrukken…huh… vreemd… Begon in oktober ermee en geen problemen met kwast of spons. Nu zou het daaraan liggen…vreemd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.