Make-up Reviews

Review: Make Up Forever Smoky Palette

Het Smoky Palette van Make Up For Ever zal jullie misschien niet geheel onbekend zijn. Er is inmiddels al heel wat over geschreven en de reviews waren niet allemaal positief. Ik kon het niet laten om het zelf uit te proberen en ik kan jullie vast vertellen dat ik absoluut niet ontevreden ben. Dit is gewoon een prachtig palette!

Eén van de eerste dingen die me aan het Smoky Palette opviel was dat hij behoorlijk klein is! Ik weet niet waarom, maar ik had ‘m eigenlijk een stukje groter verwacht. In werkelijkheid is hij niet veel groter dan een iPhone, niet bepaald groot dus. Toch biedt dit kleine palette meer dan genoeg plaats voor acht oogschaduws en twee kwastjes.

Wat één ding betreft ben ik het met veel andere reviewers eens; de kwastjes zijn ontzettend slecht. Ik kan ook bijna niet geloven dat een merk als Make Up For Ever dit soort treurige kwastjes bij zo’n palette levert, want de kwaliteit past totaal niet bij de rest van dit merk. Ze zijn veel te klein, te slap en te borstelig om fijn mee te werken. Helaas, dit had absoluut beter gekund.

Gelukkig houdt de teleurstelling hier op, want uiteindelijk draait het om de oogschaduws! En wat dat betreft zit het bij het Smoky Palette helemaal goed:

04 | 79 | 81 | 80 | 122 | 127 | 126 | 07

Bovenstaande swatches zijn droog, zonder oogschaduwbasis gemaakt. Ziet er prima uit nietwaar? Ik vind de kleuren eigenlijk stuk voor stuk prachtig en zeer draagbaar. Ik kan er ook geen enkele kleur uitpikken die ik er liever niet in gehad zou hebben. Ze zijn gewoon allemaal mooi! De twee lichte kleuren vallen wel wat weg tegen mijn lichte huid, maar dat is geen probleem, want ze zijn vooral als highlighter bedoeld. Dat is nog zo’n fijn puntje aan dit palette, want in dit palette zitten alle kleuren die je nodig hebt voor een complete look!

Natuurlijk blijft de prijs wat aan de hoge kant (€39,50), maar wanneer je kijkt naar de kwaliteit van de oogschaduws vind ik dat een prima prijs. Overigens bevat elke oogschaduw 1g, wat op zo’n €4,95 per kleur neerkomt. Helemaal niet gek dus! Wat mij betreft hadden ze de kwastjes wel achterwege mogen laten, maar verder is dit gewoon een fijn palette waarmee je prima uit de voeten zal kunnen.

Het Make Up For Ever Smoky Palette kost €39,50 en is Limited Edition, dus slechts tijdelijk verkrijgbaar. Make Up For Ever is exclusief verkrijgbaar bij Sephora.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Femke zegt:

  ziet er mooi uit!

 2. Louise zegt:

  Wow! Mooi! Jammer alleen van de prijs…

  1. Louise zegt:

   Oja, zou je hier misschien een look mee willen maken? want daar ben ik wel érg benieuwd naar… 🙂

   1. Ga ik doen! Weet nog niet precies wanneer, maar waarschijnlijk ergens volgende week 🙂

 3. Prachtig palet, met prachtige kleuren! Jammer dat hij zo prijzig is..
  De pigmentatie is ook erg goed zeg!

 4. Mooi palette! Alleen wel jammer van de prijs 😉

 5. Prachtige kleuren, alleen de prijs staat me niet helemaal aan helaas…

 6. Following your blog to improve my dutch:) Like it a lot!
  Got this one from Sephora with the 20% discount campaign recently …
  Can you suggest where I can buy empty make up palettes in Amsterdam or on the web ? I am thinking of depotting all my stash.
  Cheers.

  1. Louise zegt:

   Volgensmij had Inglot (zit ook in Amsterdam) pas iets van een leeg palette nieuw uitgebracht. Weet het niet zeker, maar je zou kunnen kijken!

  2. You could try Z-palettes, various webshops sell them. I don’t have any, but I’ve heard good things about them 🙂

 7. Prachtige kleuren! Maar als ik eerlijk ben vind ik het palette de prijs niet waard.

 8. Huh, is ‘ie echt maar zo klein? Ik dacht ook dat ‘ie veel groter was 😛 Mooi palette, ik ben gek op smok(e)y eyes! 😀

 9. ziet er erg mooi uit hoor..!

 10. wauw, wat een mooie bruikbare kleuren!

 11. Sarah zegt:

  zou je nog eens een stashfilmpje willen doen?

 12. Ziet er goed uit 🙂 Alleen wel een beetje duur voor mij 🙁

 13. Oh wauw prachtige palette & pigmentatie

 14. mooie swatches hoor!

 15. Mooi palette zeg!

 16. Heel erg mooi palette.Erg mooi voor de herst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.