Make-up Reviews

Review: Max Factor Clump Defy Extensions Mascara

Max Factor is mijn favoriete drogisterijmerk als het om mascara’s gaat. Op de één of andere manier kunnen mijn wimpers nooit zo goed samen met de mascara’s van Maybelline of Rimmel, maar Max Factor is vrijwel altijd goed. Vroeger was ik dol op Masterpiece, maar inmiddels heeft False Lash Effect al jaren een vaste plek in mijn toilettas. Een tijdje geleden werd de Clump Defy mascara gelanceerd. Ik vond ‘m aardig, maar niet geweldig. Inmiddels is er echter een verbeterde versie uitgekomen, namelijk de Clump Defy Extensions mascara. Kijk, dat wil ik wel uitproberen!

Het idee achter de nieuwe Clump Defy Extensions mascara is dat hij kleine vezeltjes bevat die je wimpers langer maken. Verder heeft hij net als de originele Clump Defy een borsteltje dat klontjes voorkomt, zorgt hij voor extra volume en een intens zwarte kleur. De Clump Defy Extensions mascara kost €14,99.

Het borsteltje is van plastic met fijne haartjes en lichtgebogen. Ik houd normaal niet echt van zulke borsteltjes, omdat ze nogal in mijn ogen prikken. Dit type kan ik nog net hebben, maar als je hele gevoelige ogen hebt is het misschien niet zo geschikt. Max Factor False Lash Effect heeft ook een plastic borsteltje, maar omdat de haartjes daarvan allemaal dezelfde lengte hebben zul je daar misschien iets minder last van krijgen.

Dit is het effect van één laagje mascara. Hij geeft een mooi natuurlijk effect! Hij zorgt er inderdaad voor dat mijn wimpers mooi gesepareerd worden en je geen klontjes krijgt. Van het verlengende effect merk ik weinig, maar mijn wimpers zijn van zichzelf al vrij lang. Overigens krijg ik van zulke verlengende mascara’s vaak het effect van spinnenpootjes, dus gelukkig heeft deze dat niet!

Hij blijft bij mij perfect zitten zonder af te geven. Ook voelen je wimpers niet heel hard of ‘knapperig’ aan, maar gewoon soepel en zacht.

Ik houd zelf van wat meer drama, dus ik was benieuwd naar het effect van een tweede laagje. Dat ziet er ook goed uit! Je kunt hem makkelijk opbouwen zonder dat je klontjes krijgt, al blijft het effect wel subtiel. Persoonlijk mag het van mij allemaal nog iets voller en dikker, maar het resultaat ziet er wel mooi uit. Ik heb ‘m trouwens ook geprobeerd met een laagje Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara er overheen, omdat dat de mascara is die ik gebruik om extra ‘drama’ aan andere mascara’s toe te voegen. Het effect is dan echt geweldig, bijna alsof ik echte nepwimpers op heb! Ik heb daar nu helaas geen foto’s van, maar ik zal zorgen dat die combinatie binnenkort een keer in een tutorial of look te zien is.


Ik had toevallig nog een verpakking van de originele Clump Defy in huis, dus het leek me nog wel even handig om ze met elkaar te vergelijken. De verpakking is in elk geval nagenoeg hetzelfde, op de gouden print en het patroontje na.

Clump Defy Extensions | Clump Defy

Het borsteltje is ook nog precies hetzelfde, al kun je hier wel zien dat de substantie van de mascara iets anders is. De originele Clump Defy is iets natter en dunner, terwijl Clump Dexy Extensions wat steviger en dikker is. Persoonlijk geef ik altijd de voorkeur aan een iets dikkere formule.

Clump Defy Extensions is er niet in geslaagd mijn favoriet False Lash Effect te verslaan, maar het is wel een prettige mascara die een mooi natuurlijk effect geeft. Ik vind ‘m in elk geval beter werken dan de originele Clump Defy, want die gaf in mijn ogen te weinig volume. Dat doet deze in elk geval een stuk beter! Als je snel last hebt van klontjes of spinnenpootjes is dit een hele fijne, zeker omdat hij zich makkelijk in laagjes op te bouwen is.

Max Factor Clump Defy kost €14,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos, Kruidvat en DA.

Related Post

35 Comments

 • Reply
  Laura
  3 maart 2014 at 05:57

  Wauw, ziet er goed uit en klinkt erg fijn! Als mijn mascara’s op zijn ga ik misschien wel deze proberen! 🙂

 • Reply
  Healthy Mommy
  3 maart 2014 at 06:24

  Hij staat je wel erg mooi! Gelukkig heb ik wimper extensions.. Nooit gedoe met klontjes of uitschieten. Straks bij de bevalling zie ik er tenminste nog appetijtelijk uit zonder dat de mascara in mijn nek loopt… Dit was vorige bevalling wél het geval.. Ondanks dat ‘ie écht waterproof was. Zo heavy was dat dus. Hahaha! Goede review methode 😉

 • Reply
  Lotte
  3 maart 2014 at 06:39

  Oeh, ik ben echt heel benieuwd wat deze voor mijn wimpers zal doen! Ik ben al fan van de gewone Clump Defy mascara en als deze nóg beter is ben ik enthousiast. Ik ga ‘m zeker proberen! En kind, wat heb je toch fantastische wimpers.

 • Reply
  Kimberley
  3 maart 2014 at 06:56

  Ziet er goed uit! Ik vind de mascara’s van Max Factor wel altijd een beetje duur (en die van Essence net zo goed) maar als ik hem tegenkom in de aanbieding neem ik hem misschien wel mee 😀

 • Reply
  pamela
  3 maart 2014 at 06:59

  je hebt prachtige wimpers!!

 • Reply
  Sofie
  3 maart 2014 at 07:13

  Dit lijkt me een hele goede mascara!

 • Reply
  Charile
  3 maart 2014 at 07:19

  Klinkt super!

 • Reply
  Beautydagboek
  3 maart 2014 at 08:04

  Hij geeft een mooi, natuurlijk effect!

 • Reply
  Mariska
  3 maart 2014 at 08:18

  Deze mascara heb ik ook een tijd gebruikt, en helaas vind ik dit hetzelfde werken als jou.. Geef mij maar Essence mascara, goedkoper en betere effect.

 • Reply
  Manon
  3 maart 2014 at 08:20

  Wauw wat een mooi effect geeft deze mascara!

 • Reply
  nenacecilia
  3 maart 2014 at 08:21

  Heel mooi effect!

 • Reply
  Caro
  3 maart 2014 at 08:39

  Hij ziet er heel goed uit! Ik vind max factor ook altijd goede mascara hebben dus ik ga deze zeker proberen! Jammer dat die false lash effect niet verslaat maar dat is ook gewoon de beste mascara die er bestaat hihi! 🙂

 • Reply
  Isabella
  3 maart 2014 at 08:55

  Ik moet zeggen dat het er erg goe uit ziet! Je wimpers hebben echt meer volume en lengte gekregen! Xx

 • Reply
  Martina
  3 maart 2014 at 09:17

  Ik vind het effect mooi!

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  3 maart 2014 at 09:41

  Mooie mascara, doet goed zijn werk!

 • Reply
  Kayleigh
  3 maart 2014 at 09:53

  Wat heb je mooie wimpers!

 • Reply
  Daphne
  3 maart 2014 at 11:25

  Mooi effect!

 • Reply
  Kimberly
  3 maart 2014 at 12:07

  Het effect vind ik eigenlijk wel mooi! Ik vind het ook altijd wel wat dramatischer kunnen maar deze doet ‘t goed! Ik denk ook niet dat hij mijn favoriet, ook de Falsh Lash Effect zal verslaan haha

 • Reply
  Mariska
  3 maart 2014 at 12:57

  Dat ziet er inderdaad erg goed uit 🙂 was hier al zo benieuwd naar!

 • Reply
  Moniek
  3 maart 2014 at 13:19

  Ziet er goed uit! ik was al zeer benieuwd na deze dus dit artikel komt als geroepen want ik zag dat de max factor mascara’s ergens 1 + 1 gratis zijn deze week 🙂

 • Reply
  Kiss & Make-up
  3 maart 2014 at 13:40

  Zooo, wat een mooi resultaat zeg! Het ziet er echt heel goed uit. Ik heb al veel goed gelezen over deze mascara.

 • Reply
  Beautyjuf
  3 maart 2014 at 14:04

  Wauw, wat een mooi effect!

 • Reply
  Miranda
  3 maart 2014 at 14:07

  Ik vind het wel een mooi effect , maar inderdaad van mij mag het wel wat heftiger.

 • Reply
  Michaela
  3 maart 2014 at 14:36

  Wauw, prachtige mascara! Ziet er echt heel goed uit 🙂

 • Reply
  Manouk
  3 maart 2014 at 16:03

  Max Factor mascara’s zijn sowieso altijd wel goed 🙂

 • Reply
  Robin
  3 maart 2014 at 18:44

  Best een gaaf effect! Ik had hem iets mooier verwacht door de lovende reviews, maar slecht is ie zeker niet.

 • Reply
  Manon
  3 maart 2014 at 18:56

  Deze mascara ziet er echt super goed uit

 • Reply
  Beau
  3 maart 2014 at 18:57

  Het resultaat is echt mooi!

 • Reply
  Tess Evea
  3 maart 2014 at 19:19

  Dit is zo’n fijn dingetje!

 • Reply
  femketje
  3 maart 2014 at 19:21

  super mooi resultaat!

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  3 maart 2014 at 20:46

  wow! wat een verschil, super mooie resultaat

  Liefs,
  Karlien

 • Reply
  Bianca
  3 maart 2014 at 21:15

  Ik heb deze ook en ik ben niet enthousiast als je meerdere laagjes aan brengt. Ik zal het eens proberen om het 2e laagje met een volume mascara aan te brengen.

 • Reply
  Lys
  3 maart 2014 at 22:26

  Klinkt goed! Ik kan voorlopig nog even met mijn Clump Defy, maar als die op is wil ik deze zeker proberen!

 • Reply
  Chrystal
  5 maart 2014 at 22:16

  Ziet er mooi uit!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  6 maart 2014 at 20:35

  Wat een mooi effect zeg! Wat heb je prachtige wimpers!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.