Make-up Reviews

Review: Max Factor Clump Defy Extensions Mascara

Max Factor is mijn favoriete drogisterijmerk als het om mascara’s gaat. Op de één of andere manier kunnen mijn wimpers nooit zo goed samen met de mascara’s van Maybelline of Rimmel, maar Max Factor is vrijwel altijd goed. Vroeger was ik dol op Masterpiece, maar inmiddels heeft False Lash Effect al jaren een vaste plek in mijn toilettas. Een tijdje geleden werd de Clump Defy mascara gelanceerd. Ik vond ‘m aardig, maar niet geweldig. Inmiddels is er echter een verbeterde versie uitgekomen, namelijk de Clump Defy Extensions mascara. Kijk, dat wil ik wel uitproberen!

Het idee achter de nieuwe Clump Defy Extensions mascara is dat hij kleine vezeltjes bevat die je wimpers langer maken. Verder heeft hij net als de originele Clump Defy een borsteltje dat klontjes voorkomt, zorgt hij voor extra volume en een intens zwarte kleur. De Clump Defy Extensions mascara kost €14,99.

Het borsteltje is van plastic met fijne haartjes en lichtgebogen. Ik houd normaal niet echt van zulke borsteltjes, omdat ze nogal in mijn ogen prikken. Dit type kan ik nog net hebben, maar als je hele gevoelige ogen hebt is het misschien niet zo geschikt. Max Factor False Lash Effect heeft ook een plastic borsteltje, maar omdat de haartjes daarvan allemaal dezelfde lengte hebben zul je daar misschien iets minder last van krijgen.

Dit is het effect van één laagje mascara. Hij geeft een mooi natuurlijk effect! Hij zorgt er inderdaad voor dat mijn wimpers mooi gesepareerd worden en je geen klontjes krijgt. Van het verlengende effect merk ik weinig, maar mijn wimpers zijn van zichzelf al vrij lang. Overigens krijg ik van zulke verlengende mascara’s vaak het effect van spinnenpootjes, dus gelukkig heeft deze dat niet!

Hij blijft bij mij perfect zitten zonder af te geven. Ook voelen je wimpers niet heel hard of ‘knapperig’ aan, maar gewoon soepel en zacht.

Ik houd zelf van wat meer drama, dus ik was benieuwd naar het effect van een tweede laagje. Dat ziet er ook goed uit! Je kunt hem makkelijk opbouwen zonder dat je klontjes krijgt, al blijft het effect wel subtiel. Persoonlijk mag het van mij allemaal nog iets voller en dikker, maar het resultaat ziet er wel mooi uit. Ik heb ‘m trouwens ook geprobeerd met een laagje Essence I Love Extreme Crazy Volume Mascara er overheen, omdat dat de mascara is die ik gebruik om extra ‘drama’ aan andere mascara’s toe te voegen. Het effect is dan echt geweldig, bijna alsof ik echte nepwimpers op heb! Ik heb daar nu helaas geen foto’s van, maar ik zal zorgen dat die combinatie binnenkort een keer in een tutorial of look te zien is.


Ik had toevallig nog een verpakking van de originele Clump Defy in huis, dus het leek me nog wel even handig om ze met elkaar te vergelijken. De verpakking is in elk geval nagenoeg hetzelfde, op de gouden print en het patroontje na.

Clump Defy Extensions | Clump Defy

Het borsteltje is ook nog precies hetzelfde, al kun je hier wel zien dat de substantie van de mascara iets anders is. De originele Clump Defy is iets natter en dunner, terwijl Clump Dexy Extensions wat steviger en dikker is. Persoonlijk geef ik altijd de voorkeur aan een iets dikkere formule.

Clump Defy Extensions is er niet in geslaagd mijn favoriet False Lash Effect te verslaan, maar het is wel een prettige mascara die een mooi natuurlijk effect geeft. Ik vind ‘m in elk geval beter werken dan de originele Clump Defy, want die gaf in mijn ogen te weinig volume. Dat doet deze in elk geval een stuk beter! Als je snel last hebt van klontjes of spinnenpootjes is dit een hele fijne, zeker omdat hij zich makkelijk in laagjes op te bouwen is.

Max Factor Clump Defy kost €14,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos, Kruidvat en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

35 reacties

 1. Wauw, ziet er goed uit en klinkt erg fijn! Als mijn mascara’s op zijn ga ik misschien wel deze proberen! 🙂

 2. Hij staat je wel erg mooi! Gelukkig heb ik wimper extensions.. Nooit gedoe met klontjes of uitschieten. Straks bij de bevalling zie ik er tenminste nog appetijtelijk uit zonder dat de mascara in mijn nek loopt… Dit was vorige bevalling wél het geval.. Ondanks dat ‘ie écht waterproof was. Zo heavy was dat dus. Hahaha! Goede review methode 😉

 3. Oeh, ik ben echt heel benieuwd wat deze voor mijn wimpers zal doen! Ik ben al fan van de gewone Clump Defy mascara en als deze nóg beter is ben ik enthousiast. Ik ga ‘m zeker proberen! En kind, wat heb je toch fantastische wimpers.

 4. Ziet er goed uit! Ik vind de mascara’s van Max Factor wel altijd een beetje duur (en die van Essence net zo goed) maar als ik hem tegenkom in de aanbieding neem ik hem misschien wel mee 😀

 5. je hebt prachtige wimpers!!

 6. Dit lijkt me een hele goede mascara!

 7. Klinkt super!

 8. Hij geeft een mooi, natuurlijk effect!

 9. Deze mascara heb ik ook een tijd gebruikt, en helaas vind ik dit hetzelfde werken als jou.. Geef mij maar Essence mascara, goedkoper en betere effect.

 10. Wauw wat een mooi effect geeft deze mascara!

 11. Heel mooi effect!

 12. Hij ziet er heel goed uit! Ik vind max factor ook altijd goede mascara hebben dus ik ga deze zeker proberen! Jammer dat die false lash effect niet verslaat maar dat is ook gewoon de beste mascara die er bestaat hihi! 🙂

 13. Ik moet zeggen dat het er erg goe uit ziet! Je wimpers hebben echt meer volume en lengte gekregen! Xx

 14. Ik vind het effect mooi!

 15. Mooie mascara, doet goed zijn werk!

 16. Wat heb je mooie wimpers!

 17. Mooi effect!

 18. Het effect vind ik eigenlijk wel mooi! Ik vind het ook altijd wel wat dramatischer kunnen maar deze doet ’t goed! Ik denk ook niet dat hij mijn favoriet, ook de Falsh Lash Effect zal verslaan haha

 19. Dat ziet er inderdaad erg goed uit 🙂 was hier al zo benieuwd naar!

 20. Ziet er goed uit! ik was al zeer benieuwd na deze dus dit artikel komt als geroepen want ik zag dat de max factor mascara’s ergens 1 + 1 gratis zijn deze week 🙂

 21. Zooo, wat een mooi resultaat zeg! Het ziet er echt heel goed uit. Ik heb al veel goed gelezen over deze mascara.

 22. Wauw, wat een mooi effect!

 23. Ik vind het wel een mooi effect , maar inderdaad van mij mag het wel wat heftiger.

 24. Wauw, prachtige mascara! Ziet er echt heel goed uit 🙂

 25. Max Factor mascara’s zijn sowieso altijd wel goed 🙂

 26. Best een gaaf effect! Ik had hem iets mooier verwacht door de lovende reviews, maar slecht is ie zeker niet.

 27. Deze mascara ziet er echt super goed uit

 28. Het resultaat is echt mooi!

 29. Dit is zo’n fijn dingetje!

 30. super mooi resultaat!

 31. wow! wat een verschil, super mooie resultaat

  Liefs,
  Karlien

 32. Bianca zegt:

  Ik heb deze ook en ik ben niet enthousiast als je meerdere laagjes aan brengt. Ik zal het eens proberen om het 2e laagje met een volume mascara aan te brengen.

 33. Klinkt goed! Ik kan voorlopig nog even met mijn Clump Defy, maar als die op is wil ik deze zeker proberen!

 34. Ziet er mooi uit!

 35. Wat een mooi effect zeg! Wat heb je prachtige wimpers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.