Make-up Reviews

Review: Max Factor Excess Shimmer Eyeshadow

Een tijdje geleden was ik aanwezig bij een perspresentatie waarbij de nieuwe lanceringen van Max Factor werden aangekondigd. Max Factor is wat mij betreft één van de beste drogisterijmerken. Ik ben niet alleen groot fan van de False Lash Effect Mascara (serieus de beste mascara ooit!), maar ook de Facefinity Foundation en CC Cream gebruik ik regelmatig. Nieuw in het schap zijn de Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows. Deze gel-oogschaduws hebben een luchtige mousse-achtige structuur en zien er veelbelovend uit. Ik heb ze uitgeprobeerd!

Max Factor Excess Shimmer - 2

De Excess Shimmer Eyeshadows zitten in kleine glazen potjes van 7 gram per stuk en zijn verkrijgbaar in zes verschillende tinten. Ze liggen vanaf deze maand in de winkels en kosten €12,99 per stuk. Max Factor zegt over deze oogschaduws dat ze sterk gepigmenteerd zijn, voor een flinke dosis shimmer zorgen en lang blijven zitten. Ik vond ze er meteen al erg interessant uit zien, dus ik was erg benieuwd!

Max Factor Excess Shimmer - 5

Je zou bijna denken dat ze lijken op de welbekende Colour Tattoo’s van Maybelline, maar dit is toch wel een ander soort product. De Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows zijn namelijk een stuk luchtiger en hebben meer een mousse-structuur. Ze zijn daardoor ook wat dunner, dus je hebt vrij weinig nodig. Het schijnen trouwens dupes voor de Estée Lauder Pure Colour Stay On Shadow Paints te zijn, qua substantie dan.

Max Factor Excess Shimmer - 6

Pearl | Crystal | Pink Opal | Copper | Bronze | Onyx

Toen ik de Excess Shimmer Eyeshadows op mijn arm swatchte was ik behoorlijk onder de indruk. De kleuren zagen er indrukwekkend uit en ik was direct dol op Copper. Tja, ik heb zo mijn favoriete tinten als het om oogschaduw gaat. De laatste drie kleuren vind ik echt heel mooi, maar de eerste drie tinten vind ik wat gedateerd ogen. Het doet me een beetje denken aan de Hema crème-oogschaduws uit de jaren ’90, al zien deze er wel iets mooier uit.

Overigens heb ik de kleuren hier vrij dik aangebracht, waardoor de kleuren behoorlijk intens lijken. De substantie is behoorlijk dun, waardoor doseren wat lastig kan zijn als je je vingers gebruikt. Je hebt minder nodig dan je denkt!

Max Factor Excess Shimmer - 7

Ook maakte ik een ooglook met de Excess Shimmer Oogschaduws. Ik bracht Copper aan op het bewegende ooglid en in de arcadeboog met de MAC #217 kwast. Ik vond het voor het mooie iets te licht en bracht nadat de eerste laag droog was nog een extra laagje aan. Dat ging er meer op lijken. Vervolgens depte ik met mijn middelvinger wat van Bronze in de buitenste ooghoek. Dit was nog een behoorlijke uitdaging, omdat het was lastig te doseren is. Het was oorspronkelijk mijn bedoeling om onder mijn eyeliner wat Onyx aan te brengen voor een smokey eye-effect, maar de kleur werd zo licht dat dat niet werkte. Daarom heb ik over mijn zwarte eyeliner nog wat Onyx aangebracht met een stevig kwastje, maar zoals je kunt zien is het niet heel spannend.

Met het aanbrengen van de oogschaduw had ik wat ruzie en helaas was de houdbaarheid ook niet optimaal op mijn oogleden. Ik heb ze bewust zonder oogschaduwbasis gebruikt om te kijken wat er gebeurde, maar na een uur of 5 merkte ik al dat de oogschaduw wat begon op te hopen in de arcadeboog. Max Factor belooft dat de Excess Shimmer Eyeshadows tot 12 uur blijven zitten, maar dat zit er voor mij helaas niet in.

Mijn review is tot nu toe niet razend enthousiast geweest, maar dat is niet helemaal terecht. Ze doen het namelijk wel heel goed als oogschaduwbasis! Ik gebruik Copper nu regelmatig onder andere oogschaduws in die kleurfamilie, precies zoals ik Maybelline On and On Bronze meestal gebruik. Hij voegt namelijk mooi wat extra glans en glitter toe en zorgt er bovendien voor dat de oogschaduw de hele dag goed blijft zitten. Ik kan me voorstellen dat je op deze manier ook een hele mooie smokey eye kunt maken in combinatie met Onyx.

Max Factor Excess Shimmer - 1

Ik ben niet helemaal ondersteboven van deze oogschaduws, maar ze zijn zeker ook niet verkeerd. Ik raad aan om ze vooral als basis onder een andere oogschaduw te gebruiken of om er minstens een oogschaduwbasis onder te gebruiken zodat de houdbaarheid wat verbetert. Om een zo sterk mogelijke kleur te gebruiken kun je ze het beste aanbrengen met je vingers, want met een kwast kunnen ze wat transparant blijven. Mijn favoriet is zonder twijfel Copper, maar ook Bronze is de moeite waard!


Verkrijgbaarheid
De Max Factor Excess Shimmer Eyeshadows kosten €12,99 per stuk en liggen vanaf deze maand in de winkels. Max Factor is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

Dit vind je misschien ook leuk...

31 reacties

 1. Ze doen me heel erg denken aan van die potjes met metallic oogschaduw die ik vroeger van Etos had. Waarvan de helft van de oogschaduw standaard in de crease zat haha. Jij weet hier trouwens iets heel moois mee te maken <3 misschien moet ik het weer proberen ;).

  1. Nu je het zegt ja, ik weet precies welke je bedoelt! Gelukkig zijn deze dan nog een stuk beter, die van Etos waren geen succes nee 😉

 2. Ze zien er heel mooi uit!

 3. Sharona zegt:

  Ik heb volgens mij nog nooit een mousse-achtig oogproduct gezien dat níét snel ging creasen. Dat werkt denk ik gewoon niet op zoiets beweeglijks als het oog. Een stroeve, plakkerige substantie zoals die van de Color tattoos is perfect. Bedankt voor de review, ik laat ze liggen!

 4. Ik zou ze zelf niet echt dragen op zichzelf maar dan met een oogschaduw eroverheen bijvoorbeeld. Die witte lijkt mij inderdaad fijn als een basis! 🙂

 5. Wat zijn Bronze en Onyx goed gepigmenteerd, wauw! Al vind ik (losse) poeder fijner om mee te werken bij een ooglook.

 6. Wat jammer dat ze niet helemaal muurvast blijven zitten, dat is toch waar je op hoopt! De bruine/gouden kleur zijn wel erg mooi :).

 7. Ziet er mooi uit! Vooral Copper vind ik erg mooi!
  xxx

 8. Prachtige kleuren zijn de Copper en de Pink Opal.

 9. De kleuren zijn erg mooi, maar ik blijf toch maar bij mijn poeder oogschaduws 😉 Bronze is zo’n mooie kleur! X

 10. Ik zou hier zelf ook niet op gokken inderdaad. Geef mij maar een ordinair oogschaduw palette. 😉

 11. Vooral die taupe achtige kleur zou ik wel willen proberen, heel mooi!

 12. Wauw mooie kleurtjes zitten ertussen! <3

 13. Wat een mooie kleurtjes al zou ik ze niet op zichzelf dragen maar meer als een basis onder de oogschaduw. 🙂
  Liefs, xxx

 14. Ik heb zo’n soort oogschaduw van Maybelline en vind hem inderdaad vooral prettig als basis.

 15. jammer dat ze niet goed bijven zitten, ik vind het wel mooie kleuren!

 16. Ghoh, ik weet uit ervaring dat ik toch altijd terug grijp naar gewone poederoogschaduw… Maar deze zien er toch best goed uit.

 17. Waarom zouden ze goed werken als basis terwijl ze vrij snel creasen als je ze alleen draagt?

  1. Omdat je ze goed kunt fixeren met poederoogschaduw, net zoals je zou doen met foundation waar je poeder overheen aanbrengt. Ik gebruik altijd een (gekleurde) basis om kleuren intenser te maken en ze langer te laten blijven zitten, en daar zijn deze wel heel geschikt voor!

  2. Ben ik ook benieuwd naar!

 18. Mooie kleurtjes, vooral Copper en Bonze zijn mijn favorieten.

 19. Mooie kleuren, copper is wel mijn favoriete kleur.

 20. Mooie kleuren zijn het! Ik zou ze inderdaad ook meer gebruiken voor onder een mooie ooglook zodat het wat meer shimmery is.

 21. oooh wow die copper en bronze lijken mij prachtige kleurtjes
  zijn ook helemaal mijn ding
  mooie look ook 🙂

  liefs
  karlien

 22. ik ben zelf nooit zo van de creamy producten >.<

 23. De swatches zien er echt goed uit, alleen het is niet echt een product wat ik dagelijks zou gebruiken!

 24. Hé, wat jammer dat ze creasen…

 25. Zien er leuk uit! Op zich ook weer niet zo’n probleem dat ze niet goed blijven zitten. Ik denk dat dit ook niet echt producten zijn die je de hele dag draagt, toch?
  Zou het trouwens helpen om wat fixerende spray te gebruiken?

 26. Hmm, jammer dat ze een beetje tegenvallen.

 27. Met mijn vettige oogleden moet ik dit producten altijd gebruiken met een oogschaduwbasis eronder en poeder eroverheen. Dat vind ik iets te veel van het goede. Mooie kleuren, maar ik sla deze toch even over.

 28. Wauw wat een mooie producten! Die bruine is echt heel erg mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.