Make-up Reviews

Review: Max Factor Excess Volume Mascara

Het zal voor jullie geen verrassing zijn dat ik dol ben op de mascara’s van Max Factor. Hoewel ik nog vrij weinig reviews over deze mascara’s heb geschreven, heb ik ze talloze keren voorbij laten komen in allerlei artikelen en video’s. Mijn ultieme favoriet is Max Factor False Lash Effect, maar over de relatief nieuwe Max Factor Clump Defy Extensions mascara was ik ook niet ontevreden. Een tijdje geleden heeft Max Factor een nieuwe mascara gelanceerd, namelijk de Max Factor Excess Volume Mascara. Deze moest ik natuurlijk proberen!

Max Factor Excess Volume Mascara.jpgDe Excess Volume Macara bestaat uit twee verschillende borsteltjes. Dit is niet zo’n twee-stap mascara zoals we van vroeger kennen met een witte basis en een zwarte mascara (die dingen werkten toch nooit echt goed), maar een product dat een volume mascara en een intens zwarte topcoat. Normaal gebruik ik altijd een combinatie van meerdere mascara’s tegelijk om mijn wimpers er zo mooi mogelijk uit te laten zien, dus ik vroeg me af of dit voor mij een alles-in-één product zou kunnen zijn. Wie weet!

De mascara bevat in totaal 20 ml aan inhoud (een ‘normale’ mascara heeft meestal zo’n 10-15 ml inhoud) en kost €19,99. Dat vind ik behoorlijk aan de prijs voor een mascara! Gelukkig zijn de mascara’s van Max Factor regelmatig goedkoper te krijgen tijdens goede kortingsacties, maar hij is wel behoorlijk aan de dure kant.

Max Factor Excess Volume - 4Mijn wimpers zijn van zichzelf vrij lang, maar ze zijn heel licht en kunnen wel wat extra volume gebruiken. Ondanks hun lengte is het behoorlijk lastig om goede mascara’s te vinden, omdat veel mascara’s ze erg rommelig maken en spinnenpoten veroorzaken. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Max Factor Excess Volume - 2

Het borsteltje van de eerste stap is nagenoeg gelijk aan het borsteltje van Max Factor False Lash Effect. Kijk, dat is een mooi begin! De applicator is lekker dik en heeft stevige haartjes die dicht op elkaar staan, zodat de wimpers goed gesepareerd worden.

Aqua, Acrylates Copolymer, Glyceryl Stearate, Disteardimonium Hectorite, Propylene Glycol, Stearic Acid, Copernicia Cerifera Cera, Triethanolamine, Polyvinyl Alcohol, Lecithin, Propylene Carbonate, Synthetic Wax, Oleic Acid, PTFE, Alcohol, Polyethylene, Glycerin, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Ascorbyl Palmitate, Panthenol, Glycine Soja Oil, Xanthan Gum, Glyceryl Oleate, Dimethicone, Methylcellulose, Silica Dimethicone Silylate, Trisodium EDTA, Tetrasodium EDTA, Benzyl Alcohol, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Propylparaben, Methylparaben, Ethylparaben, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Ammonium Hydroxide, Sulfuric Acid, Phosphoric Acid, Denatonium Benzoate, t-Butyl Alcohol, [+/- CI 77499, CI 77491, CI 77492]

De substantie lijkt bovendien ook nagenoeg hetzelfde te zijn, maar als ik de ingrediënten onder de loep neem zie ik dat ze toch ietwat verschillen. Ik denk dat False Lash Effect nog ietsjes dikker is en daardoor extra volume geeft, in vergelijking met de eerste stap van Excess Volume.

Max Factor Excess Volume - 5Het resultaat van één laagje van de eerste stap vind ik erg mooi! Hij separeert mijn wimpers goed en laat ze er netjes uitzien, maar hij maakt ze wel een stukje dikker. Het mag echter van mij nog wel wat dramatischer, maar dit is een mooi begin.

Max Factor Excess Volume - 3Het borsteltje van de tweede stap is totaal anders. Dit lijkt meer op een klassiek mascaraborsteltje met een smal uiteinde waarmee je de buitenste hoekjes makkelijk kunt raken. Het ‘probleem’ van deze stap is echter de substantie. Die is namelijk ontzettend droog, waardoor je het gevoel krijgt met een halfdroog borsteltje door je wimpers te borstelen. Dat werkt niet fijn!

Isododecane, Disteardimonium Hectorite, Pentaerythrityl Hydrogenated Rosinate, Tall Oil Acid, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Silica, [+/- CI 77499, CI 77491, CI 77492]

Als ik de ingrediënten bekijk zie ik ook dat het in vergelijking met de eerste stap er maar heel weinig zijn. Dat is op zich niet erg, maar het laat wel zien dat de substanties erg van elkaar verschillen en dat deze stap niet echt een ‘gewone’ mascara is.

Max Factor Excess Volume - 6Tja. En dan is dit het resultaat van de eerste combinatie met de tweede stap. Ik ben hier geen fan van! Hij laat mijn wimpers er rommelig uitzien, zorgt voor spinnenpoten en maakt het geheel er niet mooier op. Zo zonde! Als de substantie (en misschien het borsteltje) anders waren geweest had dit echt een topmascara kunnen zijn. Bovendien zorgt deze tweede stap ervoor dat de mascara vrijwel onmogelijk te verwijderen is. Dat is natuurlijk fijn voor een goede houdbaarheid, maar zelfs na reinigingsolie en facewash moet ik nog flink boenen met een remover op oliebasis om hem eindelijk weg te krijgen. Daar wordt overigens op de website van Max Factor al voor gewaarschuwd, maar ik vind het gewoon een beetje onhandig.

Max Factor Excess Volume - 1Ik had gehoopt dat ik net zo’n fan van deze mascara zou zijn als van de andere mascara’s van Max Factor, maar dit is een beetje een teleurstelling. Het uiteindelijke effect in combinatie met de hoge prijs vallen behoorlijk tegen. De eerste stap is fijn en die zal ik ook blijven gebruiken totdat hij op is. Twee laagjes van de eerste stap zorgen voor een mooi effect, maar dan kun je net zo goed de iets goedkopere (en betere!) Max Factor False Lash Effect gebruiken. Als deze mascara nou een combinatie was geweest van een eerste stap van Max Factor Clump Defy en een tweede stap van Max Factor False Lash Effect (de volgorde waarin ik deze combinatie regelmatig gebruik) was hij fantastisch geweest, maar helaas vind ik de Excess Volume Mascara geen topper. Helaas! Gelukkig hebben we False Lash Effect nog, dat maakt veel weer goed.

Max Factor Excess Volume kost €19,99 en is verkrijgbaar bij drogisterijen als Etos, Kruidvat en DA.

 

 

32 Comments

 • Reply
  Mariska
  29 juni 2014 at 11:04

  Het eerste ziet er inderdaad dan wel weer heel goed uit. Jammer van de tweede stap.

 • Reply
  Bianca
  29 juni 2014 at 11:08

  Dank je voor je review, deze sla ik over.

 • Reply
  Suzanne
  29 juni 2014 at 11:15

  Na het eerste laagje vond ik je wimpers echt mooi! Daarna inderdaad niet zo mooi. Verveld ook dat het er helemaal niet goed af ging! Deze mascara ga ik, als Max Factor fan, dus niet kopen. Bedankt voor de duidelijke review!

 • Reply
  iiiThinkPink
  29 juni 2014 at 11:41

  Jammer dat hij tegenvalt en ook nog eens zo prijzig is..

 • Reply
  femketje
  29 juni 2014 at 11:46

  hmmz, ik vind het effect wel mooi maar inderdaad had het wel wat spectaculairder mogen zijn voor de prijs!

 • Reply
  Kelly
  29 juni 2014 at 11:46

  Ik vond hem na de eerste stap prachtig, maar de tweede stap valt me tegen. Jammer, hij had zo mooi kunnen zijn!

 • Reply
  Beautyjuf
  29 juni 2014 at 12:00

  Ik heb van mezelf ook vrij lange wimpers. Erg moeilijk om daar een goede & fijne mascara bij te vinden. Inmiddels ben ik tot de conclusie gekomen dat de budget waterproofmascara’s bij mij het beste werken. Stap één ziet er veelbelovend uit. Helaas zien je wimpers er bij stap twee vrij rommelig uit. Jammer.

 • Reply
  Denise
  29 juni 2014 at 12:04

  Wat balen dat hij spinnenpootjes creëert, dit is inderdaad niet wat je graag wilt hebben!

 • Reply
  Janneke | Beautyroad
  29 juni 2014 at 12:17

  Jammer dat hij tegenvalt! Stap 1 ziet er wel goed uit, maar stap 2 verpest het een beetje.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  29 juni 2014 at 12:23

  Ik ben ook niet overtuigd bij ‘t zien van de foto’s, jammer.

 • Reply
  Beautydagboek
  29 juni 2014 at 12:26

  Met 1 laagje vind ik hem wel mooi, maar bij twee laagjes wordt hij inderdaad wat ‘spinnenpoterig’ :D. Ik ben zelf vooral fan van de Max Factor Masterpiece max, al jaren mijn favoriet

 • Reply
  Jente-Nudelipsticks
  29 juni 2014 at 12:27

  Wat een tegenvaller!

 • Reply
  Elien
  29 juni 2014 at 12:33

  Jammer van de tweede stap, hij zag er eerst veel belovend uit!

 • Reply
  Manon
  29 juni 2014 at 12:39

  Ik vind hem er wel goed uitzien.

 • Reply
  Michelle Kaiser
  29 juni 2014 at 13:40

  Mooie duidelijke review. Jammer dat hij zo tegenvalt.
  Ik ben zelf momenteel helemaal weg van de Clump Defy. Maar hiervoor zwoor ik echt bij de L’Oreal Double Extesnsions waterproof mascara. En nog steeds trouwens.

 • Reply
  Elsbet | La Vie Pure
  29 juni 2014 at 14:06

  Hmm, neen ..

 • Reply
  Marie
  29 juni 2014 at 14:09

  jammer dat hij tegenslaagt! 🙁

  • Reply
   Nikki
   20 augustus 2014 at 21:26

   Tegenslaagt??!

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  29 juni 2014 at 16:14

  De eerste keer dat je het aanbracht vind ik hem echt prachtig van effect
  maar idd met dat tweede borsteltje valt het wat tegen
  spijtig!

  Liefs
  Karlien

 • Reply
  Jana
  29 juni 2014 at 17:02

  Jammer dat hij niet het gewenste effect geeft maar zulke wimpers als jou wil ik ook wel :)!

 • Reply
  Amelie
  29 juni 2014 at 17:32

  Jij hebt echt zulke mooie wimpers!!

  • Reply
   Josanne
   30 juni 2014 at 23:44

   Vind ik ook, wow! 🙂

 • Reply
  chucky1012
  29 juni 2014 at 18:41

  Deze mascara vindt ik niet zo goed als die andere die je gebruikt! Deze houdt de wimpers niet goed uit elkaar en hij klontert teveel.

 • Reply
  Meike
  29 juni 2014 at 21:47

  Op de eerste foto van je wimpers ziet hij er echt goed uit, jammer dat het door de topcoat dan zo’n rommeltje wordt! 20 euro is dan wel erg duur!

 • Reply
  Kaylani
  29 juni 2014 at 23:43

  Na de eerste stap is hij echt enorm mooi! Maar die 2e stap verpest het een beetje..

 • Reply
  donja
  30 juni 2014 at 17:38

  Ik zoek een mascara die bij me past.
  Ik wil graag een natuurlijke mascara.

  Ik heb trouwens nog een tip voor mensen die nog een top product zoeken voor de wenkbrauwen.
  Van Catrice is er een eyebrow set die ik ook heb en heel erg fijn is. Die is echt om aan te raden.

  • Reply
   Josanne
   30 juni 2014 at 23:44

   Klopt, is heel fijn! :). Essence heeft goede mascara’s voor ‘naturel.’

 • Reply
  Josanne
  30 juni 2014 at 23:43

  Ziet er dikke prima uit!

 • Reply
  nenacecilia
  2 juli 2014 at 17:10

  Ik vind het resultaat eigenlijk best oké. 🙂

 • Reply
  Jojoh
  12 augustus 2014 at 15:47

  Ik heb dezelfde mascara en herken dit helemaal niet om eerlijk te zijn. Bij mij ziet het eindresultaat er niet zo warrig/klonterig uit en met mijn face-wash en oogreiniging is het er zo weer af.

 • Reply
  maartje
  28 september 2014 at 09:55

  Ik krijg de mascara ook totaal niet verwijderd van mn wimpers en wimpers vallen zelfs uit. ..help hoe krijg ik t er nu van af…ook met waterproof makeup reiniger niet…..

 • Reply
  Annelien
  4 november 2014 at 21:51

  Idd het effect valt tegen 🙁
  Ik heb heel lange wimpers en draag een bril. Als ik nog maar 1 klein dun laagje mascara aanbreng zit het al tegen mijn bril. Iemand een idee voor en mascara die je wimpers niet te lang maken? (Liefst niet te duur)X

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.