Budget Nagellak Reviews

Review: MUA Nail Constellation (Scorpio, Gemini en Leo)

De Caviar-trend lijkt een beetje over te zijn (al komt Pupa deze lente/zomer met geweldige kleurencombinaties uit), maar ik kwam op mijn computer de foto’s van de MUA Nail Constellation tegen. Ik kocht deze flesjes met Caviar-bolletjes toen ik in januari in Londen was. Ik moet eerlijk zeggen dat het alweer even geleden is dat ik ze heb gedragen, maar als ik deze foto’s zie vind ik het effect toch wel weer heel erg gaaf!

MUA/Makeup Academy Nail Constellation (constellation = sterrenbeeld) was één van de eerste goedkope Ciaté Caviar-dupes die op de markt gebracht werden. Ze waren direct een enorme hype in Engeland! Ik wilde ze eigenlijk al in november hebben, maar toen waren ze in Londen overal waar ik keek uitverkocht. In januari had ik meer geluk en nam ik drie van de vijf kleurencombinaties mee. Ze zijn in elk geval erg budget-vriendelijk, want ze kosten £3.00 (ongeveer €3,50) per stuk.

Ze worden los zonder bijpassende lak geleverd, dus je kunt uiteraard helemaal zelf combineren met verschillende nagellakken. Ik heb het mezelf even makkelijk gemaakt en de lakken gebruik die bij de Accessorize 4D Nails-set (een andere Caviar-dupe die ik ooit ook in Londen kocht) geleverd werden. Ik vond ze eigenlijk wel heel goed bij deze combinaties passen.

Scorpio is mijn favoriet uit de hele serie. Misschien omdat ik zelf schorpioen ben? Ik vind de kleurencombinatie erg onverwacht, maar het werkt ontzettend goed. Ik kan me voorstellen dat deze ook heel mooi kan staan bij een donkergroene of donkerrode nagellak.

Gemini ziet er in het flesje niet zo interessant uit, maar hij doet het geweldig met een zoete roze nagellak. Wat een vrolijke combinatie! Op deze manier lijken het net snoepjes die je van je nagels af zou willen eten. Bijna dan.

Leo vind ik eerlijk gezegd niet zo spannend. Ik weet eigenlijk ook niet zo goed met welke lak ik oorspronkelijk van plan was hem mee te combineren, maar het zijn in elk geval niet helemaal mijn kleuren. Zo over donkerpaars is het wel een leuke combinatie, maar niet echt iets voor mij.

De MUA Nail Constellations zijn best leuk, maar niet echt een must-have wat mij betreft. Bovendien heb ik het vermoeden dat de flesjes eigenlijk private label zijn, wat inhoudt dat exact hetzelfde product aan meerdere merken wordt verkocht, die er vervolgens hun eigen merk op plakken. De flesjes uit de eerder genoemde Accessorize 4D Nails-setjes zijn namelijk 100% exact hetzelfde en één ervan is zelfs een volledige kopie van MUA Nail Constellation in Scorpio. Daarnaast heb ik het idee dat ik deze kleurencombinaties ook bij wat andere merken voorbij heb zien komen (onder andere bij de Caviar-balletjes die bij Intertoys verkocht schijnen te worden), dus je kunt ze op allerlei plekken vinden. Leuk om mee te nemen als je toevallig in Engeland bent of als je toevallig een aantal dingen op de website bestelt.

MUA is niet in Nederland te koop, maar er gaan al een tijdje hardnekkige geruchten dat Kruidvat het in de toekomst gaat verkopen. Tot die tijd kunnen we vanuit Nederland in elk geval prima terecht op de webshop van MUA, waar je bestelling voor £4.95 naar Nederland verstuurd wordt en je met PayPal kunt betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

39 reacties

 1. Wat schattig die bolletjes er op! Vind de roze het leukst 🙂

 2. Het ziet er heel leuk en kleurrijk uit!

 3. Heel leuk!

 4. Gemini is echt heel erg mooi over die nagellak!

 5. Ze zijn best mooi!

 6. Op 1 vinger is het inderdaad heel leuk en schattig! 😀

 7. Ik vind Gemini en Leo echt heel erg mooi! 🙂

 8. Staat leuk 1 detail op de ringvinger! Ik vind de caviar nails wel wat onhandig!

 9. Ohhhh wat tof! Die roze vind ik leuk!

 10. Wat een mooie kleurencombinaties! Ik vind het eigenlijk veel mooier als je het op 1 vinger hebt, erg leuk!

 11. Het effect is erg mooi! Ik zou het zelf niet zo gauw doen omdat het me met handen wassen toch wat onhandig lijkt.

 12. Ik vind Leo juist het leukste! Het nadeel aan caviar vind ik dat het er zo snel afgaat

 13. Het blijft er leuk uit zien! Ook dat het meerdere kleuren door elkaar zijn. Volgens mij is het totaal niet praktisch (verlies je heel snel balletjes) maar als ik het tegen zou komen, zou ik het misschien wel meenemen 🙂

 14. Ik blijf dit leuk vinden, het is gewoon net iets anders en opvallend 😀

 15. Kim zegt:

  Ik heb Gemini nog liggen! Ik ben het wel met je eens dat het voor even leuk is en de trend alweer vervlogen is, maar toch vind ik het nog wel leuk op één vinger. Ik was het inmiddels alweer vergeten hoe leuk het kan zijn!

 16. gemini is pretty 😀

 17. Ik vind Leo juist wel leuk! 😀
  Ben benieuwd of MUA nou echt bij de Kruidvat komt, dat zou wel heel erg gaaf zijn. Elk nieuw budget merk is hartstikke welkom 🙂

 18. Leuke kleurtjes! Mijn favoriet is Gemini 🙂

 19. Aww deze zijn leuk!!

 20. Ik vind ze nog best leuk!

 21. margriet kuper zegt:

  ik vind juist vooral de 2e en 3e erg leuk. de 3e misschien met een mint lak?

 22. Ik blijf het leuk vinden om naar te kijken, maar het is zo niet draagbaar. Ik heb zelf een setje van Claire’s en eigenlijk heb ik die na één keer niet meer aangeraakt.

 23. Ik ben niet zo van die caviar trend.. ik zou helemaal niks meer durven doen met mijn handen als ik dat op mijn nagels heb haha

 24. Desirée zegt:

  Ik heb ze inderdaad van de Intertoys, haha 🙂

 25. Ik vind het er leuk uit zien, maar niet heel erg draagbaar. De kleurtjes van deze vind ik wel tof!

 26. die laatste lijkt mij heel tof met een turquoise lakje! ik vind caviar nails zo leuk 🙂

 27. Ziet er erg leuk uit! Ik vind de roze variant de leukste! (:

 28. Die Gemini ziet er wel erg gaaf uit!

 29. Het ziet er echt prachtig uit. Gemini vind ik het mooiste. Toch vind ik caviar nails super onhandig, omdat de bolletjes overal beginnen rond te vliegen 🙁

 30. Ziet er leuk uit! Ik heb ook nog ergens zo’n potje staan, maar ik ben altijd te lui om ‘m te gebruiken. Misschien toch maar eens gaan doen.

 31. Wauw! Leuk! Wil dit nog steeds een keer proberen!

 32. Ik vind deze er mooi uitzien 🙂 x

 33. Anne zegt:

  Welke gewone nagellak draag je erbij? Die twee kleuren vind ik namelijk ook super mooi! Vooral die paars roze

 34. Leuk! Ik vind caviar nails echt heel gaaf, maar wel zo onhandig die bolletjes! Binnen no time is bij mij alles er weer af 🙁

 35. Ziet er goed uit! Mooi gecombineerd met de kleur van de lak.

 36. erg leuk!!!

 37. Ik heb Scorpio en vind hem geweldig. Grappig dat het ‘private label’ producten zijn. Dat had ik nog niet op gemerkt!

 38. azazella zegt:

  Ik heb deze balletjes laatst nog bij de Intertoys gezien voor ook iets van 3 euro 😛

 39. Heel gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.