Huidverzorging

Review: Nivea Onder de Douche Body Milk – Honing

Niveau bodylotion douche - 1

Ik liet dit product al in de video met mijn favoriete producten van april 2014 zien, maar ik vind dat hij toch ook nog even een review verdient. Het is alweer eventjes geleden dat Nivea de Onder de Douch Body Milks lanceerde. Dat was toen heel uniek, want niemand had daarvoor ooit van een bodylotion gehoord die je onder de douche kunt gebruiken. Het duurde even dat ik zelf ook eindelijk overstag ging, maar toen ik de Nivea Onder de Douche Body Milk in de geur Honing tegenkwam werd ik toch wel nieuwsgierig. Die moest ik proberen!

Niveau bodylotion douche - 3

Het idee van bodylotion onder de douche is een beetje gek. We zijn allemaal gewend om tijdens het douchen gewoon douchegel of bodyscrubs te gebruiken, maar het insmeren met bodylotion is toch wel iets wat ik altijd buiten de douche doe. Aan de andere kant kan ik me wel voorstellen dat het soms makkelijk is om deze stap meteen tijdens het douchen te doen, bijvoorbeeld wanneer je je conditioner in laat trekken. Dan ben je meteen klaar! Je moet dit product overigens niet met een douchegel verwarren, dat is dit zeker niet. Het is echt bedoeld om je huid te hydrateren, niet om je lichaam te reinigen. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, waarvan ik de geur Honing heb. Deze zou bedoeld moeten zijn voor een droge huid.

Het gebruik is heel simpel: je gebruikt eerst je normale douchegel zoals je gewend bent en spoelt hem af. Daarna smeer je je vochtige huid in met dit product en je spoelt het vervolgens af. Even afdrogen en je kunt meteen je kleren aantrekken.

Niveau bodylotion douche - 2

De ingrediënten zijn vrij gangbaar voor een bodylotion, zoals minerale olie, glycerine en vette soorten alcohol. Het tweede ingrediënt, ‘cera microcristallina’ ken ik totaal niet. Na even wat online speuren blijkt dit ingrediënt ook een vorm van minerale olie te zijn. Dit product kun je beter overslaan als je dat liever vermijdt. Ook als je niet goed tegen parfum kunt is deze wellicht niet helemaal geschikt, al is de aanwezige hoeveelheid wel klein. Opvallend is trouwens dat er daadwerkelijk honing in het product verwerkt is. Goed om te zien!

Niveau bodylotion douche - 5

Als je de bodylotion ziet denk je eigenlijk meteen dat het een gewone bodylotion is. De substantie is vrijwel identiek aan gangbaardere bodylotions. Het smeren ervan onder de douche is dan ook een beetje gek! Normaal ben ik altijd vrij precies als ik bodylotion gebruik, maar hiermee ‘kwak’ ik er maar gewoon een beetje op. Ik zet persoonlijk de douche wel even uit, al is dat volgens de instructies niet nodig. Vervolgens spoel ik m’n huid af en je voelt meteen dat er een soort laagje achterblijft. Bij het afdrogen merk je meteen dat het vocht ‘anders’ op je huid ligt. Dat is gek! In het begin voelt de lotion een beetje gek en stroef op de huid, maar na een tijdje trekt de lotion in en voelt je huid heerlijk zacht aan.

Het product is makkelijk in gebruik en doet absoluut zijn werk, maar ik merk wel verschil met ‘gewone’ bodylotion. Als je echt een droge huid hebt is dit niet genoeg, maar voor af en toe vind ik het wel makkelijk. De geur is trouwens erg lekker! Het zou officieel honing moeten zijn, maar ik vind ‘m zelfs een beetje tegen warm vanille aanhangen. De geur is wel terug te ruiken op je huid, maar erg zacht en subtiel.

Niveau bodylotion douche - 4

Mijn eerste indruk van de Nivea Onder de Douche Body Milk is best positief! Het zal voor mij voorlopig nog niet mijn gewone bodylotion permanent vervangen, maar voor af en toe is het een makkelijk en snel alternatief. Ik heb inmiddels vergelijkbare producten van een paar andere merken in huis, dus ik ga eens even kijken hoe die opwegen tegen deze. Nivea was immers de eerste! Ik hoop in elk geval dat er nog meer geuren uitgebracht zullen worden. Bijvoorbeeld van Nivea Happy Time? Ik was vroeger dol op die geur!

Het is even wennen, maar het is een leuk product! Hebben jullie al een bodylotion voor onder de douche geprobeerd?

De Niveau Onder de Douche Body Milk kost €5,99 voor een fles van 250 ml en is verkrijgbaar bij drogisterijen zoals Etos, Kruidvat en DA of bij Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Het ziet er heel goed uit en lijkt me zo een heerlijke zoete geur 😉

 2. de versie met cacoa lijkt me ook fijn!

 3. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd :3

 4. Ziet er erg fijn uit! Wel een gek idee!

 5. Ik heb de originele Bodymilk voor onder de douche van Nivea geprobeerd, en verder heb ik ook al Ro’s Argan van Lush gehad. Vond ze beide fijn! Deze klinkt ook wel goed

 6. Klinkt erg fijn! Ik ben er op dit moment een van Garnier aan het uit testen. Erg fijn!

 7. Het lijkt me ook gek om een bodylotion onder de douche te gebruiken. Mijn huid, en dan met name mijn benen, zijn altijd vrij droog. Ik denk dat deze bodylotion niet voedend genoeg is voor mijn huid. Wat ik overigens ook jammer vind, is dat de geur nog vrij minimaal is zodra je je hebt afgedroogd. Ik vind het juist heerlijk wanneer mijn lijf ruikt naar de bodylotion-milk-butter die ik heb gebruikt. Fijne review!

 8. Ik heb ook weleens een nivea bodylotion voor onder de douche gebruikt, vond het prima werken maar pak toch liever een bodybutter.

 9. Het klinkt allemaal heel fijn, maar zou dit niet kunnen met een gewone bodylotion?

 10. Lijkt me ook super fijn!

 11. Ik ben hier echt benieuwd naar!

 12. Dove gebruik ik echt heel graag!

 13. sonja zegt:

  Ik ben niet zo dol op de honinggeur. Die blauwe voor onder de douche is veel frisser.

 14. Jammer dat de bestanddelen niet zo super zijn. Jammer niveau, ik had het graag wat natuurlijker gezien.

 15. Bianca zegt:

  Lekker en handig!

 16. Ik vind deze producten ook heel fijn. Heel handig voor ’s ochtends als je haast hebt! Ik gebruik nu de neutrale bodymilk, maar ben erg benieuwd naar deze. En Happy Time heeft inderdaad een heerlijke geur!

 17. Ik heb de cacao versie voor de zeer droge huid, heerlijk!

 18. Ik heb hem nog niet geprobeerd. Maar het lijkt mij echt heel erg fijn moet ik toegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.