Make-up Reviews

Review: NYC Smokey Greens Palette

Budget-merken zijn helemaal hip en beauty-liefhebbers kunnen steeds meer smullen van het aanbod. Vorig jaar werden we getrakteerd op MNY, deze maand krijgt het assortiment van Essence en Catrice een update en ook het (voor ons) nieuwe budgetmerk NYC ligt in de winkels. NYC (New York Colour Cosmetics) is al een tijdje in het buitenland verkrijgbaar, maar vanaf nu ook in de grotere filialen van Kruidvat te vinden. Ik ben dol op fijne budget-vriendelijke producten, dus ik nam uit nieuwsgierigheid het Smokey Greens Palette mee, een palette speciaal voor meiden met groene ogen.

Het palette bevat vier oogschaduws, een oogschaduwbasis een een crème-highlighter. Ook zit in de verpakking een sponsapplicator (die kan je weggooien, gebruik liever echte kwasten!). De verpakking zelf is van stevig kunsttof, maar ik vind het vrij goedkoop ogen.

De kleuren van de oogschaduws zijn perfect voor groene ogen, maar de kwaliteit is matig. De eerste kleur is bedoeld als highlighter, dus daarbij vind ik het tegenvallende pigment geen probleem, maar met name de tweede en vierde kleur zijn een beetje teleurstellend. Ook is de structuur van de oogschaduws vrij korrelig en poederig, dus dat werkt ook niet echt fijn.

Hierboven zien jullie swatches van de oogschaduwbasis en de crème-highlighter. Ik vind het leuk dat ze er aan gedacht hebben deze toe te voegen, maar ik vind ze niet echt geslaagd. De basis doet niets voor de houdbaarheid of het effect van de oogschaduws en de crème-highlighter vind ik onhandig in gebruik. Geef mij maar poeder! Je zou de highlighter natuurlijk wel kunnen gebruiken in de binnenste ooghoek of op het wenkbrauwbot, maar ik ben er niet zo’n fan van. Omdat de oogschaduws en de crème-producten bij elkaar in één doosje zitten komt er makkelijk oogschaduw in de crèmes te zitten waardoor het een vieze bende wordt. Brr… geen fan!

Voor dit palette betaal je maar €4,99 en dat is vrij budget-vriendelijk voor 4 oogschaduws, een basis en een highlighter, maar ik vind het geen echte aanrader. Ik vind de kwaliteit van de oogschaduws niet goed genoeg en ook de crème-producten hadden beter gekund. Bovendien vind ik het een slechte keuze om crème-producten in één palette te stoppen met poeder-oogschaduws, want het is slechts een kwestie van tijd voordat het door elkaar gaat lopen. Hmm.. Mijn eerste ervaring met NYC is dus niet helemaal geweldig, maar ik denk dat ik ze nog een kans ga geven. Ik heb gehoord dat de lipstains wèl de moeite waard zijn, dus die ga ik binnenkort zeker nog een keertje uitproberen.

Het NYC Smokey Greens Palette kost €4,99 en is verkrijgbaar bij Kruidvat. De NYC-schappen zijn in de plaats gekomen van de schappen van Manhattan en 2B, dus je kan NYC verwachten bij filialen die deze merken in het assortiment hadden.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. Ik vind budget merken ook altijd prettig voor een kleine portemonnee haha, maar dit ziet er idd niet zo goed uit,. :$

 2. Ik was hier wel erg benieuwd naar,jammer dat de palletjes niet zo fijnzijn. Ik heb wel een lipgloss van de NYC

 3. Lonneke zegt:

  Ik heb de lipstain gisteren gekocht, die is wel echt fijn. Alleen heb ik een beetje een te lichte kleurr gekocht voor mijn lippen, hij heeft namelijk bijna dezelfde kleur als mijn lippen en daarom zie je hem niet zo goed zitten. Maar tegenwoordig ben ik een beetje aan het besparen op de budget producten en van dat geld meer dingen van mac, sephora, enz aan het kopen.

 4. Ik heb deze ook en ik ben er juist wel positief over haha.

  x

  1. Emma zegt:

   Ik heb m ook maar dan voor blauwe ogen (ookal heb ik groene ogen) en ben er ook heel erg blij mee!

 5. Budget merken zijn fantastisch 🙂 maar ja, sommige dingen zijn echte budget-budget-budget producten 🙂

 6. anne zegt:

  Ik heb een kleiner palletje, toen ik het op mijn ogen aanbracht was ik super enthousiast & het bleef de hele avond (stapavond wel te verstaan) zitten. Maar toen ik ging swatchen op mn hand zag het er indd niet zo goed uit.. komt waarschijnlijk door mijn eigen oogschaduwbasis maar al met al ben ik dus heel blij met mijn palletje 😀

 7. ziet er goed uit 😀

 8. Joanne zegt:

  Argh, dan komt er dus geen NYC in Utrecht. Ik heb hier nog nooit manhattan of 2B gezien. Ik wil wel graag die lipstains uitproberen. Toch maar weer eens naar amsterdam dan. 😉

 9. Marieke zegt:

  Ik heb het smokey palette voor blauwe ogen gekocht, daarvan vallen de eerste twee kleuren vies tegen. Die cream highlighter vind ik juist super!! Ik gebruik 'm nu elke dag op mn wenkbrauwbot. Gewoon een beetje dippen en deppen en zo heb ik nooit meer fall out 😀
  De primer is echt shit, zo vettig! Bah.

 10. a1001addictions zegt:

  Jammer dat je er geen oog-look mee gemaakt hebt.

 11. Jammer dat deze niet zo beviel! Ik ben benieuwd of je de lipstains wat vindt.

 12. Ik vind het voor dit geld best een goed palette. Ben wel benieuwd naar een ooglook, misschien valt de pigmentatie dan beter uit?

  1. Heb 'm één keer gedragen, maar vond het niet echt heel speciaal. Misschien dat ik er nog een keer een look mee ga dragen en 'm hier plaats!

 13. Deze ziet er erg mooi uit..

 14. Jammer dat ie tegenvalt. Ik ben nieuwsgierig naar NYC maar heb in Zwolle nog geen schap gezien 🙁

 15. Elinee zegt:

  Ik vind persoonlijk de primer erg goed ! ik heb een gemengde huid, en vind het fijn dat deze primer een ‘beige’ kleurtje afgeeft zodat je ooglid meteen mooi egaal is! ook vind ik het fijn dat de highliter vloeibaarder is ipv een poeder, want zo blijft hij heel goed plakken en is goed zichtbaar. Zelf het ik het pallette voor blauwe ogen, en ben er erg over te spreken (:
  maar natuurlijk is make up persoonlijk 😉

 16. fabiëne zegt:

  ik heb hem ook gekocht maar kwam thuis (town ik hem al open had) erachter dat het voor groene ogen was maar heb zekf geen groene ogen ;( ik vindt de kleuren zelf wel mooi bij mij staan dus ja snap niet waarom de kleuren voor groene ogen zijn weet jij dat misschien?
  Xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.