Huidverzorging Reviews

Review: Olaz Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer

De afgelopen maanden hebben jullie mij heel wat keren horen praten over de producten van Olaz. Het is duidelijk: ik ben fan! Momenteel gebruik ik zowel mijn serum, dag- en nachtcrème van dit merk. Echter is er nog een product dat wat mij betreft ernstig ondergewaardeerd is. En dat terwijl het gewoon bij elke drogist te vinden is! Daarom ga ik vandaag het Olaz Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer aan jullie laten zien.

Olaz Night Renewal Elixer - 2

Meiden van mijn leeftijd zullen wellicht met een grote boog langs de Olaz Regenerist-lijn lopen, maar laat je niet afschrikken door de anti-huidverouderingsclaims. Deze lijn is namelijk fantastisch, eigenlijk voor alle huidtypes en leeftijden! Zo ben ik bijvoorbeeld ook groot fan van het Olaz Regenerist Zichtbaar Regenerend Serum, en ik ben zeker niet de enige.

Olaz Regenerist Nacht Vernieuwed Elixer - 3 van 4

Het Olaz Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer lijkt een gewoon serum te zijn, maar het is eigenlijk een hele effectieve exfoliant. Dit serum bevat namelijk een flinke hoeveelheid glycoolzuur, een AHA (lees meer over de werking van AHA in dit artikel) en dat is iets wat je niet zo makkelijk in de gewone winkel kunt vinden. En dat terwijl het zo goed is voor je huid! Het Olaz Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer zit in een verpakking van 50 ml en kost €32,99. Ja, hij is wel een beetje aan de prijs voor een drogisterijproduct, maar gelukkig is hij vaak met flinke korting verkrijgbaar.

IMG_1196

Ik prijs Olaz altijd vanwege het gebruik van effectieve ingrediënten en daar is dit een voorbeeld van. Het elixer begint met wat water en glycerine (hydraterend!) en vervolgens een flinke dosis glycoolzuur. Daarnaast zitten er nog wat antioxidanten en andere goede stoffen in, maar glycoolzuur is het steringrediënt van dit product. Eigenlijk werkt dit ingrediënt als een soort scrub, maar dan milder. Het weekt namelijk de dode huidcellen los, waardoor je huid gladder wordt, er stralender uitziet en het tevens ervoor zorgt dat opgelopen zonneschade verminderd wordt. Je huid vernieuwt zich gewoon een stukje sneller! Daarnaast kan glycoolzuur ook nog helpen bij pigmentatie en kan het zelfs helpen als je makkelijk puistjes krijgt. Let op: als je dit product gebruikt heb je geen scrub nodig. Het elixer bevat trouwens geen parfum (yes!), wel parabenen.

Olaz Regenerist Nacht Vernieuwed Elixer - 4 van 4

Het elixer is een dunne gel die je makkelijk uit kunt smeren. Bovenstaande hoeveelheid is ruim voldoende voor je hele gezicht, dus je kunt vrij lang met een flesje vooruit. Er zitten trouwens hele kleine glittertjes in de gel, maar daar zie je op je huid echt niks van terug.

Dit product is echt bedoeld om ’s nachts te gebruiken en Olaz adviseert zelfs om hem gewoon in plaats van je nachtcrème te gebruiken. Ik vind persoonlijk dat hij daar niet verzorgend voor genoeg is, dus ik gebruik er gewoon een nachtcrème overheen. Het is trouwens wel belangrijk om overdag een SPF te gebruiken als je dit elixer gebruikt, want de glycoolzuur maakt je huid iets gevoeliger voor de zon.

Olaz Night Renewal Elixer - 3

Ik heb deze een paar jaar geleden gebruikt en vond hem toen niet zo spannend. Toch besloot ik hem pas opnieuw te proberen en nu ben ik groot fan. Je moet dit product even de tijd geven totdat je resultaat ziet. Echter merk ik dat dit elixer er voor zorgt dat mijn huid er een stuk stralender uitziet en dat de structuur een stuk gelijkmatiger is. Precies wat hij moet doen! Mijn huid ziet er beduidend gezonder, stralender en egaler uit.

Hoewel glycoolzuur niet per definitie puistjes tegen gaat, heb ik het idee dat dankzij dit product mijn kleine hoeveelheid puistjes wel onder controle gehouden wordt. Voor meer puistjes is een product met salicylzuur meer geschikt. Het Olaz Regenerist Vernieuwend Nacht Elixer is vooral fantastisch als je een gecombineerde tot droge huid hebt, een gevoelige huid hebt, als je ongeveer een jaar of 25 of ouder bent en je last hebt van een wat doffe huid. Tja, eigenlijk moet gewoon iedereen deze proberen!

Olaz Regenerist Nacht Vernieuwed Elixer - 1 van 4

Het Olaz Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer is topproduct als een doffe huid je zorg is, goed om te gebruiken met een gevoelige huid (in plaats van een gewone scrub), en perfect tegen huidveroudering. Ben je zo’n 25 of ouder? Geef deze een kans, je toekomstige huid zal je dankbaar zijn!

Olaz Regenerist Nacht Vernieuwend Elixer – €32,99 (50 ml)
Kruidvat | Etos | DA

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Hij klinkt niet slecht! Misschien dat ik hem nog wel een keer ga aanschaffen 🙂

 2. Klinkt goed! Had ik niet verwacht

  XO

 3. Mariska zegt:

  Ik zie propylene glycol en benzyl alcohol, dus nee voor mij. Bovendien is Paula’s Choice goedkoper.

 4. Laure zegt:

  Klinkt goed! Even wachten tot ie in de aanbieding is

 5. Dat klinkt heel goed zeg! Ik moet nog een nieuw serum hebben dus misschien kan ik die van Olaz eens proberen. Heel erg fijn ook dat er geen parfum in zit! 🙂

 6. Jaaaa, deze heb ik al een tijd op het oog, maar ik wacht even tot er ergens een goede aanbieding is. 🙂 Bovendien heb ik momenteel Collistar Glycolic. Daar staat glycolzuur al op de tweede plaats in de ingrediëntenlijst! Kan ik deze intussen even opmaken. Goed dat je deze aanraadt, want inderdaad wordt dit product zeer ondergewaardeerd (en sowieso de Olaz-producten, terwijl ze echt zo goed zijn, vaak véél beter dan de high end-merken!).

 7. Sofie zegt:

  Ik gebruik qua een exfoliant liever de BHA van Paula’s Choice. Ik ben wel héél nieuwsgierig naar de dag en nachtcrème van Olaz.

  Mijn serum TBS is bijna op en op de review van Paula’s Choice is de vitamine E lijn niet heel ideaal. Ik liep vandaag bij de DIO drogist en daar was het serum van Olaz nu 14,99. Dus die heb ik wel alvast mee genomen. =)

 8. Melanie zegt:

  Ik heb deze laatste ook meegenomen met een actie; had hier al eerder goed nieuws over gehoord! Dus ik ga hem binnenkort proberen als mijn andere serum op is. Ben erg benieuwd!

 9. Ben benieuwd geworden!

 10. Ben erg benieuwd naar dit product!

 11. Dit merk heeft altijd fijne producten.
  Ben hier erg benieuwd naar.

 12. weet iemand misschien wat dit product met sproeten doet?

  1. Niet veel, ik heb zelf veel sproeten en die blijven gewoon 🙂 Is heel weinig aan te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.