Huidverzorging Reviews

Review: Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic

Zoals ik eerder heb verteld ben ik de laatste tijd groot liefhebber van de producten van Olaz (onder andere in dit, dit en dit artikel). Toen ik onlangs een nieuwe toner nodig had besloot ik eens bij Olaz te kijken of daar iets tussenzit. Ik kwam de Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic tegen en zag dat het ingredient niacinamide erg hoog op de lijst stond. Die moest ik proberen!

Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic - 3 van 3

Een toner is voor mij altijd onmisbaar, omdat ik merk dat mijn huid beter gehydrateerd wordt en mijn crème beter wordt opgenomen als ik een toner gebruik. Echter zit er behoorlijk veel verschil in de kwaliteit van verkrijgbare toners, dus ik ben altijd wel kritisch. In veel toners zit namelijk veel te veel alcohol, wat de huid uitdroogt, beschadigd en een averechts effect heeft.

De Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic komt uit de Total Effects-serie van Olaz, die bedoeld is voor de eerste tekenen van huidveroudering. Ik gebruik sinds een paar maanden de dag- en nachtcrème uit deze serie, dus ik was erg benieuwd hoe de toner mij zou bevallen. Je vindt hem gewoon bij de drogist en hij kost €6,99.

Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic ingrediënten

Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic - 2 van 3

De Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic sprak mij vooral aan omdat er vrij veel niacinamide (een superstofje voor je huid!) in zit. Hij staat als derde ingrediënt genoemd, dus dat betekent dat er een flinke hoeveelheid van inzit. Het tweede ingrediënt is glycerine, dat is altijd mooi meegenomen omdat het de huid helpt om vocht vast te houden. Ook zit er nog een behoorlijke hoeveelheid salicylzuur in, wat in principe exfoliërend kan werken, maar ik kan niet achterhalen of de ph-waarde daarvoor geschikt is.

Naast een hele rits aan andere verzorgende ingrediënten zit in deze toner helaas wel wat alcohol (hoeveelheid valt mee, staat pas na de tweede helft op de lijst), wat parfum en parabenen. Ik heb daar geen problemen mee (zeker niet in deze beperkte hoeveelheden), maar het is natuurlijk wel handig om te weten indien je deze ingrediënten liever mijdt.

Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic - 1 van 3

De werking van toners is vaak wat lastig te beoordelen (al merk je het wel snel als je huid er slecht op reageert), maar deze toner lijkt erg goed bij mijn huid te passen. Ik merk vooral dat dit één van de meest hydraterende toners is die ik heb geprobeerd, zelfs nog meer dan de The Body Shop Vitamine E Hydrating Toner of de Kiehl’s Ultra Facial Toner. Vaak gebruik ik mijn toner direct na het douchen en door deze van Olaz vergeet ik soms zelfs crème te smeren omdat mijn huid direct al zo soepel voelt. Voor een droge huid is deze dus absoluut niet verkeerd, al zou het natuurlijk altijd kunnen dat je huid ietwat kan reageren op de alcohol of parfum.

Ik merk dat mijn huid er sowieso de laatste tijd erg goed uitziet, al durf ik niet te zeggen dat het door deze tonic komt, aangezien ik tegelijkertijd mijn eetpatroon iets heb aangepast. Wat me opvalt is dat er een soort gloed op mijn huid lijkt te zitten die ik nog nooit eerder heb gehad, ook niet toen ik in het verleden voor langere periodes ultra-gezond at. Zou het dan toch de toner zijn?

Is dit de beste toner die je kunt vinden? Nee, absoluut niet, maar hij is wel heel erg fijn! Het zou natuurlijk nog beter zijn als Olaz de alcohol en parfum eruit zou halen, dam zou dit waarschijnlijk écht de ultieme drogisterij-toner zijn. Maar voor nu kan ik absoluut zeggen dat hij de moeite waard is om eens te proberen!

Olaz Total Effects Anti-Verouderings Tonic – €6,99 (200 ml)

Kruidvat | Etos | DA

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Hmm ik ben wel benieuwd! Ik heb nooit eerder de producten van Olaz gebruikt, ik zal binnenkort eens kijken bij je andere reviews! En deze post heb ik gesaved 😉

 2. Hij klinkt heel goed! Jammer dat er parfum in zit maar gelukkig reageert mijn huid daar nooit slecht op.

 3. Ai, spijtig van die alcohol toch. Verder klonk het veelbelovend.

 4. Jammer van die alcohol, ik kende het product nog niet!

 5. Olaz vind ik een van de beste merken als het om anti-verouderingsproducten gaat. Ze gebruiken inderdaad vaak goede stoffen die ook nog eens bovenaan de lijst staan, in tegenstelling tot de high-endmerken. Wel jammer van de alcohol!

 6. Klinkt fijn alleen jammer van de alcohol!

  XO

 7. Als er helemaal geen alcohol en parfum in zou zitten, dan zou ie perfect zijn. Maar gelukkig valt de hoeveelheid daarvan mee. Ik ben erg fan van de Aloe Toner van The Body Shop en die heeft helemaal geen alcohol en parfum dus ik blijf daarbij. 🙂

 8. Dat klinkt allemaal erg goed! Kan je bij gebruik iets merken van de Salicylzuur?

  1. Nee, niet echt, maar daar gebruik ik een apart BHA product voor, dus daar heb ik hem ook niet voor gekocht 🙂

 9. Hij klinkt wel erg fijn!

 10. Ziet er uit als een goed product!

 11. Klinkt goed! Ik heb vanmorgend een lotion weg gegooid van clearasil, deze lotion was te heftig heb het drie dagen gebruikt en mijn huid stond in brand en dag erna puistjes! Ik ga moeten kijken voor een nieuwe lotion 🙂
  X

 12. Fijn merk!
  Goede review en ben er nu zo benieuwd naar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.