Nagellak Reviews

Review: OPI Glitter Off Peelable Base Coat

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik het liefste glitterlak op mijn nagels draag. Echter heeft nagellak met glitters één groot probleem, namelijk dat het moeilijk te verwijderen is. Ik heb ooit een video gemaakt over hoe je het zo makkelijk mogelijk kunt verwijderen, maar OPI is nu met een nòg makkelijkere oplossing gekomen, namelijk de Glitter Off Peelable Base Coat. Dit is een basecoat die je zo van je nagels af kunt trekken. Kijk, dat maakt het een stuk makkelijker!

Dit type product is niet helemaal nieuw op de markt, aangezien Essence een tijdje geleden ook een vergelijkbaar product in het assortiment had, maar die is niet meer te koop. Die versie vond ik trouwens erg slecht (m’n nagellak viel er al na een dag af bijvoorbeeld), dus ik was benieuwd op OPI er een betere versie van had gemaakt. Ik ben normaal altijd al dol op de producten van OPI, dus mijn verwachtingen waren hoog!

Het gebruik van de Glitter Off Base Coat is iets anders dan je gewend bent, omdat het een hele aparte substantie is. Het doet me eigenlijk een beetje denken aan van die witte lijm die je vroeger bij het knutselen gebruikte. Dat is geen gekke associatie, want ik weet dat zulke lijm door sommigen als basis onder glitternagellak gebruikt wordt zodat je het er zo af kunt trekken. Ik ben nooit zo experimenteel geweest, maar deze oplossing van OPI vind ik dan wel weer interessant!

Enfin, je brengt voor je nagellak een royale laag van de Glitter Off Base Coat aan op je nagels. Daarbij is het belangrijk dat je nagels helemaal schoon zijn en je verder geen olie, balsem of andere producten op je nagels hebt gebruikt. Als je de basis aanbrengt is hij spierwit, maar wanneer hij droogt wordt hij gewoon transparant. Wanneer de lak helemaal doorzichtig is geworden kun je gewoon je nagellak aanbrengen.

Als je je nagellak zat bent kun je een bokkenpootje gebruiken om de nagellak los te wrikken, waardoor je de nagellak eraf kunt trekken. Van OPI hoorde ik dat het van de kwaliteit van je nagels afhangt hoe makkelijk je ‘m los peutert. Als je dikke stevige nagels hebt kun je ‘m er vaak in één keer af trekken, maar bij dunne zwakke nagels zal hij in kleine stukjes loskomen. Overigens vind ik het met een bokkenpootje niet zo makkelijk werken, dus ik gebruik mijn tanden (sorry, hihi). Werkt perfect! Er blijven nog wel wat restjes langs te zijkanten van je nagels over, maar die haal je zo weg met wat remover.

Op bovenstaande foto zie je het resultaat en het komt inderdaad goed los. Van mijn nagels achteraf heb ik geen foto’s gemaakt, maar ik heb deze base coat nu een stuk of 5-7 keer gebruikt en ik heb absoluut niet het idee dat mijn nagels eronder geleden hebben. Als je van jezelf zwakke, dunne of splijtende nagels hebt zal dat wellicht anders zijn, maar in principe zal het je nagels niet te veel beschadigen.

Ik ben enthousiast over de Glitter Off Peelable Base Coat, maar ik moet er wel een paar kanttekeningen bij maken. Ten eerste werkt hij enkel wanneer je er een flinke dikke laag nagellak overheen gebruikt, bijvoorbeeld een basiskleur, een flinke laag glitter met daaroverheen een gewone top coat. Dat vormt samen een behoorlijk stevige laag die je er makkelijk in één keer af kunt peuteren. Wanneer je alleen een Liquid Sand-lakje of dunne glitterlak gebruikt werkt hij totaal niet prettig en ben je ontzettend lang bezig om de boel van je nagels te krijgen. Hij werkt dus ook niet goed in combinatie met ‘gewone’ nagellak zonder glitters.

Een tweede punt is dat je met deze base coat wel wat inlevert op het gebied van houdbaarheid. Bij mij blijven lakken met deze basis ongeveer een dag of 2-3 zitten, maar daarna gaan ze echt heel erg chippen. Dat is ook niet zo verwonderlijk, want dit is meer een base coat die ervoor zorgt dat je de nagellak er makkelijk af krijgt, niet dat het extra goed blijft zitten. Ik vind dat persoonlijk totaal geen probleem, aangezien ik meerdere keren per week van nagellak wissel en hierdoor makkelijker een glitternagellak kan dragen, maar het kan voor sommigen misschien wel een punt zijn.

Ik was erg benieuwd naar de werking van dit product en ik kan oprecht zeggen dat ik enthousiast ben! Ik merk dat ik door de Glitter Off Peelable Base Coat sneller een glitterlak opdoe, omdat ik weet dat ik ‘m er zo weer af krijg. Voor mij is het dus een ideale oplossing! Als je liever hebt dat je nagellak wat langer blijft zitten is dit misschien niet een geschikt product, maar ik weet zeker dat veel glitterliefhebbers hier heel blij mee zullen zijn.

OPI Glitter Off Peelable Base Coat kost €14,25 en is verkrijgbaar bij de verkooppunten van OPI.

50 Comments

 • Reply
  todayslife
  15 maart 2014 at 09:06

  Onwijs handig!!

 • Reply
  Mandy
  15 maart 2014 at 09:08

  Handig! Ik draag haast nooit glitter lak omdat het er zo moeilijk af gaat, misschien dat ik deze wel ga kopen

 • Reply
  Beautyjuf
  15 maart 2014 at 09:09

  Wat een fijne & uitgebreide review, thanks 🙂 Het klinkt als een heel handige base coat om glitter nagellak mee te verwijderen. Fijn dat het je nagels ook (vrijwel) niet beschadigt. Wel jammer dat de nagellak wat minder lang op je nagels blijft zitten. Als je meerdere keren van per week van nagellak wisselt is dat uiteraard geen probleem.

 • Reply
  Squeaky Q
  15 maart 2014 at 09:17

  Ik vond die van Essence ook niet heel geweldig, had het idee dat die m’n nagels uitdroogde!

 • Reply
  Manon
  15 maart 2014 at 09:21

  Dat is nou eens een handig product, good job OPI!

 • Reply
  Mariska
  15 maart 2014 at 09:24

  Wat handig dit! ik irriteer mij altijd zo erg om het eraf te halen. Fijn dat ze dit hebben uitgevonden!

 • Reply
  Yara
  15 maart 2014 at 09:25

  Ik vind het een gek concept, hahaha! Het is wel heel handig, dat is wel een reden waarom ik ‘m zou aanschaffen. Ik heb op het moment sensationail gellak op, en die haal ik er altijd af met een watje + aluminiumfolie. Doe ik eigenlijk ook met glitterlak!

 • Reply
  Rosa
  15 maart 2014 at 09:26

  Goed idee maar ik ben nog niet helemaal overtuigd, het ziet er best dik uit.

 • Reply
  Anouk
  15 maart 2014 at 09:28

  Wat ideaal! Ik laat de glitter nagellak nu vaak zitten omdat het zoveel werk is om af te halen maar dit ziet er goed uit.

 • Reply
  Svenja
  15 maart 2014 at 09:33

  Klinkt ideaal, wel jammer dat de kwaliteit van de lak sneller minder wordt, maar niet is erger dan die vervelende glitter lak die niet van je nagels af wil!

 • Reply
  Lieke
  15 maart 2014 at 10:06

  Deze base coat lijkt me echt wel super handig! Geen geprul meer met die stomme watjes, haha

 • Reply
  Beau
  15 maart 2014 at 10:10

  Hij klinkt toch wel erg handig en hij doet goed zijn werk!

 • Reply
  Mariska
  15 maart 2014 at 10:28

  Ik heb deze base coat ook en ik vind hem zeker goed zijn werk doen 🙂

 • Reply
  Tessa
  15 maart 2014 at 10:37

  Lijkt mij echt een enorm handig product! Alleen wel jammer dat de nagellak al na 2 a 3 dagen gaat chippen.
  Liefs, Tessa

 • Reply
  Dionne
  15 maart 2014 at 10:44

  Deze lijkt mij echt zoo fijn! Top uitvinding!

 • Reply
  femketje
  15 maart 2014 at 10:49

  super handig spul 😀

 • Reply
  Beautydagboek
  15 maart 2014 at 11:18

  Ik vind dit wel een fijne oplossing voor een paar daagjes dat je glitterlak gebruikt! Toch jammer dat hij snel gaat chippen. Dilemma, dilemma!

 • Reply
  Kelly
  15 maart 2014 at 11:33

  Ik heb hem zelf ook, maar wanneer je gaat douchen… Bij mij was de helft van mijn lak er af en dat was ook weer niet de bedoeling, hij gaat iets té makkelijk haha.

  • Reply
   Chiara
   15 maart 2014 at 20:56

   Je nagels mogen na het opbrengen ook een aantal uren niet met warm water in aanraking komen!

 • Reply
  Mandy
  15 maart 2014 at 12:13

  Hum….mss dan toch maar aanschaffen aangezien ik nu te weinig naar mijn mooie glitterlakjes grijp! 😉 Moet nog wel ergens die van essence hebben, ook nog maar eens opsnorren! 😉

 • Reply
  pamela
  15 maart 2014 at 12:25

  ik vind peel off base coats nooit echt heel fijn omdat ik al snel de neiging heb om ze eraf te peuteren. en zelf vind ik het ook niet heel erg om glitter nagellak eraf te halen 😛

 • Reply
  Lotje
  15 maart 2014 at 12:39

  Klinkt goed!

 • Reply
  lapurevie
  15 maart 2014 at 14:03

  Wauw, dit is echt ongelooflijk handig!

 • Reply
  Marloes
  15 maart 2014 at 14:16

  Klinkt toch wel goed. Ik ben benieuwd!

 • Reply
  Vera
  15 maart 2014 at 15:01

  Wat een fijne, volledige review! Ik wissel mijn nagellak toch heel vaak, dus dit zal best iets voor mij zijn 🙂

 • Reply
  Monique
  15 maart 2014 at 15:37

  Deze moet ik binnenkort echt gaan aanschaffen. Zo ideaal!

 • Reply
  Manon
  15 maart 2014 at 15:47

  wat handig!!!

 • Reply
  Sarah
  15 maart 2014 at 16:30

  Handig! Alleen denk ik zelf dat gelnagels nog handiger zijn….dan blijft het lang zitten, en je kan het er aftrekken! Althans bij die van essence dan. Dus daar ben ik nu voor aan het sparen c:

 • Reply
  Ruby
  15 maart 2014 at 16:30

  Handig. Maar de prijs? .. ik zal nog wel 10x nadenken of ik hem wel zal halen.

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  15 maart 2014 at 19:35

  Ziet er inderdaad erg handig uit!

 • Reply
  Angela
  15 maart 2014 at 20:07

  Deze heb ik zelf ook en gebruik ik puur voor glitternagellak, ik ben er zo blij mee! Na 3 dagen begon de lak bij mij te chippen maar vaak ben ik mijn kleurtje dan wel zat, echt een oplossing! Ik schoof ‘m gewoon met mijn nagels los, ideaal!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  15 maart 2014 at 20:41

  Ik wissel ook vaak van nagellak (moet ‘m sowieso verwijderen voor ‘t werk) en dit zou dus wel iets voor mij kunnen zijn! Those pesky glitters….

 • Reply
  Chiara
  15 maart 2014 at 20:58

  Ik vind zelf die van Essence heel fijn. Glitternagellak blijft normaal heel erg slecht zitten bij mij en met die basecoat juist veel langer. Als je hem goed dik aanbrengt gaat hij er ook mooi vanaf.
  Maar als die op is, ga ik deze proberen, want ik wil nooit meer schrobben om glitters van mijn nagels te krijgen!

 • Reply
  nenacecilia
  15 maart 2014 at 22:11

  Vooral voor glitterlakken vind ik hem geweldig!

 • Reply
  nil
  15 maart 2014 at 22:27

  Erg handig! Maar de prijs… Zijn er ook budget varianten? Essence had er ooit een, wel een Limited Edition helaas.

 • Reply
  Yvonne
  16 maart 2014 at 08:54

  Als ik glitterlak op doe, gebruik ik sowieso al meerdere lagen en vooral voor grove glitters lijkt me dit wel handig. Misschien wel de moeite waard om het te proberen! Voor glitterlak met heel kleine glittertjes is het niet echt nodig vermoed ik; dat krijg ik er best gemakkelijk af.

 • Reply
  Charile
  16 maart 2014 at 08:56

  Handig!

 • Reply
  Caro
  16 maart 2014 at 09:48

  Wat een super handige oplossing om glitternagellak eraf te krijgen! Ik ga dit product ook zeker is proberen! 🙂

 • Reply
  Jana
  16 maart 2014 at 10:30

  Ik keek uit naar je review over dit product. Ik denk dat ik hem ga aanschaffen want nu laat ik te vaak glitternagellakken staan omdat ik het zo’n gedoe vind om ze te verwijderen.

 • Reply
  Robin
  16 maart 2014 at 12:33

  Ideaal dit! Helaas laat ik m’n nagellak vaak langer zitten dan 2 à 3 dagen, dus zal ik hem maar laten staan.

 • Reply
  Sanne
  16 maart 2014 at 20:12

  Heeeel handig! Ik peuter mijn nagellak er altijd af, hoogstwaarschijnlijk de eerste dag al..
  Ook kan je zo lekker snel van kleur veranderen. Mooie foto’s trouwens!
  x

 • Reply
  Melissa Charlotte
  16 maart 2014 at 21:54

  Fijn! Voor m’n werk moet ik het er altijd snel afhalen en dan is dit een hele handige oplossing.

 • Reply
  saskia
  16 maart 2014 at 22:38

  Lijkt mij heel erg fijn om te gebruiken. Mooie review heb je er van gemaakt.

 • Reply
  Sofie
  17 maart 2014 at 13:09

  Aanvankelijk dacht ik ook dat het de nagels erg zou schaden, maar het is goed om te lezen dat dit niet het geval is 🙂 Leuk bedacht van OPI!

 • Reply
  Kaylani
  17 maart 2014 at 13:48

  Dit is echt een ‘I need this in my life’ product!

 • Reply
  pretty beauty land
  17 maart 2014 at 16:14

  ik ben hem momenteel aan het testen

 • Reply
  Esther
  18 maart 2014 at 22:29

  oo wauw, dit lijkt mij wel wat!! Mooie review!

 • Reply
  Melissa
  22 maart 2014 at 11:02

  Ah, hier was ik echt benieuwd naar. 🙂 Het klinkt als de ideale oplossing om glitterlak wat makkelijker te verwijderen. Ik doe het nu altijd met remover (met aceton.. lekker slecht voor m’n nagels maar wel effectief) en watjes en folie.

  Dit lijkt me een stuk fijner, maar ik baal wel een beetje dat de lak er sneller af gaat. Logisch natuurlijk, maar ik vind glitters zo leuk dat ik ze graag wat langer op m’n nagels heb. Ik moet dus nog even de voordelen tegen de nadelen opwegen voor mezelf. Wel een fijn review!

 • Reply
  Mariëlle
  11 juni 2014 at 21:36

  Wat een fijne review 🙂 Ik twijfel nog of ik hem wil halen, maar dit maakt het wat duidelijker!

 • Reply
  Glitternagellak verwijderen; tip! - bymirandaa
  30 augustus 2014 at 07:02

  […] je de nagellak er zo af trekken. Dat klinkt handig toch? Bekijk voor meer informatie bijvoorbeeld deze review van Charlotte […]

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.