Huidverzorging Reviews

Review: Paula’s Choice Sun Care-producten

Ik heb al eerder wat over Paula Begoun geschreven, de dame die ook wel bekend staat als de Cosmetics Cop. Naast het beoordelen van cosmetica heeft zij zelf een uitgebreide lijn met huidverzorging, Paula’s Choice, die uiteraard voldoet aan haar zeer hoge eisen. Ik was al tijden benieuwd naar de producten, maar het was er nog nooit van gekomen om iets uit te proberen. Paula en ik delen de opvatting dat het beschermen van de huid tegen de zon één van de belangrijkste onderdelen van huidverzorging is. In het kader van de aankomende zomer (al is hij wat kwakkelend begonnen!) leek het me een perfect moment om een paar producten uit de Sun Care-lijn te proberen!

Ik heb twee producten uitgetest, namelijk de Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45+ en de Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray. Beide producten hebben een zeer hoge zonnefactor (mooi!) en zijn daarnaast allebei geschikt voor zowel het lichaam als het gezicht. Ook zijn de substanties vrij licht, waardoor ze snel intrekken en nauwelijks een vet laagje achterlaten.

Laat ik beginnen met de Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45+ (€19,50 voor 148ml). Dit is een zonnebrandcrème in een tube, zoals we die misschien wel kennen. Dit is absoluut mijn favoriet van de twee! Hij beloof niet vet te zijn en dat is hij inderdaad niet. Wanneer je hem hebt aangebracht voelt hij aan als een licht hydraterende bodylotion en totaal niet plakkerig. Fijn, want daar heb ik altijd een gigantische hekel aan bij zonnebrand! Let er overigens wel op dat je voordat je deze crème gebruikt geen bodylotion of andere verzorgende producten op je huid gebruikt. Wanneer je dat wel doet trekt hij minder goed in en kan hij juist wel zwaar aanvoelen op de huid.

Handig, de houdbaarheidsdatum staat op elke verpakking. Zonnebrand is altijd (!) maar één jaar houdbaar!

Ook wil ik nog even speciaal aandacht geven aan het feit dat de Extra Care Non-Greasy Sunscreen toegevoegde antioxidanten bevat. Dat is ideaal, want deze ingrediënten helpen je huid extra te beschermen tegen de zon! Daarnaast is hij ook behoorlijk watervast en zou je er makkelijk 80 minuten mee in het water kunnen liggen voordat je hem opnieuw aan moet brengen.

Hoewel je dit product prima op je gezicht kan gebruiken ben ik daar zelf geen fan van. Ik vind ‘m voor het mooie iets te zwaar aanvoelen en geef daarom de voorkeur aan een apart product in combinatie met mijn gebruikelijke dagcrème. Toch vind ik het wel erg fijn dat hij gewoon op je gezicht te gebruiken is, want dat scheelt weel verschillende producten meenemen op het strand/bij het zwembad/in de stad.

Dan is er nog de Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray (€19,50 voor 118ml). Dit is een hele lichte zonnebrand in spray-vorm die in tegenstelling tot veel vergelijkbare producten geen alcohol bevat! Ik was nooit fan van zulke sprays (door de alcohol droogt je huid gigantisch uit), dus dit is wel een welkom alternatief. Ik gebruik deze het liefst op plaatsen waar ik liever een wat lichter product gebruik, zoals mijn hals, decolleté en de bovenkant van mijn voeten, want hij trekt zeer snel in.

In tegenstelling tot de crème vind ik deze spray wel prettig om op mijn gezicht te gebruiken. Omdat hij zo ontzettend licht is voel je ‘m nauwelijks zitten en maakt hij je huid ook wat minder vet. Spray het product overigens niet direct op je gezicht (je wilt het immers niet in je ogen of mond krijgen!), maar op je hand en breng het daarna op de huid aan.

Extra Care Non-Greasy Sunscreen SPF 45+ | Ultra-Light Weightless Finish SPF 30 Sunscreen Spray

En dan de grote vraag: helpen deze producten je te beschermen tegen de zon? Het is voor mij natuurlijk wat moeilijk zo te beoordelen, maar nadat ik ze een paar keer op zeer zonnige dagen heb gebruikt ben ik totaal niet verbrand en was er geen spoortje van zonneschade te bekennen. Dat is voor mij best bijzonder, aangezien ik met mijn zeer lichte huid vrijwel direct verbrand wanneer ik in de felle zon loop. Met deze producten niet dus! Net als alle andere producten van Paula’s Choice bevatten deze producten geen parfum of kleurstoffen. Dat houdt wel in dat de producten niet heel lekker ruiken (ze hebben een wat medicinale geur), maar persoonlijk vind ik dat absoluut geen probleem.

Ik vind het erg prettige producten en deze twee gaan zeker mee op vakantie deze zomer! Als ik er eentje zou moeten kiezen zou ik de spray adviseren, vooral omdat ik die net wat prettiger voor op mijn gezicht vind, maar aan de andere kant is de iets hogere factor van de crème ook wel fijn. Een minpuntje vind ik de verpakking (die wordt zo snel vies in je tas!), maar ik zag dat inmiddels de producten van een nieuw jasje zijn voorzien en ze een vrolijk oranje verpakking hebben gekregen. Daarnaast zijn ze niet goedkoop (beide producten kosten €19,50), maar voor een product dat mijn huid goed beschermt tegen de zon heb ik dat wel over. Fijne zomerproducten dus!

De producten van Paula’s Choice zijn verkrijgbaar in de Nederlandse webshop van Paula’s Choice. Betalen kan met iDeal, creditcard of PayPal!

Dit vind je misschien ook leuk...

10 reacties

 1. Ik gebruik die crème uit de tube wel voor mijn gezicht. Ik vind het fijn werken 🙂

 2. Klinken als fijne producten 🙂

 3. Leonie zegt:

  Die spray spreekt me wel aan! 🙂
  Maar ik ben eigenlijk wel heel benieuwd welke zonnebrandcrème jij het fijnst vind voor je gezicht? Ik denk namelijk dat onze huidtypes erg vergelijkbaar zijn. En ik ben nog altijd op zoek naar een fijne zonnebrand 🙂

 4. klinkt erg fijn, ben benieuwd!

 5. Ik ben al een tijdje heel benieuwd naar paula’s chioce producten!

 6. Klinkt goed ! Beschermen tegen zonnebrand is ook een van mijn voornaamste zorgen, wil er binnen 20 jaar niet afgeleefd uit zien omdat ik teveel in de zon heb gezeten. ‘gelukkig’ heb ik een heel bleek vel en kan ik sowieso niet zo lang de zon verdragen.

 7. Die lijken me wel erg fijn in gebruik zeg 😀

 8. Klinkt goed 😀 x

 9. klink goed!
  liefs.x

 10. Anne zegt:

  De producten van Jetske Ultee zijn ook erg aan te raden (misschien iets duurder maar alle stoffen die erin zitten irriteren niet, zijn met bewezen onderzoek nuttig en nodig voor de huid).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.