Huidverzorging Reviews

Review: Philosophy Hope in a Jar Night

Toen Philosophy bijna twee jaar geleden bij ICI Paris XL in de schappen kwam, was ik razend benieuwd naar de sterproducten van dit mooie merk. Als eerste probeerde ik Purity Made Simple, een reiniger die ik nog steeds veel gebruik en waar ik razend enthousiast over ben. Even later probeerde ik de populaire crème Hope In A Jar, hoewel ik daar niet echt bijzonder warm of koud van werd. Toen een tijdje geleden Hope in a Jar Night gelanceerd werd was ik ook even sceptisch. De dagcrème werkte immers niet voor mij, waarom zou de nachtcrème dan wel geschikt zijn? Echter, toen ik ontdekte dat de crème veel glycoolzuur bevat, werd ik toch erg nieuwsgierig. Sterker nog, na één nacht uitproberen was ik meteen verkocht. Ik heb mijn ideale nachtcrème gevonden!

Philosophy Hope in a Jar Night is verkrijgbaar in een pot van 60 ml en kost €43,00. Een prijzige crème, maar zo’n prijs is zeer gangbaar voor crème uit de parfumerie en een verpakking van dit formaat.

Philosophy belooft een intensief hydraterende crème die de huidstructuur vernieuwt, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden en de teint egaler wordt. Dat beloof wat! Deze crème is in principe geschikt voor alle leeftijden, al is hij vooral aan te bevelen wanneer je huid er wat dof uitziet en je een oppepper kunt gebruiken.

Bij huidverzorgingsproducten kijk ik altijd als eerste naar de ingrediëntenlijst. Het ging mij in dit geval vooral om de hoeveelheid glycoolzuur (glycolic acid). Dat is ruimschoots aanwezig! Glycoolzuur is een exfoliërend ingrediënt (een AHA/alfahydroxyzuur) dat de huid helpt te vernieuwen. In dit artikel kun je meer lezen over de werking van zulke ingrediënten. Daarnaast bevat deze crème ook nog een ander type AHA, namelijk gluconolactone. Er is ook nog een kleine hoeveelheid parfum aanwezig, dus als je dat liever vermijdt kun je deze crème beter overslaan.

De crème zelf heeft een gekke substantie die ik nog nooit eerder ben tegengekomen. De crème is dik, ietwat stroperig en doet me denken aan een soort zalf. Als ik ‘m op mijn huid aanbreng laat hij eerst ook een flinke witte waas achter, maar hij trekt vervolgens keurig in. Overigens is de geur ook wat apart, zelfs een beetje medicinaal. De geur is in elk geval niet sterk en vervliegt snel. Ik voel de crème na het aanbrengen nog wel op m’n huid zitten (iets wat ik bij een nachtcrème geen probleem vind), maar m’n huid voelt soepel aan.

De echte magie vindt ‘s nachts plaats. Als ik wakker word ziet mijn huid er zo geweldig goed uit! Wat me als eerste opvalt is dat de teint van mijn gezicht stralend en egaal is. Daarnaast trekken plekjes die over zijn gebleven van puistjes veel sneller weg, nog iets wat ik erg belangrijk vind. Mijn huid is precies goed gehydrateerd, niet te vet en niet te droog. Als laatste merk ik nu ik de crème langere tijd in gebruik heb, dat de structuur van mijn huid langzaam begint te verbeteren. Ik heb nog steeds last van mee-eters, maar het huidoppervlak is langzaam gladder aan het worden.

Ik heb een gecombineerde tot droge huid en heb regelmatig last van een kleine hoeveelheid puistjes. Ik denk dat Hope in a Jar night zelfs voor een wat vettere of juist droge huid prima geschikt zal zijn. Ik zou ‘m echter niet adviseren bij een gevoelige huid. Hoewel mijn huid niet heel snel reageer op producten, merk ik dat de crème soms een klein beetje prikt bij het aanbrengen. Dat gevoel wordt veroorzaakt door de grote hoeveelheid glycoolzuur en kan op zich in dit geval geen kwaad, maar bij een gevoelige huid is het misschien te heftig.

Eigenlijk zijn de originele Hope in a Jar en Hope in a Jar Night totaal niet met elkaar te vergelijken. De geur is totaal anders (de originele heeft een sterke lavendelgeur), de structuur is niet te vergelijken (Hope in a Jar lijkt meer op een soort boter) en de effecten zijn zeer verschillend. Tja, het zijn gewoon echt twee totaal verschillende producten. Gelukkig maar, want over Hope in a Jar Night ben ik wél razend enthousiast. Hij is absoluut het proberen waard voor liefhebbers van de originele versie, maar ook sceptici moeten deze echt een kans geven.

Oh, ik ben zo happy met deze crème! Ik heb zo’n vermoeden dat Hope in A Jar Night een langdurige vaste plek in mijn routine gaat krijgen. Hij doet precies wat ik van een goede nachtcrème verwacht, en dan ook nog eens heel erg goed. Helaas is hij ietwat aan de prijzige kant, maar voor zo’n product heb ik dat met alle plezier over. Bovendien heeft ICI Paris XL regelmatig goede aanbiedingen (zo geldt er nu 20% korting op alle dag- en nachtcrèmes), waardoor je ‘m makkelijk voor een beetje minder kunt bemachtigen!

Philosophy Hope in a Jar Night kost €43,00. Philosophy is exclusief verkrijgbaar bij de winkels en webshop van ICI Paris XL.

28 Comments

 • Reply
  Jitske
  23 november 2013 at 22:49

  Ik heb een tijdje geleden de tester ervan gehad en ik ook was erg enthousiast. Kon er toen helaas nog weinig reviews over vinden, maar ga hem nu toch maar halen denk ik!

 • Reply
  victoria
  23 november 2013 at 23:02

  klinkt goed! Denk dat ik het een poging waard vind 🙂

 • Reply
  Lotje
  23 november 2013 at 23:14

  Wat fijn dat je hier een review over hebt geschreven, ik was zo benieuwd naar dit product! Klinkt allemaal heel goed alleen 43 euro is wel heel prijzig! Toch ga ik het een keer proberen haha ondanks de prijs xoxo

 • Reply
  Lys
  23 november 2013 at 23:49

  Ik zie hier steeds meer reviews over voorbijkomen! Nu ben ik nieuwsgierig naar het product, het klinkt zo goed 🙂

 • Reply
  Esther
  24 november 2013 at 00:54

  Oh dit klinkt helemaal geweldig! Ik heb sinds een maand purity en de peeling (vreemde lange naam! Te zien op mn blog) en ik kan niet meer zonder. Echt wauw. Ik heb al een ontzettend fijne dagcreme en aangezien jij daar niet van onder de indruk bent ga ik binnenkort wss wel de nachtcreme kopen! Bedankt voor de review 🙂

 • Reply
  femketje
  24 november 2013 at 02:15

  ik hoor er altijd best veel goeds over 😀

 • Reply
  Kimberley
  24 november 2013 at 06:12

  Klinkt goed zeg!

 • Reply
  Beautydagboek
  24 november 2013 at 06:51

  De verpakking ziet er leuk uit! Toch denk ik dat hij voor mijn huid te heftig zal zijn met mijn gevoelige en droge huid.

 • Reply
  Martina
  24 november 2013 at 08:31

  Fijn dat hij goed voor je werkt!

 • Reply
  Kimberly
  24 november 2013 at 09:23

  Deze klinkt zo perfect! Helaas heb ik wel een wat gevoeligere huid.. Misschien ga ik eens kijken of ze een proefje hebben hiervan bij de ici, dan weet ik het helemaal zeker 🙂 ik vind het vooral fijn als die de overgebleven plekjes van puistjes weghaalt, die blijven bij mij altijd zo lang zitten!

  • Reply
   Bianca
   24 november 2013 at 11:34

   Je kunt er spot corrector van Clinique op de overgebleven plekjes smeren. Binnen no time, weg plekjes. Wel een prijzig product.

   Ben benieuwd naar hope in a jar night, I love purity

 • Reply
  Charile
  24 november 2013 at 09:44

  Klinkt super!

 • Reply
  Dionne
  24 november 2013 at 11:41

  Lijkt mij erg fijn!

 • Reply
  Anne G.
  24 november 2013 at 11:55

  Klinkt goed! Toch houd ik mijzelf bij de 10%, glycolic cream van Peter Thomas Roth (heeft geen parfum en zit in een tube waardoor antioxidanten beter bewaard blijven).
  Wel ben je vergeten te melden dat als je een AHA of BHA gebruikt, je ALTIJD een zonnebrand crème moet gebruiken van minstens 15spf

 • Reply
  Celia
  24 november 2013 at 13:24

  Klinkt goed! Ik gebruik zelf geen nachtcrèmes, maar deze lijkt me wel erg fijn.

 • Reply
  Bo
  24 november 2013 at 13:25

  Mooi product!

 • Reply
  Kiss & Make-up
  24 november 2013 at 13:50

  Ik heb er alleen nog maar goeie dingen over gehoord 🙂

 • Reply
  me
  24 november 2013 at 14:48

  Ik heb toch wel gelezen dat hij voor de vette huid niet erg fijn is en omdat ik het te duur vind om maar even te proberen (dat zou wel een erg prijzige handcrème worden als het niet werkt hahaha) hou ik het maar bij mijn eigen beproefde crèmes..

 • Reply
  Robin
  24 november 2013 at 15:05

  Hoor alleen maar positieve dingen erover, ben ontzettend benieuwd!

 • Reply
  Ashleey
  24 november 2013 at 19:12

  Klinkt goed!

 • Reply
  Melanie
  24 november 2013 at 22:08

  Ik ben wel erg benieuwd naar deze nachtcreme. Ik heb een gecombineerde huid (vettere T-zone), Ik ga eens vragen of ze een proefje hebben voor me, zodat ik het even kan proberen. Anders sonde van het geld..

 • Reply
  Aida
  24 november 2013 at 22:45

  waaah you owe me so much money, ik heb zo veel producten meteen op jouw aanraden/reviews gekocht. Ik zei nog zo dat ik deze zou laten liggen, ik wilde ‘ budget’ gaan en omdat ik dus een nachtcreme nodig had heb ik de 5EUR dove vitamine e nachtcreme gekocht.. who was I kidding? Ik heb nu deze meteen besteld bij Ici Paris met 20% korting *huilt* The force was too strong. Hopelijk is ie het waard haha

 • Reply
  Josanne
  24 november 2013 at 23:58

  Goede review! :). Benieuwd.

 • Reply
  pretty beauty land
  25 november 2013 at 08:55

  hele leuke review! klinkt goed!

 • Reply
  Malou
  26 november 2013 at 19:16

  Deze lijkt me heel fijn!

 • Reply
  Antoinette
  26 november 2013 at 19:21

  Gebruik je nu geen ander exfolieerproduct meer?

  • Reply
   Charlotte
   26 november 2013 at 20:50

   Dat ligt er een beetje aan hoe m’n huid op dat moment is. Meestal houd ik het bij deze crème, maar soms (ongeveer 1x per week) gebruik ik de Clarins Gentle Exfoliator onder een andere (niet-exfoliërende) nachtcrème.

 • Reply
  Esther
  29 november 2013 at 08:52

  Op aanraden van jou, na 1 nacht zichtbaar resultaat,
  Mijn huid is rustiger!! Fantastisch

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.