Huidverzorging Reviews

Review: Philosophy Purity Made Simple Cleanser

Soms zijn producten zodanig ‘vastgeroest’ in mijn dagelijkse routine waardoor ik vergeet ze hier op mijn website te laten zien. Zonde, want omdat het zulke fijne producten zijn gebruik ik ze juist zo graag! Toen ik pas een nieuwe fles van mijn grote favoriet Philosophy Purity Made Simple kocht, bedacht ik me dat deze geweldige reiniger wel eens wat meer aandacht nodig had. Ik heb ‘m een paar keer genoemd in favorieten-filmpjes, maar hij is zo fijn dat hij een eigen review verdient!

Naast de populaire cème Hope In A Jar is Purity Made Simple zo’n beetje hét sterproduct van Philosophy. Toen Philosophy eindelijk bij ICI Paris XL verkocht ging worden waren dit dan ook de eerste producten die ik meteen kocht. Van Hope In A Jar was ik niet bepaald onder de indruk, maar Purity Made Simple had direct mijn hart gestolen. Nu snap ik waarom hij zo razend populair is!

Het idee achter Purity Made Simple is dat het een alles-in-één-reiginger is. Je hebt volgens Philosophy dus geen losse (oog)make-upremover, facewash of toner nodig. Dat klinkt erg ambitieus! De reiniger is verkrijgbaar in verschillende maten. Voor een verpakking van 90 ml betaal je €10,12 en voor 240 ml ben je €20,29 kwijt.

water (aqua), sodium lauroamphoacetate, sodium trideceth sulfate, limnanthes alba (meadowfoam) seed oil, coco-glucoside, cocos nucifera (coconut) alcohol, peg-120 methyl glucose dioleate, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil, geranium maculatum oil, guaiac (guaiacum officinale) extract, cymbopogon martini oil, rosa damascena extract, amyris balsamifera bark oil, santalum album (sandalwood) oil, salvia officinalis (sage) oil, cinnamomum cassia leaf oil, anthemis nobilis flower oil, daucus carota sativa (carrot) seed oil, piper nigrum (pepper) seed extract, polysorbate 20, glycerin, carbomer, triethanolamine, methylparaben, propylparaben, citric acid, imidazolidinyl urea, yellow 5 (ci 19140).

Omdat veel van jullie op ingrediënten in huidverzorging letten, zet ik de ingrediëntenlijst er hier nog even bij. Ik zie bovenaan vooral een aantal vrij milde reinigers en geen SL(E)S. Daar zullen veel van jullie blij om zijn! Ook bevat Purity Made Simple geen parfum (nog een pluspunt), maar wel veel natuurlijke oliën en extracten. De meningen over deze ingrediënten zijn echter nogal verdeeld. Zo zouden ze niet geschikt zijn voor de gevoelige huid (wat Philosophy wel belooft met deze reiniger) en zouden ze kunnen irriteren. Ik heb daar zelf geen last van, maar dat verschilt uiteraard per persoon.

De substantie is erg romig en eigenlijk niet vergelijkbaar met ‘gewone’ facewashes. Het lijkt wat stugger en plakkeriger, vooral wanneer je hem op je gezicht aanbrengt. Ik masseer de reiniger in op een droge huid en voeg vervolgens water toe. De substantie gaat vervolgens iets schuimen en nadat ik het ongeveer 30 seconden heb ingemasseerd spoel ik het af met lauwwarm water. Resultaat: een goed gereinigde huid die niet trekt. Zoals het hoort! Purity Made Simple heeft een aanwezige lavendelgeur, maar daar stoor ik me niet echt aan. Per ‘wasbeurt’ gebruik een hoeveelheid van ongeveer een euromunt, dus hij is vrij zuinig in gebruik. Mijn eerste fles is dan ook lang meegegaan!

Ik heb Purity Made Simple nu ongeveer een jaar in gebruik en ik ben helemaal dol op dit product! Ik gebruik ‘m vrijwel elke avond om mijn make-up te verwijderen. Vaak is alleen deze reiniger voldoende, maar als ik echt veel make-up draag (primer/fixing spray etc.) gebruik ik eerst nog even een reinigingsdoekje of een micellaire reiniger om de eerste laag te verwijderen. Bovendien haalt Purity Made Simple ook vrijwel al mijn oogmake-up weg en heb ik vervolgens nog maar een klein beetje oogmake-upremover nodig om de laatste restjes weg te halen.

Als je net als ik echt veel make-up draagt is het dus niet per definitie een echt alles-in-één-product, maar ik denk dat de meeste vrouwen aan alleen deze echt ruim voldoende hebben. Omdat ik het prettig vind gebruik ik er meestal nog wel even een toner achteraan, maar dat hoeft niet echt. Dat maakt dit ook meteen het perfecte product om mee te nemen op vakantie! Omdat je ‘m zowel ‘s ochtends als ‘s avonds kunt gebruiken en verder eigenlijk geen andere producten nodig hebt, is hij dan ideaal.

Ik ben dol op Philosophy Purity Made Simple! Ik snap ook helemaal waarom het zo’n populair product is. Hij reinigt gewoon echt ontzettend goed en werkt beter dan de gemiddelde facewash. Hoewel hij niet heel erg goedkoop is vind ik ‘m alsnog vrij betaalbaar, zeker omdat hij zo ontzettend goed werkt en vrij zuinig in gebruik is. Een echte aanrader als je op zoek bent naar een goede intensieve reiniger!

Philosophy Purity Made Simple is verkrijgbaar vanaf €10,12. Philosophy is exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde filialen van ICI Paris XL en de ICI Paris XL Webshop.

41 Comments

 • Reply
  Joanne
  6 april 2013 at 12:27

  Mooie uitgebreide review!
  Helaas was ik geen fan van deze. Ik vond hem te uitdrogend. Er zit dan wel geen SL(E)S in maar wel een ander sulfaat. Gelukkig kan je ook travel sizes kopen, handig om te proberen!

  • Reply
   Charlotte
   6 april 2013 at 18:14

   Jammer! Ik kan zelf prima tegen sulfaten, maar ik weet dat er heel veel mensen zijn die er echt last van hebben… Gelukkig is deze vrij mild, maar zelfs dat kan helaas niet garanderen dat hij voor iedereen goed werkt 🙁

   • Reply
    Joanne
    9 april 2013 at 12:14

    Ja ik vond het ook heel jammer! Ik lees zoveel positieve reviews! En de geur vond ik heel lekker. Maar wel super fijn dat je gewoon een travel size kunt kopen om het te proberen. 🙂

    • Reply
     Joanne
     9 april 2013 at 12:15

     Heb je trouwens al eens de C booster van philosophy geprobeerd? Die vind ik namelijk helemaal fantastisch!

 • Reply
  Charile
  6 april 2013 at 12:31

  Deze lijkt me echt heel fijn 🙂

 • Reply
  femketje
  6 april 2013 at 12:34

  klinkt erg goed 😀

 • Reply
  Edith
  6 april 2013 at 12:35

  Lijkt me erg fijn!

 • Reply
  Sofie
  6 april 2013 at 12:35

  Ik heb hier al zoveel goeds over gehoord, ik denk dat ik hem maar ook moet gaan aanschaffen 🙂

 • Reply
  Amanda
  6 april 2013 at 12:39

  Klinkt goed, hoewel ik wel betwijfel of hij ook mijn glitter en felle make up eraf zou krijgen..

  • Reply
   Charlotte
   6 april 2013 at 18:12

   Hij zou je best eens kunnen verbazen! Hij is in elk geval een stuk grondiger dan de gemiddelde facewash en makkelijker in gebruik dan een reinigingsolie. Misschien toch een keer proberen? 😉

 • Reply
  Martina
  6 april 2013 at 12:44

  Ik heb deze ook net gekocht, net als hope in a jar!

 • Reply
  Silvy
  6 april 2013 at 12:47

  Klinkt goed! 🙂

 • Reply
  jennifer
  6 april 2013 at 12:51

  ik heb die ook, maar ik gebruik hem alleen als ik op vakantie’s of weekendje weg gaa!:)

 • Reply
  Laura Louise - Fablouise
  6 april 2013 at 12:55

  Ik wil zo graag iets van dit merk proberen, alles klinkt zo goed en fijn!!

 • Reply
  Esther - Mango Sorbetto
  6 april 2013 at 12:58

  Klinkt heel fijn! Die gaat op mijn wishlist 😉

 • Reply
  Ashleey
  6 april 2013 at 13:22

  Lijkt me erg fijn! 😀

 • Reply
  Charlotte
  6 april 2013 at 13:51

  Ik heb deze ook en ben er echt heel erg over te spreken!

 • Reply
  Kim
  6 april 2013 at 14:00

  Leuke review! Ik heb hem laatst gekocht voor het geval dat mijn EmergenC gezichtsreiniger op is uit de beautybox van vorig jaar.. Je review klinkt namelijk heel positief dus hoop dat het hetzelfde werkt!

 • Reply
  Joyce
  6 april 2013 at 14:05

  Ziet er heel fijn uit

 • Reply
  Anne Solveig
  6 april 2013 at 14:10

  Fijne review! Jammer van de prijs..

 • Reply
  Amy
  6 april 2013 at 14:30

  Fijne uitgebreide review! Ook wel een fijne prijs voor dit product, meestal ben je voor een reiniger bij de Ici Paris wel wat meer kwijt…

  • Reply
   Charlotte
   6 april 2013 at 18:12

   Klopt! Je zit al snel aan zo’n €25,00, dus dan vind ik dit best netjes 🙂

 • Reply
  BeautyByTS
  6 april 2013 at 17:08

  Ik heb hem een keer in een vande boxen ontvangen en heb hem nog steeds niet gebruikt, moet van mezelf eerst de reinigers opmaken die open staan maar ik kan niet wachten om deze te gebruiken.

 • Reply
  Puck Christine
  6 april 2013 at 17:18

  Ik vind hem eigenlijk een beetje tegenvallen. Hij werkt heel uitdrogend voor mij. Ik heb een vochtarme huid met hier en daar wat puistjes. Het is niet dat ik hem helemaal niet fijn vind, maar na al die lovende reviews had ik er meer van verwacht. De geur vind ik wel heel lekker!

  • Reply
   Charlotte
   6 april 2013 at 18:11

   Wat jammer! Zo zie je maar dat het echt per persoon verschilt hoe een product bevalt…. Ik heb een vergelijkbaar huidtype, maar toch zijn we niet even enthousiast! Helaas 🙁

 • Reply
  Sofie
  6 april 2013 at 17:33

  Deze zou ik ook nog wel willen! Ik heb het geluk dat er een ICI Paris op wandelafstand van het werk is, dus ik loop er al snel eens binnen 🙂

 • Reply
  Eline
  6 april 2013 at 17:56

  Wauw ik vind de verpakking alleen al zo mooi! Echt perfectie

 • Reply
  Linda
  6 april 2013 at 19:58

  Over deze reiniger ben ik ook erg enthousiast. Heb hem een paar weken geleden weer opnieuw aangeschaft toen er 40% korting was op alle reinigers, scrubs en maskers bij ICI, toen was hij helemaal goedkoop. Hope in a jar vond ik ook heel erg tegenvallen.

 • Reply
  Ilse Danielle Martina
  6 april 2013 at 19:58

  Ontzettend fijn product het is echt een van mijn absolute favorieten!

 • Reply
  Marielle
  6 april 2013 at 21:23

  Lijkt me heel fijn zeg! Sowieso lijkt me het een fijn merk 🙂

 • Reply
  Wojis
  6 april 2013 at 22:05

  Vond het ook tegenvallen omdat het zo gehypt was, dat het echt alles in 1 zou werken. Ik moet echt mijn oogmake-up en foundation eerst met een lotion/olie afhalen voordat ik deze gebruik. Dan is het ook wel klaar, hoeft geen lotion en je gezicht is echt goed schoon. Maar als ik alleen deze gebruik, gaat niet eens een poeder geheel van mijn gezicht, laat ik het zo zeggen… niet alles is weg. Dus nu combineer ik ‘m met een 1e behandeling oliereiniger en dan de purity made simple. Was daarom een beetje teleurgesteld. Voelt verder lekker aan hoor en indd je hoeft echt geen lotion te gebruiken, lekker gemakklijk.

 • Reply
  MiriamH
  6 april 2013 at 23:27

  deze originele purity made simple werkt voor mij niet fijn. maar ik gebruik nu de purity made simple cleansing oil. die haalt echt alles weg, ik vind deze olie echt fantastisch. daarnaadt gebruik ik ook nog regl matig de micro delivery daily exfoliant en trouw 1 keer pe week de micro delivery peel. mijn huid ziet er prachtig uit, en ik ben hier dan ook erg enthousiast over!

  • Reply
   Charlotte
   7 april 2013 at 18:43

   Die olie wil ik ook nog een keertje proberen! Ik heb nu ook de Purity Gel Cleanser, die is ook erg fijn. Volgens mij is gewoon die hele serie erg goed, haha!

 • Reply
  Kimberly
  7 april 2013 at 08:09

  Fijne review!! Ik zou hem wel eens willen proberen! 🙂

 • Reply
  Anne G.
  7 april 2013 at 12:08

  Ik snap de hype rond dit product echt niet. Er zijn veel betere facewashes verkrijgbaar die net zo goed dan wel beter de make-up er vanaf halen en die niet volzitten met irriterende stoffen..
  Moet je eens kijken wat erin zit: Rosewoord oil, geranium oil, sandelwood oil, pepper en dat zijn er nog maar een paar!

  Nee absoluut geen cleanser voor mijn gevoelige huid (en eigenlijk voor niemand niet want hoewel je de irritatie niet ziet, gebeurt het onder de huid en breekt het gezond collageen af).

  • Reply
   Mayra
   4 april 2015 at 19:59

   Tja ouder zullen we allemaal worden, zoek eens op youtube: beperkt houdbaar

 • Reply
  Nabila
  7 april 2013 at 13:27

  Duidelijk!

 • Reply
  Lotte
  7 april 2013 at 19:46

  Bedankt voor je review! Hier zat ik op te wachten. Ik ga bij de iciparis binnenkort eens ruiken. Want ik heb een hekel aan lavendel…. Hoop dat ie voor mij erg mild ruikt anders houdt t op. Haha
  Ik gebruik nu 9to5 van lush..wel wennen dat t niet zo schuimt

 • Reply
  Jolanda
  14 april 2013 at 14:00

  Hij is idd goed in het verwijderen van make-up maar mijn huid brandde meteen na gebruik en werd helemaal rood. Heel erg jammer!

 • Reply
  reyhan
  20 december 2013 at 17:20

  hallo

  weet je misschien of dit product met of zonder mineraal oliën is?

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.