Make-up Reviews

Review: Physician’s Formula – Eye Booster 2-in-1 Lash Boosting Eyeliner + Serum

Jeetje, hoe lang kun je de naam van een beautyproduct maken? De Physician’s Formula Eye Booster 2-in-1 Lash Boosting Eyeliner + Serum is volgens mij een product met de allerlangste naam die ik ooit heb gezien. Hoe lang de naam ook mag zijn, het is hoe dan ook een geweldige eyeliner. Ik liet hem al eerder in een paar video’s voorbij komen (onder andere deze, deze en deze), maar het is zo’n gigantische favoriet dat hij ook een eigen artikel verdient. Eyeliner-noobs opgelet: dit is dé perfecte eyeliner als je moeilijk met vloeibare eyeliner overweg kunt!

Physician’s Formula wordt niet in Nederland verkocht, maar ik kwam deze eyeliner tegen toen ik weer een lading Real Techniques-kwasten bij iHerb bestelde. Deze eyeliner stond tussen de best verkochte producten en kreeg geweldige reviews. Ook op Makeupalley werd hij beoordeeld met een score van 4.4 (maximum is 5.0). Mijn interesse was gewekt!

Physician’s Formula promoot deze eyeliner als een product dat je wimpers zou helpen groeien, vandaar de bizar lange naam. Hoewel ik in het verleden erg geïnteresseerd was in wimperverlengende producten vind ik het nu niet zo interessant meer. De resultaten die op de verpakking zijn vind ik dan ook wat overdreven, helemaal als je in de kleine lettertjes leest (niet op de foto)  dat de proefpersonen op de na-foto mascara en eyeliner dragen. Tja, zo kan ik het ook! Dat aspect vergeten we gewoon, want het gaat mij vooral om de eyeliner zelf.

De kracht van deze eyeliner zit ‘m in het kwastje en de substantie. Er zijn op dit moment talloze viltstift-achtige eyeliners te koop waarmee het makkelijker zou moeten zijn om vloeibare eyeliner aan te brengen, maar ze hebben allemaal wel een kwaaltje. Vaak drogen ze te snel uit, trekt de kleur in de huid (met soms een groene afdruk als gevolg), het puntje van de stift gaat vreemd doen of blijven ze gewoon niet zitten. Nee, deze is anders! Het kwastje van deze eyeliner bestaat namelijk uit echte haartjes, en de eyeliner die uit de pen komt is niet zoals een viltstift, maar als een echte ‘gewone’ vloeibare eyeliner. Zo heb je het gemak van een viltstift  maar de precisie, pigmentatie en de houdbaarheid van een vloeibare eyeliner. Hoera!

De Physician’s Formula Eye Booster Eye Liner is verkrijgbaar in zwart en bruin, waarvan dit de kleur Ultra Black is. Diepzwart is hij zeker! Hij is ontzettend vloeibaar, maar is daarnaast sterk gepigmenteerd. Op deze foto kun je meteen zien hoe makkelijk je met het kwastje kunt werken. Afhankelijk van wat je wilt kun je een hele subtiele smalle lijn zetten, maar je kunt ook een stevige dramatische look maken. Het puntje van het kwastje blijft hoe dan ook recht en gelijkmatig, waardoor je erg precies je eyeliner aan kunt brengen. Ideaal wanneer je niet zo handig bent met eyeliner, maar ook heel fijn als je al wat meer ervaren bent.

Een ander groot voordeel is dat de eyeliner perfect blijft zitten. Hij redt het makkelijk een volledige dag, geeft niet af in m’n arcadeboog en is zelfs lichtjes waterproof. Aan het einde van de dag laat hij zich weer makkelijk verwijderen, ook met een gewone oogmake-upremover die niet speciaal voor waterproof make-up is.

Ik was altijd prima tevreden over de Catrice Liquid Eyeliner of de Essence Gel Eyeliner, maar sinds ik de Physician’s Formula Eye Booster Eyeliner heb (nu zo’n twee maanden) heb ik die andere niet meer gebruikt. Ik vind deze zo geweldig dat ik onlangs vast een back-up in het zwart heb gekocht en ook een donkerbruine. Ik verwacht dat deze nog ongeveer een maand mee zal gaan en dat hij daarna toch wel op zal zijn. Geen probleem, want zijn opvolger heb ik vast in huis.

Ik bestelde deze eyeliner bij iHerb, een Amerikaanse webshop (met de code DUZ736 krijg je $10 korting op je eerste bestelling van $40.00 of meer) waar ik regelmatig bestel en daar betaalde ik $10.51 (ongeveer € 8,00). Een nette prijs! Het grote nadeel van iHerb is wel dat je er alleen met creditcard kunt betalen. Ik ken geen Nederlandse webshop die Physician’s Formula verkopen, dus tips zijn altijd welkom. Ik heb nog even op eBay gekeken, maar ook daar kan ik ze nauwelijks vinden. Zonde, dit is echt een geweldig product!

Dit vind je misschien ook leuk...

22 reacties

 1. Deze lijkt me echt heel fijn! Ik vind het alleen zo jammer dat je via iherb alleen met creditcard kan betalen want die heb ik niet, de real techniques kwasten zijn daar ook zo lekker goedkoop.

  1. Ja, dat is inderdaad echt heel erg irritant! Ik heb wel begrepen dat het voor bedrijven heel duur kan zijn om PayPal als betaalmethode aan te bieden, maar het is hoe dan ook onhandig dat ze het niet hebben 🙁

 2. Ik kende dit product nog niet, maar klinkt erg goed!

 3. klinkt veelbelovend 😀

 4. Klinkt best goed!

 5. lovelove zegt:

  De DA verkoopt ook zo’n soort eyeliner met haartjes ipv een vilten stiftje. Hij kost 3.75 en is van DA eigen merk. Misschien een leuke budgettip!

  1. De volgende keer als ik weer bij DA ben ga ik proberen eraan te denken om ‘m te bekijken. Thanks!

 6. Haha, de naam van dit product wordt bijna onuitspreekbaar. Niet heel erg handig, maar ja 😉 Het lijkt me een fijne eyeliner! 🙂

 7. Ik zag hem ook echt zo vaak voorbijkomen op Youtube dat ik ook nieuwsgierig was geworden. Tegenwoordig neem ik alles op Youtube wel met een korrel zout, dus als ik dan erna iets teruglees over dit product op een blog vertrouw ik het al sneller. Hij is dus echt de moeite waard 😀

 8. Klinkt echt super 😀

 9. Ziet er heel goed uit!

 10. Deze klinkt heel erg goed! Zeker weten het proberen waard

 11. Deze klinkt heel goed 😀 x

 12. Klinkt heel goed. Ik moet ook eens op iHerb kijken. Gebruik zelf nu zo’n soort eyeliner van ArtDeco, die is ook wel onverslaanbaar 😛 Wat is er trouwens met die kortingcodes? Zie ze bij iedereen die op iHerb bestelt. Is dat zo’n soort Eyeko-actie?

  1. Die maakt iHerb automatisch aan als je er iets bestelt, vandaar!

 13. Ik had de eyeliner dus in een filmpje van jouw gezien. Ik had hem na het zien van jouw filmpje op mijn wishlist gezet. En toe ik hem uiteindelijk besteld had wist ik niet meer hoe ik aan de eyeliner tip kwam.
  Thank you! Ik heb de eyeliner vandaag gebruikt and i love it!

 14. Ik heb deze gekocht in Amerika toen ik daar op vakantie was naar aanleiding van je eerdere enthousiasme erover. En ik ben net zo enthousiast! Tijdens mijn vakantie ben ik deze gelijk gaan gebruiken en ik vond hem zo fijn, dat ik nog snel een back-up gekocht heb. Gelukkig kunnen we hem online ook bestellen. Je moet de pen trouwens wel licht schudden voor gebruik. Misschien gaat die dan nog wat langer mee?

 15. Ziet er goed uit. Wil zelf alleen niet meer bestellen bij Iherb vanwege de invoerkosten. 🙁

 16. n em hier ook bestellen. Ik heb het nog noet gebruikt maar ben benieuwd of het echt doet wat het belooft.

  http://boozyshop.nl/nieuw/pf/eye-booster-2-in-1-lash-boosting-eyeliner–serum-6271

 17. Mooie eyeliner, hij heeft wel wat weg van de Eyeko Skinny Liquid Eyeliner, die ik zelf gebruik. Ze lijken haast hetzelfde, mocht deze eyeliner plots weer verdwijnen en je backups op zijn, moet je er eens naar kijken!

  1. Thanks, maar die heeft een stiftje als puntje, nietwaar? Want deze heeft echt een kwastje en dat is bijna nergens te vinden. Bovendien is de substantie van deze perfect en die combinatie maakt hem zo perfect 🙂

 18. Miranda zegt:

  Het lijkt mij een hele fijne eyeliner! Ik vroeg mij wel af of het ook smudgeproof is? Ik heb namelijk heeeele vette oogleden waar alles op een gegeven moment op uitloopt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.