Make-up Reviews

Review: Real Techniques Bold Metals Collection Essentials

Real Techniques is zonder twijfel mijn favoriete kwastenmerk omdat de kwasten stuk voor stuk goed zijn. Ze hebben de juiste vormen, de juiste stevigheid, blijven lang mooi én zijn van synthetische haren gemaakt. Toch heeft Real Techniques het voor elkaar gekregen om nòg betere kwasten uit te brengen. En dat zijn de kwasten uit de Bold Metals-collectie! Een stukje prijziger, maar je krijgt er dan ook echt wat extra’s voor terug. Ik heb onlangs mijn collectie uitgebreid met de Real Techniques Bold Metals Collection Essentials, een prachtige set met 3 luxe kwasten. Ik ga jullie vertellen wat ik ervan vind!

Real Techniques Bold Metals Collection Essentials - 2

In deze set vind je drie kwasten, waarvan er eentje exclusief is en de andere twee los verkrijgbaar. De 103 Angled Powder Brush is bijvoorbeeld niet los te koop, terwijl de 200 Oval Shadow Brush en de 300 Tapered Blush Brush wel gewoon los verkrijgbaar zijn. Voor de set betaalde ik bij iHerb.com $49.00, maar je kunt hem ook bij verschillende Nederlandse webshops vinden. Aan het einde van het artikel heb ik wat verkooppunten genoemd.

Real Techniques Bold Metals Collection Essentials - 8

De kwasten zijn dus wel wat aan de prijzige kant, maar dat zijn de Bold Metals kwasten sowieso. Daarentegen krijg je wel wat meer luxe! Zo zijn de stelen van de kwasten verzwaard, waardoor ze luxer aanvoelen, maar ook prettiger in de hand liggen als je bijvoorbeeld iemand anders opmaakt. Het maakt echt een verschil! Daarnaast zijn de vormen van de meeste van de Bold Metals kwasten wat unieker en hebben ze tevens een luxe metallic (rosé)gouden of zilveren look. Oh, en ze zijn zelfs nòg zachter dan de gewone kwasten van Real Techniques. Niet verkeerd dus!

Real Techniques Bold Metals 103 Angled Powder Brush

Real Techniques Bold Metals Collection Essentials - 5

De 103 Angled Powder Brush is een gigantische poederkwast die schuin is afgesneden. Hij is niet alleen heel groot (vier vingers breed!) en zacht, maar vooral ook heel erg luchtig! Dit is een fijne kwast als je niet al te zwaar je poeder aan wilt brengen. Doordat hij zo luchtig is breng je met gemak poeder op een natuurlijke manier aan. Bovendien komt de schuine vorm van pas als je bijvoorbeeld langs de neus of andere lastigere plekken poeder aan wilt brengen, maar ik vind de schuine vorm vooral handig om je poeder mee te deppen. Hierdoor blijft je foundation wat mooier op zijn plek zitten, zodat je geen cakey effect krijgt.

Real Techniques Bold Metals 200 Oval Shadow Brush

Real Techniques Bold Metals Collection Essentials - 6

Deze 200 Oval Shadow Brush is voor mij niet nieuw, want het was één van de eerste Real Techniques Bold Metals-kwasten die ik kocht! En ik vind het helemaal niet erg dat hij in deze set is, want het is één van mijn favorieten. Deze kwast is wederom vrij groot (bijna zo breed als mijn duim), wat hem perfect maakt om oogschaduw op het bewegende ooglid aan te brengen. Eén veeg en je bent klaar! Doordat hij mooi schuin is afgerond is het effect niet te hard en kun je zelfs met deze kwast de randen mooi uitwerken. Laat je overigens niet misleiden door de foto! Hij ziet er heel luchtig uit (zelfs een beetje als een MAC #217), maar het is echt een stevige platte kwast.

Real Techniques Bold Metals 300 Tapered Blush Brush

Real Techniques Bold Metals Collection Essentials - 4

In tegenstelling tot de andere kwasten uit deze set is de 300 Tapered Blush Brush juist weer een beetje aan de kleine kant. Dat is een welkome afwisseling na de grote ‘gewone’ Real Techniques Blush Brush, een kwast die ik altijd een beetje onhandig groot heb gevonden. De Tapered Blush Brush is juist perfect om heel precies blush aan te brengen. Bovendien loopt hij wat spits toe, waardoor de blush een beetje uitgewaaierd wordt. Ik ben altijd een beetje aan het zoeken naar een fijne bushkwast waarmee je goed kunt doseren én goed precies kan werken. Ik denk dat dit één van de fijnste varianten tot nu toe is!

Real Techniques Bold Metals Collection Essentials - 7

Tja, de Real Techniques Bold Metals Collection Essentials is zonder twijfel een mooie set waar je heel veel plezier van kunt hebben. Bovendien zijn alledrie de kwasten gewoon echt goed, dus je zult er zonder twijfel wat aan hebben. Maar zijn ze de hogere prijs ten opzichte van de reguliere Real Techniques kwasten nou echt waard? Tja, dat is lastig te zeggen. Houd je van een luxe kwaliteit, een mooi design en bijzondere vormen? Dan is deze set natuurlijk heel erg interessant! Maar essentieel? Dat nou weer niet, maar hij is gewoon erg mooi, leuk en wellicht nog heel geschikt als last-minute kerstcadeautje!

Real Techniques Bold Metals Essentials Collection – $49.00/€65,00
iHerb.com | The Make Up Spot | Boozyshop

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

19 Comments

 • Reply
  Julia
  20 december 2015 at 14:49

  Ziet er super mooi uit! Ik wil echt nog een keer kwasten van Real Techniques. Ze lijken me echt heel erg fijn! Ik vind ze alleen wel een beetje prijzig en dat vind ik jammer.

 • Reply
  chucky1012
  20 december 2015 at 15:29

  Dat is een mooie set make-up kwasten!
  Helaas zal de portemonnee de pijn voelen.

 • Reply
  Mariëlle
  20 december 2015 at 17:01

  Ze zijn inderdaad erg mooi en ze lijken me ook lekker zacht, maar de prijs houd me echt tegen!

 • Reply
  femketje
  20 december 2015 at 17:44

  oehh mooie set 😀

 • Reply
  Eva
  20 december 2015 at 19:42

  Oeh, het glimt lekker! Ook al heb ik eigenlijk genoeg kwasten. De tapered blush brush lijkt mij best wel handig. Hij is klein en dat vind ik altijd fijn aan een kwast. Mijn gezicht is vrij smal dus dan zijn kleinere kwasten ideaal. Leuke review!
  Liefs, Eva

 • Reply
  Marlayne
  20 december 2015 at 20:41

  Ik zit er al een tijdje over na te denken om kwasten bij iHerb te bestellen, maar de invoerkosten houden me een beetje tegen. Heb jij ooit een rekening achteraf ontvangen bij iHerb?

  • Reply
   Charlotte
   21 december 2015 at 07:12

   Ja, de laatste paar keer wel (via DHL Express). Waren bestellingen van ongeveer $140 en moest dan €30 bij betalen. Maar het zal bij de andere verzendmethoden misschien anders zijn, dat ga ik eens proberen.

 • Reply
  Desiree
  20 december 2015 at 22:04

  Wat zien de kwasten er goed uit!

 • Reply
  Amelie
  21 december 2015 at 00:10

  Ze zien er zo mooi en luxe uit!

 • Reply
  Mieke | Mieksmind
  21 december 2015 at 10:05

  Ik had ze al gezien en ze zien er mooi uit maar ik vind het wel erg prijzig!

 • Reply
  Irina
  21 december 2015 at 10:06

  Ik vind ze zo ontzettend mooi en hoor er alleen maar goede verhalen over! Alleen jammer dat ze wat aan de dure kant zijn.

 • Reply
  Rosanne
  21 december 2015 at 11:47

  Ik vind het zo’n mooie collectie!
  Ik heb de oogschaduw kwast en ben daar heel erg blij mee.

 • Reply
  Lien
  21 december 2015 at 12:06

  Ik heb deze set ook.
  De poederkwast vind ik niet zo heel erg fijn, ik hou veel meer van hun andere poederkwast van real techniques. De blushbrush gebruik ik voor mijn highlighter.

 • Reply
  Josanne
  21 december 2015 at 14:26

  Prachtig!

 • Reply
  Aboutsbstyle
  22 december 2015 at 09:56

  Wat een mooi review. En die kwasten zien er prachtig uit. Wil deze zelf ook wel hebben. Liefs soraya

 • Reply
  Kiss & Make-up
  22 december 2015 at 11:05

  Dat rose goud, oh my, so pretty!

 • Reply
  beautifulday4makeup
  23 december 2015 at 14:41

  Deze kwasten zijn zo mooi, maar ik vind het wel jammer dat ze zo aan de prijs zijn

 • Reply
  Nicole
  25 december 2015 at 20:39

  De Bold Metals kwasten zijn zo ontzettend mooi!

 • Reply
  Teddy
  28 december 2015 at 17:51

  Wat zien ze er mooi uit!

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.