Make-up Reviews

Review: Real Techniques Bold Metals Pointed Crease Brush + Oval Shadow Brush

Sinds ik de kwasten van Real Techniques heb ontdekt gebruik ik vrijwel niks anders meer en ik weer zeker dat ik daarin niet de enige ben. Ze zijn gewoon zo fijn! Toen ik er een hele tijd geleden achter kwam dat er een speciale exclusieve serie met luxe kwasten van dit merk uitgebracht zou worden was ik razend benieuwd. Echter was de Real Techniques Bold Metals-collectie enkel verkrijgbaar in bepaalde winkels in Amerika en Engeland, waardoor ik ze lange tijd niet te pakken kreeg. Toen ik echter pas in Londen was kwam ik eindelijk een schap met deze kwasten tegen en nam ik er uiteraard een paar mee naar huis. Vandaag ga ik jullie vertellen wat ik van de Real Techniques Bold Metals Pointed Crease Brush en de Oval Shadow Brush vind!

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 13 van 13

De kwasten uit de Bold Metals-collectie zien er totaal anders uit dan de gewone kwasten van Real Techniques. Ze hebben een andere look, maar ook een héél ander prijskaartje. In tegenstelling tot de gewone kwasten worden deze kwasten allemaal los verkocht en liggen de prijzen tussen €14,99 en €32,99. Deze kwasten richten zich ook iets meer op professioneler gebruik, aangezien ze bij de aanzet iets verzwaard zijn. Dat geeft ze een luxe gevoel, maar het werkt vooral erg fijn wanneer je iemand anders opmaakt. De haren van deze kwasten zijn trouwens net als bij de reguliere lijn synthetisch. Echter merk je wel dat de haren van de Bold Metals-serie nog net wat luxer, voller en zachter zijn.

Er zijn 2 kwasten voor je basismake-up, 2 voor blush/contouren en 3 stuks voor de ogen. Ik moest me inhouden om ze niet allemaal in één keer te kopen, maar omdat ze behoorlijk prijzig zijn heb ik enkel twee kwasten voor de ogen meegenomen. Een tijd lang waren deze kwasten alleen in Engeland en Amerika verkrijgbaar, maar tegenwoordig kun je ze ook online bij The Make Up Spot vinden!

Real Techniques Bold Metals 201 Pointed Crease

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 2 van 13

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 3 van 13

 

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 4 van 13

 

 

De Real Techniques Bold Metals 201 Pointed Crease (€16,99) is een stevige kwast die tussen een pencil brush en een kwast voor de arcadeboog in zit. Doordat hij zo stevig is kun je heb goed gebruiken om intense oogschaduw dekkend aan te brengen, maar door de puntige vorm wordt de kleur ook direct al een beetje vervaagt.

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 5 van 13

 

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 6 van 13

De kwast is een stuk steviger dan ik in eerste instantie had verwacht en ik moest er in het begin ook behoorlijk aan wennen. Hij is door zijn stevigheid niet echt te gebruiken om een subtiele schaduw in de arcadeboog aan te brengen, maar juist wel om daarna nog wat donkere accenten toe te voegen. Bovendien kun je hem tevens gebruiken om nog wat accent langs de onderste wimperrand aan te brengen.

Wat ik met deze wel lastig vind is dat je het puntje op de juiste manier in de oogschaduw moet dippen, omdat je anders en vlekkerig effect krijgt door zijn ronde vorm. Of je moet het puntje rechtop in de oogschaduw dippen, òf de zijkanten ronddraaien zodat langs de hele kwast voldoende kleur zit.

Real Techniques Bold Metals 200 Oval Shadow

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 7 van 13

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 8 van 13

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 9 van 13Ik had niet verwacht dat ik zo dol op de Real Techniques Bold Metals 200 Oval Shadow (€19,99) zou zijn, maar dit is binnen no-time mijn favoriete kwast geworden. Hij is behoorlijk groot, stevig en vol, waardoor hij perfect is om kleur op het bewegende ooglid aan te brengen.

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 11 van 13

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 12 van 13

Dit is echt een grote jongen, maar dat zorgt er voor dat je heel makkelijk en snel kunt werken. Ik draag bijvoorbeeld dagelijks goudbruine oogschaduw op mijn bewegende ooglid, en met deze kwast zit het er hartstikke snel op. Daarnaast kunt je met deze kwast zelfs al de kleur een beetje uitwerken, accenten aanbrengen in de buitenste ooghoeken én de onderste wimperrand aanzetten. Een hele fijne multi-tasker dus!

Toen ik gisteren mijn zus opmaakte heb ik vrijwel alleen deze kwast gebruikt, omdat hij zo fijn voor alles werkt. Toen merkte ik ook dat de verzwaarde aanzet echt een pluspunt is, aangezien je daardoor bij het opmaken van iemand anders net wat meer controle hebt.

Real Techniques Bold Metals Kwasten - 1 van 13

 

Na het uitproberen van deze kwasten ben ik nog groter fan van Real Techniques! Tja, hoe kan het ook anders? Ze zijn gewoon écht heel fijn. De Bold Metals-collectie is duidelijk een flink stuk luxer en prijziger, maar ze zijn dan ook kwalitatief beter, steviger en net wat unieker. Inmiddels heb ik ook nog een paar van de gezichtskwasten op mijn lijstje gezet (gelukkig ga ik over een paar weken weer naar Londen!) en overweeg ik zelfs om een tweede Oval Shadow Brush in huis te halen. Dat zegt wel genoeg, nietwaar?

Real Techniques Bold Metals Pointed Crease – €14,99
Real Techniques Bold Metals Oval Shadow – €19,99
The Make Up Spot

 

Dit vind je misschien ook leuk...

23 reacties

 1. Ik heb nog niets geprobeerd van deze lijn, maar ik geloof meteen dat ze fijn zijn!

 2. Wauw, ik zou ze bijna niet durven gebruiken! Wat zien ze er prachtig uit 🙂

 3. Ik ken deze lijn niet maar vind het er wel mooi uitzien zeg 🙂 Wel fijn dat je er zo tevreden over bent, ga mij er eens in verdiepen dan! Liefs Sabrina

 4. Lijken me fijne kwasten!

 5. Ik vind de lijn mooi maar toch wel wat aan de prijs! Ik zou daarom eerder voor andere kwasten gaan

 6. Leuk deze review! Ik keek er al naar uit om hier iets over lezen. Ze zien er luxe en kwalitatief goed uit. Zoals het nu lijkt vind ik de Oval shadow brush het fijnste eruit zien.

 7. Dit zijn echt prachtige kwasten zeg!

 8. Ze klinken echt wel goed. Als ik nog eens naar Londen ga ga ik er toch ook enkele meebrengen.

 9. Ik heb nog steeds geen kwasten van Real Techniques geprobeerd, maar je maakt me wel nieuwsgierig!

 10. De Oval Shadow Brush lijkt me ook zeker de fijnste. Ik weet alleen niet of het voor mij wel een echte must have is.

 11. Ze lijken me fijn! Ik heb net sinds kort een kwast van Real Techniques voor het aanbrengen van highlighter en die is ook zo fijn! xx

 12. De kwasten zijn zo mooi! De Oval Shadow brush zou ik zelf ook willen kopen, lijkt me nog de fijnste kwast uit de Bold Metals collectie.

 13. Ze zien er zo mooi en luxe uit! Echt prachtig.

 14. Lijken me echt hele fijne kwasten maar vind ze er ook echt pretty uit zien! Zelf ben ik vooral fan van de rose gouden.

 15. Mooie glanzende make-up kwasten 😉

 16. alena zegt:

  Goede avond,
  Ik vind persoonlijk kwasten van Zoeva fijner (en prijs is ook beter). Maar dat is denk ik per persoon verschillend.
  Trouwens je hoeft toch niet wachten tot je naar Londen gaat? Je kan ze via webshop in NL bestelen.
  Fijne avon nog. Groetjes Alena

  1. Smaken verschillen inderdaad 🙂 En zoals ik in het artikel aangeef zijn ze nu ook bij een Nederlandse webshop te koop, maar ze waren langdurig enkel bij Boots en Ulta verkrijgbaar, en niet bij webshops, zowel in Nederland als in andere landen.

   1. alena zegt:

    Dank voor reactie. Smaken verschillen en toch heb ik veel producten aangeschaft die jij positief review over schreef zoals Clinique take the day off balm, nagellaken en zo.
    Veel plezier straks in Londen.

 17. Ze zien er zo mooi uit!! Ik gebruik nooit oogschaduw dus deze zal ik niet aanschaffen, maar ik ben wel enorm benieuwd naar de gezichtskwasten. Hopelijk komt hier ookbinnenkort een review van 🙂

 18. Deze kwasten zien er altijd zoo fijn uit!

 19. Ze lijken me echt de moeite! De kwaliteit klinkt top, zeker voor de prijs.

 20. Wat een mooie kwasten!! Deze staan hoog op mijn wensenlijst!

 21. Die Oval Shadow lijkt me super fijn, en naar zo’n kwast ben ik al een tijdje opzoek. Binnenkort misschien maar eens aanschaffen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.