Make-up Reviews

Review: Real Techniques – Duo-Fiber Collection

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dol op de kwasten van Real Techniques. Ik heb ze vrijwel allemaal en ik kan er geen genoeg van krijgen! Ze zijn betaalbaar, hebben unieke vormen en ze werken gewoon echt heel erg goed. Toen ik hoorde dat er een Limited Edition Duo-Fiber Collection zou komen was ik meteen razend benieuwd. Omdat de set ontzettend populair was raakte hij meerdere keren uitverkocht op iHerb, maar gelukkig had ik na een paar weken meer geluk. Inmiddels heb ik de set in gebruik en is het tijd voor een review. Eerlijk is eerlijk, ik weet niet of ik deze kwasten wel zo fijn vind…

In de Duo-Fiber Collection zitten drie kwasten, namelijk de Duo-Fiber Face Brush, de Duo-Fiber Contour Brush en de Duo-Fiber Eye Brush. De kwasten zijn net als alle andere Real Techniques-kwasten van synthetische haren, dus volledig diervriendelijk. In tegenstelling tot de andere Real Techniques kwastensets zit er bij deze serie geen kwastenhouder geleverd, maar zitten de kwasten in een kartonnen verpakking.

Omdat het om Limited Edition-kwasten gaat zien ze er iets anders uit dan normaal. Ze hebben allemaal een wit handvat wat ik erg mooi vind staan. Zo mogen ze van mij allemaal wel zijn! Aan de andere kant vind ik de gebruikelijke kleurtjes ook erg leuk, maar deze witte serie is een leuke afwisseling. Overigens wordt er door de kleur van de letters subtiel verwezen naar de gewone kwasten (oranje voor de basis, roze voor de wangen en paars voor de ogen).

De kwasten zouden Duo-Fiber zijn, maar ik begrijp niet helemaal in hoeverre ze verschillen met de andere kwasten van Real Techniques. De MAC #187 Stippling Brush is bijvoorbeeld ook een Duo-Fiber kwast, maar die bevat zowel dierlijke als synthetische haren (dus twee verschillende soorten vezels). Aangezien de kwasten uit deze set geheel synthetisch zijn begrijp ik niet helemaal waarom er dan sprake is van Duo-Fiber.

Op de verpakking wordt er vermeld dat de kwasten perfect zijn om ‘zachte laagjes’ en ’textuur’ in je make-up aan te brengen. Juist ja. Overigens is het wel zo dat de kwasten een heel stuk luchtiger zijn dan de andere kwasten van Real Techniques. Daarmee kun je inderdaad je make-up op een zachte manier aanbrengen, maar dat kun je met vrijwel elke kwast.

De Duo-Fiber Face Brush had ik eerlijk gezegd wat groter verwacht. Ik heb de kwasten per stuk bewust op mijn hand gefotografeerd, zodat jullie het formaat een beetje kunnen zien. Deze kwast vind ik wat slapjes en gammel aanvoelen, iets wat ik normaal nooit bij RT-kwasten heb. Ik vind hem wat te klein voor poeder, maar voor blush of bronzer is hij ook weer niet helemaal geschikt, omdat hij wat raar is afgesneden. Hij brengt producten wat onregelmatig en vlekkerig aan (oh, hallo structuur, haha!), dus geeft niet echt het resultaat dat ik had verwacht. Voor een laagje transparante poeder zou je ‘m nog wel kunnen gebruiken, maar daar gebruik ik liever een grotere kwast voor.

De tweede kwast uit de set is de Duo-Fiber Contour Brush. Ik wens je veel succes met contouren met deze kwast, maar het zal waarschijnlijk niet goed lukken. Althans, niet met bronzer, want hij is zo stevig dat je waarschijnlijk met strepen over je gezicht zal eindigen. Voor highlighter is hij gelukkig wel weer geschikt, aangezien je dat hiermee heel precies aan kunt brengen. Deze kwast voelt stukken steviger aan dan de vorige.

Ik heb nog wel een andere functie gevonden, want hij doet het verrassend goed met vloeibare foundation! Ik houd niet van klassieke platte foundationkwasten, maar met deze krijg je een heel mooi natuurlijk resultaat. Bovendien kom je door de afgeronde hoeken mooi bij alle hoeken in het gezicht. Ik kan me voorstellen dat ik deze nog regelmatig voor bruidsmake-up en dergelijke zal gebruiken.

Als laatste is er nog de Duo-Fiber Eye Brush. Ook deze is vrij stevig en ik vind ‘m niet luchtig genoeg om als blendingkwast te kunnen fungeren. Ik gebruik ‘m wel om een donkere tint in mijn arcadeboog aan te brengen, want dat kan hij wel weer goed. Hij zit eigenlijk een beetje tussen een pencilkwast en een blendingkwast in. Ik hoor overigens ook weleens dat mensen dit type kwast gebruiken voor vloeibare concealer, maar dat heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Muah. Dat is de beste manier om mijn oordeel over deze kwasten te beschrijven. Ik vind ze niet rampzalig, maar gezien mijn geweldige ervaringen met Real Techniques had ik gewoon beter verwacht! De Face Brush is wat mij betreft een behoorlijke misser, maar de andere twee zijn gelukkig nog best aardig. Maar helaas is ‘aardig’ niet een hele leuke manier om een product te omschrijven. Jammer! Als je van plan bent om een keer kwasten van Real Techniques aan te schaffen raad ik je aan om voor één van de andere sets te gaan. Die zijn allemaal ontzettend goed! Deze kun je best overslaan, want je zal niet echt iets missen.

Ik koop mijn kwasten van Real Techniques altijd bij iHerb, een Amerikaanse webshop, en daar betaalde ik $19.99 (ongeveer €15,00). Met de code DUZ736 krijg je $10 korting op je eerste bestelling van $40.00 of meer en $5 korting als je voor minder bestelt. Een nadeel van iHerb is dat je alleen met creditcard kunt betalen. De kwasten van Real Techniques worden ook bij de Nederlandse webshop Alice & Jo verkocht. Daar ben je iets meer kwijt, maar kun je wel met PayPal en iDeal betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

32 reacties

 1. Jammer dat ze wat tegenvallen! Ik had er grote verwachtingen van!

 2. Hmm jammer zeg! Ik had er meer van verwacht

 3. Jammer dat ze zo tegenvallen! Hoef ik die in ieder geval niet aan te schaffen…

 4. Ik heb de set gisteren binnen gekregen en ik vond ze wel meevallen. Misschien komt het doordat ik alleen de starters set heb en dus niet bekend ben met de face brushes.

  Enchantra heeft trouwens de RT kwasten sets ook en zijn goedkoper dan bovengenoemde Alice&jo. 😉

 5. Ah, dat klinkt niet heel geweldig, jammer!

 6. hmmz, ik skip deze dan maar XD

 7. Hmm, jammer. Ik wilde ze bestellen, maar nu doe ik dat maar niet.

 8. Ah wat jammer!

 9. Ze zijn heel erg mooi! Ben echt benieuwd!

 10. wat jammer! ik laat deze maar links liggen, ik blijf wel bij de gewone RT kwasten.

 11. Jammer zeg 🙁

 12. Wat jammer dat ze tegenvallen.

 13. Wat jammer dat ze zo tegenvallen

 14. Ik had er meer van verwacht..

 15. jammer dat ze zo tegenvallen!

 16. Jammer dat de kwasten een beetje tegen vallen. Altijd balen als dat gebeurd.

 17. Erg jammer dat ze tegenvallen. Je zou meer mogen verwachten!

 18. Wat fijn dat je ze gereviewd hebt! Ik wilde ze nl ook kopen maar daar zie ik nu vanaf. Erg jammer dat ze zo tegenvallen, want ik ben verder over real techniques erg te spreken!

 19. Jammer dat het toch tegenvalt!

 20. Echt heel jammer dat ze zo tegenvallen. Ik ben wel heel erg benieuwd naar de ‘gewone’ Real Techniques kwasten.

 21. Jammer dat ze wat tegenvallen, ze zien er wel leuk uit! Ik wil zelf de gewoone graag uittesten!

 22. Jammer! ze zien er ook anders uit dan normaal

 23. Leuke review!

 24. Wat ontzettend jammer, dat ze zo tegenvallen 🙁

 25. Oei, da’s best een onverwachte tegenvaller, jammer 🙁

 26. Jammer dat deze tegenvallen!! Ik ben ook onwijs gek op mijn RT kwasten 🙂

 27. Lissa zegt:

  ik ben ook niet zo weg van de RT duo fiber kwasten. Vooral de eye brush vind ik echt niets! Hij is erg stug en prik. Hierdoor krijg ik irritatie op mijn oogleden :/. Ik vind de gewone Rt kwasten echt veel beter!

 28. Jaammmeeer dat ze tegenvallen! Ze zien er echt mooi uit en zijn niet zo heel erg duur. Ik had er echt meer van verwacht, te zonde.

 29. Jammer zeg. Ik heb een aantal RT kwasten waar ik super tevreden over ben, maar deze lijken me inderdaad niet zo fijn als degene die ik al heb.

 30. Hai ik ben nog maar 10 maar ik hou van make up uitproberen en ik heb vaan mascara en lipgloss op naar school ( niet veel maar toch) weet je misschien nog producten die niet te opvallend zijn????

  XXX Regina

  Ps. Je hebt een geweldige website

 31. Leuke review! Wel jammer dat ze niet zijn wat je verwacht had! (:

 32. Jammer dat ze zo tegenvallen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.