Make-up Reviews

Review: Real Techniques Expert Face Brush

Een tijdje geleden schreef ik een hele positieve review over de Core Collection-kwastenset van Real Techniques. Deze kwasten werken erg prettig, zijn kwalitatief geweldig en zijn daarnaast ook prima betaalbaar. Toen ik die kwastenset bestelde kocht ik ook de Real Techniques Expert Face Brush. Ook over deze kwast ben ik verrassend tevreden!

De Expert Face Brush is net als alle andere Real Techniques-kwasten van synthetische haren gemaakt. Hierdoor is hij ideaal voor zowel poeder- als crèmeproducten. De haren zijn heerlijk zacht en de kwast is mooi vol.

Op het eerste oog lijkt de Expert Face Brush op een ‘gewone’ kabuki-kwast, maar hij is toch wel aardig anders. Hoewel de haren rond zijn afgesneden is de vorm van de kwast iets ovaler. Daarnaast is hij ook aardig wat kleiner en steviger dan de gemiddelde kabuki. Ook in gebruik merk je dat ze niet helemaal vergelijkbaar zijn.
De Expert Face Brush lijkt een perfecte combinatie te zijn tussen een kabuki, flat top en een klassieke foundationkwast. Afhankelijk van wat je prettig vindt kun je met deze kwast foundation op een vegende manier aanbrengen of juist met ronddraaiende bewegingen in de huid werken. Deze kwast kan het allemaal! Doordat de kwast wat klein en ovaal is kun je bovendien precies bij alle hoekjes van je gezicht komen.

Ik gebruik de Expert Face Brush het liefst voor dunne vloeibare foundations, zoals Chanel Vitalumière Aqua of de Garnier BB Cream. Ik heb gemerkt dat ik ‘m daar gewoon het beste mee vind werken. Toch kan hij ook prima met dikkere foundations overweg (zoals Catrice Photofinish), als is het net even wat meer werk om ze mooi in de huid te werken. Voor poederfoundations zoals minerale foundation is deze kwast trouwens perfect! Ik krijg met een kabuki nooit echt de dekking die ik wil, maar dat lukt me met de Expert Face Brush erg makkelijk.

Tja, ook dit is gewoon een hele fijne kwast! Ik heb eigenlijk helemaal geen minpunten, als zou de onderkant van de steel van mij iets smaller mogen zijn (zodat hij beter in m’n kwastenbekers zou passen), maar da’s natuurlijk maar een minuscuul detail. De kwast is betaalbaar ($9.99), hij is van goede kwaliteit en hij werkt gewoon erg goed! Inmiddels zijn er alweer een paar andere Real Techniques-kwasten naar mij onderweg, aangezien ik echt fan ben.

Ik koop mijn Real Techniques-kwasten bij iHerb.com, omdat ze daar gewoon absoluut het goedkoopste zijn. Helaas kun je daar alleen maar met creditcard betalen, dus dat is niet voor iedereen een optie. Tegenwoordig heeft ook de Nederlandse webshop The Make Up Spot ze ook in het assortiment.

Dit vind je misschien ook leuk...

18 reacties

 1. ziet er vee lbelovend uit

 2. Dat klinkt goed zeg! Wat fijn dat er nu ook een Nederlandse plek is waar je deze kunt kopen, trouwens 🙂

 3. lijkt me een super fijne brush voor mij!

 4. Lijkt me een fijne kwast!

 5. Dat klinkt als een fijne kwast 😀

 6. Oeh ziet er uit als een prima kwast, me likes.

 7. Klinkt superfijn ! Ik ben nog op zoek naar een goede kwast voor het gezicht, deze lijkt me wel iets !

 8. Over deze kwasten heb ik al veel gehoord, dus ben er erg benieuwd naar. Deze lijkt me in ieder geval al erg fijn!

 9. Wow, klinkt goed!

 10. Oh dit lijkt mij echt een fijne kwast, klinkt erg goed:D

 11. Sarina zegt:

  Er staat funish in plaats van finish (catrice fotofinish) en mooie kwast trouwens!!

 12. Joanne zegt:

  Leuke review! Ik heb ook real techniques kwasten on the way! De core collection & de travel essentials. Ben heel benieuwd!

 13. die wil ik ook nog wel eens scoren 😀 deze lijkt me super fijn 😀

 14. Klinkt als een goede kwast 😀 x

 15. klinkt goed en mooie kwast .

 16. Esther zegt:

  Ik ben benieuwd wat jouw ervaringen zijn met de levertijd van iHerb. Ik heb ongeveer 2 weken geleden deze kwast besteld en voor de optie DHL gekozen, maar nog niks binnen. Hoe lang duurde het bij jou?

  1. Ik heb in het verleden een paar keer de goedkope optie gebruikt, maar toen duurde het vaak echt heel erg lang (2-4 weken) en moest ik invoerrechten betalen. Sinds een tijdje gebruik ik de iets duurdere optie (DHL Express, dus niet ‘gewoon’ DHL) en dan is het er telkens binnen een dag of 4-5, zonder extra kosten.

 17. Esther zegt:

  Dankjewel voor je snelle reactie! Dan wacht ik nog even af, goede tip om de volgende keer de iets duurdere verzending te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.