Make-up Reviews

Review: Real Techniques Retractable Bronzer Brush

Real Techniques is zonder twijfel mijn favoriete merk voor goede kwasten. Dat kunnen jullie wel merken aan mijn tutorials! De kwasten zijn van geweldige kwaliteit, hebben unieke vormen en zijn ook nog eens betaalbaar. Een goede combinatie dus! Een tijdje geleden zijn er nieuwe kwasten gelanceerd, maar het duurde even voordat ik er eindelijk iets van ging proberen. Onlangs plaatste ik weer eens een bestelling bij iHerb en besloot één van de nieuwe kwasten erbij te doen, namelijk de Retractable Bronzer Brush. Tijd voor een review!

De Retractable Bronzer Brush is een inschuifbare kwast die je makkelijk in je make-uptasje stopt om onderweg mee te nemen. Dan kan handig zijn, maar om eerlijk te zijn neem ik nooit m’n kwasten mee om m’n make-up bij te werken. Ik vind het dan ook een beetje een vreemde keuze om een retractable kwast voor bronzer te maken, aangezien dat juist een product is wat je niet zo gauw overdag hoeft bij te werken. Natuurlijk kun je ‘m ook voor poeder en dergelijke gebruiken, maar het blijft een beetje een gekke keuze.

De kwast is net als de andere kwasten van Real Techniques gemaakt van synthetische haren. Hij is vrij stevig, iets wat wederom een gekke keuze is voor een kwast voor bronzer. Hierdoor is hij iets minder zacht dan de andere kwasten van dit merk, maar dat komt vooral door de stevigheid.

Het is een flinke kwast, zoals je op de foto kun zien, zeker in vergelijking met de Real Techniques Stippling Brush (rechts). Dat vind ik juist fijn werken met producten als bronzer en poeder. Hoe groter hoe beter!

Over de werking van de kwast kan ik vrij kort zijn, namelijk ‘muah’. Voor bronzer is hij best aardig, maar hij brengt het voor mijn voorkeur iets te dekkend aan. Dat was ook wel te verwachten met die stevige haren, maar het had van mij nog allemaal wel wat luchtiger gemogen, zodat het effect wat natuurlijker zou zijn. Wel brengt de kwast het op een mooie manier aan en lijkt het bijna alsof de bronzer meteen uitgewerkt wordt. Hij is dus zeker niet helemaal verkeerd. Voor poeder vind ik ‘m niks, want ook daar is hij te stevig voor en bij het deppend aanbrengen (wat ik altijd doe met poeder) prikt hij zelfs een beetje.

Om de kwast in te schuiven trek je de binnenste glanzende huls omhoog waardoor de haren in een soort kokertje komen te zitten. Vervolgens kun je de dop erop doen en kan de kwast zo mee in je tas. Handig, maar hij is vrij flink, dus hij neemt aardig wat ruimte in beslag. Dit is overigens wel een van de betere inschuifbare kwasten die ik ooit gezien heb, dus dat is dan weer positief.

Het wassen van de kwast is wel wat lastig door dit systeem, want je kunt niet helemaal goed bij de aanzet van de kwast komen. Gelukkig vallen er tijdens het wassen geen haren uit en is hij na een ruime nacht drogen weer klaar voor gebruik.

Kortom, het is een aardige kwast, maar zeker niet het beste van Real Techniques. Voor bronzer is hij wat te stevig waardoor het resultaat te dekkend is en voor poeder is hij ook niet ideaal. Jammer want het merendeel van de Real Techniques-collectie is echt geweldig! Zo zijn voor mij de Buffing Brush, de Blush Brush, de Kabuki Brush en de Deluxe Crease Brush zo onmisbaar dat ik er zelfs meerdere exemplaren van in huis heb. Meer reviews en artikelen over Real Techniques vind je hier. Ik vermoed dat deze Retractable Bronzer Brush helaas niet zo’n essential gaat worden, maar wellicht vind ik nog een nieuwe manier om ‘m goed te kunnen gebruiken.

De kwasten van Real Techiques zijn niet in de Nederlandse winkels verkrijgbaar, maar wel makkelijk online te bestellen! Ik bestel ze zelf altijd bij de Amerikaanse webshop iHerb.com (tip: met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling), daar kost deze kwast $13.00. Ook kun je Real Techniques bestellen bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot voor €14,99.

31 Comments

 • Reply
  Laura
  10 maart 2014 at 06:29

  Wat jammer dat ie een beetje muah is. Ik heb nog helemaal geen RT kwasten, maar de Expert Face Brush zou ik altijd nog wel willen! 🙂

 • Reply
  Healthy Mommy
  10 maart 2014 at 06:31

  Waw! Ziet er erg goed uit. Ik ben zelf meer van de MAC brushes, maar misschien komt dat omdat ik deze nog nooit heb geprobeerd.

 • Reply
  Sofie
  10 maart 2014 at 06:37

  Ik had een iets betere kwast verwacht, dat is een tegenvaller! Fijne review 🙂

 • Reply
  Lotte
  10 maart 2014 at 06:47

  De kwast ziet er mooi uit, maar valt dan dus toch een beetje tegen. Jammer! Inderdaad niet wat we van RT gewend zijn.

 • Reply
  pamela
  10 maart 2014 at 06:54

  hmm ik wil heel graag kwasten proberen van RT maar ik zou dan toch niet voor deze gaan.

 • Reply
  Todayslife
  10 maart 2014 at 07:09

  De mogelijkheid om de kwast in te schuiven vind ik niet zo belangrijk. Ik had liever een gewone losse kwast gezien

 • Reply
  Svenja
  10 maart 2014 at 07:11

  De kwast ziet er erg mooi en chique uit. Jammer dat het wel wat tegenvalt. Dan maar voor de sier op je make-up tafeltje 🙂

 • Reply
  Michaela
  10 maart 2014 at 07:30

  De kawst lijkt me erg fijn! Wel jammer dat hij wat tegenvalt.

 • Reply
  Charile
  10 maart 2014 at 07:35

  Hij ziet er mooi uit! Jammer dat hij tegenvalt!

 • Reply
  Bibian
  10 maart 2014 at 07:40

  Ahh jammer zeg dat hij wat tegen valt, over het algemeen zijn de kwasten juist heel goed. Liefs

 • Reply
  Isabella
  10 maart 2014 at 07:49

  Jammer dat hij niet zo goed is als andere kwasten van Real Techniques. Dat hij prikt vind ik vooral jammer. Ik hou echt niet van kwasten die prikken..
  Wel goed gereviewed!
  X

 • Reply
  Manon
  10 maart 2014 at 08:28

  Jammer dat ie een beetje tegenvalt… Terwijl de RT kwasten juist zo geweldig moeten zijn!

 • Reply
  Beau
  10 maart 2014 at 08:59

  De kwast zag er erg mooi uit, jammer dat hij tegenvalt!

 • Reply
  Daisy
  10 maart 2014 at 09:04

  Ik heb nog geen enkele kwast van Real Techniques in mijn bezit. Deze lijkt mij wel super fijn, net als de andere overigens. Misschien moet ik ze toch eens gaan aanschaffen.

 • Reply
  Mariska
  10 maart 2014 at 09:15

  Jammer dat ie tegenvalt. Leek mij juist zo handig deze!

 • Reply
  Monique
  10 maart 2014 at 09:19

  Jeetje, wat is hij huge vergeleken met de normale kwast. Echt te groot voor mij.

 • Reply
  Caro
  10 maart 2014 at 09:20

  Ik was wel benieuwd, hij ziet er ook zo mooi uit! Maar ben toch een beetje teleurgesteld als ik jou review zo lees…jammer zeg! 🙁

 • Reply
  Kayleigh
  10 maart 2014 at 10:13

  De kwast ziet er erg mooi uit! Wel jammer dat ie niet zo super is!

 • Reply
  nenacecilia
  10 maart 2014 at 10:22

  Hmm, toch maar bij de standaard kwasten blijven dus 😉

 • Reply
  Manou
  10 maart 2014 at 10:47

  Ik vond het al zo vreemd dat een kwast met deze vorm een bronzer functie zou moeten hebben.. Eerder een kwat voor cream blush. I still love RT!

 • Reply
  Ceciel
  10 maart 2014 at 14:02

  Leuke review! Zou hem graag willen proberen!

 • Reply
  Jessie
  10 maart 2014 at 15:02

  Interessant dat je aanhaalt dat het niet gemakkelijk is om de kwast te wassen; ik had er zelf nog niet bij stilgestaan maar dat is inderdaad een belangrijk minpunt!

 • Reply
  Manon
  10 maart 2014 at 16:10

  jammer dat je hem vind tegenvallen

 • Reply
  Karlien - Polished Cats
  10 maart 2014 at 17:34

  Wel spijtig dat hij een beetje tegen valt, maar het blijft natuurlijk wel een goed merk
  Moest ik zo’n brush zien liggen zou ik ook eigenlijk niet denken dat ie voor een bronzer zou dienen..

  liefs,
  Karlien

 • Reply
  femketje
  10 maart 2014 at 18:47

  hij leek me niet verkeerd, maar jammer dat hij voor jou wat tegenvalt!

 • Reply
  Bianca
  10 maart 2014 at 21:17

  Jammer, dat de kwast tegenvalt. Ik ben namelijk dol op RT kwasten

 • Reply
  Kiss & Make-up
  11 maart 2014 at 11:25

  Ik vind ‘t echt wel een groot pluspunt dat hij retractable is, zo kan je ‘m tenminste op een hygienische manier meenemen on the go. Wel spijtig dat de kwast op zich het niet zo goed doet als andere RT kwasten.

 • Reply
  Robin
  11 maart 2014 at 17:56

  Jammer jammer jammer! Ik vind hem er ook niet handig uitzien eigenlijk.

 • Reply
  Felicia Rodrigues dos Santos
  12 maart 2014 at 09:44

  Deze lijkt me echt heel goed werken!

 • Reply
  Najat
  13 maart 2014 at 13:08

  Ik heb bijna alle Real Techniques kwasten besteld via iherb.com Daar zijn ze een stuk goedkoper dan de prijzen in Nl. Verzendkosten bedragen maar $4, dat is ongeveer €3,45. En met code ZPZ964 krijg je extra korting! Onbeperkt geldig!

 • Reply
  Melissa
  22 maart 2014 at 11:06

  Zou je hem aanraden voor foundation? Ik zoek nog een bufferkwast namelijk! Het liefst eentje met dicht op elkaar staande haren. Wel jammer dat ‘ie uitschuifbaar is, kan je hem inderdaad moeilijker schoonmaken..

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.