Make-up Reviews

Review: Real Techniques Sculpting Brush

Ik hoef jullie toch niet meer te vertellen dat Real Techniques mijn favoriete kwastenmerk is, toch? Niet alleen de Bold Metals-collectie is vrij nieuw, maar een tijdje geleden zijn er ook enkele nieuwe losse kwasten aan het assortiment toegevoegd. Van de nieuwe lanceringen ga ik jullie vandaag de Real Techniques Sculpting Brush laten zien, een kwast die ideaal zou moeten zijn om mee te shapen. Is het wat?

Real Techniques Sculpting Brush - 1 van 5In het assortiment van Real Techniques vind je allerlei kwasten voor je foundation en oogschaduw, maar een kwast die speciaal bedoeld was om mee te contouren was er bij dit merk nog niet. En dat terwijl heftig shapen zo’n enorme trend is! Persoonlijk houd ik het altijd redelijk natuurlijk, maar ik gebruik altijd wat bronzer om mijn gezicht iets meer vorm te geven. Ik was dan ook erg benieuwd wat van deze kwast zou vinden!

Real Techniques Sculpting Brush - 2 van 5

Net als de andere kwasten van Real Techniques heeft ook deze kwast synthetische haren. Hij is daardoor heerlijk zacht! Ik had niet anders verwacht. De prijs van deze kwast is afhankelijk van waar je hem koopt, maar je bent ongeveer €11,99 voor deze kwijt.

Real Techniques Sculpting Brush - 5 van 5Ik fotografeer kwasten altijd tegen mijn hand als ik ze review, zodat je goed kunt zien hoe groot ze zijn. De Real Techniques Sculpting Brush is een flinke jongen! Daarnaast is de kwast erg stevig en vol. Door zijn formaat en dichtheid doet hij me denken aan de Real Techniques Buffing Brush, al is de Sculpting Brush zelfs nog een stukje steviger.

Real Techniques Sculpting Brush - 4 van 5

Hoopvol ging ik met deze kwast en mijn favoriete bronzer in de weer. Echter zag ik meteen dat hij ontzettend veel van het product oppikt, dus je moet echt voorzichtig zijn met doseren. Even aftikken helpt, maar het is niet altijd voldoende! Wanneer je het contourproduct aanbrengt zit je in eerste instantie dan ook met een harde bruine lijn opgescheept, maar doordat de kwast zo stevig is kun je het vrij makkelijk uitwerken. Het resultaat is alsnog iets harder dan ik zelf liever heb, maar als je vrij precies wil contouren kan het zeker met deze kwast. Daarnaast denk ik dat hij voor producten op crèmebasis heel geschikt is!

Real Techniques Sculpting Brush - 3 van 5

Toevallig hoorde ik Nic in een video zeggen dat ze deze kwast voor foundation had gebruikt en dat wekte mijn interesse. Ik besloot het te proberen met een foundation die ik normaal enkel met een Beautyblender aan kan brengen, omdat hij zo dik is (L’Oréal Infallible Matte 24H). En raad eens? Het werkte perfect! Doordat deze kwast zo stevig is krijg je een prachtig dekking, kun je de foundation echt in de huid ‘buffen‘ en dankzij de schuine vorm kun je ook nog eens in alle hoekjes komen. De Real Techniques Buffing Brush en de Zoeva 104 Buffer Brush hebben er een geduchte concurrent bij!

Real Techniques Sculpting Brush - 1 van 5

Zou ik de Real Techniques Sculpting Brush aanraden om mee te contouren? Enkel als je heel precies wilt contouren of producten op crèmebasis gebruikt. In andere gevallen zou ik de MAC #168 aanraden, want die geeft een wat zachter resultaat. Zou ik hem aanraden voor foundation? Absoluut! Ik heb zo’n vermoeden dat deze kwast al mijn favoriete foundationkwasten gaat vervangen. Wie had dat gedacht? Ach, zo zie je maar weer dat kwasten lang niet altijd gebruikt hoeven te worden voor hetgeen waar ze voor bedoeld zijn. Aanrader!

Real Techniques Sculpting Brush – ±€11,99
The Make Up Spot | iHerb

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...

19 reacties

 1. Heel handig!
  Ik ben ook opzoek naar zo een goede make-up kwast.

 2. Wat leuk dat de kwast ook goed werkt voor foundation. Zelf gebruik ik momenteel inderdaad de MAC 168 om te shapen, en op mijn lijstje staat verder nog de Zoeva Face Paint – die schijnt ook perfect te zijn om wat sterker te shapen!

 3. Deze kwast lijkt me fijn voor het aanbrengen van foundation!

 4. Klinkt goed! Ben erg benieuwd hoe hij mij bevalt 🙂

 5. Ik heb de MAC kwast al, dus laat deze even links liggen. Ik shape ook liever zacht dan hard als ik eerlijk ben,

 6. In hun Chicago Haul zag ik Sam ook haar foundation aanbrengen met deze kwast en het resultaat zag er prachtig uit!

 7. Hij lijkt me heel fijn voor foundation inderdaad!

 8. Ik vind dat altijd grappig als een product beter werkt voor iets anders dan aangeraden 🙂

 9. Wat een mooie kwast. Hij lijkt me inderdaad erg fijn voor foundation!

 10. Mooi mooi mooi!

 11. Ik wil ook nog kwasten van real technique proberen

 12. Deze klinkt echt heel erg fijn!!

 13. Ik ben zo blij nu je deze kwasten ook in België kan kopen, ze zijn zo goed 🙂

 14. Aaah, elke review over Real Techniques is zo goed! Ik moet ze echt een keer uitproberen 😉

 15. Wat een ontzettend fijne review van deze kwast!

 16. Lijkt me een fijne kwast om foundation mee aan te brengen, hij ziet er goed uit! Heb zelf pas 1 kwast van Real Techniques maar ben daar echt tevreden over! 🙂

 17. Lijkt me een erg goeie brush, lekker dense maar toch ook zacht.

 18. Fijne review! Wat leuk dat hij zo goed al foundation kwast werkt. Ik ben echt fan van Real technique kwasten.

 19. Leuke review! Ik heb ook enkele Real Technique kwasten, o.a. eentje uit de LE Duo Fibre set: de contour. Zelf ben ik (nog) niet zo van het contouren, maar ik wil er wel mee beginnen. De kwast die ik heb vind ik niet handig om mee te contouren (ik fixeer hiermee m’n concealer haha) dus ik ben op zoek naar een betere kanidaat. Misschien deze die jij reviewt of die van MAC!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.