Make-up Reviews

Review: Real Techniques – The Core Collection kwastenset

Ik ben dol op kwasten! Goede kwasten zijn wat mij betreft één van de belangrijkste benodigdheden voor een mooie look. Toch is het soms nog lastig om goede make-up kwasten te vinden. Ik vind veel kwasten van MAC erg prettig werken, maar ze zijn zo ontzettend duur! Ook Sigma heeft prima kwasten (de F80 is favoriet!), maar ook daarvan kunnen de kosten nog behoorlijk oplopen.

Samantha Chapman van het YouTube-duo Pixiwoo heeft een tijdje geleden haar eigen kwastenlijn, Real Techniques, uitgebracht. Ik was al tijden benieuwd en onlangs bestelde ik de Core Collection, een set met gezichtskwasten. Deze set bewijst dat goede kwasten niet duur hoeven te zijn!

Helaas zijn de Real Techniques-kwasten niet in de Nederlandse winkels verkrijgbaar, maar wel goed online te bestellen! Ik kocht deze set bij iHerb.com, een betrouwbare site waar je (natuurlijke) cosmetica, voedingssuplementen en andere artikelen kunt bestellen. Voor de set van vier kwasten betaalde ik $17.99 en voor het verzenden (met nog wat andere items) was ik slechts $4.00 kwijt. Prima prijzen dus en volgens mij de goedkoopste plek om deze kwasten te bestellen.

De Core Collection bestaat uit vier kwasten, namelijk een Contour Brush, Buffing Brush, Pointed Foundation Brush en een Detailer Brush. De set wordt geleverd in een kwastenhouder en zit verpakt in een stevige kunststof verpakking.

De kwasten zijn van synthetisch haar en ontzettend zacht! Doordat ze synthetisch zijn kun je ze perfect gebruiken voor zowel poederproducten als vloeibare producten. Wat me meteen opviel was dat de kwasten goed stevig aanvoelen. Soms kunnen goedkope kwasten een beetje gammel aanvoelen, maar daar was bij deze kwasten geen sprake van. Ze zijn stevig, verliezen geen haren (!) en behouden na het wassen keurig hun vorm.

Laat ik maar beginnen met de twee kwasten waar ik niet zo heel erg enthousiast over ben, namelijk de Pointed Foundation Brush en de Detailer Brush. Ze zijn absoluut niet slecht (integendeel!), maar het zijn wel kwasten die ik zelf nauwelijks gebruik. De Pointed Foundation Brush is aan de kleine kant om echt als foundationkwast te gebruiken, dus ik gebruik ‘m als concealerkwast wanneer ik grote oppervlaktes wil bedekken. Voor dames die slechts lokaal foundation gebruiken zou dit wel een prima foundationkwast zijn.

De Detailer Brush is echt voor het kleine werk en wordt vooral gesuggereerd voor het gebruik met concealer. Voor kleinere plekjes gebruik ik zelf liever mijn vingers, maar ik kan me voorstellen dat deze kwast daar heel geschikt voor zal zijn. Ik heb inmiddels al een andere toepassing gevonden voor de kwast, namelijk als lipkwastje!

De Contour Brush is geschikt voor het shapen van je gezicht. Ik vind ‘m wat klein voor bronzer, maar hij doet het perfect met highlighter! Doordat hij vrij klein en stevig is heb je goede controle over je product. Ook heb ik ‘m al een paar keer met blush gebruikt en ook dat gaat prima.

En dan natuurlijk de ster van de set, namelijk de Buffing Brush. Zoals jullie wel weten ben ik dol op Flat Top-kwasten, dus ik was erg benieuwd naar deze. Ik zal wel meteen zeggen dat dit wat mij betreft geen alternatief is voor de Sigma F80 of iets dergelijks, want deze kwast is toch echt anders. De Buffing Brush is luchtiger en heeft wat meer afgeronde randen. Daardoor vind ik ‘m meer geschikt voor zeer vloeibare producten (denk aan de nieuwe BB Cream van Garnier of Chanel Vitalumiere Aqua Foundation), terwijl de F80 weer beter met dikke foundations overweg kan.

Aangezien ik ook nog een andere Real Techniques-kwast heb die ik voor foundation gebruik (daar lezen jullie binnenkort meer over) gebruik ik de Buffing Brush op dit moment vooral voor minerale poederfoundation (die ik over mijn BB Cream heen gebruik). Daar is hij ook geweldig voor! Kortom, hij doet het eigenlijk zowel goed met zowel vloeibare als poederfoundations.

Als laatste wilde ik ook nog even aandacht schenken aan de houder waar de kwasten in geleverd worden. Hier is duidelijk over nagedacht! Sowieso zijn er nog wat extra lusjes om een extra kwasten in te stoppen wanneer je de set meeneemt. Daarnaast kun je de houder op verschillende manieren gebruiken. Door aan het touwtje aan de bovenkant van de houder te trekken kun je de houder omvouwen, waardoor je de kwasten rechtovereind kunt zetten. Je kan ze natuurlijk rechtop op je beautytafel zetten, maar je kan de kwasten er ook ondersteboven inklemmen om ze te laten drogen wanneer je ze net gewassen hebt. Een slimme etui dus!

Ik ben echt aangenaam verrast door deze kwasten! Ik had ook niet anders verwacht dan dat Samantha Chapman haar naam alleen aan een goed product zou verbinden, en dat zijn deze kwasten zeker. Ze zijn kwalitatief zeer goed, ze zijn prettig in gebruik en de prijs/kwaliteit-verhouding is fantastisch. Reken maar uit: voor de set betaal je $17.99, dat is ongeveer $4.50 (€3,60) per kwast. Wat ik ook bijzonder vind is dat de kwasten echt uniek zijn. In tegenstelling tot veel  kwastenmerken zijn het geen kopieën van andere kwasten, maar zijn ze echt uniek.

Ik heb al een andere Real Techniques-kwast in huis (de Expert Face Brush, daarover later meer), maar ik wil er nog veel meer hebben! Ik ben oprecht fan en kan ze van harte aanbevelen. Ik hoor er eigenlijk ook alleen maar goede verhalen over, dus ik ben duidelijk niet de enige. Yep, echte musthaves wat mij betreft!

Ik bestelde de kwasten bij iHerb. Daar zijn ze het goedkoopst verkrijgbaar en ze werden snel geleverd (ik had de bestelling binnen 9 dagen in huis). Overigens krijg je met de code ‘DUZ736’ $5.00 korting op je eerste bestelling, dus dat is ook mooi meegenomen. Helaas kan je bij iHerb alleen met creditcard betalen, dus misschien moet je even je ouders heel lief aankijken. Ook zijn ze bij verschillende andere websites te koop (al betaal je daar vaak meer) en die vind je op de site van Real Techniques. Daarnaast zijn ze in Engeland verkrijgbaar bij Boots en in de VS bij Ulta, dus wie weet kom je ze tijdens de vakantie nog tegen.

Dit vind je misschien ook leuk...

29 reacties

 1. Ze zien er goed uit en lijken me erg fijn =)

 2. Lijken me echt super fijne kwasten 😀

 3. Die houder is praktisch! Je kan ze gewoon elke keer mooi opbergen en dan kan je ze zo weer boven halen! En dat allemaal voor een klein prijsje 🙂

 4. Bedankt voor de webwinkeltip! Ik ga er direct voor kijken, ben al langere tijd heel nieuwsgierig naar deze kwasten : )

 5. Wat een fijne review om te lezen!de kwasten zien er mooi uit en was trouwens al nieuwsgierig naar deze kwasten aangezien ik pixiwoo ook volg op youtube. Erg leuk ! xx

 6. Heel fijn review! Ik zag de meiden van Pixiwoo deze kwasten al vaak gebruiken en ik vroeg me elke keer af of ze wel fijn waren. Ik wil namelijk heel graag de buffer brush!

 7. Ik heb ze gister ook besteld bij iHerb! Echt fijn dat je die site postte want ik kon ze alleen maar vinden voor de ‘engelse pond’ prijs en daar was ik steeds veel duurder uit dan dat ik nu ben! Ben echt benieuwd 😀

 8. Joanne zegt:

  Ziet er goed uit! Ik zat ook al te overwegen om ze te bestellen. 🙂

 9. Ziet er goed uit! Ik zou echt een moord doen voor de hele Real Techniques collectie haha. Ik ben vooral geïntrigeerd door de uitvouwbare Kabuki kwast, die lijkt me enorm handig! En uiteraard ben ik helemaal weg van Sam en Nic 🙂

 10. Ik was al een tijdje benieuwd naar deze kwasten en nu ben ik om ! Super fijn !

 11. Martine zegt:

  Ik ben ook een fan van kwasten en van Pixiwoo! En dus heel erg benieuwd naar deze kwasten ! Leuke tip van de webshop, alleen jammer dat ik geen creditcard heb. Maar mijn partner wel, zal ik die vanavond eens héél lief aankijken 😉

 12. Lysanne zegt:

  Wat leuk dat je minerale foundation gebruikt, ga je daar nog een review over schrijven?? Vind poeder foundation het de laatste tijd veel luchtiger “dragen” dan vloeibare foundation, dus ik ben zeer benieuwd naar welk merk je gebruikt en naar je ervaringen.

 13. Ik wil die kwasten zooo graag! In september verhuis ik naar Londen dus ik denk dat ik ze daar ga aanschaffen. Ik ben vooral benieuwd naar de buffing brush! Xxx

 14. Mooie kwasten! Zo op de foto zien ze er al heel zacht uit! 🙂

 15. Die kwasten lijken me zó fijn! Vooral omdat de Pixiwoo zusjes ze dus altijd gebruiken ( en sommige ook “gemaakt” heeft)!

 16. Deze lijken me fijn 😀 x

 17. Cindy zegt:

  Ik wilde ze gaan bestellen maar ik heb geen creditcard en ik weet zeker dat de creditcard van mijn vader niet mag gebruiken.. hij is niet zo dol op mijn make-up’obsessie’. Misschien dat ik het een keer met de creditcard van mijn zus kan bestellen als ik bij haar ben maar dat duurt wel even 🙁 Echt jammer

 18. Tessa zegt:

  Ik heb eindelijk toegegeven aan het kopen van Real technique brushes, wilde ze al een tijdje maar dan ga ik ze nu toch echt krijgen. Nu kreeg ik trouwens gratis verzending bij een bestelling van 40$, dus de prijs viel utieindelijk ook prima mee. Ik ben benieuwd, ik zal ze vast net zo geweldig gaan vinden als jij. bedankt voor de link naar die website trouwens, ik weet zeker dat ik ze op andere sites en ebay voor hogere bedragen heb gezien!

 19. Norah zegt:

  Na jouw review te lezen heb ik ze ook besteld van iHerb, waar ze ook het goedkoopste waren! Op andere sites staan ze allemaal makkelijk 10 euro duurder omgerekend. Ik kreeg mijn bestelling vandaag en op mijn stippling brush zaten wat krasjes en in de domed eyeshadow brush zat een deukje. Het was niets al te erg, maar ik heb dit toch ge-emaild naar iHerb en kreeg meteen antwoord dat ik een vergoeding kreeg, van bijna de helft van wat ik betaald had! Superservice dus en kan iedereen alleen maar aanraden om daar ook te bestellen, had ze ook al binnen 6 dagen binnen.

 20. Ik wil ze ook graag bestellen bij iHerb, maar ik moet verplicht de regel state/region invullen. Hoe hebben jullie dat opgelost? Als ik mijn provincie invoer, krijg ik een foutmelding. Het moet een geldige state/region zijn.

  1. Misschien eerst je land invullen? Geen idee, sorry!

 21. Karen zegt:

  Misschien meer een vraagje voor de Belgen onder ons: heeft er iemand van jullie al via iHerb besteld? Want ik wou een bestelling plaatsen en er stond iets van BTW die je moest betalen wanneer de bestelling meer dan 22 euro bedroeg. Iemand daar al ervaringen mee?

 22. Noreah zegt:

  Ze zijn nu ook te koop via beauty88.nl
  Das mooi. Kosten € 26,99.

 23. Rosanne zegt:

  Deze kwasten lijken me zo goed! Ik wil ze ook gaan bestllen op Iherb.com.
  Ik had een vraagje, heb jij problemen gehad bij de douane omdat de kwasten uit Amerika komen?

 24. Merel zegt:

  Bedankt voor de tip! Ik was al tijden aan het twijfelen over het aanschaffen van the core collection!
  De site waar ik mijn Real Techniques Stippling Brush had besteld, was alleen best prijzig, dus stelde ik het steeds uit!
  Nu heb ik the Core Collection en de Blush Brush besteld voor samen 21,-! Ik heb het even vergeleken met die site die ik al kende en daar had ik er 45,- voor betaald. Dat is dus nogal een verschil!
  Nogmaals heel erg bedankt dus 😀

 25. […] brushes should be underway soon.  This website has the support of a Dutch blogger I follow named Pinky Polish, so I have faith in my order arriving intact. Here’s to […]

 26. Ilse zegt:

  Ook te koop bij beauty88, en nu in de aanbieding!

 27. Bij beautydoc.nl kan je het krijgen voor maar 24 euro. Beautydoc.nl is degene die het goedkoopste kan leveren

 28. Nikkie zegt:

  Can you tell me whats the “made in” says?? Got mine today n these are made in china.m bit skeptical tjey might be fake. Help me out!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.