Make-up Reviews

Review: Real Techniques Travel Essentials

Ik vertel vaak dat Real Techniques mijn favoriete merk voor make-up kwasten is. Vrijwel elke kwast die ik van dit merk heb geprobeerd is geweldig (met hier en daar een uitzondering, maar ach…) en de prijs/kwaliteit-verhouding is fantastisch. Ik moet ook altijd even glimlachen als ik mijn kwasten heb gewassen, want dan valt het pas echt op dat ik deze kwasten het liefst dagelijks gebruik. Ik heb de afgelopen jaren meerdere sets gereviewed, maar bedacht me dat ik nog niet over de Travel Essentials had geschreven. Dat werd dus wel eens tijd!

Een deel van de kwasten van Real Techniques zijn los verkrijgbaar, maar veel van de beste kwasten vind je in de sets. Ik ben niet zo’n liefhebber van kwastensets, omdat er vaak kwasten tussen zitten die je eigenlijk nauwelijks gebruikt, maar waar je natuurlijk wel voor betaalt. Dat is bij deze set helaas ook zo, maar ik vind de overige kwasten wel zo fijn dat ik er maar even doorheen kijk.

In de Travel Essentials-set vind je drie kwasten waarmee je in principe een volledige look in elkaar zou moeten kunnen zetten. De set bevat drie verschillende kwasten en kost €25,99/$18.00 (afhankelijk van waar je ‘m bestelt). De set wordt geleverd met een kwastenhouder waardoor je de kwasten makkelijk mee kunt nemen. Ik heb inmiddels een stuk of zes van die houders en ze zijn perfect om mee te nemen als je een paar dagen weggaat. Dan zit er altijd wel eentje in mijn tas!

Over de kwaliteit van de kwasten kan ik kort zijn: die is heel erg goed. De kwasten zijn gemaakt van heerlijk zachte synthetische haren, vallen niet uit en laten zich makkelijk schoonmaken. De behouden goed hun vorm en ook na talloze keren wassen, zien ze er nog als nieuw uit.

De eerste kwast, de Essential Foundation Brush, is voor mij een beetje nutteloos. Ik gebruik werkelijk nooit zo’n kwast om mijn foundation aan te brengen en gebruik liever een bufferkwast. Deze is trouwens wel een stukje groter, steviger en voller dan de foundationkwast die in deze set van Real Techniques zit, wat ‘m al een stuk bruikbaarder maakt, maar verder is hij niet zo interessant. Voor vloeibare foundation werkt hij prima, wellicht ook voor concealer of vloeibare highlighters.

De Multi Task Brush is gelukkig een heel ander verhaal! Ik zag dat de dames van Pixiwoo hem vaak gebruiken voor blush en bronzer, dus dat moest ik natuurlijk uitproberen. Ik moet inderdaad toegeven dat hij daar erg geschikt voor is! Hij werkt goed voor bronzer, omdat hij vrij luchtig is, waardoor het effect mooi natuurlijk is. Daarnaast werkt hij ook perfect om blush op de jukbeenderen te deppen, zonder dat het te veel wordt. Ik gebruik deze kwast vrijwel elke dag. Deze kwast zou je waarschijnlijk ook nog goed kunnen gebruiken voor poeder, mocht het nodig zijn. Een echte multi-tasker dus!

En dan de kers op de taart: de Domed Shadow Brush. Ik denk dat ik deze wel in mijn top 5 van mijn favoriete kwasten ooit kan zetten. Dit is zo makkelijke kwast! Ik gebruik deze altijd als ik één kleur oogschaduw draag, omdat hij perfect werkt om kleur aan te brengen op het bewegende ooglid, en het meteen mooi te vervagen in de arcadeboog. Voor een snelle simpele ooglook is dit mijn eerste keuze. Daarnaast gebruik ik ‘m ook vaak als kwast om kleur in de arcadeboog aan te brengen. Daar past hij precies in qua vorm en hij zorgt ervoor de oogschaduw mooi vervaagd wordt. Hij is vrij stevig en zou zelfs gebruikt kunnen worden om concealer onder de ogen uit te werken. Met deze kwast kun je ook heel wat kanten op.

Real Techniques zou echt eens de kwasten uit de sets los moeten gaan verkopen. Dan zou ik meteen nog een paar Domed Shadow Brushes en Multi Task Brushes inslaan! Dat zijn dan ook de echte aanraders uit deze set. De foundationkwast is wat overbodig en zonde, maar kan wel handig zijn als je nog niet zoveel kwasten hebt. Zelfs zonder de foundationkwast vind ik de overige twee kwasten de prijs absoluut waard.

Real Techniques is in Nederland niet echt verkrijgbaar bij gewone winkels, maar wel makkelijk online! Bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot betaal je €25,99 voor deze set. Zelf bestel ik ze altijd bij iHerb.com, daar kosten ze $18.00. Met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling! Trouwens, ik kies altijd voor de verzendoptie DHL Express. Dat is iets duurder, maar je hebt het binnen een paar dagen in huis en hoeft meestal geen invoerrechten te betalen (wat vaak wel moet bij de goedkope optie, wat vaak ook nog een paar weken duurt). Bij die webshop kun je helaas alleen met creditcard betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

37 reacties

 1. Mooie set, maar zelf wil ik eigenlijk alleen de Expert Face brush. Die lijkt me zo fijn om foundation mee aan te brengen! 🙂

  1. Same here! Op dit moment bevalt mijn kwastenset van Zoeva nog goed, maar zodra de kwasten minder worden wil ik overstappen op RT kwasten..

 2. Die eerste is ook fijn voor concealer onder de ogen. De tweede gebruik ik ook graag voor bronzer. En die laatste gebruik ik ook voor concealer, misschien toch maar voor de oogschaduw proberen!

 3. Mooie kwasten! Ik hoor er alleen maar positieve zaken over 🙂

 4. Wat een fijne review, mij lijkt dit een hele handige set!

 5. Wat een leuk setje!

 6. Super fijne set 🙂

 7. De multi task brush lijkt me fijn! Jammer dat hij niet los te koop is, want zoals je zegt, de rest gebruik je dan niet.

 8. Wat jammer dat ze niet in winkels en los te koop zijn. Vooral de multi task brush lijkt me een geweldig ding.

 9. Dat ziet er heel mooi uit en ook zo handig 😉

 10. Ik zit al zo lang te twijfelen om een set van Real techniques te kopen. Ik denk wel dat ik voor deze set ga. Echter de foundation brush lijkt mij overbodig zoals je al een beetje aangeeft, lijkt me meer voor consealer. Eigenlijk zijn de kwasten niet eens zo duur 🙂

  1. Klopt! Als je het per kwast gaat berekenen valt het heel erg mee en dan is het niet zo erg als een kwast wat minder handig is 🙂

 11. De laatste twee kwasten lijken me erg fijn! Het enige wat me altijd tegenhoudt om een set kwasten van Real Techniques aan te schaffen, is dat er altijd wel een of twee kwasten bij zitten die minder goed zijn of die ik niet ga gebruiken.. 🙁

 12. De Pointed foundation brush zou je eens moeten proberen voor concealer, daar is ‘ie top voor. De Multitask is inderdaad heel bruikbaar voor poeder!

 13. Je kunt ze ook bestellen bij alicejo.com, daar zijn ze ook niet zo duur en komen ze gewoon uit Nederland, zij verkopen ook fysiek in een aantal winkeltjes door het land (eindhoven, rotterdam, maastricht)

  1. Bianca zegt:

   Ik bestel ze ook bij Alice & Jo, snelle levering en een uitgebreid assortiment RT. Ik heb de set aangeschaft met alle favorieten van pixi woo. Aanrader!

 14. Mooie set!

 15. Mooie set! Lijken me fijne kwasten.

 16. Binnen 2 weken ga ik naar Engeland en ik heb de face-set al, maar ik ga gewoon alle andere ook meenemen 🙂

 17. Oh geweldig. Ik heb het setje met kwastjes voor de ogen aangeschaft en de grote poederkwast, maar ik ga dit setje zeker kopen!

  1. Oh, dat is ook een fijne ja! Van die set heb ik er maar liefst twee, omdat ik bijna alle kwasten wel gebruik 😀

 18. De multi task brush spreekt mijn het meeste aan!

 19. Mooie kwasten! Vooral de domed shadow kwast zou ik wel willen proberen.

 20. Ik heb er al veel goeds over gehoord en ze zien er goed uit.

 21. Lijkt me een fijne set! Ik wil ook altijd nog een RT kwast proberen, iedereen is er zo positief over!

 22. ik heb nog geen kwasten van RT maar wil graag de expert facebrush proberen.

 23. Mooie kwasten! 🙂 Ik wil ze ook wel eens testen.

 24. Vooral de tweede kwast lijkt me heel erg fijn voor blush en bronzer! Zo jammer dat ze ‘m niet los verkopen!

 25. Mooie kwasten!

  Waarom zou iemand 26 euro betalen voor een set die ook 13 euro kan kosten (als je die van 18 dollar bestelt….)??? Ik wil ook graag kwasten van RT, misschien dat ik er een paar koop als ik in Londen ben in juli…

  1. Niet iedereen heeft een creditcard, dus in dat geval kun je beter bij bijv. The Make Up Spot bestellen, omdat je daar met PayPal of iDeal kunt betalen. Ze zijn in Londen trouwens een stuk duurder, dus als je de mogelijkheid hebt kun je ze beter vanuit de VS bestellen!

 26. Mooie kwasten!

 27. Helemaal, als ze los verkrijgbaar waren zou het echt super zijn! Mooie set nochtans.

 28. Lijken me best fijne kwasten!

 29. Lijken me fijne kwasten! Ben zelf ook helemaal fan van RT 🙂

 30. Klinkt erg goed, ik ben nog op zoek naar een paar goede kwasten en nu twijfel ik tussen deze en die van Mac. Over beide hoor ik zo veel goede verhalen!

 31. Cindy zegt:

  Ik heb nog geen kwasten van RT, maar zou ze heel graag willen. Ik heb begrepen dat je tegenwoordig ook van hun eigen site kunt bestellen. Dat ze inmiddels internationaal bezorgen en ze hebben ook een eigen oogschaduw pallette, die je alleen via hun eigen site kunt bestellen.

 32. Deze kwasten zijn echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.