Make-up Reviews

Review: Real Techniques Your Eyes Enhanced Starter Set

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 1Ik heb al heel wat over de geweldige kwasten van Real Techniques geschreven, maar ik heb ze nog lang niet allemaal behandeld. Aangezien het merendeel van mijn kwastencollectie uit dit fijne merk bestaat leek het me leuk om te proberen om ze allemaal hier voorbij te laten komen! De Real Techniques Your Eyes Enhanced Starter Set is wat mij betreft de allerbeste set uit de collectie. Sterker nog, hij is zo goed dat ik onlangs mijn derde set bestelde! Jazeker, ik heb inmiddels drie dezelfde sets van deze topkwasten. Tijd voor een review!

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 8Deze set bestaat uit vijf kwasten die voor je ogen gebruikt kunnen worden. Net als de andere kwastensets van Real Techniques worden ze geleverd in een kwastenhouder waarin je ze makkelijk op kunt bergen. Deze dingen gaan altijd met mij mee op vakantie! Uiteraard zijn ook deze kwasten van synthetische haren gemaakt. De kwasten zitten goed in elkaar en voelen stevig aan. Je hoeft absoluut niet bang te zijn dat ze zullen gaan uitvallen! Oh, en door de synthetische haren zijn ze extra zacht.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 2In deze set vind je een paar van de beste kwasten van Real Techniques. Vaak heb je bij kwastensets dat je maar een paar van de kwasten gebruikt, maar van deze set gebruik ik letterlijk elke kwast. En dat vrijwel elke dag! Omdat ik deze kwasten zo veel gebruik (en een hekel heb aan het wassen van mijn kwasten en het dus altijd zoveel mogelijk uitstel), heb ik daarom meerder exemplaren in huis gehaald.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 3De Deluxe Crease Brush is één van de supersterren van Real Techniques. Het opmerkelijke is dat hij vooral geprezen wordt voor het gebruik van concealer. En dat is dan ook precies waar ik hem voor gebruik. Hij heeft namelijk de vorm van een soort mini-kabukikwast die perfect rondom je ogen gebruikt kan worden. Ik gebruik hem het liefste met vloeibare concealer, maar ook met een iets vastere substantie kan hij prima overweg. Ook op puistjes en rondom je neus werkt hij zeer goed. Ik moet eerlijk bekennen dat ik ‘m voor oogschaduw nog steeds niet heb gebruikt, aangezien ik voor de arcadeboog liever de Domed Shadow Brush gebruik. Maar ik vermoed dat de Deluxe Crease Brush daar ook zeer geschikt voor zal zijn.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 4De Base Shadow Brush is een oogschaduwkwast om oogschaduw op het ooglid aan te brengen. Hij is vrij plat en stevig, waardoor je goed kleur op kunt bouwen, maar door de ronde vorm kun je oogschaduw tegelijkertijd mooi uitwerken. Ik was vroeger altijd dol op de MAC 239 voor dit doel, maar ik moet bekennen dat ik die al tijden niet meer heb gebruikt. Deze is trouwens ook erg geschikt voor crèmeoogschaduws en andere vloeibare producten.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 5De Accent Brush is nog zo’n fijne. Ja, ik val in herhaling! Deze kwast is voor mij onmisbaar om potlood langs de onderste wimperrand te vervagen of om extra oogschaduw toe te voegen om een smokey eyes-effect te krijgen (zoals ik in deze tutorial deed). Hij is goed stevig, waardoor je producten makkelijk uit kunt werken en doordat hij zo klein is kun je heel precies te werk gaan. Deze zou je trouwens ook heel goed voor concealer op kleine puistjes kunnen gebruiken.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 6Ik was een beetje verbaasd om de Fine Liner Brush in deze set aan te treffen. Het is namelijk zo dat ik twee sets heb die ik een jaar of twee geleden heb gekocht terwijl ik deze set een paar weken geleden kocht. Vroeger zat er  een andere eyelinerkwast in die veel dikker was en die eigenlijk niet goed te gebruiken was. Die is tegenwoordig blijkbaar vervangen door deze! En dat is maar goed ook, want dit is echt een prima eyelinerkwast om mee te werken. Ik ben op dit moment nog op jacht naar een goede gel eyeliner, dus als ik die gevonden heb zal ik deze waarschijnlijk nog extra vaak gaan gebruiken.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 7De Brow Brush heeft lang ongebruikt tussen mijn kwasten gestaan, totdat ik hem een paar weken geleden toch eens besloot te gebruiken. Ik dacht dat hij veel te dik en grof zou zijn om mijn wenkbrauwen bij te tekenen, maar dat is juist niet zo! Ik vind een hele strakke wenkbrauw bij mij niet zo mooi staan, maar deze kwast geeft bij mij juist een natuurlijk resultaat. Als je je wenkbrauwen echt strak bij wil tekenen is deze niet geschikt, maar voor het enkel toevoegen van wat extra kleur en het invullen van wat kale plekjes werkt hij perfect. Zowel voor wenkbrauwpoeder als crèmeproducten is hij zeer geschikt.

RT Your Eyes Enhanced Starter Set - 9Het gebeurt niet vaak dat ik zo ontzettend positief ben in een review en dat ik echt niks negatiefs kan verzinnen. Maar ik kan echt niks slechts over deze kwasten zeggen! Alles is gewoon goed. De kwasten zijn van goede kwaliteit, hebben unieke vormen, ze zijn zacht, ze zijn perfect te gebruiken waarvoor ze bedoeld zijn en ze zijn ontzettend betaalbaar. Als deze kwasten er waren toen ik met make-up begon had ik waarschijnlijk een deel van mijn MAC-kwasten nooit gekocht. Mocht je overwegen om Real Techniques-kwasten aan te schaffen maar je weet niet voor welke set je moet kiezen? Ga dan voor deze, je zult er echt geen spijt van krijgen. En als je net begint met make-up is dit de beste set om mee te beginnen. Absoluut!

Real Techniques is in Nederland niet echt verkrijgbaar bij gewone winkels, maar wel makkelijk online! Bij de Nederlandse webshop The Make Up Spot betaal je €25,99 voor deze set. Zelf bestel ik ze altijd bij iHerb.com, daar kosten ze $18.00. Met de code DUZ736 krijg je korting op je eerste bestelling! Trouwens, ik kies altijd voor de verzendoptie DHL Express. Dat is iets duurder, maar je hebt het binnen een paar dagen in huis en hoeft meestal geen invoerrechten te betalen, wat vaak wel moet bij de goedkope optie, wat vaak ook nog een paar weken duurt (Let op! Het niet hoeven betalen van invoerrechten bij DHL Express geldt vooral voor Nederland, maar ik hoor vaak dat je in België alsnog extra moet betalen…). Bij die webshop kun je helaas alleen met creditcard betalen.

Dit vind je misschien ook leuk...

43 reacties

 1. Wat een mooie set make-up kwasten 😉

  Fijne dag Xoxo

 2. Wat een prachtige set! Ik wil ze ook hebben haha. Bedankt voor de kortingscode! Liefs

 3. ik hoor veel goeds over deze set, moet ‘m misschien toch zelf ook maar eens scoren!

 4. Fijne en duidelijke review! Ik zou ook graag wat Real Technique kwasten willen, maar kan nooit kiezen welke ik zou willen, haha.
  x Saffira

 5. Wat een geweldige kwasten!

 6. Oeh deze kende ik nog niet, super dit uitgebreide review!<3

 7. Wat zijn dat voor leuke kwasten, maar alleen een beetje duur…….
  Kennen jullie een brow brush die iets goedkoper is????

 8. Esmeralda L zegt:

  Ah wat fijn dat de liner brush nu dunner is, dat is de enige die ik niet gebruik in mijn setje.

 9. Ik heb deze zelf ook, gebruik ze iedere dag!

 10. Wat een mooie set! Ik zou hem dolgraag ook eens aanschaffen!

 11. Het zijn echt mooie kwasten!

 12. Ik wil deze ook al een tijdje ze staan nog altijd op me wishlist!
  Het zijn gewoon goeie kwasten!
  X

 13. Inderdaad beter dat die dikkere eyeliner(?) kwast vervangen is door de fine liner brush want die dikkere gebruik ik dus echt NOOIT. Ik heb destijds de fine liner brush apart gekocht. De base shadow brush doet me echt heel erg denken aan de 217. De 217 is alleen iets ronder in vergelijking met de base shadow brush die iets rechthoekiger en puntiger is.. Love Real Techniques!

 14. Mooie set! Ik wil deze nog graag eens aanschaffen.

 15. Eline zegt:

  Wat ben ik blij om nog een positieve reactie te lezen over deze kwasten. Ik heb ze enkele dagen geleden gekocht in New York. Ik ga ze wellicht dit weekend testen (samen met alle make-up die ik gekocht heb!!).

  ik heb tevens apart de blush brush en de powder face brush gekocht! ook benieuwd naar!

  voor en foundationbrush en contourbrush ben ik naar Sephora geweest (tevens naked 2 gekocht).

 16. Het ziet er echt een leuke set uit! 🙂
  Zelf heb ik nog geen kwasten van RT maar ik ben er wel erg benieuwd naar…

 17. hele mooie kwasten!

 18. Ik ben ook echt ontzettend tevreden en blij met mijn Real Techniques kwasten, en ze zijn echt allemaal goed!!

 19. Prachtige set en ze klinken echt kwaliteitsvol!

  Liefs,
  Karlien

 20. Lijken me echt zeer fijna kwasten. Zelf heb ik enkel nog maar ervaring bij Zoeva kwasten 😉

 21. Het lijken me hele fijne kwasten!

 22. De deluxe crease brush ben ik wel benieuwd naar!

 23. Dit blijft een mooie set! Ik wil ze zelf ook ooit nog eens aanschaffen.

 24. Ik heb hier echt al zo veel positiefs over gehoord!

 25. Sharona zegt:

  Bedankt voor de tip van het eyeliner kwastje! Ik heb toevallig van de week mijn tweede set oogschaduwkwasten binnen gekregen maar het was me helemaal niet opgevallen dat het eyeliner kwastje anders was. Omdat die eerste zo dik is, heb ik de nieuwe aan de kant gelegd met de gedachte dat ik die toch niet zou gebruiken. Zo te zien hebben ze de pixel-point eyeliner brush vervangen voor de (ook los verkrijgbare) fine liner brush.

 26. Lijken mij heel fijn! Ik heb 1 oogkwast van RT en die bevalt echt heel goed.

 27. Mooie set!
  Als ik serieus met oogschaduw ga beginnen, zou ik deze best aanschaffen!

 28. De eerste drie uit deze set vind ik ook fantastisch! Omdat ik de twee andere amper gebruik, twijfel ik nu toch een beetje om de set nog een keer aan te kopen alhoewel ik absoluut wel de eerste 3 kwasten dubbel wil

 29. Ik wil RT al zooooooo lang ontdekken! Deze set ziet er echt goed uit.

 30. Fijne review! Ik wil heel graag die set met de gezichtskwasten!

 31. Ik stond laatst nog met dit setje in mijn handen maar had ‘m toch terug gelegd, balen, had ik ‘m nu maar meegenomen!

 32. Lijken me fijne kwasten!

 33. RT is echt een geweldig merk. Ik heb een aantal kwasten in Londen gekocht, en stiekem wil ik meer! haha, ze werken zo fijn.

 34. Celine zegt:

  Ik blijf benieuwd naar de kwasten van real techniques! Moet er toch echt eens een paar gaan aanschaffen geloof ik! Oh trouwens.. Voor de zuiderlingen onder ons; in Maastricht verkopen ze real techniques in een winkel aan de markt. Ben even de naam van de winkel kwijt, maar ze verkopen er bijv. ook de EOS lipbalms, Sleek, Barry M en de beautyblender! 🙂 kleine tip!

  1. Shauna zegt:

   Ik woon ook in Maastricht in welke winkel dan?? Dat zou echt super goed uitkomen want bij alle online shops kun je alleen met creditcard bestellen

 35. Mooi!! Ze zien er heel erg goed uit.

 36. Super 😀

 37. Joyce zegt:

  Mooie set! Zou hem graag willen hebben :p

 38. De schuine en eyelinerkwast vind ik maar crappy… Maar de andere 3 zijn super! 🙂

 39. Mooie set! Ik heb ook een aantal penselen van RT en hun sponsje, vind ze erg fijn ^^

 40. Shauna zegt:

  Jammer dat het alleen met creditcard kan. Is er geen online shop met ideal?

  1. Bij The Make Up Spot kun je gewoon met iDeal betalen 🙂

 41. Wat een prachtige kwasten. Ik moet dringed ook eens aan real techniques, maar ik stel het altijd uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.