Make-up Nagellak Reviews

Review: Rimmel Nude Collection by Kate Moss

Nude is een trend die we al tijden in beautyland zien, maar het lijkt wel alsof het even heeft geduurd totdat de drogisterijmerken daarop gingen inspelen. En dan heb ik het natuurlijk niet over lipsticks die je eruit laten zien alsof je net uit het mortuarium bent gestapt, maar juist de subtiele flatterende tinten die erg bij onze eigen lipkleur komen. Rimmel heeft deze maand in samenwerking met Kate Moss de Nude Collection uitgebracht met daarin een paar hele interessante lipsticks én nagellakken. Yes! Ik heb een deel van de collectie en ga ze aan jullie laten zien.

Kate Moss Nude Collection - 3 van 11

In de collectie zitten drie lipsticks en een lippenbalsem met SPF15. De lipsticks zijn 3 nieuwe tinten van de Rimmel Lasting Finish (€9,99 – 4 gram). Ik heb de kleuren 45 en 42, maar er is ook nog een iets bruinere versie verkrijgbaar die het kleurnummer 43 draagt.

Kate Moss Nude Collection - 4 van 11

Rimmel Lasting Finish Lipstick 45 | Rimmel Lasting Finish Lipstick 42

Als je ze zo naast elkaar ziet lijkt er eigenlijk niet zoveel verschil tussen te zitten, al is 42 net een stukje warmer en neigt hij iets meer naar oranje. Qua substantie zijn ze vrijwel hetzelfde. Ik moet zeggen dat ik niet gigantisch enthousiast ben over de pigmentatie en de substantie. Ik had ze liever iets sterker gepigmenteerd gezien, want ik moest echt wel een paar keer vegen voordat ik de swatches op mijn arm had gezet.

Kate Moss Nude Collection - 5 van 11

mijn lippen zonder lipstick

Rimmel Lasting Finish Lipstick – 45 (Nude Collection by Kate Moss)

Kate Moss Nude Collection - 9 van 11

Kate Moss Nude Collection - 8 van 11

Rimmel Lasting Finish Lipstick – 42 (Nude Collection by Kate Moss)

Kate Moss Nude Collection - 6 van 11

Kate Moss Nude Collection - 7 van 11

Ik vind lipstick met oranje ondertonen altijd wat lastig, zeker als ze naar bruin neigen. Voor mijn huidkleur werkt het gewoon niet! En ik denk dat hetzelfde voor veel andere meiden geldt. Wellicht kan het als je een iets donkerdere huid hebt, maar zelfs dan zou ik een beetje uitkijken met nummer 42. Daarom denk ik ook dat 45 bij veel meiden een heel stuk beter zal staan, want het is net een wat meer universele kleur. Echt my lips but better, precies wat je van een nude lipstick zou willen.

Kate Moss Nude Collection - 2 van 11

Ik was natuurlijk vooral benieuwd naar de nagellakken! Er zijn vijf nieuwe tinten van de Rimmel Salon Pro (€6,99 – 12 ml) nagellakken uitgebracht. Deze kleuren variëren van heel licht (zoals je hierboven kunt zien) tot chocoladebruin en daar nog een paar tinten tussenin.

Rimmel Salon Pro – Mistify Me (Nude Collection by Kate Moss)

Kate Moss Nude Collection - 11 van 11

Eerlijk is eerlijk, ik vind Mistify Me een beetje saai. Ik heb het gevoel dat we deze kleur al zo vaak hebben gezien dat deze eigenlijk niet zoveel toevoegt. Ook deze had van mij iets meer pigmentatie mogen hebben, want ik vond het doordat hij ietwat transparant is nog best lastig om hem netjes aan te brengen. Dit zijn overigens twee laagjes, dus dat is gelukkig dan wel weer voldoende.

Rimmel Salon Pro – Bare Yourself (Nude Collection by Kate Moss)

Kate Moss Nude Collection - 10 van 11

Bare Yourself was voor mij echt de grote verrassing van deze collectie. Wow, wat is deze gaaf! En zelfs met mijn gigantische nagellakcollectie kan ik zeggen dat ik nog niet zo’n kleur heb. Da’s best bijzonder! Ik vind deze erg mooi staan met mijn lichte huid en terwijl hij neutraal is, is hij toch een beetje bijzonder. Ik kreeg er ook direct allemaal complimentjes op toen ik deze naar kantoor droeg. Een soort subtiele erecatcher! Dit zijn overigens twee laagjes, dus de dekking van deze tint is prima, zeker voor zo’n lichte kleur.

Kate Moss Nude Collection - 1 van 11

Ik vind de Rimmel Nude Collection by Kate Moss op zich best aardig en er zitten een paar mooie items tussen. Ik ben niet zo’n fan van de lipsticks en ik betwijfel of alle kleuren even flatterend zullen zijn, maar tegelijkertijd is het bij het vinden van de juiste nude tint ook lastig, aangezien je precies de juiste tint moet hebben die bij jouw huidskleur past. Neem bij de lipsticks even een kijkje bij de kleur 45 en van de nagellakken bij Bare Yourself, dat zijn twee interessante items uit deze serie!

Rimmel Nude Collection by Kate Moss – vanaf €6,99
Etos | Kruidvat | DA

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen.

Dit vind je misschien ook leuk...

20 reacties

 1. Op zich is dit een hele mooie lijn! ik vind nude kleuren altijd wel leuk!

 2. Helemaal mijn ding, ik ben fan!

 3. Wat leuk dat Rimmel London de lijn van Kate Moss verder gaat uitbreiden met een ‘nude lijn’. De lipsticks zullen mij helaas niet goed staan. De nagellakjes vind ik mooi, maar niet zodanig bijzonder dat ik ze graag wil hebben.

 4. “Best aardig” is inderdaad de beste omschrijving, ik laat deze gewoon even links liggen!

 5. De nagellakjes zijn mooi maar de lipstick mwehhh, beetje te concealer achtig op de lippen.

 6. De lakken zijn echt mooi! Al heb ik wel een beetje twijfels over de lipsticks :/

 7. Wat een mooie review. Ik vind de grijzige nagellakkleur juist heel erg leuk. Ik heb dan ook geen enorme nagellak verzameling en zou zo’n kleurtje graag nog toevoegen aan mijn collectie. 🙂

 8. De eerste lipstick staat je inderdaad wel goed!

 9. helemaal mijn kleurtjes
  I like it a lot!

  liefs
  Karlien

 10. Mooie kleuren!

 11. Wauw, zo mooi! Ik wil echt wel iets uit deze collectie.

 12. Hele mooie producten! Ik ben alleen op dit moment niet meer zo van de nude! xx

 13. Ik vind deze producten er wel heel erg mooi uitzien. Maar inderdaad die nude kleur met de oranje ondertoon is niet bij iedereen altijd even mooi. Ik heb jou al gezien met veel mooie kleuren op de lippen!

 14. wauw allemaal erg mooie producten!

 15. love de lakjes!

 16. Wauw ik vind echt alle producten zo mooi!

 17. Zelf hou ik niet zo van dit soort kleurtjes voor op mijn lippen, maar bij jou staan ze mooi! Mistify Me vind ik echt een heel mooi lakje! 🙂

 18. ‘Alsof je net uit het mortuarium ben gestapt’, hahaha! Ik vind deze kleuren niet zo geslaagd, beetje teleurstellende collectie. Goed geschreven review en mooie foto’s!

 19. De nr45 lipstick vind ik erg mooi

 20. Echt super mooi! Ik wil ze ook halen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.