Make-up Reviews

Review: Rituals Baked Eye Shadow – Urban Grey (Urban Chic)

Twee keer per jaar brengt Rituals nieuwe producten uit, waaronder elk halfjaar een nieuwe make-up collectie! Vanaf nu ligt de nieuwe Urban Chic-collectie in de winkels, een collectie die geïnspireerd werd door het bruisende stadsleven. De collectie bestaat uit een aantal mooi producten, zoals lipsticks, nagellakjes en twee oogschaduwpalettes. Mijn grote favoriet uit deze serie is Urban Grey, een prachtig palette met gebakken oogschaduws!

Maar eerst even de volledige collectie op een rij. Je vindt er een aantal interessante lakjes, maar de swatches daarvan laat ik binnenkort in een apart artikel nog even voorbij komen. De lipproducten heb ik zelf niet, maar wel even getest. Het zijn een soort combinaties tussen lipsticks en lippenbalsems, erg fijn voor de zomer dus! De oogschaduwpalettes zijn zoals altijd weer de ster van de collectie. Ik heb Urban Grey, maar Uptown Blue is ook wel een erg interessant palette voor als je van wat fellere kleuren houdt.

De oogschaduws van deze palettes zijn niet geperst, maar gebakken. Hierdoor zijn ze wat losser en geven ze meer kleur af. Bovendien zijn ze perfect nat te gebruiken. Een leuk feitje: in de oogschaduws zitten (net als de andere make-up van Rituals!) edelstenen verwerkt! Dit schijnt erg goed voor de huid te zijn, maar geeft vooral een mooi effect en een mooie glans.

In het palette zitten drie kleuren. Je kan de kleuren prima op zichzelf gebruiken (daar zijn ze erg geschikt voor!), maar zijn daarnaast ook nog goed te combineren met elkaar. Hoewel het palette de naam Urban Grey draagt vind ik dat de tinten vrij paars zijn. Daar ben ik zelf hartstikke blij mee, want daar houd ik juist van!

Gebakken oogschaduws kunnen zowel nat als droog worden aangebracht. Wanneer je ze droog gebruikt zullen ze minder fel zijn en een zacht waasje kleur afgeven. Gebruik je ze met een licht vochtige kwast, dan zullen ze veel sprekender en intenser zijn. Op de volgende foto heb ik de kleuren eerst droog aangebracht en daarna licht vochtig. Deze swatches zijn overigens zonder basis:

Wow, wat een verschil! Het lijkt gewoon bijna alsof je zes verschillende kleuren hebt in plaats van drie oogschaduws. Ik moet wel zeggen dat de tinten droog wel heel erg subtiel zijn en ook zijn ze wat poederig waardoor ze niet heel makkelijk werken. Vochtig daarentegen zijn ze stukken intenser en komende bijzondere shimmers in de oogschaduws nog extra naar boven.

Ik kan jullie natuurlijk niet zo’n mooi palette laten zien zonder er een look bij te maken! Deze look maakte ik tijdens de workshop die tijdens de presentatie van de Urban Chic-collectie werd gegeven (let dus ook niet op mijn rommelige eyeliner, die had ik namelijk gedeeltelijk verwijderd en vervolgens weer opnieuw aangebracht):

Bij deze look bracht ik de bovenste tint met een vochtige kwast aan op het bewegende ooglid. Vervolgens gebruikte ik een luchtige blendingkwast en bracht ik de donkerste paarstint (droog) aan in de arcadeboog. Ik maakte de look af met wat van dezelfde kleur nat aangebracht langs de onderste wimperrand.

Overigens had ik geen oogschaduwbasis bij me, dus heb ik de vloeibare concealer van Rituals als basis gebruikt. Ik had het niet verwacht, maar de look bleef echt de hele dag (!) perfect op zijn plek zitten! Ik draag normaal nooit oogschaduw zonder er een primer/basis onder te doen, dus ik was aangenaam verrast. Ik heb zo’n vermoeden dat dat vooral door de oogschaduw zelf komt, nog een pluspunt!

Beide palettes uit de collectie zijn erg mooi, maar Urban Grey is mji op het lijf geschreven. Hoewel het misschien geen spectaculair palette is, is het wél een palette waarmee de meeste dames prima mee uit de voeten zullen kunnen. Het zijn mooie draagbare tinten waarmee je binnen no-time een mooie look in elkaar zet. De prijs vind ik ook nog redelijk, hij kost namelijk €19,90. Nee, niet heel erg goedkoop, maar wel betaalbaar en zeer schappelijk voor kwalitatief goede oogschaduws. De Urban Chic-collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij alle winkels van Rituals, bij geselecteerde shop-in-shops en bij de Rituals-webshop. Kijk voor de verkooppunten op de site van Rituals.

Dit vind je misschien ook leuk...

28 reacties

 1. Wat een prachtig palette! Ik vind dat er echt mooie kleuren inzitten!

 2. Wat een mooi palette!

 3. ziet er echt heel mooi uit!

 4. vindt het lele mooie kleuren.

 5. Ziet er echt heel mooi uit!

 6. Jessica zegt:

  Mooie kleurencombinatie!

 7. Mooooie look! Ziet er goed uit.

 8. Mooie draagbare kleuren!

 9. Wat een fijne, naturelle kleuren. En ook die look die je ermee gemaakt hebt vind ik erg mooi. Lekker fris.

 10. Wauw hele mooie kleuren! En echt een geweldig mooie look heb je gemaakt! (:

 11. wat een mooie kleuren en wat heb je er een mooie look mee gemaakt;D

 12. Martine zegt:

  Mooi pallet, mooie kleurencombinatie en je ooglook staat je prachtig ! 🙂

 13. Marieke zegt:

  De kleuren staan erg mooi bij je groene ogen! Ik heb zelf ook groene ogen dus vind dit palet erg interessant.

 14. Karlijn zegt:

  Mooi!! De ooglook is ook echt prach-tig.

  1 iniminie-klein spelfoutje, in de laatste alinea staat : ”Beide palettes uit de collectie zijn erg mooi, maar Urban Grey is mji op het lijf geschreven.”

  Mij is verkeerd..

  Maar geeft niks hoor! Ik dacht, ik zeg het maar even.. 🙂

 15. Wat een mooie, zachte kleuren! Ik vind je look ook heel goed gelukt, staat je goed.

 16. Michèle zegt:

  normaal post ik dit soort comments niet maar je bent echt be-la-che-lijk mooi in die foto’s! je bent sowieso een prachtmeid maar hier zie je er nog eens extra super uit 🙂

 17. Hele mooie kleuren! Ik vind de look die je hebt gemaakt ook erg leuk.

 18. Ziet er heel mooi uit!
  xoxo

 19. Mooie kleuren en nat zijn ze idd heel erg mooi gepigmenteerd :). Je hebt er weer iets moois van gemaakt :).

 20. Ik ben niet zo’n fan van paarse tinten. Maar de look die je er mee maakt is prachtig!!

 21. Mooi die oogschaduw! En je oorbellen zijn leuk 😀

 22. Mooie look heb je ermee gemaakt (: x

 23. Hihi het maakt wel een erg groot verschil ja, bij die swatches 😛
  Maar leuk paletje xx

 24. Leeuuk! Die wil ik hebben, ik heb wel wat met dit soort kleurtjes! Leuk Charlotte! Xx

 25. jessica zegt:

  Super mooie ooglook en de oorbellen passen er perfect bij !!!

 26. Mooie palette zegg!! mooie kleurtjes en mooie look!! Het andere palette lijkt me ook mooi!!

 27. Natasja zegt:

  Prachtig palet en geweldige oorbellen!

 28. Leuk om te zien! en die armband! Ik was op slag verliefd!

  Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.