Huidverzorging Reviews

Review: Rituals Hammam Body Cream + Body Mist

Het gebeurt niet vaak dat ik helemaal weg ben van een geur, maar tegenwoordig ben ik dol op alles met vijg! Het begon ongeveer een jaar geleden met een Body Mist van Blond Amsterdam. Die vond ik zo lekker! Later ontdekte ik dat Rituals ook een aantal producten met vijgengeur in het assortiment bleek te hebben, waaronder de Home Fragrance Sticks die ik eerder reviewde. Sinds kort heb ik de Body Cream en Body Mist uit de Hammam-serie in huis. En raad eens? Die zijn uiteraard ook met vijg!

Net als veel andere cosmetica-winkels heeft Rituals een aantal verschillende geurlijnen. Van sommige geurlijnen hebben alle producten ongeveer dezelfde geur, maar de Hammam-serie heeft dat juist niet! Het duurde daarom ook een lange tijd voordat ik deze producten met vijgengeur ‘ontdekte’, aangezien ik daarvoor alleen de andere producten met eucalyptus-geur zag. Uit de Hammam-serie zijn op dit moment twee producten met vijgengeur verkrijgbaar, namelijk de Ultra Rich Whipped Body Cream en de Eau d’Hammam.

De Touch of Hammam Ultra Rich Whipped Body Cream is een rijke crème voor het lichaam die het beste vergeleken kan worden met een body butter. Voor €14,90 heb je een flinke pot van 200 ml waar je zeker wel even mee vooruit zal kunnen.

De Body Cream is ontzettend dik en eigenlijk ook een beetje plakkerig. Ik ben de structuur van de Body Butter van The Body Shop gewend en die zijn vooral heel boterig. Ook bij het uitsmeren merk je duidelijk verschil. Deze crème smeert behoorlijk stroef uit en blijft ook nog best plakken op de huid. Ik had al het idee dat de Body Cream behoorlijk wat siliconen bevatte en na het bekijken van de ingrediëntenlijst werd dat vermoeden bevestigd. Dat verklaart de textuur! Daardoor is hij helaas ook iets minder voedend dat ik zou willen, dus voor een zeer droge huid is hij niet ideaal.

De geur is daarentegen wel echt heel erg lekker! Zeker in de pot vind ik ‘m heerlijk ruiken. Het is een warme zoete geur die precies zoet en fris genoeg is. Niet zoet als in ‘aardbei-zoet’, maar gewoon lekker zoetig. Helaas kan de Body Cream op mijn huid soms nog wat muf gaan ruiken (dat heb ik wel vaker met bepaalde geuren), maar zelfs dan vind ik ‘m nog lekker.

Als tweede product heb ik de Eau d’Hammam, de Body Mist uit de serie. Helaas is er geen eau de toilette van, maar een Body Mist is een goed begin! De Body Mist zit in een mooie verpakking van 50 ml en kost €15,90.

Wow, van deze kan ik echt geen genoeg krijgen! Als je vijgengeur lekker vindt, dan is dit echt een product voor jou. In vergelijking met de Body Cream is deze nog net even wat frisser van geur en dat blijft hij ook op de huid. Net als andere Body Mists blijft deze helaas maar een paar uur hangen, maar in combinatie met de Body Cream is dat nog ietsjes langer. Gelukkig is het een makkelijke fles om in je tas te stoppen, dus ik vind het geen probleem om af en toe wat extra te sprayen.

Ik weet dat vijg echt zo’n geur is waar je van moet houden, maar als je vijgengeur lekker vindt dan zijn deze producten zeker voor jou! Mijn grote favoriet is de Body Mist, vooral omdat die zo lekker op mijn huid blijft ruiken. Wel vind ik ‘m wat aan de dure kant, aangezien het slechts een flesje van 50 ml is. De Body Cream is ook lekker (vooral de geur), maar ik ben niet heel erg dol op de textuur. Ik had ‘m liever wat meer als een boter gehad, waardoor hij nog net wat meer voedend zou zijn geweest.

Hoe dan ook, ik ben dol op vijg! Ik hoop dan ook dat Rituals haar serie nog met wat producten uit gaat breiden, want ik mis eigenlijk nog wel een douchegel en een body lotion. Ooit was er wel een douche-mousse uit de serie, maar die is helaas sinds deze zomer uit het assortiment. Misschien een ideetje, Rituals?

De Body Cream kost €14,90 en de Body Mist is €15,90. Ze zijn onder andere te koop bij de winkels en webshop  van Rituals en de webshop van De Bijenkorf.

Dit vind je misschien ook leuk...

13 reacties

 1. Dat lijken me heerlijke producten!

 2. Bianca zegt:

  De Bijenkorf verkoopt exclusief wél de badschuim met vijg.
  Wat de bodycream betreft ben ik helemaal dol op de Mei Dao met witte Lotus.
  Ik hou helemaal niet van smeren maar deze vind ik echt zo lekker smeren, totaal niet plakkerig en trekt ontzettend snel in, en de geur…mmmmm!
  Volgens mij verschilt de textuur van de bodycreams dus wel een beetje per geur, de magic touch vind ik nl ook wat plakkerig.
  Ik ben nu wel benieuwd naar de bodymist met vijg, ik vind de geurstokjes in ieder geval wel lekker.

 3. Die bodycream is zo heerlijk ! De mei dao is ook mijn favoriet.

 4. Dit ruikt zo lekker allemaal! Ik heb een groot deel van de Hammam lijn, love it!

 5. Klinkt yummie! Die ga ik eens ruiken als ik langs Rituals kom! 😀

 6. klinkt heel erg fijn!

 7. Klinkt heerlijk! Dat wordt een uitstapje naar rituals dit weekend!

 8. Leuke review! Toch zou ik graag een foto willen zien met de lijst van ingredienten…

 9. Wattttt??? de douchecrème uit het assortiment?? Oh nee….. die in die tube? dat was mijn favo-douchecreme als ik echt wat nodig had onder de douche…. beetje troost, ontspanning enz. Ik was er erg zuinig op….. now I’m sad 🙁

 10. De body mist lijkt me heerlijk 🙂 x

 11. I love Rituals!!!

 12. Myrthe zegt:

  De Body Mist klinkt heel lekker! Ik ga hem binnenkort even ruiken 😉

 13. Lekker! Ik heb zelf de body cream maar de geur is voor mij wat te zoet en hij blijft vrij lang hangen. De Mei Dao is daarom mijn favoriet! Maar die body spray ziet er wel aangenaam uit, ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.