Huidverzorging Reviews

Review: Rituals Miracle Hand Balm

Toen ik onlangs bij Rituals langsging viel me op dat de handproducten een update hadden gekregen. De bestaande handcrèmes en scrub hebben een nieuwe verpakking gekregen en er is onder andere een nieuwe handbalsem bijgekomen. De Rituals Miracle Balm is een zeer rijke balsem is speciaal voor zeer droge handen. Een perfecte oplossing voor de koude wintermaanden, maar ook lekker als handmasker ‘s nachts!

Ik ben lang dol geweest op Rituals Ginko’s Secret, de andere handbalsem uit het assortiment van Rituals. Dat is al een behoorlijk rijke handcrème, maar deze Miracle Balm is nog een niveau hoger. Voor extreem droge handen dus! Ik heb daar zelf niet echt last van, maar ik vind het altijd wel prettig om een intensieve crème te gebruiken.

Miracle Balm zit in een soepel tube van 75 ml en kost €10,00.

Miracle Balm bevat onder andere witte lotus en Ginkgo Biloba. Ik vind ‘m persoonlijk vooral heel sterk naar amandel ruiken. Daar vind ik niks over terug in de ingrediëntenlijst, dus er zal wel een synthetisch parfum aan toegevoegd zijn. De handbalsem bevat veel glycerine, wat erg prettig is voor de droge huid omdat het ervoor zorgt dat de huid het vocht beter vast kan houden. Echter zitten er ook behoorlijk veel siliconen in deze crème. Dat vind ik normaal niet zo’n probleem, maar ik vind het bij handcrèmes niet altijd prettig, omdat siliconen niet veel meer doen dan een tijdelijk laagje om de huid leggen. Daardoor voelen je handen even lekker aan, maar het verbetert op de lange termijn niet altijd de conditie van de huid. Als laatste bevat de handbalsem vrij veel parfum, al vind ik dat ik zulke producten nooit een groot probleem.

Als je de substantie uit de tube knijpt, zie je meteen dat Miracle Balm een echte handbalsem is. De substantie is dik, ietwat transparant en voelt ook echt aan als een stevig balsem. Hij smeert redelijk soepel uit en lijkt zelfs een beetje te smelten wanneer hij in aanraking komt met de huid.

Na het insmeren heeft de handbalsem flink de tijd nodig om in te trekken. Ik gebruik ‘m daarom vooral ‘s avonds voordat ik ga slapen, maar zelfs voor dan vind ik ‘m nog een beetje te plakkerig aanvoelen. Toen ik ‘m kocht adviseerde de verkoopster dat je ‘m ook als handmasker kunt gebruiken, dus dik opsmeren, even laten intrekken en daarna afspoelen. Op die manier heb ik ‘m zelf niet gebruikt, maar ik kan me wel heel goed voorstellen dat hij daar geschikt voor is.

Ik heb de Miracle Balm nu een paar weken in gebruik en ik vind ‘m prettig, maar ik vind ‘m voor het mooie wat te intensief. Ik denk dat ik voorlopig nog even bij Ginko’s Secret blijf, aangezien die lichter is, maar Miracle Balm is vast en zeker een aanrader tijdens de koude wintermaanden of  wanneer je last hebt van extreem droge handen. Ik vind de geur (amandel!) heerlijk en ook mijn handen voelen prettig aan als ik de handbalsem heb gebruikt, maar omdat hij er zo ontzettend lang over doet om in te trekken, gebruik ik hem op dit moment niet heel vaak. Deze gaat eventjes in de kast, maar in de winter zal ik hem zeker tevoorschijn halen!

Rituals Miracle Balm kost €10,00 en is verkrijgbaar bij alle verkooppunten en de webshop van Rituals.

42 Comments

 • Reply
  Amanda
  31 oktober 2013 at 15:15

  Ik heb deze ook geprobeerd in de winkel en ik voelde de silliconen direct zitten. De werking vond ik wel fijn, maar er zijn fijnere handcremes in de wereld. Ik vond de geur trouwens ook erg lekker!

 • Reply
  femketje
  31 oktober 2013 at 15:22

  jammer dat ‘ie zo sloom intrekt >.<

 • Reply
  Kimberly
  31 oktober 2013 at 15:25

  Voor de winter klinkt deze wel erg fijn! Ik heb hem laatst even in de winkel gebruikt en vond hem best lekker, maar hij trekt niet zo snel in inderdaad

 • Reply
  Aranka's Passies
  31 oktober 2013 at 15:30

  Ooh nieuwe lijn! Wat leuk, ik ga snel even de winkel in dan. lijkt m weer heerlijk!

 • Reply
  beautybyts
  31 oktober 2013 at 15:32

  De handscrub van is absoluut een aanrader!!

  • Reply
   Bianca
   2 november 2013 at 03:31

   Helemaal mee eens

 • Reply
  Kimberley
  31 oktober 2013 at 15:39

  Ik vind het wel belangrijk dat een handcreme snel intrekt, dus dan kies ik voorlopig ook nog voor een lichtere variant. Leuke paddestoelen lampjes heb je trouwens, haha 😀

 • Reply
  nikki
  31 oktober 2013 at 15:48

  Lekker!

 • Reply
  Robin
  31 oktober 2013 at 15:49

  Klinkt goed!

 • Reply
  Annelie
  31 oktober 2013 at 16:04

  Mooie tube ook! Ik heb thuis de groene variant staan, weet even niet uit mijn hoofd hoe die heet maar die is ook erg lekker 🙂

 • Reply
  wies
  31 oktober 2013 at 16:29

  ik vind de verpakking pretty!

 • Reply
  Robin
  31 oktober 2013 at 16:42

  Ik ben dol op rituals producten;)

 • Reply
  pamela
  31 oktober 2013 at 16:45

  wel jammer dat hij niet echt perfect is. ik zou het normaal niet heel erg vinden maar voor 10 euro wil ik wel gewoon een super fijn werkende handcreme. maar de verpakking is echt super mooi!!

 • Reply
  martina
  31 oktober 2013 at 16:48

  ik denk niet dat dit iets voor mij is 🙂

 • Reply
  Frances
  31 oktober 2013 at 16:49

  Dat is inderdaad jammer van de handcrème(s) van Rituals, dat ze zo traag intrekken!

 • Reply
  Saskia
  31 oktober 2013 at 17:23

  De tube vind ik er heel erg schattig uitzien. Misschien dat deze handcreme voor mij iets is voor in de winter.

 • Reply
  Manon
  31 oktober 2013 at 17:28

  Voor mij is het niet handig om een creme te nemen die niet snel intrekt, maar het klinkt wel goed.

 • Reply
  Charile
  31 oktober 2013 at 18:29

  Klinkt goed 🙂 Ik ben helemaal fan van de PLV handcreme van Sabon ^^

  • Reply
   Bianca
   2 november 2013 at 03:32

   Die van The Body Shop is ook een aanrader

 • Reply
  Kiss & Make-up
  31 oktober 2013 at 18:38

  Wat is die tube mooi zeg! En voor mijn superdroge handen is dit wel wat denk ik.

 • Reply
  Beautytalk
  31 oktober 2013 at 18:40

  De verpakking is gorgeous! Hij lijkt me wel goed!
  Eefje

 • Reply
  Anne Solveig
  31 oktober 2013 at 19:06

  De verpakking is prachtig!

 • Reply
  Dionne
  31 oktober 2013 at 19:27

  Fijne review!

 • Reply
  Lisanne
  31 oktober 2013 at 19:38

  Heb ”m ook gebruikt tijdens een dagje shoppen en vond hem inderdaad te langzaam intrekken. Maar, ze werk deed ie wel goed!

 • Reply
  Celia
  31 oktober 2013 at 19:51

  Lijkt me een fijne handcrème, alleen wel jammer dat hij zoveel tijd nodig heeft om in te trekken.

 • Reply
  NailTalk
  31 oktober 2013 at 20:04

  Hij lijkt me fijn ondanks ie niet zo snel intrekt, wat wel jammer is!

 • Reply
  Josie
  31 oktober 2013 at 21:30

  Hmmm, ik heb altijd wel last van droge handen dus ik denk dat ie voor mij wel fijn is 🙂

 • Reply
  Beautyjuf
  31 oktober 2013 at 22:12

  Wat een prachtige verpakking 🙂 Ik denk dat mijn handen deze handcrème zeker kunnen waarderen 😉 Binnenkort eens een kijkje nemen bij Rituals.

 • Reply
  Angelique
  31 oktober 2013 at 23:06

  klinkt niet al ik moet naar de winkel rennen om het te proberen haha, gelukkig heb ik nog andere fijne handcrèmes staan van the body shop

 • Reply
  SisiLady
  1 november 2013 at 00:54

  Toevallig net vandaag de groene in het nieuwe jasje gekocht, die blijft fijn. De scrub is ook super.

 • Reply
  lovethatmakeup
  1 november 2013 at 09:49

  ziet er goed uit, het lijkt een beetje op vaseline!

 • Reply
  Josanne
  1 november 2013 at 10:13

  Ik zag ‘m inderdaad al staan, woeh! 🙂 Lekker!

 • Reply
  nina
  1 november 2013 at 10:47

  ik heb hier een andere variant/geur van, vind ‘m echt super fijn!

 • Reply
  masira
  1 november 2013 at 12:43

  Ik heb er ook mee in m’n handen gestaan, dus ik denk dat ik hem toch maar ga proberen^^

 • Reply
  Chinouk
  1 november 2013 at 13:10

  Ik ben gek op de handscrub en handbalsem van Rituals, ook heerlijk voor je voeten. Ik heb ze al een tijdje niet meer gehad en de nieuwe verpakkingen al helemaal niet, dus binnenkort maar weer een aanschaffen!

 • Reply
  Purpura Papilio
  1 november 2013 at 17:18

  klinkt heel fijn!

 • Reply
  Caro
  2 november 2013 at 09:56

  De verpakking is echt prettyy! Maar wel echt een nadeel dat ie langzaam intrekt, dat vind ik altijd erg irrtant!

 • Reply
  Melissa
  2 november 2013 at 20:08

  Ik heb hem ook en vind hem ook zeer goed werken en wat een heerlijke geur! Maar inderdaad hij plakt wel, dat goedje dat je op je hand daar hebt is al veel te veel eigenlijk! Hij heeft tijd nodig om in te trekke maar hij is zeker heel goed, voor ‘s avonds heb ik hem ookal geprobeerd voor het slapen gaan, maar dat irriteert mij ook dat men handen dan aan men lakens plakken. Dan ben ik echt maar een klein erwtje, (nog niet) gaan gebruiken en dan ligt het niet op je handen en heb je geen plakkerige handen maar zachte, verzorgde handen!

 • Reply
  Nena - whatevergivesjoy
  3 november 2013 at 13:32

  Ik gebruik altijd de groene met ginseng en ginkgo biloba. Hééééérlijk en trekt zo snel in!

 • Reply
  Ashleey
  3 november 2013 at 15:18

  De verpakking vind ik erg leuk! 😀

 • Reply
  Roxanne
  5 november 2013 at 23:33

  Klinkt als een zeeeeeeer fijne handbalsem!

 • Reply
  Zandvrouwtje
  29 december 2016 at 21:52

  Helaas niet meer te koop. Ze hebben alle tubes veranderd. Nieuwe formule. Niet beter op geworden. Geef mij de oude tubes maar weer terug.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.