Huidverzorging Reviews

Review: Roc Extra Comfort Cleansing Water

Al eerder schreef ik artikelen over speciale make-up-removers voor het gezicht (zoals deze en deze). Vaak denken meiden dat slechts een facewash en een toner voldoende zijn om je gezicht te reinigen, maar dat is echt niet zo! Wanneer je veel make-up draagt is het ontzettend belangrijk om eerst goed je make-up te verwijderen, zodat je vervolgens de huid kan gaan reinigen met een facewash. Het verwijderen kan met een reinigingsolie of een schoonmaakdoekje, maar er zijn ook andere producten verkrijgbaar dit dit klusje erg makkelijk maken! Eén van de producten is het Extra Comfort Cleansing Water van Roc.

Roc Extra Comfort Cleansing Water lijkt op het eerste gezicht een toner, maar het is in werkelijkheid een micellaire lotion. Micellaire reinigers zijn lotions op waterbasis die ontzettend geschikt zijn om vuil en vet te verwijderen. Dat maakt ze ideale make-up-removers (zelfs voor de ogen)! Bovendien bevatten deze producten geen alcohol of zeep en laten geen vettig laagje achter. Ze zijn dus ook zeer geschikt voor de gevoelige huid, omdat je niet hoeft te boenen om je make-up weg te poetsen! Deze reinigers zijn al een tijdje op de markt, maar krijgen tegewoordig steeds meer aandacht. Dat hebben ze dubbel en dwars verdiend, want het zijn echt fijne producten.

Zoals jullie weten gebruik ik graag MAC Cleanse Off Oil om mijn make-up te verwijderen, maar tegenwoordig grijp ik steeds vaker naar mijn Roc Extra Comfort Cleansing Water. Het is zo makkelijk! Ik sprenkel wat druppels op een wattenschijfje en haal dat vervolgens over mij hele gezicht. Mijn volledige gezichtsmake-up wordt moeiteloos verwijderd en zelfs oogmake-up houdt geen stand. Er blijft slechts een klein beetje mascara achter, maar ook dat zou je eventueel kunnen verwijderen met het Cleansing Water (ik gebruik toch liever een oogmake-up-remover). Vervolgens gebruik ik een facewash en een toner en mijn reinigings-routine is klaar!

Ik ben echt fan van dit product! Het is makkelijk, snel en handig voor die momenten dat je gewoon even geen zin hebt om met je hoofd onder de kraan te hangen. Ook is dit product ideaal om make-up-foutjes te herstellen, omdat het geen vettig laagje achterlaat. Volgens Roc is afspoelen niet nodig, maar ik vind het zelf wel zo prettig om een facewash en een toner te gebruiken om m’n huid optimaal te reinigen (dames die weinig make-up dragen zullen waarschijnlijk volstaan met alleen de Cleansing Water en een toner). Geen probleem, want het is en blijft een fijn product. Ja, dit is een echte aanrader!

Roc Extra Comfort Cleansing Water kost €10,95 voor 200ml en is ook verkrijgbaar in een pomp-verpakking van 400ml. RoC is onder andere te koop bij Etos.

15 Comments

 • Reply
  Elien
  8 april 2011 at 13:17

  Handig om te weten, dat ziet er inderdaad goed uit!
  Maar het is toch gewoon Roc ipv RoC?

  • Reply
   Charlotte
   8 april 2011 at 13:20

   Haha, als er één merk is waarvan ik altijd zit te rommelen met de naam, dan is het deze wel. Volgens mij heb je inderdaad gelijk, maar hun logo suggereert iets anders 😉 Heb het toch maar aangepast, want op hun eigen site houden ook jouw versie aan.

   • Reply
    Elien
    8 april 2011 at 13:50

    Hun logo is inderdaad verwarrend 🙂

 • Reply
  Ellen
  8 april 2011 at 13:31

  Roc is een merk wat ik echt heel erg vind vind voor mijn gezicht. ik heb een gevoelige huid en mij dit merk eens aangeraden bij de etos. Ik heb toen een 3 in 1 cleaningsmilk gehaald. deze is opgegaan en de oude verpakkingen gingen eruit dus ik heb toen de 400 ml verpakking kunnen scoren voor de prijs van 12 euro 😀
  Echt super fijn. Deze lijkt me ook erg fijn. maar mijn fles is nog niet eens halverwege en ik gebruik hem al vanaf de kerstvakantie 😀

 • Reply
  Wen.
  8 april 2011 at 13:34

  Ik gebruik ook de Cleanse Off Oil van Mac en de Pre-cleanse van Dermalogica.
  Misschien toch maar een keer deze proberen! Scheelt nogal in prijs.

 • Reply
  rianne
  8 april 2011 at 13:40

  klinkt als een fijn product! ik gebruik nu een reinigingsmelk om mijn make-up te verwijderen en die is bijna op. Zou ik de reinigingsmelk kunnen vervangen door dit product van Roc? Of kan je dit beter naast een reinigingsmelk gebruiken?

  • Reply
   Charlotte
   8 april 2011 at 13:55

   Dat hangt af van hoeveel make-up je draagt. Make-up verwijderen en de huid reinigen zijn twee verschillende dingen, dus als je veel make-up gebruikt raad ik je absoluut aan om ook een facewash of reinigingsmelk te gebruiken. Gebruik ook altijd een toner!

 • Reply
  joanne
  8 april 2011 at 14:58

  Handig artikel! Deze was me al eens eerder opgevallen in de Etos maar ik wist niet zeker of het nou wat was dus toen heb ik hem laten staan. Nu ga ik hem toch maar even checken denk ik. 🙂

  • Reply
   joanne
   10 april 2011 at 18:22

   Ik heb hem gehaald, en vind 'm super fijn! Ik had niet verwacht dat zo'n mild watertje zo goed make-up zou verwijderen zeg!

 • Reply
  Silva
  8 april 2011 at 15:06

  Klinkt als een superfijne manier van reinigen! Ik gebruik zelf een reinigingsmelk, en dan een facewash.

 • Reply
  snnirk
  8 april 2011 at 15:29

  Ik heb extreme waterproof mascara en het enige product waar ik mijn mascare mee af krijg is Nivea Double Effect Extreme Waterproof Oogmake-up Remover! Dat is echt zo'n geweldig product!

 • Reply
  Marijke
  9 april 2011 at 10:55

  Klinkt als een heel fijn product! Als mijn Precleanse op is, ga ik deze is halen!

 • Reply
  iris
  10 april 2011 at 18:58

  lijkt mij een fijn product!
  is toner hetzelfde als een tonic? ik gebruik altijd getinte dagcrème, verder niks (behalve mascara) en verwijder dat met tonic. is dat wel goed?

 • Reply
  Jessica
  11 april 2011 at 07:59

  Had hier voor jouw artikel nog niet eerder van gehoord. Zag toevallig deze week bij de apotheek dat zowel Vichy als La Roche-Posay nu ook een micellaire lotion in hun assortiment hebben.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.