Make-up Reviews

REVIEW: Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer

Een tijdje geleden was ik aanwezig bij een workshop van Smashbox waar ik alle make-upproducten kon uitproberen. Zo leuk! Ik kon niet alleen heel veel items testen, maar ook de lentecollectie van 2016 werd gepresenteerd. De producten liggen inmiddels in de winkel, dus tijd om jullie er meer over te vertellen. Vandaag begin ik met mijn favoriet, de Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer, een product waarmee je èlke lipstick mat kunt maken. Werkt het ook echt?

Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier

Matte lipstick was één van de grootste beautytrends van het afgelopen jaar en ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook steeds meer naar matte lipkleuren neig. Het staat vaak erg mooi en chique! Het nadeel is dat veel tinten niet in een matte versie verkrijgbaar zijn of dat matte lipsticks erg droog aan kunnen voelen. Smashbox heeft een oplossing gevonden en belooft dat de Insta-Matte Lipstick Transformer elke lipstick in een matte lipstick om kan toveren, zodat je in één klap je lipstickcollectie verdubbelt. Handig!

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 3

Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer zit in een kleine tube en lijkt op een soort lippenbalsem. De substantie is transparant, ietwat dikkig, maar smeert makkelijk uit. Het aanbrengen is ontzettend simpel: je dept hem over een lipstick heen en die verandert direct in een matte tint. Overigens werkt het niet op een gloss of een balsem, maar op eigenlijk elke lippenstift die ik heb geprobeerd werkt het prima. De tube bevat 10 ml en kost €26,00.

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 2

Ik zal eerlijk toegeven dat ik een beetje sceptisch was toen ik over dit product hoorde. Maar tijdens de Smashbox workshop kon ik hem meteen testen en het effect op mezelf zien. Ik koos een mooie lipstick, depte de Insta-Matte Lipstick Transformer er overheen en zag direct het verschil. Vervolgens liet ik de lipstick een paar uur zitten en hij bleef perfect mat. Wow, het werkte dus echt!

Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer resultaat

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 7

Lipsticks zonder Insta-Matte: The Body Shop Colour Crush Blushing Pink | Clinique Pop Nude Pop | Estée Lauder Pure Colour Envy Impulsive | The Body Shop Colour Crush Red Siren

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 8

Lipsticks mèt Insta-Matte: The Body Shop Colour Crush Blushing Pink | Clinique Pop Nude Pop | Estée Lauder Pure Colour Envy Impulsive | The Body Shop Colour Crush Red Siren

Hierboven heb ik de Insta-Matte Lipstick Transformer over een paar verschillende lipsticks aangebracht. Je ziet het verschil direct! Houd er overigens wel rekening mee dat je hem deppend aan moet brengen, anders veeg je de lipstick weg. En hoe het eruit ziet op de lippen? Dat ga ik ook laten zien!

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 5

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 6

Hierboven heb ik de Insta-Matte Lipstick Transformer aangebracht over Estée Lauder Pure Color Envy Potent. Ook deze wordt mooi mat! Wat wel lastig is met dit product is dat je heel voorzichtig moet zijn met de randen, want het wordt snel rommelig. Voorzichtig deppen dus!

Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer review

De Insta-Matte Lipstick Transformer blijft in principe wel een paar uur zitten, al hangt dat ook een beetje af van de lipstick die je eronder draagt. Ik heb wel het idee dat hij zorgt dat lipsticks langer blijven zitten, dus dat is een mooi pluspunt. Dit product kun je trouwens niet alleen gebruiken om lipsticks mat te maken, maar hij werkt ook heel goed over matte lipsticks heen! Vaak voelen matte lipsticks een beetje droog aan op de lippen, maar met de Insta-Matte Lipstick Transformer lijkt het bijna alsof je een soort lippenbalsem op hebt. Hartstikke handig dus!

Smashbox Insta-Matte Lip Mattefier - 4

Ik had niet verwacht dat ik zo enthousiast over dit product zou zijn, maar de afgelopen weken heb ik hem er regelmatig bij gepakt. Tja, het werkt gewoon hartstikke goed! En inderdaad, ik heb nu nòg meer plezier van mijn lipstickcollectie, omdat ik nu zelf kan kiezen welke finish ik wil dragen. Het enige minpunt is dat de Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer wel een beetje aan de prijs is, maar voor zo’n handig product heb ik dat best over. Aanrader!

Smashbox Insta-Matte Lipstick Transformer

Prijs: €26,00
Inhoud: 10 ml
Waar te koop? Douglas

Meer Pinky Polish? Neem ook een kijkje op YouTube, Twitter of Instagram!

Dit artikel bevat (een) product(en) die ik van een merk, webshop of PR bureau heb ontvangen

RelatedPost

31 Comments

 • Reply
  chucky1012
  11 januari 2016 at 07:03

  Mooie kleur!
  Het is wel erg duur.

 • Reply
  Loes
  11 januari 2016 at 07:15

  Wat een super leuk product. Dit is er echt eentje die gewoon handig is om in je stash te hebben. Ga hem zeker halen als ik weer in de Douglas ben (:

 • Reply
  Natascha
  11 januari 2016 at 07:21

  Wat een fijne review heb je hier van gemaakt. Ik had nooit verwacht dat dit echt wat zou zijn, en met die prijs had ik hem denk ik zelf nooit gekocht. Ik gebruik in de winter niet vaak matte lipsticks vanwege de droge structuur. Heb je daar met dit product last van?

  • Reply
   Charlotte
   11 januari 2016 at 14:43

   Nee, juist niet! Zoals ik in m’n artikel aangeef kun je hem ook heel goed gebruiken over een matte lipstick heen om hem comfortabeler te maken, het voelt namelijk echt aan als een lippenbalsem.

 • Reply
  mariëlle
  11 januari 2016 at 09:06

  Ze komem toch ook voor alles met een oplossing he, ideaal dit!

 • Reply
  Kim
  11 januari 2016 at 10:34

  Oh, wat handig! Hier dacht ik laatst over na.. Blijkt het al te bestaan! Top. Op de wishlist.

 • Reply
  Julie Tina
  11 januari 2016 at 10:43

  Het effect ziet er goed uit! Helaas wel vrij duur, zelf zou ik dan eerder de matte topcoat van W7 willen uitproberen.

 • Reply
  Anita
  11 januari 2016 at 11:45

  Wauw, wat een handig product! Ik vind de prijs helaas wel iets aan de hoge kant dus zou hem zelf niet snel aanschaffen.

 • Reply
  Lindsey Beljaars
  11 januari 2016 at 12:15

  Oh wat ideaal, ik houd echt van matte lipsticks! Dit is zeker wat voor mij!

 • Reply
  Tessa
  11 januari 2016 at 14:06

  Wat een onnodig product. Transparante poeder aanbrengen werkt net zo goed.

  • Reply
   Charlotte
   11 januari 2016 at 14:42

   Tuurlijk kan dat ook, maar voor onderweg is het natuurlijk ideaal. Persoonlijk vind ik een losse poeder zeker voor lipstick veel gedoe en te droog, maar het kan natuurlijk prima 🙂

 • Reply
  Irina
  11 januari 2016 at 14:17

  Het ziet er onwijs goed uit! En je zult er ook lang over doen; dus dan is de prijs het best waard!

 • Reply
  Aboutsbstyle
  11 januari 2016 at 15:15

  Ben wel erg nieuwsgierig geworden aar dit product. Het zal wel een echte toevoeging zijn als het werkt in mijn collectie. Liefs soraya

 • Reply
  mariebeauty
  11 januari 2016 at 19:02

  Lijkt me een tof product! Is natuurlijk wel weer een extraatje ! 🙂

 • Reply
  Kiki
  11 januari 2016 at 20:17

  Ze hebben hem ook van het merk W7, stuk goedkoper (€5,-) en werkt even goed! Liefs Kiki

 • Reply
  Vera
  11 januari 2016 at 21:22

  Wat een leuk product! Leuk als je eens geen zin hebt in glans en het lekker matte wil houden. Weer eens wat nieuws.

 • Reply
  Sara
  11 januari 2016 at 22:56

  Wat een bijzonder product. Hij geeft echt een mooi matte effect. Ik had niet verwacht dat dit product zo’n mooi resultaat op zou leveren.

 • Reply
  Nawi
  12 januari 2016 at 07:59

  Waarom zou je je lipsticks mat willen maken? Ik niet in iedersgeval. Vind glans juist mooi. Bij mat lijken vaak je lippen droger. Zie ik bij jou op de foto ook.

  • Reply
   Charlotte
   12 januari 2016 at 19:28

   Tja, sommige mensen vinden een matte finish mooier dan glans en bij bepaalde looks staat mat weer mooier. Het hangt natuurlijk van je eigen smaak af 🙂

 • Reply
  Josanne
  12 januari 2016 at 10:50

  Mooi! Wel erg duur, ai.

 • Reply
  Kiss & Make-up
  12 januari 2016 at 13:34

  Ik heb ‘m nu ook net en ik vind ‘m echt geweldig! Zo heb je meteen dubbel zoveel lipsticks 😉

 • Reply
  Lianne
  12 januari 2016 at 16:44

  Leuk! Alleen word ik nu wel heel benieuwd naar de ingredienten-lijst.. 🙂

  • Reply
   Charlotte
   12 januari 2016 at 19:27

   Die heb ik helaas niet! Anders had ik hem erbij gezet 🙂 Wellicht komt het doordat ik een perssample heb, misschien zit hij als je hem koopt in een doosje en heb je de lijst er wel bij.

   • Reply
    Lianne
    13 januari 2016 at 11:54

    Ah, jammer! Bedankt voor het antwoord 🙂

 • Reply
  engelina
  12 januari 2016 at 18:46

  Wat een apart product maar het lijkt me wel erg handig. Al zou ik denk ik dit product niet aanschaffen omdat hij prijzig is . Maar goed, als je dat weer omrekent dat je elke lipstick mat kunt maken is het weer goedkoop.

 • Reply
  holly
  13 januari 2016 at 23:42

  Handig! Kan hem alleen niet vinden bij Smashbox op de douglas online site

  • Reply
   Charlotte
   14 januari 2016 at 07:33

   Klopt! Ik zag hem ook niet staan. Wellicht dat de site nog niet helemaal up-to-date is, maar hij zou vanaf januari in de winkel moeten liggen 🙂

 • Reply
  holly
  14 januari 2016 at 16:04

  dank je voor je reactie! Goede review trouwens!

 • Reply
  Anouk
  14 januari 2016 at 20:45

  W7 heeft ook een matterende lippenbalsem die je over glanzende lipstick aan kunt brengen. Wellicht een stuk goedkoper en misschien net zo goed?!

 • Reply
  Wojis
  25 januari 2016 at 21:31

  Dat kan de oplossing zijn! Ik ben geen groot fan van mat, maar zo af en toe is het heel mooi, vooral de rode liefjes, maar dat droge korrelige wat je wel hebt word ik altijd helemaal gek van. Deze balsem zou dit oplossen. Ja aan de prijs, maar als het werkt, dan is het elke cent waard als je het mij vraagt. Dank je, top!

 • Reply
  Romy
  3 februari 2016 at 20:09

  Leuk product, jammer van de prijs. Ben al heel lang op zoek naar zo’n product maar dan budget.

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.